Uw TIP of website LINK op deze website? Meer informatie
 

Bowling hoe strike en spare gooien – TIPS en advies

bowling praktische TIPS

Hier vindt u leuke TIPS en studies van Universiteiten over bowling.


♥ Leuke bowlingproducten kopen?
- bol.com / bowling
- Amazon / bowling


FilmTIP
Bowlingtips van NBF Bowlen

NIEUW - Tip 4: Wat moet je doen om een strike te werpen bij bowling?

Ludo claes TIPSEen strike werpen bij bowling is uiteraard de wens van elke bowler. Een strike betekent namelijk dat je alle kegels omverwerpt bij je eerste worp hetgeen dan weer het hoogt aantal punten oplevert. Maar wat moet je eigenlijk doen om een strike te werpen.

Wel, soms kan je een strike werpen door gewoonweg een gelukstreffer, of het wordt een kwestie van oefenen, veel oefenen. Doch zijn er een aantal basisregels die je kan volgen om je kansen op het werpen van een strike vergroten.

Tips om een strike of spare te werpen, gooien

1. Kies de juiste bowlingbal volgens de vingergrip en gewicht.

2. Zorg voor een goede grip van de bowlingbal. Vingers goed gepositioneerd en een goede ondersteuning van de bal met je andere hand.

3. Draag zorg voor een optimale afstand van je startpositie tot de werplijn. Een slecht ingeschatte afstand kan resulteren in een minder efficiënte worp.

4. Zorg voor een een goede werpsnelheid en kracht. Een werp met de bowlingbal waarbij met een slechte kracht of onvoldoende snelheid geworpen wordt zal gegarandeerd niet resulteren in een strike. Je worp dient zeker krachtig te zijn wil je alle kegels omver krijgen.

5. Uiteraard, een goede werprichting. Dit spreekt wel voor zich. Als je niet goed richt, zal je nooit een strike kunnen werpen. Deze richting wordt bepaald door enerzijds de startpositie van je lichaam, dat in de goede lijn van de baan dient te staan, en anderzijds de swing van je arm die bepaalt naar waar de bal uiteindelijk zal bewegen. Beiden, je lichaam en je swing, bepalen de uiteindelijke richting van de bal.

6. Kies een goed mikpunt. Waar treft je bal de eerste kegel? Ook dit is een voornaam gegeven. Als beginneling mik je de bal waarschijnlijk op de voorste ofwel de eerste kegel en hoop je dat de eerste kegels dermate uiteenspatten dat ze alle achterstaande kegels mee omvergooien. Dat is één mogelijkheid waarbij geluk een beetje aan je kant moet staan.

Als je al ietwat gevorderd bent dan zal je weten dat de ideale inworp eigenlijk tussen de voorste en tweede kegel is en je hierbij niet recht maar met een bocht inwerpt. Deze draaiwerp op die precieze locatie heeft meer succes om een strike te werpen. Doch deze inworp vergt heel wat ervaring en oefening. Te meer omdat op de bal een draai-effect dient te zitten die je geeft door met de pols en arm de bal bij in inwerpen een omslag te geven. Hierdoor zal de bowlingbal een draaiende of spinnende beweging maken die garant staat voor een bocht in de anders rechte werpbaan.

Tip 3: Welke bowlingbal kan je best je kiezen?

Ludo claes TIPSBij bowling is het voornaam dat je een goede bal selecteert om een goed resultaat te scoren bij je worp. Er zijn verschillende soorten bowlingballen volgens grootte en plaatsing van de vingers en volgens het gewicht. Om een goede bal te selecteren zal je even moeten voelen en tillen. De meeste bowlingcenters beschikken over bowlingballen met verschillende kleuren om hun soort en model aan te geven. Vaak zijn de zwarte of donkere kleuren de zwaarste.

Het voordeel van een zware bal is dat deze bij de worp veel kracht en energie heeft waardoor deze bij het raken van de eerste of voorste kegels nog hard kan doorgaan en zo de achterste kegels ook nog kan raken, doch is een zware bal dan weer moeilijker te tillen en te werpen wat dan weer je werpresultaat beïnvloedt.

Wil je dus een goed werpresultaat neerzetten, dan is het voornaam bij de start van je bowling, even met verschillende ballen te werpen teneinde te voelen wat voor jou de beste keuze is. Eenmaal je de perfecte balkeuze gevonden hebt, kan je aan de wedstrijd beginnen en maak je het meeste kans te winnen.

Tip 2: Waarom moet je een bowlingbal regelmatig poetsen?

Dit klinkt misschien wat raar maar een bowlingbal dien je inderdaad regelmatig te poetsen. De reden hiervoor dient vooral bij olie en vuiltjes gezocht te worden. Doordat de bowlingbal met de handen, soms vettige handen, aangeraakt en vastgehouden wordt, ontstaat een dun laagje olie op de bowlingbal waardoor de bal niet efficiënt beweegt en spint op de bowlingbaan. Daarnaast kan op de baan of tijdens het terug rollen op de ballenband allerhande vuil aan de bal blijven kleven waardoor de bal bij een volgende worp wederom een andere baan volgt dan je werpintentie.

Wil je dus meest efficiënt zijn in je bowling prestaties en zeker zijn van je worp, dan is het voornaam dat je vaak, met voorkeur bij elke worp, je bal even poetst met een doek. Pas als je bal perfect is, kan je er zeker van zijn dat je geworpen resultaat effectief het gevolg is van je bowlingkunsten. Het zou jammer zijn dat je ondanks een perfecte worp, een gemist resultaat ziet omdat er een vuiltje op de bal buil zat dat de bal heeft doen afwijken.

Tip 1 : Algemene informatie over bowlen

bowling TIPSBij bowlen bestaat het doel erin pins te raken met een bowlingbal. Van zodra de pins effectief omvallen gelden ze als punten. Om het mogelijk te maken alle pins omver te werpen krijgt men per beurt twee werpkansen. De som van beide werpkansen wordt aanzien als het puntensaldo van de beurt.

Bowlen wordt gezien als een leuke vorm van ontspanning waarbij gezelligheid en een stukje competitie in elkaar verweven kunnen worden. Ook voor bedrijven of verenigingen biedt een leuk spelletje bowling mogelijkheden tot teambuilding. Heb je zin in een wedstrijdje bowling? Plan eens een leuke avondje uit met je vrienden en familie.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Karting TIPS
Paintball TIPS
Lasergame TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


Hartelijk dank voor uw beoordeling.
 
Nieuwe tips: NIEUW - PARTY - HOBBY - BEAUTY - KLEDING - HUMOR - GEZONDHEID - WONEN - TUIN - ELEKTRO - AUTO - DIEREN - WERK - ZAKELIJK - Contact
Uw tip of link op deze website? Meer informatie