Bloemschikken en bloemstukken – TIPS en advies uit België en Nederland – studies en onderzoek

U bent hier : Home > Hobby > Bloemschikken

bloemschikken bloemstukken TIPS

Tip 3 : Tips voor steekschuim bij bloemschikken (een tip van) Bloemschikshop

Wist u dat er maar liefst VIJF verschillende soorten steekschuim zijn voor bloemschikken? Afhankelijk van de grootte van uw bloemen kiest u best voor een lage of hoge densiteit (voor houvast) steekschuim, eventueel ook met micro-perforaties voor goede wateropvang. Daarnaast kan u ook de grootte van de blokken steekschuim kiezen, aangepast aan uw vaas .. U ziet het, zeg niet zomaar 'steekschuim' tegen elk steekschuim .... En voor alles op te fleuren bestaan er nu ook steekschuimartikelen in alle mogelijke kleuren en formaten, zodat u zelf niet meer moet snijden en overtollig steekschuim moet weggooien.Tip 2 : Hoe een bloemstuk lang bewaren? (een tip van) Bloemen Rogiers

Wil je graag je bruidsboeket bewaren als herinnering? Dan kan je dit laten drogen en inlijsten. Zo heb je een unieke herinnering aan die mooie dag!

Tip 1 : Tip voor bloemschikken (een tip van) Marion Miller Workshops

Een korenschoof boeket maken leer je door veel te oefenen. Om kosten te besparen gebruik je in plaats van verse bloemen bijvoorbeeld takken uit de tuin. Succes verzekerd!


BLOEMSCHIKKEN – Algemene informatie

bloemschikkenHoudt u van bloemschikken en maakt u misschien uw eigen bloemstukken en decoraties met bloemen en allerhande decoratie? Dan schuimt u wellicht heel wat winkels en markten af om al die leuke decoratiestukken te vinden die u tot een leuk bloemstuk kan verwerken. Het maken van een mooi bloemstuk is dan ook een kwestie van een behoorlijke portie creativiteit, en dit niet alleen inzake vormgeving maar ook inzake keuze van materialen en bloemensoorten. Bloemschikken is dan ook niet maar even enkele bloemen tot een bloemstuk verwerken maar is naast een leuke hobby tevens een ware specialisatie en expertise die leidt tot de creatie van behoorlijk unieke waardevolle decoratieve stukken.

ZIE OOK:
> Bloemen en planten
> Tuincentrum
> Handwerk en borduren

Meer TIPS bij volgende update. Sla deze pagina zeker op bij uw favorieten.

> Meer hobby TIPS
Moppen en grappen
Promoties