Wist je dat water drinken op nuchtere maag gezond is voor lichaam en geest

water drinken TIPS

Van harte welkom.
Als je dagelijks warm water drinkt op nuchtere maag dan worden er allerhande processen in je lichaam gestart die op lange termijn lovend zijn voor je gezondheid. Dit toont een nieuw onderzoek.


Onderzoek door Universiteit Japan en European Medical Jounal

Ons menselijk lichaam is voor tachtig procent opgebouwd uit water. Dit betekent dat al onze lichaamsdelen bestaan uit water en water nodig hebben om te functioneren. Naast water als bouwsteen, is water tevens een belangrijk, zo niet het enige, reinigingsmiddel voor ons lichaam.

Bij het drinken van water worden namelijk achtergebleven afvalstoffen meegenomen en via de urine uit ons lichaam verwijderd. Des te meer water we drinken, des te meer afvalstoffen er worden verwijderd. Het regelmatig drinken van water is dus geen optie maar gewoonweg noodzakelijk.

Nieuwe Japanse studie looft warm water

Studie onderzoek KLEINEen nieuwe studie en onderzoek in Japan heeft het drinken van water extra in de schijnwerper geplaatst. Dit onderzoek toonde aan dat het drinken van warm water op nuchtere maag een grote impact heeft op allerhande gezondheidsproblemen. Zowel mentaal als lichamelijk.

Het onderzoek toonde aan dat de ochtenduren de wonderuren zijn van ons lichaam waarbij het lichaam als het ware de grote poetsbeurt houdt. Door tijdens deze belangrijke ochtenduren niet gewoon koud maar warm water te drinken wordt de reinigingsimpuls en de reiniging op zich extra versterkt. Warm water in een lege maag zorgt namelijk voor een extra boost voor het reinigingsproces.

Warm water als de nieuwe helende therapie

De nieuwe studie en de behaalde resultaten zijn zodanig aangrijpend en succesvol gebleken, dat nu vele Japanners het drinken van warm water op nuchtere maag als helende therapie zijn gaan bekijken en nu dagelijks dit ritueel geïmplementeerd hebben. Ook de westerse wereld raakt meer en meer bekend en wordt het drinken van warm water op nuchtere maag geadviseerd.

Hierbij dient wel in acht genomen te worden dat de helende werking van warm warm water op nuchtere maag enkel therapeutisch werkt als het dagelijks wordt gedaan. Eenmalig warm water drinken zal geen helende werking hebben. Dagelijks en op lange termijn. Dat is de boodschap.

Wat is de Japanse warm water therapie?

Onderstaand vind je de belangrijkste punten die worden geadviseerd in de nieuwe Japanse warm water therapie.

 • Drink het warm water altijd op nuchtere maag
 • De therapie is meest succesvol bij het drinken van minimaal 500ml warm water.
 • Als je start met de therapie, start dan de eerste week met het drinken van één glas warm water en bouw dit geleidelijk op naar ca 500ml per dag in de ochtend.
 • Als je 500ml water drinkt, doe dit best met kleine tussenpauze zodat je maag ook even kan bijbenen.
 • De temperatuur van het water dient lekker warm te zijn (ca 50°C). Niet koud maar ook niet te warm. Het water moet volgens gevoel lekker warm aan te voelen.
 • Als je je tanden wl poetsen, doe dit na het drinken van het warme water
 • Eten doe je best pas na ongeveer drie kwartier na het water drinken.

Wat voorspelt de warm water therapie?

Ludo claes TIPSDe Japanse therapie voorspelt een beter leven en betere gezondheid als je de therapie je dagelijkse gewoonte maakt. De therapie reinigt je lichaam, biedt aanzienlijke verbeteringen in je conditie en verlaagt stress en andere psychologische aspecten.

Daarnaast is het een aanrader als je wilt vermageren of afslanken en staat het garant voor een betere en heldere geest. Ook zou de warm water therapie helende werkingen hebben om ziektes en andere gezondheidsproblemen. Met andere woorden zeker de moeite om het eens te proberen.

Wat stelt het “E.J.P.M.R.” bij het drinken van warm water?

Het E.J.P.M.R. “European Journal of Pharmaceutical and Medical research” heeft het drinken van warm water eveneens onder de loep gelegd en bestudeerd welke invloed het drinken van warm water heeft op onze gezondheid. Dit zijn hun huidige bevindingen. (Onderzoek is nog lopende met nieuwe resultaten en voordelen)

 • Reiniging : het drinken van warm water helpt aanzienlijk in het afbreken en afvoeren van voedingsresten en afvalresten (veel efficiënter en sneller dan koud water). Het drinken van warm water wordt ook geadviseerd na het eten van een maaltijd omdat warm water het verteringsproces ten goede komt (je bent sneller af van een opgeblazen gevoel).
 • Constipatie : Warm water helpt om voeding af te breken waardoor constipatie in de darmen vermindert.
 • Pijn : het drinken van warm water vermindert pijn, voornamelijk hoofdpijn en menstruatiepijn.
 • Spieren en krampen : het drinken van warm water bevordert de bloedsomloop naar de spieren en toont een vermindering van krampen
 • Huidverzorging : warm water bevordert de bloedsomloop naar de huid en toont een verbetering van de gezondheid van de huid en huidelasticiteit waardoor als het ware een huidverjonging plaatsvindt.
 • Gewichtsverlies : het drinken van warm  water op nuchtere maag verhoogt de lichaamstemperatuur waardoor het verbranden van lichaamsvetten wordt bevorderd hetgeen leidt naar gewichtsverlies.
 • Het drinken van warm water zuivert je bloed en verhoogt de natuurlijke ontgiftingsprocessen van je lichaam via je huid, nieren en lymfestelsel.

Kortom, het onderzoek naar de voordelen van het drinken van warm water is gewoonweg verbluffend en wordt aanzien als een studie met spraakmakende bevindingen op zowel mentaal als lichamelijk vlak, als dienen de resultaten wel op langere termijn gezien te worden. Het drinken van warm water is een therapie, geen eenmalige gebeurtenis. Maak het een dagelijkse gewoonte.

Wat gebeurt er eigenlijk als je koud water drinkt?

We praten altijd over het drinken van warm water. Maar wat is dan het verschil met het drinken van koud water? Wat doet het drinken van koud water of andere koude dranken dan?

 • Bij het drinken van koud water of andere koude dranken, krimpen de bloedvaten en worden zowel de spijsvertering en de hydratatie belemmerd.
 • Koud water doet de temperatuur van je lichaam dalen waardoor het lichaam extra energie onttrekt om terug te verwarmen.
 • Bij het drinken van koud water na een maaltijd ontstaat een teveel aan slijm in het lichaam wat leidt naar een vermindering van de werking van het immuunsysteem hetgeen dan weer leidt naar mogelijke ziektes.
 • Indien men koude dranken drinkt tijdens of na een maaltijd, worden de vetten van de maaltijd gestold waardoor het moeilijker door de spijsvertering kan verteerd worden.

Besluit

Kortom, het drinken van warm water, best op nuchtere maag maar ook aan te bevelen doorheen de dag en voor het slapen gaan, is de makkelijkste en wellicht de goedkoopste therapie die je ooit zal volgen en de resultaten van de studies tonen steeds weer meer en meer voordelen tegen allerhande ziektes. Zowel mentaal en lichamelijk. Gewoon doen dus.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Dranken gerelateerd:
Dranken TIPS

Gezondheid gerelateerd:
- GEZONDHEID categorie
- Belonen of straffen
- Beter geheugen door slaap
- Bingewatchen en gezondheid
- Brillen TIPS
- Contactlenzen TIPS
- Depressie tijdens jeugd
- Intermittent fasting TIPS
- Lage rugpijn massage
- Leren in je slaap
- Geslacht baby bepaald door vader
- Goede massage = nachtrust
- Moedermelk en Covid-19
- Nekpijn door zithouding
- Slaapapneu TIPS
- Sport en fitness TIPS
- Stoppen met roken
- Stress en ontstressen
- Tinnitus oorsuizen TIPS
- Te vaak wassen
- Vergrote prostaat TIPS
- Vitamine-D en sport
- Wandelen TIPS
- Water op nuchtere maag
- Yoga TIPS
- Zout goed of slecht
- Zwangerschap pauze
- Zwangerschap vis eten

Deel dit onderzoek zeker met je vrienden


Hartelijk dank voor uw beoordeling. We publiceren wekelijks nieuwe TIPS.