Wijn rode rose witte – gratis TIPS van wijnhandel in België en Nederland

U bent hier : Home > Party > Wijnen

wijn witte rode rose TIPS van de wijnhandel in België en NederlandWijn en champagne zijn een verheerlijking van de smaak. De kunst bestaat er thans in de wijnsoort te ontdekken die best bij u in de smaak valt. Er zijn namelijk tal van soorten wijnen, denk maar aan droge en zoete wijnen, rode wijn, witte wijn, rose wijn en zo meer met de daaraan gekoppelde jaartallen beïnvloeden deze smaak en zetten zo hun eigen merk op de tafel. Nog maar de zwijgen over de wijnstreken te vinden in Frankrijk, Italië, Australië, Bulgarije, Zuid Amerika en zo meer die elk weer andere wijnen telen. Op deze pagina vindt u alvast allerhande gratis TIPS en advies over wijnen en champagne.

1. TIPS van de Vakman en Vakvrouw

Tip 1 =

Tip 2 =

Tip 3 = ... zie volgende update.

Uw TIP en website hier toevoegen? Zie pagina contact

2. MINI-TIPS - wijnen soorten en bewaring

Hoe kan je wijn het best bewaren in een wijnkelder? – Meer dan wijn
Wat zijn de beste omstandigheden waaronder je een wijn moeten bewaren in een kelder? Het is een kelder die:
- donker is (licht maakt wijn sneller oud)
- vochtig is (tegen kurkuitdroging)
- constante temperatuur (optimale rijping 12°C)
- trillingvrij is
- geurvrij is: geur kan door kurk komen
Problemen met kurkuitdroging en vervelende geuren behoren met de nieuwe "kurken" tot het verleden. Een goed alternatief is een speciale wijnkoelkast, die vrijwel overal geplaatst kan worden.

Behandel wijn steeds met zorg - Wijnen de mandelbloem
Wijnen moeten met zorg behandeld worden. Geef wijn steeds de tijd om tot rust te komen, alvorens je deze gaat consumeren. Hoe duurder de wijn, hoe meer zorg je er moet voor dragen!

Welk wijnglas hoort bij welke wijn? – Wij drinken wijn
Complex en ondoorgrondelijk, zo wordt de wereld van wijnen nog wel eens genoemd. Wij vinden: wijn is gewoon lekker. Zo ook met wijnglazen. Eigenlijk is het heel simpel, hoe groter het glas hoe beter! Het drinkt lekker, de aroma's komen goed tot zijn recht en ziet er goed uit. Nog een tip, doe niet teveel wijn in het glas, zo kan je nog vaker inschenken!

Tips voor een goed huwelijk tussen kaas en wijn - Passione Di Vino
Kaas en wijn, iedereen kent de combinatie, maar is deze altijd wel zo gelukkig? Voor een goed huwelijk tussen de wijn en de kaas moet je rekening houden met het volgende. Een zachte kaas vraagt eerder naar een witte wijn, een roodschimmelkaas combineert meestal goed met rode wijn. Harde kazen combineren beter met een portwijn of een zoete wijn. Kijk naar de streek waaruit je wijn komt, heel vaak vormen de kazen uit deze streek een goed huwelijk met de wijn

Hoe uw wijn langdurig bewaren? – Belvinea
Moet ik bewaarwijn staand of liggend bewaren? Als de wijn is afgesloten met natuurkurk, dan kan de fles het beste liggen. Die kurk moet namelijk vochtig worden gehouden. Staat een fles rechtop, dan krimpt de kurk vanwege uitdroging. Dan kan er zuurstof bij de wijn komen, waardoor de wijn gaat oxideren en zuur wordt. Hebt u uw wijnflessen rechtop staan, geen paniek... Het duurt namelijk een hele tijd eer de kurk gaat krimpen. Wat betreft bewaarwijn met een kunststofkurk of draaidop. Die kunt u beter rechtop staand bewaren.

Wijn bewaren volgens temperatuur en vochtigheid? – Alternativo Vino
Om wijn op een goede manier te bewaren is het best dat je voldoet aan een paar basiseisen: temperatuur tussen 12°C en 17°C met zo min mogelijk schommelingen een trillingsvrije opslag relatieve vochtigheidsgradatie tussen 60 en 70 % flessen liggend bewaren zodat de kurk steeds vochtig blijft en de wijn niet kan oxideren een goede ventilatie met zo min mogelijk licht, zonder sterke geuren.

Hoe wordt rosé wijn gemaakt? – Wijnbeurs
Voor rosé wijn gebruikt de wijnmaker blauwe druiven. Hij verwijdert de steeltjes, kneust de wijndruiven en laat het geheel heel kort in een gistkuip gisten. Dan verwijdert hij de schillen en laat de most in een andere kuip verder gisten. De kleur komt van de druivenschillen die heel kort hebben meegegist. Rosé maak je dus niet door witte en rode wijn te mengen!

Decanteren van wijnen – XL wines
Zowel jonge als oude wijnen kunnen baat hebben bij decanteren. Voor oude wijnen is het achterblijven van droesem in de fles de voornaamste reden, terwijl voor jonge wijnen een tweetal uur in de karaf vaak wonderen doet voor de wijnen om zich te kunnen tonen.

Wassen van Champagneglazen – champagnevoordeel
Was Champagneglazen altijd af met de hand en niet in de machine! De zeepresten uit de vaatwasmachine zorgen voor een negatief effect op de smaak van de Champagne!

Veilig uw wijnflessen verzenden – Emkapak
Veilig flessen verzenden met de post? Door speciale kartonsamenstelling is het flessen verzendsysteem Stehbox een absolute aanrader. Door de DHL certificering is een breukvrije levering daarmee gegarandeerd!

3. Algemene informatie

Wijn wijnen wijnhandel, algemene informatie.

rode wijnMeer informatie bij volgende update.