U bent hier : / Home / Zakelijk / Komen je klanten niet binnen in je winkel – wat kan je doen? TIPS en advies

 

Komen je klanten niet binnen in je winkel – wat kan je doen? TIPS en advies

winkelinrichting winkel interieur TIPS

Ken je dat ook? Je klanten komen maar niet binnen in je winkel - wat kan je dan doen om toch meer klanten in je winkel te krijgen?

Waarom komen klanten niet spontaan binnen?

Het zal misschien wat raar klinken maar je zou er van versteld staan hoeveel mensen angst hebben om een winkel te betreden. Zeker als de winkel klein in oppervlakte is.

Een potentiële klant, voorbijganger, die een interessant product in de etalage ziet kan omwille van dat angstgevoel psychologisch geremd worden om de winkel effectief te betreden en het product nader te bekijken of informatie te vergaren.

Een winkelingang die daarbij nog eens door een deur wordt afgeschermd zal deze remming of drempelvrees extra stimuleren waardoor de voorbijganger besluit de winkel en het product links te laten en onverrichter zake verder te gaan. Daarom is het aanwenden van een opendeurpolitiek zeker een aanrader.

Zet je deur eens open. Een wereld van verschil!

Open deur winkel TIPS

Zet de deur wagenwijd open zodat het remminggevoel wordt verkleind en de klant met andere woorden sneller zal toehappen om de winkel zal betreden. Ja, het is echt zo simpel om meer klanten in je winkel te krijgen. Zet je deur gewoon open en de drempelvrees van je klanten is meteen een stuk minder. Ze zullen dus sneller eens een kijkje komen nemen.

In nevenstaande foto zie de ingang van een winkel waar gewoonweg geen deur meer te zien is. De toegang wordt namelijk gerealiseerd door een groot rolluik. Eens deze open, wordt een grote ingang gecreëerd.

Zeg nu zelf. Deze grote ingang nodigt toch uit om eens een kijkje te nemen en de winkel binnen te gaan. En wat een groot verschil met een deur, toch? Maak het jezelf dus wat makkelijker en creëer een makkelijk toegankelijke ingang. Je zal het meteen merken aan je shoppers.

"Maar wat met de temperatuur?" Vraagt u zich misschien af. Laat dit zeker geen remming zijn. Er zijn tal van technieken die je kan gebruiken om de lucht perfect te sturen. Denk maar aan een luchtgordijn bijvoorbeeld. Dergelijke gordijnen blazen een stevige luchtstroom die een scheiding maken met de binnen en buitentemperatuur.

Enkele nuttige tips voor meer klanten in uw winkel.

  • Zet de deur letterlijk wagenwijd open, niet op een kier
  • Hang eventueel een bordje aan de deur met opschrift "Van harte welkom"
  • Zorg voor een goede deurdoorgang. Vermijd obstakels die een minimale doorgang vernauwen of blokkeren
  • Ga uit het zicht van de deuropening staan. Als een nieuwe klant met drempelvrees u ziet, komt hij niet binnen.
  • Gebruikt u een luchtgordijn, zorg dan voor een optimale blaaskracht. Niet te sterk.
  • Vermijd ten allen tijden een luchtgordijn dat langs onderen blaast. (Vermijd opvliegende rokken)
  • Is de deur toch dicht, plaats dan een bordje met "open". Bij voorkeur in de nabijheid van de openingsuren.

Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Winkelreclame TIPS
Succesvolle etalage TIPS voor uw winkel
Meer klanten in uw winkel door de rode loper
- Winkelinrichting TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden


(Wekelijks publiceren we nieuwe TIPS en onderzoeken)
(Heb je ook een leuke tip of artikel over een bepaald thema? Zend het even toe. Misschien publiceren we het op deze website.)