Dansen en dansscholen – TIPS en advies uit België en Nederland – studies en onderzoek

U bent hier : Home > Hobby > Dansen

dansen samba tango salsa TIPS

Tip 4 : Dansen houdt de hersenen extra actief - onderzoek

Om de hersenen actief en jong te houden is het raadzaam ze steeds weer te stimuleren en uit te dagen via allerhande proeven en nieuwigheden. Denk hierbij aan het oplossen van allerhande puzzels bijvoorbeeld, het bezoeken van nieuwe plaatsen of één of andere moeilijke uitdaging waarbij je extra dient na te denken. Door de hersenen steeds weer uit te dagen met iets nieuw waardoor je met nadenken, blijven de hersenen jong, alert en actief.

Een recent onderzoek door de Universiteit in Leuven en Spanje heeft daarbij aangetoond dat de hersenen extra actief worden als meer bloed door de hersenen gepompt wordt zoals bij het sporten bijvoorbeeld. Tijdens het sporten wordt extra bloed en zuurstof naar de hersenen gepompt waardoor de activiteit in de hersenen extra wordt vergroot en ze beter gaan functioneren. Als je dus je hersenen extra wilt activeren en jong houden dan is de combinatie van beiden een ware aanrader, zijnde het enerzijds stimuleren door na te denken en anderzijds de extra bloedtoevoer door te sporten. Nadenken tijdens het sporten zoals bij dansen bijvoorbeeld wordt dan plots de meest ideale wijze om je hersenen maximaal te activeren. Je hebt beweging en tegelijkertijd moet je nadenken, zoals bij dansen over de danspassen. Wil je een gezonde geest en een gezond lichaam, ga dan zeker dansen. Een echte aanrader, en volgens het onderzoek, ongeacht je leeftijd.Tip 3 : Hou links en rechts bij dansen goed uit elkaar (een tip van) Dansfans

De dans starten. Voor wie links en rechts moeilijk kan onderscheiden: mijn dochter leert het op het lager onderwijs zo aan: strek je vingers (minstens duim en wijsvinger) met je handpalm naar beneden. Waar je een letter 'L' ziet, dat is Links. En inderdaad, de andere kant is rechts. (Of stuurboord, maar dat zal het wel niet makkelijker maken zeker?) En het knappe is, dat dit dan ook voor je voeten geldt!

Tip 2 : Tip voor het dansen van de Argentijnse Tango

Geef de dame bij Argentijnse Tango de ruimte om haar figuren te doen. Ga in de muziek geef je over en ontspan

Tip 1 : Wat zijn de ideale tapdansschoenen? (een tip van) Tapdans

Kies tapdansschoenen die gemakkelijk zitten , met geen te hoge hak , want dit geeft evenwichtsproblemen !


Dansen en dansscholen - Algemene informatie

dansschoolDansen niet alleen gezond maar tevens leuk om doen. De beweging gecombineerd met muziek zet je gewoon aan om als het ware gezond te sporten. Dansen is dan ook een echte aanrader voor eenieder. De vraag is thans welke dans je het beste ligt. Er zijn namelijk vele danssoorten en dansstijlen waarbij zowel voor een individuele dans als gecombineerde dans met danspartner kan geopteerd worden.

Klop daarom eens aan bij een dansschool. Zij tonen u de verschillende soorten dansen en leren u de danstechnieken zodat u ten volle kan genieten van de dans.

ZIE OOK:
> Muziek spelen en muziekschool
> Daten en relatie
> Sport en fitness

Meer TIPS bij volgende update. Sla deze pagina zeker op bij uw favorieten.

> Meer hobby TIPS
Moppen en grappen
Promoties