Tuinafsluitingen tuinhekken schuttingen en tuinpoorten gratis TIPS België Nederland

U bent hier : Home > Tuin > Tuinhekken

tuinhekken tuinafsluiting tuinomheining veiligheid in uw tuin TIPSTuinhekken, tuinschermen, tuinomheiningen of tuinafsluitingen worden gebruikt om de tuin af te schermen tegen ongewenst inkijken of ongewenst bezoek. Tuinhekken worden dan ook veelal op de buitenlijnen of scheidingslijn van de tuin met de buur geplaatst. Inzake materialen en uitvoeringen zijn er eveneens vele mogelijkheden naargelang de toepassing. Op deze pagina vindt u gratis TIPS en advies over tuinhekken, tuinafsluiting tuinomheiningen tuinschermen en poorten, u aangeboden door de Vakman en Vakvrouw uit België en Nederland. Zij staan u eveneens graag te woord voor verdere informatie of prijzen / prijs.

1. TIPS van de Vakman en Vakvrouw

Tip 1 =

Tip 2 =

Tip 3 = ... zie volgende update.

Uw TIP en website hier toevoegen? Zie pagina contact

2. MINI-TIPS - Tuinhekken tuinomheining en tuinpoorten

Ideale tuinomheining voor of tegen dieren - Segaf
Of het nu de bedoeling is om uw huisdier binnen te houden of ongewenste dieren uit uw tuin te weren, iedere diersoort vraagt om een eigen type omheining. Zo is voor zwaardere kippen zoals de Mechelse koekoek, Brahma, ... een lage omheining van 1,30m voldoende. Voor lichtere rassen die nogal graag vliegen zoals de Braekel, Brabantse hoen, ... verkiezen wij een hogere omheining (1,80m) aan. Zijn er in uw streek vossen, dan wordt een omheining van minimum 1,30 m of zelfs 2 m aangeraden. De maasgrootte mag maximum 3 tot 4 cm zijn en de draad moet aan de buitenzijde van de palen bevestigd. Ontmoedig de vos om over de afsluiting te klimmen d.m.v. een afgeschuinde hoek van 30of plaats een net boven de kippenren. Geef de vos tenslotte geen kans om onder de afsluiting binnen te geraken. Graaf de draad 50 cm diep in en/of plaats tegels of betonplaten van minimaal 40 cm breed aan de buitenrand van de kippenren.

Een haag of toch een tuinafsluiting ? - Groeba
Een haag of een afsluiting? Hagen brengen leven in de tuin. Ze zorgen voor een groene omheining waarbinnen u zich geborgen voelt. Omdat hagen de luchtstroom vertragen, voorkomen ze valwinden. Die komen wel voor achter een volle muur, en zijn onaangenaam voor u en voor uw planten. Bovendien is een haag milieu- en ook budgetvriendelijker dan een muur. Een haag biedt ook een thuis aan vogels, insecten en kleine zoogdieren en helpt zo van uw tuin een klein stukje natuur te maken, waar fauna en flora elkaar mogen ontmoeten en een mooi samenspel vormen.

Hekwerken en veiligheid - Hexta
Plaatsing- en veiligheidswijzer voor Hekwerk en Poorten, let op kabels en leidingen in de grond! U bent wettelijk aansprakelijk voor schades!
- Veiligheid: Het kan zijn dat er onder de grond leidingen en kabels lopen op de plaats waar u het hekwerk en/of de poort(en) wilt gaan plaatsen. Het is verstandig om dit eerst na te gaan alvorens u met plaatsing begint. Voor u met plaatsen begint, is het van belang te bepalen waar op uw terrein kabels en leidingen lopen. Wanneer u daarover twijfelt kunt u een zogenaamde klikmelding uitvoeren. U moet daarvoor bellen met 0800-0080 (NL) of faxen naar 0346-287585 (NL) (landelijke KLIC melding). U ontvangt dan een pakket met tekeningen waarop duidelijk te zien is waar de kabels en leidingen lopen. Wilt u niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele schade of letsel ontstaan aan leidingen, kabels, apparatuur, materiaal en personen, dan kan Hexta Hekwerk & Terreinbeveiliging deze klic- melding voor u verzorgen. Wij hopen dat u met de bovenstaande informatie uw hekwerk probleemloos, maar vooral veilig kunt plaatsen. Als u nog vragen heeft, dan zijn wij u graag van dienst.

Tip voor het plaatsen van houten poorten - Sclimpre fencing
De klassieke Engelse weidepoorten zijn traditioneel in eik. Ze zijn mooi en duurzaam. Maar dennenhout is een prijsgunstiger alternatief. Mits correct geplaatst hebben ook deze poorten een lange levensduur. De poort mag nergens blijvend in contact zijn met de grond, ook niet in geopende toestand. Dus vooral opletten op hellend terrein.

Is een dicht tuinhek de beste keuze? - SAS
Om hun privacy te verhogen kiezen gebruikers vaak voor een tuinhek dat volledig dicht gemaakt wordt, zodat buitenstaanders niet kunnen binnen kijken. Hierdoor gaat het hek natuurlijk veel meer wind opvangen. Wanneer men het hek elektrisch wil bedienen dan is deze windbelasting vaak van doorslaggevend belang bij het bepalen van het juiste systeem.

Wat is kwaliteit bij poorten
Kies bij aanschaf van een houten poort altijd voor kwaliteit. Kies voor een model waarbij een goede afwatering voorzien is om lelijke vlekken en later ook houtrot te vermijden. Modellen met een groef in de onderste liggers, ook al worden ze afgekit, hebben gegarandeerd een kortere levensduur. Ga dus altijd voor de beste prijs/kwaliteit.

Een tuinafsluiting in tennis draad? - Anma betonshop
Wist je dat tennis draad type plasitor veel steviger is dan geruite draad eens geruite draad geplooid is kan men deze niet meer rechten. Voordeel van tennis draad is dat deze veerkrachtig is en voor de prijs hoef je het zeker niet te doen

Waarom een FSC-label bij houten poorten ? - Divari
U wil graag een houten poort en toch milieubewust kiezen. Kies dan voor hout met het FSC-label dat aangeeft dat die houten poort afkomstig is uit een duurzaam beheerd bos.

Tuinafsluiting in ecofencing - Ecofencing
Een alternatief voor de traditionele houten en betonnen tuinschermen is Ecofencing. Duurzamer dan hout en sterker dan beton. Omdat het materiaal duurzaam en vochtbestendig is, zijn de Ecofencing palen en panelen ideaal als basis voor een houten tuinscherm. Op deze manier komt het hout niet in contact met de grond. De palen en panelen zijn voorzien van een speciale woodgrain coating waardoor ze enorm hard op hout lijken. Het is ook mogelijk om een volledig tuinscherm met Ecofencing op te bouwen.

Denk aan elektrische bedradingen bij poorten - Folmer hekwerken
Voordat je het gat dicht gooit met beton is het handig dat je alvast bedrading ondergronds plaatst, ook al wil je nu geen elektrische poort misschien wil je dat in de toekomst wel. Een goede sierpoort gaat immers vele jaren mee.

Hoe een poort stabiel plaatsen ? - Houten poorten webklik
Een goede tip om uw poort stabiel te plaatsen is om een royaal gat te graven en de palen aan te storten met beton. En natuurlijk het gebruik van verstelbare scharnieren, om uw poort optimaal af te stellen

Lassen van hekwerk - Vanloon constructie
"Lassen is Lastig" zeggen wij altijd, als 99% van het werk goed is dan zou 1 van de honderd gebouwen instorten!, dat kunt u het beste aan een goede vakman overlaten

3. Algemene informatie

Tuinafsluiting en tuinhekken algemene informatie

tuinhekken schuttingenDenkt u eraan om een tuinhek te plaatsen dan heeft u een brede waaier aan mogelijkheden, materialen en structuren om dit hekwerk te bouwen. Voornaam bij de keuze is het doel van uw tuinafsluiting of hekwerk. Dit kan zijn: Privacy waardoor het hekwerk ondoorzichtig dient te zijn. Geluidsoverlast, waardoor het hekwerk geluidsvast dient te zijn, of kan louter als scheiding zijn waardoor een haagje bij wijze van spreken reeds toereikend zou kunnen zijn. Is de doelstelling bepaald dan kan u vervolgens naar de materialen voor uw hekwerk gaan kijken die voornamelijk in hout of beton te vinden zijn. Hierin zijn vele mogelijkheden met tal van motieven en kleuren, doch kan u ook riet, bamboo of dergelijke gebruiken als u eerder een natuurlijke tuinafsluiting wenst te creëren. Vooraleer u aan aan de slag gaat is het van groot belang dat  u de betrokken partijen benaderd die door uw afsluiting of hekwerk beïnvloedt worden. Deze zijn uw gemeente, die vaak richtlijnen hanteert voor hekwerken, en uw buren. Praat en zie wat de onderlinge mogelijkheden zijn. Het zou jammer zijn als u straks uw hekwerk terug dient af te breken omdat een buur reclameert of u niet voldoet aan de richtlijnen.

Gaat u de tuinafsluiting plaatsen dan is precisie een belangrijke woordkeuze. Draag er zorg voor dat het hekwerk pas en recht staat. Gebruik hiervoor de nodige meetapparatuur om uzelf ervan te vergewissen dat alles juist staat. Draag eveneens zorg voor sterkte want een hekwerk vangt veel wind en zou wel eens kunnen omwaaien. De palen dus zeker diep verankeren in beton en de hoekpalen volgens hun krachtoverbrenging extra versterken. De laatste nieuwe trend in tuinafsluiting, zijn ijzeren bakken waarvan de wanden met ijzerdraad geweven zijn. Deze worden gevuld met stenen naargelang de stijl van woning of uw tuin. Ook kan de kleur gekozen worden. Soms worden ze ook gevuld met tuin en snoeiafval of boomschors.

Meer tips bij volgende update.
Sla deze pagina zeker op bij uw favorieten.