U bent hier : / Home / Dansen en dansstijlen – leuke weetjes met TIPS en advies

 

Dansen en dansstijlen – leuke weetjes met TIPS en advies

dansen samba tango salsa TIPS

Van harte welkom
Op deze pagina vind je leuke TIPS, advies en weetjes over dansen en dansstijlen met studies en onderzoeken van Universiteiten. Wekelijks nieuwe TIPS. Alvast veel leesplezier.

FILMTIP - Danstips van "Iedereen kan leren dansen"


Dansproducten kopen
- Alle dans artikelen bij bol.com


NIEUW - Tip 5 : Mannen dansen beter naargelang ze ouder worden

Studie onderzoek KLEINStudie en onderzoek
Tot deze conclusie kwam een onderzoek uitgevoerd door de Universiteit van Hertfordshire bij duizenden Britten. Zoals geweten hebben mannen wel eens last van gebrek aan zelfvertrouwen om enerzijds een dame ten dans vragen als anderzijds de mooiste danspasjes op te zetten.

Daarom lanceerde de Universiteit een onderzoek om eens nader te kijken of dit gebrek aan zelfvertrouwen wel eens beïnvloedbaar zou kunnen zijn door factoren zoals danservaring of de leeftijd. Hierbij toonde het onderzoek dat het zelfvertrouwen van mannen op latere leeftijd veel groter was dan mannen op jongere leeftijd en de oude garde veel minder problemen had om vrouwen ten dans te vragen en ze op de dansvloer rond te zwieren.

Ook zag het onderzoek dat het zelfvertrouwen niet direct gerelateerd was aan de danskennis van de mannen wat men zou kunnen linken aan mannen op leeftijd. Ook de groep jonge mannen met veel danservaring vertoonde een bepaald gemis in zelfvertrouwen. Dit toonde dus aan dat het zelfvertrouwen een andere motivatie had en steeg met de leeftijd.

Meer nog. Vooral de gepensioneerde mannen blaakten van zelfvertrouwen om zowel dames ten dans te vragen als de voeten deftig rond te zwieren ongeacht of de dans nu technisch perfect was of niet. Dansen is gewoon genieten, en dat werd getoond door de ouderen in het onderzoek. En dat gevoel van gewoon genieten, zonder prestatiedruk naar de dame toe, was blijkbaar de hoofdmotivatie van de oude dansers om gewoon te doen wat hun deed blaken van zelfvertrouwen.

Tip 4 : Dansen houdt de hersenen extra actief

Studie onderzoek KLEINStudie en onderzoek
Om de hersenen actief en jong te houden is het raadzaam ze steeds weer te stimuleren en uit te dagen via allerhande proeven en nieuwigheden. Denk hierbij aan het oplossen van allerhande puzzels bijvoorbeeld, het bezoeken van nieuwe plaatsen of één of andere moeilijke uitdaging waarbij je extra dient na te denken. Door de hersenen steeds weer uit te dagen met iets nieuw waardoor je met nadenken, blijven de hersenen jong, alert en actief.

Een recent onderzoek door de Universiteit in Leuven en Spanje heeft daarbij aangetoond dat de hersenen extra actief worden als meer bloed door de hersenen gepompt wordt zoals bij het sporten bijvoorbeeld. Tijdens het sporten wordt extra bloed en zuurstof naar de hersenen gepompt waardoor de activiteit in de hersenen extra wordt vergroot en ze beter gaan functioneren.

Als je dus je hersenen extra wilt activeren en jong houden dan is de combinatie van beiden een ware aanrader, zijnde het enerzijds stimuleren door na te denken en anderzijds de extra bloedtoevoer door te sporten. Nadenken tijdens het sporten zoals bij dansen bijvoorbeeld wordt dan plots de meest ideale wijze om je hersenen maximaal te activeren. Je hebt beweging en tegelijkertijd moet je nadenken, zoals bij dansen over de danspassen. Wil je een gezonde geest en een gezond lichaam, ga dan zeker dansen. Een echte aanrader, en volgens het onderzoek, ongeacht je leeftijd.

Tip 3 : Hou links en rechts bij dansen goed uit elkaar

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) Dansfans
De dans starten. Voor wie links en rechts moeilijk kan onderscheiden: mijn dochter leert het op het lager onderwijs zo aan: strek je vingers (minstens duim en wijsvinger) met je handpalm naar beneden. Waar je een letter 'L' ziet, dat is Links. En inderdaad, de andere kant is rechts. (Of stuurboord, maar dat zal het wel niet makkelijker maken zeker?) En het knappe is, dat dit dan ook voor je voeten geldt!

Tip 2 : Wat zijn de ideale tapdansschoenen?

(een tip van) Tapdans
Kies tapdansschoenen die gemakkelijk zitten , met geen te hoge hak , want dit geeft evenwichtsproblemen !

Tip 1 : Algemene informatie - dansen in dansscholen

dansschoolDansen niet alleen gezond maar tevens leuk om doen. De beweging gecombineerd met muziek zet je gewoon aan om als het ware gezond te sporten. Dansen is dan ook een echte aanrader voor eenieder. De vraag is thans welke dans je het beste ligt. Er zijn namelijk vele danssoorten en dansstijlen waarbij zowel voor een individuele dans als gecombineerde dans met danspartner kan geopteerd worden.

Klop daarom eens aan bij een dansschool. Zij tonen u de verschillende soorten dansen en leren u de danstechnieken zodat u ten volle kan genieten van de dans.


Wekelijks worden nieuwe tips toegevoegd

Gerelateerd:
Muziek spelen en muziekschool TIPS
Daten en relatie TIPS
Sport en fitness TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


(Wekelijks publiceren we nieuwe TIPS en onderzoeken)
(Heb je ook een leuke tip of artikel over een bepaald thema? Zend het even toe. Misschien publiceren we het op deze website.)