Speelgoed en puzzels – gratis TIPS en informatie uit België en Nederland

U bent hier : Home > Hobby > Speelgoed

Op deze pagina vindt u praktische TIPS en informatie over speelgoed en puzzels, u aangeboden door de vakman en vakvrouw uit uw buurt vanuit België en Nederland.

speelgoed puzzel poppetjes TIPS van speelgoedwinkes

TIPS van de Vakman en Vakvrouw (Artikelen)

Tips van de vakman vakvrouw

> Artikel 1 = ... zie volgende update.

Uw Artikel en website LINKS hier toevoegen? Zie pagina contact


Wist je dat ... je rustiger wordt door het spelen van bordspelen

Een spelletje spelen doen we allemaal wel eens, denk maar aan het succes van de online spelletjes, doch heeft een recent onderzoek aangetoond dat het spelen van bordspelen ons rustiger maakt. Dit omwille van de gezelligheid en de noodzaak het spel rustig te spelen. Bij bordspelen zitten meerdere spelers omheen een bord waarop het spel wordt gespeeld en dient eenieder zijn of haar beurt af te wachten waarbij we ondertussen lachen en tieren om de zetten en fratsen van de medespelers. Dit gezellig samen zijn en het om beurt spelen, creëert of forceert als het ware een rustgevoel hetgeen stress onderdrukt. Dit speciale gevoel wordt thans niet ontwikkeld bij online spelen waarbij men vaak snel dient te handelen. Denk maar aan vechtspelen of schietspelen waar je snelheid vaak je leven bepaald. Dit snel moeten  handelen wordt dan zeer intens en wekt stress op waardoor spelers vaak onaangename emoties ervaring zoals frustraties. Ook worden online spelen vaak alleen of in groep online wordt gespeeld waardoor men eigenlijk steeds alleen in de kamer is en de gezelligheid van het samenzijn mist. Kortom, heb je zin om een spelletje te spelen, maak het jezelf dan eens gezellig en speel eens een bordspel met vrienden of familie.
Spelen met speelgoed ontwikkelt vaardigheden (een tip van) Speelgoedspellen

Met speelgoed kunnen allerlei vaardigheden worden ontwikkeld, zoals de motoriek. Speelgoed voor de allerjongste kinderen wordt vaak ook speciaal vanuit dit oogpunt ontwikkeld. Oudere kinderen zijn qua ontwikkeling verder gevorderd dan jonge kinderen. Voor oudere kinderen zijn er dus ook andere aandachtspunten waar op gelet wordt bij het maken van het speelgoed.

Waarom kiezen voor veilig speelgoed ? (een tip van) Speeltafelwinkel

Wij adviseren u bij de aanschaf van kinderspelmeubilair voor winkel en toonzaal er vooral op toe te zien dat het tegemoet komt aan zowel de allerhoogste veiligheidseisen als ook het milieuvriendelijk karakter van de gebruikte materialen.
- de veiligheid heeft alles te maken met de stabiliteit van de speeltafels en de juiste certificering waarborgt dit; indien u het TÜV-merksymbool tegenkomt garandeert dit dat het speeltuig voldoet aan de strenge Duitse norm voor stabiliteit en degelijkheid
- de milieuvriendelijkheid van het gebruikte hout is een vereiste om zeker te stellen dat het speelmeubel vervaardigd is van duurzaam hout dat geproduceerd is in duurzaam beheerde bosgebieden; het FSC-logo (Forest Stewardship Council) garandeert dat u investeert in het juiste speelmateriaal voor de speelhoek in uw winkel

Waarom houten speelgoed kiezen? (een tip van) Duketoys

Koop houten speelgoed voor uw kind, maar ook voor de kinderen van de volgende generaties. Houten speelgoed is namelijk veel duurzamer dan speelgoed van andere materialen. Houten blokken en houten auto's zijn vaak vele generaties in de familie.

Speelgoed stimuleert motoriek en creatief denken (een tip van) Mega speelgoed

Speelgoed voor kinderen stimuleert de motoriek maar ook het vermogen in creatief denken. Met blokken en bouwstenen word meer concreter gespeeld dan met poppen en actie figuren hierbij komt meer fantasie bij kijken

Tip voor de aankoop van Go-carts en traptractors (een tip van) T-Toys Nazareth

Voor de aankoop van een Go-cart of een traptractor is het belangrijk om altijd vooraf de lengte van uw kind te meten. De lengtemaat is immers belangrijker dan de leeftijd van het kind om een passend model te kiezen waar het lang plezier van zal hebben.

Het eerste speelgoed (een tip van) Bibirix

In de prehistorie werden bij opgravingen in de oudste menselijke stedelijke nederzettingen zoals Mohen Djaro en de Tell van de koningsstad Ur spelletjes en speelgoed gevonden. Zo zijn er in de oudste beschavingen voorbeelden van bronzen speelgoedmeubilair, aardewerken, poppen en dieren. De rammelaar is speelgoed dat waarschijnlijk al duizenden jaren oud is.

Lego speelgoed, meer dan blokjes (een tip van) Kinderspel

Wist u dat LEGO uitgeroepen is tot speelgoed van de eeuw? LEGO doet kinderharten sneller kloppen en daarom is het een goed idee om als ondernemer of zaakvoerder hierover na te denken op het moment dat u uw winkel, praktijk, kantoor of toonzaal gaat (her)inrichten. Als alle aandacht door de kleintjes wordt opgeëist, vertroebelt dat de sfeer en communicatie tussen u en uw bezoekers/klanten. In het ergste geval kan dit er zelfs toe leiden dat er uiteindelijk helemaal geen zaken meer worden gedaan.

Voor dit probleem biedt LEGO u een prima oplossing, spelplezier op maat: speeltafels en kinderspeelhoekjes vol met LEGO-steentjes. Die zorgen er gegarandeerd voor dat u weer de volle aandacht van vader en moeder krijgt. Zo brengt u uw product of dienst ongestoord aan de man (of vrouw). Let op dat u de juiste LEGO speelhoeken aanbiedt. Dus DUPLO tafels voor de allerjongsten en LEGO 3+ kinderhoeken voor de kleuters. Voor de oudere kinderen ten slotte bestaan er LEGO 5+ en zelfs LEGO Technic kinderspeelhoeken.

Algemene informatie

modelbouw speelgoedHebt u een kleine spruit of kleine kinderen, dan is het wellicht een hele uitdaging om ze bezig te houden en zelf wat rust en ontspanning te vinden. Kinderen zijn van nature zéér actief wat jezelf al eens kan uitputten. Speelgoed kan hier heel wat uitkomst bieden. Het juiste speelgoed maakt je kleine bezige rakker rustig en creëert een leuke bezigheid. De kunst bestaat er thans in het juiste speelgoed te vinden.

Speelgoed is er namelijk in vele soorten en vormen en de vraag is wat je kleine rakkertje boeit. Het zou niet de eerste keer zijn dat je een prachtig speeltje koopt, je rakker het eens vlug bekijkt en vervolgens jaren op zolder belandt.

Meer informatie bij volgende update.
Sla deze pagina zeker op bij uw favorieten

ZIE OOK:
> Speeltoestellen tuin
> Online spelletjes
> Modelbouw