Egypte vakantie en hotels met leuke weetjes TIPS en advies

Egypte vakantie en hotels 5000 TIPS

♥ Hotelprijzen in Egypte + promoties
- Trivago / Egypte hotels
Sunweb / Egypte vakanties
- bol.com / reiskoffers

Uw link hier? meer info

Tip 4 : Wat zijn de TOP 10 vakantiebestemmingen in Egypte

Ludo claes TIPSEgypte, een land van oude wonderen en levendige cultuur, is een topbestemming voor reizigers die op zoek zijn naar zowel historische als hedendaagse ervaringen. Hier zijn de top 10 plaatsen om te bezoeken in Egypte:

1. De piramides van Gizeh en de Sfinx

De piramides van Gizeh, een van de zeven wonderen van de antieke wereld, zijn een bewijs van de rijke geschiedenis en het architectonische genie van Egypte. De Grote Piramide, gebouwd voor farao Khufu, is de grootste piramide. Vlakbij bewaakt de raadselachtige Sfinx, met het lichaam van een leeuw en de kop van een farao, deze monumentale bouwwerken. Een bezoek aan deze iconische bezienswaardigheden biedt een kijkje in het glorieuze verleden van Egypte.

2. Het Egyptisch Museum in Caïro

Het Egyptisch Museum, gelegen in Caïro, herbergt een uitgebreide collectie oude Egyptische kunstvoorwerpen, waaronder de schatten van Toetanchamon. Dit museum is een schatkamer voor liefhebbers van geschiedenis, met mummies, sieraden en beelden die het verhaal vertellen van het faraonische tijdperk in Egypte.

3. Luxor en de Vallei der Koningen

Luxor, vaak het grootste openluchtmuseum ter wereld genoemd, is de thuisbasis van de Vallei der Koningen. Deze oude begraafplaats bevat de graven van farao's, waaronder het beroemde graf van Toetanchamon. De nabijgelegen Luxortempel en het Karnak-tempelcomplex zijn prachtige voorbeelden van oud-Egyptische architectuur en kunstenaarschap.

4. Tempels van Abu Simbel

De Abu Simbel-tempels, gelegen in het zuiden van Egypte, zijn monumentale bouwwerken die uit rotswanden zijn uitgehouwen. Deze tempels, gebouwd door Ramses II, staan ​​bekend om hun kolossale beelden en ingewikkelde gravures. De verplaatsing van deze tempels om overstromingen vanaf de Aswan High Dam te voorkomen is een opmerkelijk staaltje moderne techniek.

5. Aswan en de rivier de Nijl

Aswan, gelegen aan de rivier de Nijl, staat bekend om zijn schilderachtige landschap en rustige sfeer. De Philae-tempel, gewijd aan de godin Isis, en de Aswan High Dam, een wonder van moderne techniek, zijn belangrijke bezienswaardigheden. Een felucca-rit op de Nijl biedt een serene ervaring en laat de natuurlijke schoonheid van het gebied zien.

6. Alexandrië

Alexandrië, gesticht door Alexander de Grote, beschikt over een rijke geschiedenis en cultureel erfgoed. De Bibliotheca Alexandrina, een moderne bibliotheek en cultureel centrum, is een eerbetoon aan de oude bibliotheek van Alexandrië. De stad beschikt ook over de Qaitbay Citadel, een fort met uitzicht op de Middellandse Zee, en de Catacomben van Kom El Shoqafa.

7. Siwa-oase

Siwa Oasis ligt in de Westelijke Woestijn en is een rustig toevluchtsoord dat bekend staat om zijn natuurlijke schoonheid en unieke cultuur. De oase staat bekend om zijn zoutmeren, palmbossen en de oude Tempel van het Orakel, waar Alexander de Grote goddelijke leiding zou hebben ontvangen.

8. Dahab

Dahab is een toevluchtsoord voor duikers en strandliefhebbers en ligt op het Sinaï-schiereiland aan de Rode Zee. De ongerepte stranden, het kristalheldere water en de levendige koraalriffen maken het een populaire bestemming om te snorkelen, duiken en windsurfen.

9. Sharm El-Sheikh

Sharm El Sheikh, een ander juweeltje aan de Rode Zee, staat bekend om zijn luxe resorts en duiklocaties van wereldklasse. Het Ras Mohammed National Park, met zijn gevarieerde zeeleven en koraalriffen, is een must-visit voor onderwaterliefhebbers.

10. De Witte Woestijn

De Witte Woestijn, gelegen in de Farafra-depressie, is een surrealistisch landschap van witte krijtformaties ontstaan ​​door winderosie. Deze unieke rotsformaties lijken op abstracte sculpturen, waardoor de woestijn een favoriete plek is voor fotografen en avonturiers.

Egypte biedt een breed scala aan ervaringen, van het verkennen van oude ruïnes en levendige steden tot het genieten van natuurlijke wonderen en serene oases. Elk van deze top 10 plaatsen biedt een uniek kijkje in de rijke geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid van Egypte, waardoor het een bestemming is die reizigers van over de hele wereld boeit en inspireert.


FILMTIP
Filmpje met de leukste vakantiebestemmingen in Egypte (Engels - Touropia)


Tip 3 : Wat zijn de populairste badplaatsen en stranden in Egypte?

Ludo claes TIPSEgypte beschikt over een overvloed aan prachtige strandbestemmingen langs de uitgestrekte kustlijn, die uiteenlopende ervaringen bieden, van luxe resorts tot rustige, ongerepte kusten. Hier zijn enkele van de beste strandvakantiebestemmingen in Egypte:

Sharm El-Sheikh
Sharm El-Sheikh, gelegen op het zuidelijke puntje van het Sinaï-schiereiland, is een van de meest gerenommeerde strandbestemmingen van Egypte. Beroemd om zijn levendige koraalriffen en helderblauwe water, is het een paradijs voor duikers en snorkelaars. Naama Bay, met zijn zandstrand en levendige boulevard, is een centraal knooppunt voor toeristen. Het gebied biedt luxe resorts, een bruisend nachtleven en een breed scala aan watersporten. Het nabijgelegen Ras Mohammed National Park is een beschermd gebied met enkele van de meest spectaculaire zeedieren ter wereld.

Hurghada
Gelegen aan de westelijke kant van de Rode Zee, is Hurghada getransformeerd van een klein vissersdorpje in een bruisende toeristenstad. Het biedt uitgestrekte zandstranden en warme, ondiepe wateren, ideaal om te zwemmen en snorkelen. De stad is verdeeld in drie hoofdgebieden: El Dahar (de oude stad), Sekalla (het stadscentrum) en El Memsha (het moderne deel). Giftun Island, net voor de kust, is een populaire bestemming voor dagtochten die bekend staat om zijn kristalheldere water en levendige koraalriffen.

Marsa Alam
Verder naar het zuiden langs de kust van de Rode Zee is Marsa Alam een ​​groeiende hotspot voor mensen die op zoek zijn naar meer rust. Dit gebied is minder ontwikkeld vergeleken met Sharm El-Sheikh en Hurghada en biedt een meer ontspannen en serene omgeving. Marsa Alam staat bekend om zijn uitstekende duikplekken, zoals het Elphinstone Reef en het Dolphin House, waar je vaak met dolfijnen kunt zwemmen en een scala aan zeeleven kunt zien, waaronder schildpadden en doejongs. De stranden hier zijn ongerept, met zacht zand en helder water.

Dahab
Voor een meer ontspannen sfeer is Dahab aan de zuidoostkust van het Sinaï-schiereiland perfect. Dahab was ooit een bedoeïenenvissersdorp en trekt nu backpackers, duikers en windsurfers aan. De Blue Hole, een van 's werelds beroemdste duikplekken, ligt vlakbij. De stranden van Dahab zijn minder druk en bieden een rustig toevluchtsoord met een Boheemse sfeer. Het ontspannen tempo van de stad, gecombineerd met de adembenemende natuurlijke schoonheid, maakt het tot een unieke bestemming.

Alexandrië
Aan de Middellandse Zeekust biedt Alexandrië een mix van culturele en strandervaringen. De Corniche, een promenade aan het water, is bezaaid met restaurants, cafés en historische bezienswaardigheden. Montaza Beach en Maamoura Beach zijn populaire plekken voor zowel de lokale bevolking als toeristen. Hoewel het water misschien koeler en minder helder is dan de Rode Zee, bieden de stranden van Alexandrië een ander soort charme, waarbij vrije tijd wordt gecombineerd met de rijke geschiedenis van de stad.

El Gouna
El Gouna, een moderne badplaats in de buurt van Hurghada, staat bekend om zijn luxe voorzieningen en zorgvuldig geplande indeling. Het is gebouwd op een netwerk van lagunes en eilanden en biedt een verscheidenheid aan stranden en wateractiviteiten. De stad is een favoriet onder watersportliefhebbers, vooral kitesurfers, vanwege de constante wind en het vlakke water.

Conclusie
De strandbestemmingen van Egypte bieden voor elke reiziger iets, van de luxe en opwinding van Sharm El-Sheikh en Hurghada tot de rust van Marsa Alam en Dahab, en de culturele rijkdom van Alexandrië. Of je nu op zoek bent naar duiken van wereldklasse, watersporten, of gewoon een plek om te ontspannen aan zee, de gevarieerde kustlijn van Egypte heeft het allemaal.

Tip 2 : Leuke weetjes en feiten over Egypte

Egypte, een transcontinentaal land dat Noordoost-Afrika met het Midden-Oosten verbindt, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, cultureel erfgoed en centrale geografische locatie. Hier zijn enkele essentiële feiten en tips die u moet weten over Egypte:

Aardrijkskunde en demografie

Locatie en omvang: Egypte wordt begrensd door de Middellandse Zee in het noorden, de Gazastrook en Israël in het noordoosten, de Rode Zee in het oosten, Soedan in het zuiden en Libië in het westen. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 1.010.408 vierkante kilometer.

Bevolking: Egypte heeft ruim 100 miljoen inwoners, waardoor het het meest bevolkte land in de Arabische wereld is en het derde meest bevolkte land in Afrika.

Hoofdstad: Caïro, gelegen aan de rivier de Nijl, is de hoofdstad en de grootste stad van Egypte en de Arabische wereld.

Historisch belang

Oude beschaving: Egypte is de thuisbasis van een van 's werelds oudste beschavingen, die teruggaat tot rond 3100 voor Christus. De oude Egyptenaren staan ​​bekend om hun indrukwekkende prestaties op het gebied van schrijven (hiërogliefen), architectuur (piramides en tempels) en bestuur.

Piramides van Gizeh: De Grote Piramide van Gizeh, een van de zeven wonderen van de antieke wereld, is een bewijs van de architectonische bekwaamheid van Egypte en blijft een belangrijke toeristische attractie.

Farao's en dynastieën: De geschiedenis van Egypte wordt gekenmerkt door een reeks dynastieën van farao's, die zowel als koningen als als goden werden beschouwd. Bekende farao's zijn onder meer Ramses II, Toetanchamon en Cleopatra VII.

Cultureel erfgoed

Taal: Arabisch is de officiële taal, waarbij Egyptisch Arabisch het meest gesproken dialect is. Engels en Frans worden ook algemeen begrepen, vooral in toeristische gebieden.

Religie: De islam is de dominante religie, waarbij de meerderheid van de Egyptenaren soennitische moslims zijn. Er is ook een aanzienlijke christelijke minderheid, voornamelijk Koptisch-orthodox.

Keuken: De Egyptische keuken is een mix van mediterrane en Midden-Oosterse invloeden. Populaire gerechten zijn onder meer koshari (een mix van rijst, pasta en linzen), ful medames (gestoofde tuinbonen) en molokhia (een groene bladsoep).

Het moderne Egypte

Economie: De Egyptische economie is divers, met belangrijke sectoren als landbouw, industrie en diensten. Toerisme is een cruciale sector, gezien de rijkdom aan historische bezienswaardigheden van het land.

Onderwijs en wetenschap: Egypte heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt op het gebied van onderwijs en wetenschap, waarbij opmerkelijke instellingen als de Universiteit van Caïro en de Bibliotheca Alexandrina hebben bijgedragen aan academische en onderzoeksvooruitgang.

Politiek: Egypte is een republiek met een semi-presidentieel systeem. Het huidige politieke landschap is gevormd door belangrijke gebeurtenissen zoals de revolutie van 2011 en de daaropvolgende politieke ontwikkelingen.

Reistips

Visumvereisten: Bezoekers hebben vaak een visum nodig om Egypte binnen te komen, dat doorgaans bij aankomst of online kan worden verkregen.

Beste tijd om te bezoeken: De beste tijd om Egypte te bezoeken is tijdens de koelere maanden, van oktober tot april, wanneer het weer gematigder is.

Gezondheid en veiligheid: Reizigers moeten gehydrateerd blijven, zonnebrandcrème gebruiken en voorzichtig zijn met voedsel- en waterhygiëne om veel voorkomende ziekten te voorkomen. Ook is het raadzaam om de actuele reisadviezen te raadplegen en op de hoogte te zijn van de lokale gebruiken.

Vervoer: Egypte heeft een uitgebreid openbaar vervoersnetwerk, inclusief bussen, treinen en taxi's. Voor korte afstanden binnen steden zijn ook taxi-apps populair.

Culturele etiquette: Respecteer lokale gebruiken en kleed u bescheiden, vooral wanneer u religieuze plaatsen bezoekt. Het leren van een paar Arabische basiszinnen kan ook uw reiservaring verbeteren.

Belangrijkste attracties

Historische locaties: Naast de piramides van Gizeh mag u de Sfinx, de tempels van Luxor en Karnak en de Vallei der Koningen niet missen.

Musea: Het Egyptisch Museum in Caïro herbergt een uitgebreide collectie oude artefacten, waaronder de schatten van Toetanchamon.

Natuurlijke schoonheid: De kust van de Rode Zee biedt een aantal van de beste duik- en snorkelmogelijkheden ter wereld, terwijl cruises op de Nijl een schilderachtige manier zijn om het land te verkennen.

De mix van oude geschiedenis en moderne cultuur in Egypte maakt het een unieke en boeiende bestemming voor reizigers.

Tip 1 : Leuke weetjes en feiten over de piramides van Egypte

De piramides van Egypte behoren tot de meest opmerkelijke en blijvende symbolen van de oude beschaving. Gelegen op het Gizeh-plateau in de buurt van Caïro, zijn de beroemdste piramides de Grote Piramide van Khufu, de Piramide van Chefren en de Piramide van Menkaure, elk een bewijs van de architectonische bekwaamheid en vindingrijkheid van de oude Egyptenaren.

De Grote Piramide van Khufu, ook bekend als de Piramide van Cheops, is de grootste van de drie en een van de zeven wonderen van de antieke wereld. Oorspronkelijk stond het op 146,6 meter (481 voet) en was het gedurende meer dan 3800 jaar het hoogste door de mens gemaakte bouwwerk ter wereld. De bouw ervan, die naar schatting rond 2560 v.Chr. voltooid was, vereiste de arbeid van duizenden arbeiders en miljoenen kalksteenblokken, waarvan sommige wel 80 ton wogen. De precisie waarmee de blokken werden gesneden en gemonteerd blijft moderne ingenieurs verbijsteren.

Grenzend aan de Grote Piramide ligt de Piramide van Chefren, die zich onderscheidt door de overblijfselen van de originele omhulselstenen die ooit het oppervlak bedekten. Deze stenen, gemaakt van hoogglans gepolijste Tura-kalksteen, weerkaatsten de zonnestralen en lieten de piramide helder stralen. De Piramide van Chefren staat ook bekend om de nabijheid van de Grote Sfinx, een kolossaal kalkstenen beeld met het lichaam van een leeuw en het hoofd van een farao, vermoedelijk Chefren zelf.

De kleinste van de drie belangrijkste piramides is de Piramide van Menkaure. Hoewel minder groots van omvang, is het net zo belangrijk en toont het de voortdurende traditie van het bouwen van piramides en de evoluerende architectonische technieken. Rondom de piramides bevinden zich talloze kleinere bouwwerken, waaronder de piramides van koninginnen en edelen, mastaba's (graven met platte daken) en verschillende tempels.

De bouw van de piramides was nauw verbonden met de religieuze overtuigingen van de oude Egyptenaren en hun opvattingen over het hiernamaals. Deze monumentale graven zijn ontworpen om de veilige doorgang en het eeuwige leven van de farao's, die als goddelijk werden beschouwd, te verzekeren. Het interieur van de piramides was ingewikkeld ontworpen met doorgangen, kamers en valse deuren die bedoeld waren om de begraven farao te beschermen tegen grafrovers en om zijn reis naar het hiernamaals te vergemakkelijken.

De piramides van Egypte blijven een bron van fascinatie en mysterie en trekken jaarlijks miljoenen toeristen en onderzoekers. Ze zijn niet alleen architecturale wonderen, maar ook culturele en historische schatten en bieden waardevolle inzichten in de oude Egyptische samenleving, religie en innovatie.


Deel deze tips zeker met je vrienden.


Hartelijk dank voor uw beoordeling. We publiceren wekelijks nieuwe TIPS.