U bent hier : / Home / Verkooptips – 5 tips voor een succesvolle verkoop techniek

 

Verkooptips – 5 tips voor een succesvolle verkoop techniek

verkooptips verkooptechniek TIPS

Van harte welkom
Op deze pagina vind je leuke TIPS, advies en weetjes over verkooptechniek en verkooptips met studies en onderzoeken van Universiteiten. Wekelijks nieuwe TIPS. Alvast veel leesplezier.

Lees ook:
- Verkooptechniek – Wat is eigenlijk de beste afsluitvraag?
- Verkooptechniek – Maak uw klant slimmer dan uw concurrent en win de order
- Verkooptechniek – Meer verkopen door verkoop te begrijpen


NIEUW - Tip 5 : Stop met het verkopen van oplossingen

(een tip van) Sandler Training
Stop met het verkopen van oplossingen - producten en diensten - want dat doet uw concurrent ook. U kunt "behoeften" introduceren met zinnen zoals "Weet u hoe...", of "U hebt waarschijnlijk niet nagedacht over..." Om de aandacht van uw prospects op te wekken, moet u eerst op hun uitdagingen focusen, om daarna pas uw oplossing te introduceren.

Tip 4 : Tips voor succesvolle cold calling

(een tip van) Canvass company
Cold calling is de manier om nieuwe klanten te werven. Het belangrijkste bij cold calling is dat je de juiste persoon te spreken krijgt. Een groot gedeelte van de cold calling gesprekken mislukt, omdat men niet degene spreekt die verantwoordelijk is voor de inkoop of de beslissingen neemt. Neem hier dus de tijd voor en probeer te achterhalen wie jij graag wilt spreken.

Tip 3 : Tip voor succesvol prospecteren

(een tip van) Walraven-se
Vaak wordt er contact gezocht met een toekomstige klant, en gaat u hen vertellen wat u allemaal kunt of heeft. STOP daarmee. informeer eerst eens waar de nieuwe klant behoefte aan heeft, wat zijn probleem is. Kijk dan eens of uw product of dienst in staat is deze behoefte in te vullen.

Tip 2 : Telesales is het meest onderschat in verkoop

(een tip van) Business Telesales
Heb plezier in wat u doet want het vak telesales is het meest onderschatte aspect van de verkoop, terwijl het eerste contact met de prospect van doorslaggevend belang is voor de verdere duur van de relatie.

Tip 1 : Hoe een gesprek interpreteren

(een tip van) PUUR Sales
Bij een sales gesprek draait het vooral om de dingen die niet worden gezegd. Hierbij kunt u denken aan non-verbale aspecten. Ook de intonatie en woordkeus zijn belangrijke indicatoren om te bepalen wat er werkelijk wordt bedoeld.

Algemene informatie Verkooptechniek

Bent u actief in het verkopen van goederen of diensten dan zal u kunnen beamen dat elke verkoop of verkoopgesprek wijzigt naargelang de gesprekspartner. Waar het ene verkoopgesprek een standaard opbouw heeft en leidt tot een succesvolle verkoopafsluiting zal ditzelfde gesprek bij een andere gesprekspartner evenwel kunnen evolueren tot een sisser. Om ongeacht de kennis en kunde van de gesprekspartner toch een succesvolle verkoop te kunnen afsluiten, dient u als verkoper buigzaam en flexibel te zijn opdat u gepast kan inspelen op elke situatie.

Om deze flexibiliteit te beheersen zijn voorgaande verkooptips een hulpmiddel. Des te groter uw vakkennis over verkoop en verkooptechniek, des te buigzamer en flexibeler u uw verkoopgesprek kan buigen naar de hand van de gesprekspartner. Via de uitgebreide verkoopkennis zal u met andere woorden instaat zijn steeds aan de kant van de gesprekspartner te staan en de gepaste woorden en oplossingen te bieden zodat u niet eindigt met een "neen". Ik wens u alvast veel leesplezier en succes met uw verkoop.


Gerelateerd:
Verkoop begrijpen. Hoe gaat een verkoopproces ?
Verkoop afsluittechniek: interesse of meerwaarde ?
Make your prospect smarter than your competitor
Breng opa mee naar uw presentatie
Verkooptraining
Verkoopplan opmaken
Verkoopgesprek en verkoopverhaal

Deel deze tips zeker met je vrienden.


(Wekelijks publiceren we nieuwe TIPS en onderzoeken)
(Heb je ook een leuke tip of artikel over een bepaald thema? Zend het even toe. Misschien publiceren we het op deze website.)