Wat is eigenlijk de ideale schoonzoon volgens schoonmoeders – Studie

Moeders kiezen schoonzoon volgens looks, niet volgens intelligentie TIPS en advies

Onderzoek door:
Universiteit van Eastern Connecticut - USA

Ben je opzoek naar de ideale date of partner voor een relatie en wil je met je nieuwe partner goed scoren bij je moeder, dan is onderstaande studie zeker iets voor jou.

Studie onderzoek KLEINAls je dacht dat moeders kiezen voor een man met persoonlijkheid en intelligentie als het gaat om de ideale man voor hun dochter dan heb je het mis.

Een onderzoek in de Universiteit van Eastern Connecticut (USA) heeft aangetoond dat, net als de dochter, ook de moeder voluit kiest voor uitstraling en looks als het gaat over de ideale man voor hun dochter.

De ideale man voor dochterlief is dus een mooie man, ongeacht zijn intelligentie of personaliteit. Dit werd duidelijk aangetoond bij het onderzoek.

Een onderzoek met moeders en dochters

Het onderzoek werd gevoerd met moeders en hun dochters tussen 15 en 29 jaar waarbij allerhande foto’s van mannen werden getoond met de vermelding van hun kwaliteiten en persoonlijkheden. Hierbij werd de vraag gesteld welke mannen, volgens hun profielfoto en kwaliteiten, de ideale man voor hun dochter zou zijn.

Al snel werd duidelijk dat zowel de moeders als hun dochters uiterlijk en uitstraling verkiezen boven de kwaliteiten of eigenschappen van de mannen.

Wat is de ideale schoonzoon dus niet?

Het was eigenlijk verbazingwekkend dat het grootste deel van de moeders belangrijke kwaliteiten van de ideale man zoals intelligentie, persoonlijkheid, vertrouwenswaardig, eerlijk, onafhankelijk, volwassen, eigenlijk als onbelangrijk zagen zolang de man maar mooi was.

Meer nog. Veel van de kwaliteiten werden gewoon niet gezien. Alle aandacht ging uit naar de profielfoto en of de man dan wel mooi genoeg was voor de dochter.

Kortom, ga je morgen voor een eerste keer op bezoek bij de moeder van je vriendin, vergeet dan je intelligente praat en zorg er voor dat je op je paasbest bent.

Bron: Springer - Evolutionary Psychological Science
Artikel: The Importance of Physical Attractiveness to the Mate Choices


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Waarom zoek je bij een date steeds weer naar hetzelfde type?
Dating en relatie TIPS
- Relatiegeschenken TIPS


Heb je ook een leuke tip of ervaring over een bepaald thema? Zend het even toe. Misschien publiceren we het op deze website. (GRATIS excl. website backlink en bedrijfslogo)
Uw naam of bedrijfsnaam publiceren we graag bij uw tip.

Kruimelpad / U bent hier:
U bent hier : / Home / Onderzoeken door Universiteiten / Wat is eigenlijk de ideale schoonzoon volgens schoonmoeders – Studie