Home » Leuke tuin terrassen – terras aanleggen en onderhoud TIPS
 

NIEUW - HUMOR - UW TIP PUBLICEREN


Leuke tuin terrassen – terras aanleggen en onderhoud TIPS

terrassen klinkerwerken bestrating TIPS

Van harte welkom
Op deze pagina vind je leuke TIPS, advies en weetjes over tuin terrassen en klinkers met studies en onderzoeken van Universiteiten. Wekelijks nieuwe TIPS. Alvast veel leesplezier.

Populaire terras producten bij bol.com

Klik op “volgende” om meer producten te zien.
Klik op het artikel voor meer informatie bij bol.com. (Affiliate partner)

Tip 12 : Waarom een goede onderlaag bij terrassen?

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) Walca-rent
Om een goed resultaat te bekomen bij de aanleg van uw terras of oprit met klinkers is het belangrijk om de laag stabilisé goed aan te dammen. U kan dit doen met een trilstamper met de hand, maar om een werkelijk goed resultaat te bekomen is het nodig om een trilplaat te gebruiken met motor.

Door het aandammen met een trilplaat met motor is de stabilisé goed verhard en biedt dit een stevige fundering of ondergrond voor uw klinkers of vloertegels. Hierdoor kan u jaren later nog genieten van uw terras of oprit en voorkom je putten of verzakkingen nadien.

Tip 11 : Creëer schaduwzone op je terras met een schaduwdoek

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) Schaduwdoek
Wilt u ook kunnen genieten van uw terras bij hele felle zon of lichte regen? Met een schaduwdoek maakt u het mogelijk! Via een schaduwdoek creëert u snel een schaduwhoek in je tuin of terras waar het gezellig genieten is bij volle zonneschijn.

Er zijn schaduwdoeken in vele soorten en maten. Zo zijn er waterdichte schaduwdoeken, maar ook water doorlatende schaduwdoeken. Er zijn rechthoekige, driehoekige, trapeziumvormige schaduwdoeken en nog veel meer!

Tip 10 : Al eens gedacht aan een terraskachel?

(een tip van) Noordz
Wil je wel een warm terras op een koele zomeravond, maar niet via elektriciteit? Koop dan een terraskachel waarmee je met hout kan verwarmen. Dit is duurzamer, je hoeft ook niet elke keer op te ruimen en het verwarmen met hout biedt een aangename knapperende sfeer op je terras op een koele avond.

Tip 9 : Regen en toch gezellig op terras zitten

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) RB railings
Zou het niet fantastisch zijn om uw tuinmeubilair een heel jaar lang op uw terras te laten staan en deze elke week niet meer te moeten kuisen? Een oplossing om uw tuin te sieren. De terrasoverkapping vormt een ideale ruimte om bv. tuinmeubilair te beschermen tegen wind en regen. Dromen in ons regenachtig Belgenlandje van een overdekt terras, kan nu voor u realiteit worden. Begin vanaf nu meer te genieten van uw terras, tuin en tuinmeubilair.

Tip 8 : Creëer een klassieke tuin met kasseien

(een tip van) Sens klinkerwerken
Kasseien zijn en blijven dan ook een oerdegelijk natuurproduct dat je met elke stijl van woning kan combineren. Kasseien zijn duurzaam, hard, kleurvast, vorstbestendig en van een niet-poreus materiaal dat een klassieke uitstraling geeft aan iedere oprit. Iedere soort kassei straalt een natuurlijke schoonheid uit door de vele kleur en vormverschillen.

Tip 7 : Tips voor plaatsen van hardhout terrassen

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) Bangkirai terras
Ga altijd voor kwalitatief hout, uw terras moet zeer vele jaren buiten liggen in weer en wind. Zowel de terrasplanken als de onderbalken als de schroeven moeten van zeer goede kwaliteit zijn om jarenlang zorgeloos te kunnen genieten.

Spijtig genoeg wordt er door sommige DHZ zaken nogal wat minderwaardig en dus goedkoper materiaal verkocht onder het motto, verkocht = verkocht, oppassen dus ! Hardhout moet je echt in vertrouwen kopen.

Enkele TIPS

  • Koop altijd bij een vakman die ervaring heeft met het plaatsen van houten terrassen en niet alleen wil verkopen. Zij zullen dus wel de stabiele partijen hout kunnen herkennen en/of U raad kunnen geven bij de aankoop.
  • De ondergrond van uw terras wordt vaak vergeten maar is bijna even belangrijk, zorg altijd voor een stabiele ondergrond/fundering of voor bescherming/verhoging  op Uw plat dak.
  • Plaats Uw houten terras altijd vlak, enkel komposiet plaats U afhellend.
  • Even belangrijk om te kunnen blijven genieten van Uw terras is het onderhoud, 2 maal jaarlijks poetsen met een schuurborstel of borstelmachine, geen hoge drukmachine's gebruiken !

Tip 6 : Tip voor de inrichting van uw terrassen

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) Spherebox
Hou bij het inrichten van uw terras rekening met het parcours van de zon. Hou rekening met de inrichting van uw terras voor de ochtend, middag en avond. Creëer sfeer op het avondterras door te werken met verschillende lichtaccenten. Bijvoorbeeld door een indirecte verlichtingsstrip aan de muur of voorzie lampen in de omgeving van planten.

Tip 5 : Voordeel van natuursteen bij terrassen

(een tip van) Natuursteen webshop
Wist u dat vloer van natuursteen altijd te renoveren is? Als de vloer vervuild, dof of beschadigd is kan de vloer door intensief reinigen en renoveren opgeknapt worden.

Tip 4 : Tip voor aanleg houten terras

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) Exclusieve terrassen
Ik kan U als belangrijkste vuistregel aanraden uw houten terras te laten plaatsen door schrijnwerkers (een tuinman gaat U toch ook niet vragen Uw huis te schilderen ?). Een schrijnwerker met ervaring in hardhout voor buitenhuis, ervaring in de aankoop van het hardhout (want de ene partij terrashout is absoluut de andere niet), ervaring in het bijvoorbeeld droogproces van het hout ter voorkoming van bijvoorbeeld schotelen, windbarsten, overmatige krimp, enz ...

Tip 3 : Tip voor composiet tuinterras

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) Tuinterras
Indien U voor composiet opteert, nog meer dan bij hardhout, controleer goed de kwaliteit van de composiet. Max. 50 % houtmeel en 50 % plastic, vraag terrassen te zien van enkele jaren oud als ze bestaan of vraag schriftelijke garantie.

Ook de plaatsing n de 'werking' van de composiet is volledig anders dan bij hardhout. Idem voor de kunststof terrasplanken. Oppassen dus, ga voor iemand die er zijn beroep van maakt en niet een toevallige plaatser. Dit is echt werk voor schrijnwerkers !

Tip 2 : Plaatsen van natuursteentegels in de tuin

(een tip van) Tuinstunter
Natuursteentegels mogen niet strak aan elkaar verlegd worden. Natuursteen kan krimpen en uitzetten. Wij adviseren de tegels te verleggen met een minimale voegbreedte van 3mm.

TIP 1 : Terrassen en wandelpaden of andere verhardingen in de tuin

terrasVerhardingen maken veelal een vast deel uit van de tuin. Verhardingen in de tuin worden gebruikt om ons te verplaatsen of te nestelen in de tuin waardoor de verharding als het ware de basis vormt om van de tuin te kunnen genieten.

Tevens dragen de verhardingen er zorg voor dat de planten en bloemen en het gazon niet beschadigd wordt als we ons in de tuin begeven.

Wandelpad als verharding in je tuin

Een eerste verharding is de wandelpad in de tuin die aangeeft waar we in de tuin kunnen wandelen. Wandelpaden kunnen allerlei vormen en ontwerpen kennen naargelang de functionaliteit en de uitstraling die gewenst is.

Ook inzake materialen om het wandelpad aan te leggen is er een brede waaier aan mogelijkheden en keuzes gaande van kiezelsteentjes die los gestort worden tot klinkers of tegels waarmee een wandelpad aangelegd wordt.

Terrassen als verharding in je tuin

Een tweede veelvoorkomende verharding in de tuin is het terras. Een terras in de tuin is een plaats waar we even tot rust kunnen komen en kunnen genieten van de tuin. Om deze rust of genot te creëren worden allerhande tuinmeubelen zoals teakmeubelen op het terras geplaatst waardoor het terras omgevormd wordt tot een ware oord van rust of zelfs een eetgelegenheid buitenshuis waar het gezellig tafelen is.

Welke terrastegels of klinkers kiezen?

Gaat u een terras aanleggen, ook dan heeft u een brede waaier van mogelijkheden en keuzes inzake materialen zoals klinkers en terrastegels waarbij het evenwel voornaam is dat de ondergrond goed en stevig aangelegd wordt willen de terrastegels of klinkers na verloop van tijd geen verzakking vertonen.

De keuze van de soort terrastegels of klinkers wordt hierbij voornamelijk bepaald door smaak. Natuursteen terrastegels, gekartelde klinkers, beton structuren en zo meer worden allemaal voornamelijk omwille van smaak gekozen volgens het design of ontwerp of volgens de inpassing in de bestaande delen van de tuin.

Kortom, bij het aanleggen van een terras zijn er geen technische beperkingen of eisen die gelden wil een bepaalde terrastegel of klinker of steen aan te raden of te vermijden zijn. Voornaam is dat de smaak goed zit, de ondergrond degelijk wordt aangelegd, de terrastegels of klinkers goed worden gelegd en het geheel makkelijk te reinigen is.

Opritten als verharding in je voortuin

Een laatste veelvoorkomende buitenverharding of tuinverharding is te vinden in de voortuin meerbepaald de oprit. Een oprit wordt uiteraard gebruikt om de wagen of auto te verrijden en dient dan ook dermate stevig aangelegd te worden wil op termijn geen verzakkingen optreden door het zware gewicht van de wagens. Net zoals de wandelpaden en terrassen kunnen opritten eveneens door klinkers aangelegd worden al wordt ook wel voor asfalt of beton oplossingen geopteerd.

Tot besluit

Kortom, gaat u een verharding aanbrengen in uw tuin zijnde een wandelpad, terras of oprit, dan heeft u de keuze uit vele materiaalsoorten en verhardingen. Informeer u dan ook goed bij uw leveranciers en geef aan voor welk doel u de verharding wenst te gebruiken. Een verharding voor een oprit bijvoorbeeld stelt geheel andere eisen, materialen en opbouw van de onder-verharding dan de verharding van een tuinterras.

Bekijk alle terras verwarmers bij bol.com (Adv)


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
- Tuinaanleg TIPS
Tuinarchitect en tuinplan TIPS
Bouwmaterialen TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.

Deel deze leuke TIPS zeker met je vrienden - Nieuwe TIPS v/d week

Advertentie door Google