U bent hier : / Home / Leuke tuinverlichting met weetjes TIPS en advies

 

Leuke tuinverlichting met weetjes TIPS en advies

tuinverlichting solar verlichting in uw tuin TIPS

♥ Leuke tuinverlichting kopen
- bol.com / tuinverlichting
- Amazon / tuinverlichting

Filmtip - Hoe tuinverlichting aanleggen - Signify

NIEUW - Tip 5 : 5 tips voor een veilige installatie van tuinspots en tuinverlichting

(een tip van) Electro Colli - webshop.electro-colli.be
Ook je tuin heeft de nodige verlichting nodig. Tuinspots zijn een van de meest veelzijdige armaturen om naast terrassen, tuinpaden en opritten te plaatsen. Bovendien kan je die makkelijk zelf installeren. Zo spaar je weer wat geld uit. Bij de installatie is de veiligheid natuurlijk erg belangrijk. Daarom geven we 5 tips voor een veilige installatie van tuinspots.

1. De juiste kabels selecteren
Bij de installatie van tuinspots is het belangrijk dat je de juiste kabels selecteert. Want niet elke kabel is geschikt voor ondergronds gebruik. Een XVB-kabel is wel geschikt, omdat die een isolerende koker heeft. Koop een XVB-kabel in een flexibele buis voor een extra bescherming.

2. Diep genoeg ingraven
Heel wat mensen leggen de grondkabels voor hun tuinspots niet diep genoeg. Wij raden een minimumdiepte van 60 cm aan. Bij opritten mag je zelfs naar een diepte van 80 cm gaan. Dat lijkt misschien veel, maar het voorkomt dat de kabel kapotgaat door grondverschuivingen of aanplantingen.

3. Elektriciteit aansluiten
Als je de elektriciteitskabels gaat aansluiten, zorg je ervoor dat de stroom is uitgeschakeld. Anders loop je gevaar op elektrocutie. Kleef ook een briefje in de verdeelkast zodat niemand per ongeluk de stroom terug inschakelt terwijl je aan het werken bent.

4. Differentieelschakelaar 30mA
Over elektriciteitsaansluitingen gesproken; op deze stroomkring gebruik je een hooggevoelige differentieelschakelaar van 30 mA. Dat is een extra veiligheidsmaatregel om ongelukken te voorkomen.

5. Waterdichte aansluitingen
In sommige gevallen moet je losse kabels met elkaar verbinden, bijvoorbeeld de voedingskabel met de tuinspot zelf. In dat geval moet je voor een waterdichte verbinding zorgen. Dat gaat het makkelijks met giethars. Je verbindt de kabels in een waterdichte verbindingsdoos en giet deze vol met een speciale hars. Deze hars voorkomt dat er water bij de elektriciteitsdraden kan.

Tip 4 : Creëer sfeer en veiligheid met tuinverlichting

(een tip van) Theledshop.be
Verlichting is niet meer weg te denken uit onze tuinen. Enerzijds een kwestie van veiligheid maar anderzijds ook voor de sfeer die we in onze tuinen willen creëren. Met LED-verlichting kan u mooie lichtaccenten maken die bepaalde gewassen of bomen accentueren. Al dan niet met gekleurd licht of in gezellig warm wit.

Ook kan u op verschillende manieren uw terras omlijnen of aankleden met verlichte objecten. Ook voor uw waterpartij of zwembad kan tuinverlichting extra meerwaarde bieden inzake gezellige sfeer of veiligheid. Komtom, ga je je tuin inrichten, denk dan zeker aan de verlichting.

Tip 3 : Tuinverlichting op zonne-energie voor- en nadelen

(een tip van) Lichtkoning
Als u buitenverlichting of tuinverlichting aankoopt die werkt op zonne-energie moet u rekening houden met de voor- en nadelen van dit soort verlichting. De grote voordelen zijn u waarschijnlijk wel duidelijk, namelijk: geen stroomverbruik en dus geen elektriciteitskosten, geen aanleg nodig van elektriciteitsdraden, natuurvriendelijk, goedkoop in aankoop en handig.

Mogelijke nadelen zijn echter dat tuinverlichting op zonne-energie zelden als primaire verlichting kan gebruikt worden aangezien dit soort verlichting over het algemeen zeer weinig licht geeft. Daarom is het vooral geschikt dit soort verlichting aan te kopen als aanvullende verlichting voor uw tuin. Natuurlijk kan u ook gewoon meer en krachtigere exemplaren kopen die iets duurder zijn.

Tip 2 : Tuinverlichting als sfeerverlichting

(een tip van) Garden Industries
Tuinverlichting mag niet verblindend zijn. Zorg er dus voor dat u niet te veel tuinverlichting plaats maar wel genoeg. Raadpleeg een deskundige of ga zelf op zoek op het internet om voldoende informatie te verzamelen. Uiteraard kan uw leverancier u hierin steunen!

Tip 1 : Tuinverlichting, enkele praktische tips

tuinverlichtingHeeft u een tuin waarvan u ook in de avonden wil van genieten, dan kan tuinverlichting uw ideaal hulpmiddel zijn. Tuinverlichting is er in vele soorten, modellen en uitvoeringen waarbij we twee voorname groepen onderscheiden namelijk solar verlichting, waarbij zonne-energie en batterijen de verlichting voeden, of elektrische verlichting die gekoppeld staat aan de netspanning van de woning.

Het voordeel van solar tuinverlichting is uiteraard dat geen netwerk van elektrische bedradingen doorheen in tuin moeten aangelegd worden om stroom aan te voeren, het nadeel is dan weer dat de zonnecellen van de solar verlichting niet in de schaduw kunnen geplaatst worden en in lichtsterkte of verlichtingstijd afhankelijk zijn van het aantal uren zonneschijn.

Indien u tuinverlichting in uw tuin wenst aan te brengen, dan dient u even na te gaan welk doel de tuinverlichting zal hebben. Is het doel functioneel, een pad verlichten bijvoorbeeld, of is het doel louter een bepaalde sfeer in de tuin te creëren.

Beide doelen hebben verschillende verlichtingen. Bij functionele tuinverlichting kan u best opteren voor fellere lichten die een bepaalde plaats of locatie goed verlichten waar bij sfeerverlichting de lichtsterkte eerder lichter kan genomen worden en het ontwerp van de verlichting met direct licht of indirect licht mee kan bijdragen tot het wow-effect in de tuin.

Tevens kunnen makkelijk kleuren als een sfeerverlichting genomen worden waardoor het wow-effect fors vergroot. Naast de keuze van de soort tuinverlichting is ook de plaats waar u de verlichting plaatst bepalend voor het effect dat u wenst te creëren. Zo kan u bepaalde borders of bloemen extra in de schijnwerper plaatsen of kan u rustieke plaatsen creëren door de lichtsterkte wat af te zwakken.

Kortom, er zijn vele mogelijkheden en soorten tuinverlichting waarbij uw smaak, functionaliteit en doelstelling bepalend zal zijn voor de juiste keuze.

Ludo claes TIPSEnkele praktische tips

1) Bepaal de doelstelling van uw verlichting, functioneel of sfeer
2) Werk van laag naar hoog (laag tegen de woning, hoog achteraan in de tuin)
3) Plaats solar verlichting niet in schaduw zones
4) Gebruik beschermde elektrische bedrading volgens de richtlijnen
5) Gebruik bij voorkeur LED verlichting, bespaart energie en gaat langer mee
6) Breng sfeer in de tuin door gekleurde tuinverlichting (bij fontein of vijver bijvoorbeeld)
7) Zowel het lichtarmatuur als de verlichting biedt wow-effect
8) Monteer de verlichting stevig, bestand tegen stormwinden, enz...
9) Leg uw bedrading waar u geen planten heeft staan, geen omspitten enz...
10) Laat u goed adviseren bij uw elektrische koppelingen en schakelingen


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Binnenverlichting woning
Domotica en automatisatie
Elektriciteitswerken
Tuinontwerp en tuinarchitect
Tuinmeubelen
Tuinaanleg
Terrassen en klinkers

Deel deze tips zeker met je vrienden.


 
Uw mening telt. Laat ons even weten wat je vind van de tips op deze website. Zo kunnen we onze informatie optimaliseren om je surfervaring te verbeteren. Alvast dank.
Heb jij toevallig ook een leuke TIP of artikel (ca 200 woorden) voor deze website? Stuur het even toe en misschien publiceren we.
Wil je graag een link vanuit deze wesite naar jouw website? Laat het even weten. We informeren je graag naar de mogelijkheden.
 
Categorieën en rubrieken : Nieuwe TIPS - PARTY - HOBBY - BEAUTY - KLEDING - HUMOR - GEZONDHEID - WONEN - TUIN - ELEKTRO - AUTO - DIEREN - WERK - ZAKELIJK - Contact