Dranken koffie bier en frisdrank – TIPS en weetjes uit België en Nederland

U bent hier : Home > Party > Dranken

drank water thee bier fris water sterke drank TIPS

Onderstaande TIPS en artikelen over drank bier en koffie worden u aangeboden door de Vakman en Vakvrouw uit je buurt. Wilt u ook een artikel publiceren met gratis LINKS naar uw website: Zie pagina contact.

Wist je dat ... matige alcohol drinkers een meer sociaal leven leiden en sneller vrienden maken

Dit is misschien een ietwat vreemde stelling doch heeft een onderzoek aan de universiteit van Oxford aangetoond dat matige alcohol drinkers zoals een biertje of een wijntje sneller vrienden maken en een meer sociaal leven leiden. Het onderzoek heeft zelfs aangetoond dat het matig drinken van alcoholische dranken een impact heeft gehad op de evolutie van de mensheid. Dit voornamelijk omdat alcoholische dranken onze remmingen onderdrukken waardoor we sneller geneigd zijn een vreemde aan te spreken. Daarnaast stimuleert alcohol het endorfinesysteem in de hersenen wat instaat voor het maken van vriendschappen. Deze combinatie van verminderde remmingen en het gestimuleerde endorfinesysteem creëert de ideale omstandigheden om een hechte sociale band te smeden met zowel nieuwe als bestaande vrienden. Let wel. We spreken hier over matig drinken. Je lazarus zuipen aan enkele flessen wijn of een bak bier zal zeker geen zelfde effect hebben. In tegendeel zelfs. Dronken personen ga je niet meteen te vriend maken en ga je eerder weren uit je vriendengroep. Kortom, wil je graag nieuwe vrienden maken, maar je durf niet goed, waag je dan eens aan een drankje, maar zoals gezegd, drink met mate en houd uiteraard rekening met omstandigheden (geen auto rijden dus).

Moet er ijs in uw drankje? Hoeveel dan? (een tip van) Ijsblokjes Amsterdam

Wanneer u ijsblokjes wilt gebruiken om in het glas te serveren dan kunt u met 1 kilo ijsblokjes ongeveer 15 glazen van ijsblokjes voorzien. Met een zak van 8 kilo kunt u dus 120 drankjes serveren. Om een beetje marge te hebben kunt u uitgaan van 100 drankjes per zak van 8 kilo ijsblokjes. Wilt u de ijsblokjes gebruiken om flessen drank in te koelen, of buffetten te voorzien van ijs. Dan kunt u de volgende berekening maken om te kijken wat u nodig hebt: Omdat ingevroren ijsblokjes 2 keer het volume innemen als water, kunt u kijken wat de inhoudt van de te vullen bak is, en deze inhoud door 2 te delen. Hiermee kunt u dan de bak volledig vullen met ijsblokjes. Wilt u er ook flessen, blikjes of andere producten in koelen dan hoeft u de bak maar voor drie kwart te vullen met ijsblokjes.

Wat gaan we drinken? (een tip van) Eurovilt

Uit studies blijkt dat zon 60% van de horeca bezoekers bij binnenkomst nog niet heeft besloten wat ze zullen bestellen. De bezoeker maakt zijn besluit tussen de ingang en de bar. In dit gebied (de zgn "decision corridor") is reclame heel effectief, immers de bezoeker komt daar tot zijn besluit.

Probeer eens een biertje bij het eten (een tip van) Vandewoude dranken

Wist U dat met steeds meer bieren serveert bij het eten, van aperitief tot dessert.., bij elke gang past wel een biertje! Zeker eens proberen!

Hoe maak je de ideale thee? – Qingtea
Wanneer u groene, witte of gele thee gaat zetten zorg dan dat het water dat u op de bladeren schenkt niet heter is dan 80 graden Celsius. Anders beschadig je de bladeren en zullen ze ten gevolge ook nog een bittere smaak achter laten. En laat de thee niet te lang trekken!


Algemene informatie

drank frisdrank sterke drankOrganiseer je een feestje of party in een feestzaal, een partytent of feesttent of een party bij je thuis, dan dient er uiteraard drank aanwezig te zijn. Zonder drank zou het maar een droge bedoeling zijn. De vraag is thans welke drank best past bij uw feest of party. Er zijn namelijk zoveel verschillende soorten dranken dat het moeilijk kiezen is.

Vaak wordt de soort drank afgestemd op de gang van het feestje. Zo zal een entree drankje of verwelkomingsdrankje anders zijn dan het drankje bij het hoofdmenu. Kortom, keuze zat in dranken waardoor het zeer aan te bevelen is eens een drankencentrale te bezoeken om de mogelijkheden nader te bekijken.
Meer informatie bij volgende update
Sla deze pagina zeker op bij uw favorieten

ZIE OOK:
> Wijn en champagne
> Koken en gerechten
> Catering en traiteur