Warme en koude dranken met leuke weetjes TIPS en advies

drank water thee bier fris water sterke drank TIPS

♥ Leuke dranken kopen + promoties
- bol.com / dranken
- Amazon / dranken

Uw link hier? meer info

NIEUW - Tip 7 : Hoe snel word je eigenlijk nuchter? Het wordt bepaald door je gewicht.

Studie onderzoek KLEINStudie en onderzoek
Drink je graag wat pintjes bier of glaasjes wijn en durft dit wel eens wat teveel zijn waardoor je de dag erna met een kater zit, dan is je lichaamsgewicht bepalend hoe snel je terug nuchter wordt. Uiteraard zijn er nog andere factoren die bepalen hoe snel je nuchter wordt zoals wat je gegeten hebt net voor, tijdens of net na je alcohol inname, wat het alcoholpercentage sneller zou kunnen afbreken, doch is het lichaamsgewicht de belangrijkste factor.

Hierbij geldt de regel dat de grootte of zwaarte van het lichaamsgewicht de snelheid van de afbraak van alcohol in het bloed bepaald. Dus, des te zwaarder je gewicht, des te sneller je na een avondje stappen weer terug nuchter wordt. Vermageren heeft dus toch een nadeel.

Hoe bepaalt het lichaamsgewicht de snelheid van nuchter worden?

De reden waarom het lichaamsgewicht bepalend is voor de snelheid van nuchter worden is het lichaamsvocht dat in het lichaam aanwezig is. De lever, die alcohol verwerkt, lost alcohol op in het aanwezige lichaamsvocht. Des te meer lichaamsvocht, ofwel des te zwaarder het lichaamsgewicht, des te sneller het alcohol opgelost en verwerkt kan worden.

Let wel, we praten over lichaamsvocht, dus niet water dat je drinkt. Volgens ondernomen studies en tests kunnen we stellen dat de lever gemiddeld 1% alcohol per uur kan verwerken per 50kg lichaamsgewicht. Weeg je dus 50kg en drink je een pintje of een wijntje met 3% alcohol, dan duurt het ongeveer drie uur eer de alcohol volledig verwerkt is.

Drink je twee pintjes, dus samen 6% alcohol, dan duurt het ongeveer zes uur. Zo kan je makkelijk uitrekenen wanneer de alcohol uit je lichaam is volgens jouw specifiek gewicht en het aantal pintjes of wijntjes dat je gedronken hebt. Ik moet het zeker niet zeggen, maar toch nog even herinneren; nooit drinken en rijden, ongeacht het alcoholpercentage.


FILMTIP
Leuke koffie TIPS van Consumentenbond


TIP 6 : Wist je dat matige alcohol drinkers een meer sociaal leven leiden en sneller vrienden maken

Studie onderzoek KLEINStudie en onderzoek
Dit is misschien een ietwat vreemde stelling doch heeft een onderzoek aan de universiteit van Oxford aangetoond dat matige alcohol drinkers zoals een biertje of een wijntje sneller vrienden maken en een meer sociaal leven leiden. Het onderzoek heeft zelfs aangetoond dat het matig drinken van alcoholische dranken een impact heeft gehad op de evolutie van de mensheid. Dit voornamelijk omdat alcoholische dranken onze remmingen onderdrukken waardoor we sneller geneigd zijn een vreemde aan te spreken.

Daarnaast stimuleert alcohol het endorfinesysteem in de hersenen wat instaat voor het maken van vriendschappen. Deze combinatie van verminderde remmingen en het gestimuleerde endorfinesysteem creëert de ideale omstandigheden om een hechte sociale band te smeden met zowel nieuwe als bestaande vrienden.

Let wel. We spreken hier over matig drinken. Je lazarus zuipen aan enkele flessen wijn of een bak bier zal zeker geen zelfde effect hebben. In tegendeel zelfs. Dronken personen ga je niet meteen te vriend maken en ga je eerder weren uit je vriendengroep.

Kortom, wil je graag nieuwe vrienden maken, maar je durf niet goed, waag je dan eens aan een drankje, maar zoals gezegd, drink met mate en houd uiteraard rekening met omstandigheden (geen auto rijden dus).

TIP 5 : Moet er ijs in uw drankje? Hoeveel dan?

(een tip van) IJsblokjes Amsterdam
Wanneer u ijsblokjes wilt gebruiken om in het glas te serveren dan kunt u met 1 kilo ijsblokjes ongeveer 15 glazen van ijsblokjes voorzien. Met een zak van 8 kilo kunt u dus 120 drankjes serveren. Om een beetje marge te hebben kunt u uitgaan van 100 drankjes per zak van 8 kilo ijsblokjes.

Wilt u de ijsblokjes gebruiken om flessen drank in te koelen, of buffetten te voorzien van ijs. Dan kunt u de volgende berekening maken om te kijken wat u nodig hebt: Omdat ingevroren ijsblokjes 2 keer het volume innemen als water, kunt u kijken wat de inhoudt van de te vullen bak is, en deze inhoud door 2 te delen. Hiermee kunt u dan de bak volledig vullen met ijsblokjes. Wilt u er ook flessen, blikjes of andere producten in koelen dan hoeft u de bak maar voor drie kwart te vullen met ijsblokjes.

TIP 4 : Wat gaan we drinken?

(een tip van) Eurovilt
Uit studies blijkt dat zon 60% van de horeca bezoekers bij binnenkomst nog niet heeft besloten wat ze zullen bestellen. De bezoeker maakt zijn besluit tussen de ingang en de bar. In dit gebied (de zgn "decision corridor") is reclame heel effectief, immers de bezoeker komt daar tot zijn besluit.

TIP 3 : Probeer eens een biertje bij het eten

(een tip van) Vandewoude dranken - Veurne België
Wist U dat met steeds meer bieren serveert bij het eten, van aperitief tot dessert.., bij elke gang past wel een biertje! Zeker eens proberen!

TIP 2 : Hoe maak je de ideale thee?

(een tip van) Qingtea
Wanneer u groene, witte of gele thee gaat zetten zorg dan dat het water dat u op de bladeren schenkt niet heter is dan 80 graden Celsius. Anders beschadig je de bladeren en zullen ze ten gevolge ook nog een bittere smaak achter laten. En laat de thee niet te lang trekken!

Tip 1 : Algemene informatie over dranken

drank frisdrank sterke drankOrganiseer je een feestje of party in een feestzaal, een partytent of feesttent of een party bij je thuis, dan dient er uiteraard drank aanwezig te zijn. Zonder drank zou het maar een droge bedoeling zijn. De vraag is thans welke drank best past bij uw feest of party. Er zijn namelijk zoveel verschillende soorten dranken dat het moeilijk kiezen is.

Vaak wordt de soort drank afgestemd op de gang van het feestje. Zo zal een entree drankje of verwelkomingsdrankje anders zijn dan het drankje bij het hoofdmenu. Kortom, keuze zat in dranken waardoor het zeer aan te bevelen is eens een drankencentrale te bezoeken om de mogelijkheden nader te bekijken.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
- Waarom warm water drinken op nuchtere maag?

Gerelateerde party pagina's
- PARTY categorie
- Artiesten boeken TIPS
- Catering TIPS
- Dranken TIPS
- Entertainment TIPS
- Eventorganisatie TIPS
- Feestartikelen TIPS
- Feestmateriaal TIPS
- Feestzalen TIPS
- Homeparty TIPS
- Kinderanimatie TIPS
- Partytenten TIPS
- Verjaardagfeestje TIPS
- Wijnen TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


Hartelijk dank voor uw beoordeling. We publiceren wekelijks nieuwe TIPS.