Uw TIP of website LINK op deze website? Meer informatie
 

Sportschoenen en sneakers met leuke weetjes TIPS en advies

Wat moet je weten over sportschoenen en sneakers - TIPS en advies

Hier vindt u leuke TIPS en studies van Universiteiten over sportschoenen en sneakers.


♥ Leuke sportschoenen kopen
Adidas / sportschoenen
- bol.com / sportschoenen
- Amazon / sportschoenen


FILMTIP
Leuke sportschoenen tips van DAKA Sport

NIEUW - Tip 5 : Hoe zijn sneakers eigenlijk ontstaan?

Sportschoenen sneakers loopschoenen TIPSDe sneakers zijn afkomstig vanuit Amerika waar rond 1892 een producent van rubber op het idee kwam om een schoen te maken met een rubber zool. De naam sneakers of vertaald “sluiper” werd hiermee geboren omdat de rubber zool stiller was dan andere schoenen. De sneaker sportschoenen werden vooral populair door basketbal dat in Amerika een echte hype was.

Vele producenten van sportschoenen richtte hun pijlen dan ook naar deze sport. De meest succesvolle sneakers ooit zijn de Air Jordans van producent Nike dewelke op de bekende basketballer Michael Jorden werden geïnspireerd. Sneakers worden als het ware steeds weer heruitgevonden door allerhande nieuwe inspirerende innovaties.

Zo heeft de Nike Air Force sneaker kleine gasbellen in de zool om een beter kusseneffect te creëren waardoor grotere krachten, zoals bij het springen, beter opgevangen kunnen worden. Reebok introduceerde dan weer de de Air Pump die kan opgepompt worden om beter omheen de voet te zitten. Spira footware maakt sneakers met geïntegreerde veren in de zolen en ook Adidas heeft zo specifieke technieken om de sportervaring met de sneaker te vergroten en prestaties gecombineerd met comfort te maximaal te maken. Wie weet wat we in de toekomst nog zullen zien.

Tip 4 : Wat zijn sneakers gympen en sportschoenen

Over de term sneakers en sportschoenen is eigenlijk al heel wat te doen geweest. Ofschoon in USA sneakers gewoon sportschoenen zijn in de ogen van enkele fabrikanten zoals Nike, Adidas of Reebok, Spira Footware, zijn dit soort schoenen bij ons in België en Nederland eerder geen sportschoenen maar stijlschoenen die tevens onderhevig zijn aan het modebeeld van zomer en winter.

Inzake productie en opbouw is de sneaker (lees vertaald sluiper) dan weer sterk gekoppeld aan de sportschoen met vrijwel dezelfde opbouw en materialen. Om het geheel nog wat complexer te maken wordt er ook nog gepraat over gympen, de eigenlijke sneakers, die dan ook nog eens echte sportschoenen zijn, wat de sneaker dan weer niet is. Deze tegenstrijdigheid maakt het kiezen van de ideale sportschoen volgens de terminologie alvast niet makkelijker.

Als je dus naar een sportwinkel gaat voor sportschoenen, dan dien je voor jezelf de keuze te bepalen volgens het doel. Zoek je echte sportschoenen om daadwerkelijk te sporten, dan zal je eerder bij het winkelrek met sportschoenen en gympen dienen te zoeken. Zoek je thans sportschoenen om te dragen als modeschoen in je vrije tijd bijvoorbeeld, dan zal je eerder je ideale schoen vinden bij het winkelrek sneakers.

Tip 3 : Koop sportschoenen volgens het type sport

Ludo claes TIPSAls je sportschoenen gaat kopen om een sport te beoefenen dan zal de soort sport tevens de soort sportschoen bepalen. Een zaalsport bijvoorbeeld (mag vaak geen zwarte zool gebruikt worden) zoals basketbal, volleybal, badmington, mini voetbal, en zo meer vergt een geheel andere opbouw van de sportschoen dan een buitenshuise sportactiviteit.

Ook zal het grondoppervlak waar de sport uitgeoefend wordt de opbouw van de sportschoen mede bepalen. Indien je een sport beoefent op een hard grondoppervlak zoals beton dan zal eerder een zachte rubber als zool wenselijk zijn om langdurig te kunnen sporten zonder kwetsuren.

Sportschoenen voetbalschoenen TIPS 01Een zacht grondoppervlak zoals grond en gras of gazon vergt dan weer extra ribbels om een goede grip te kunnen garanderen. Kijk hierbij maar naar voetbalschoenen bijvoorbeeld waar extra noppen onder de schoen voorzien zijn die zich vastzetten in de grond om grip te krijgen.

Zo stelt elke sport wel specifieke eisen voor de ideale sportschoen. Het is dan ook aan te raden bij collega sporters of via het internet te vragen welke schoenen zij dragen en wat hun ervaringen zijn. Hieruit kan je al je eerste gegevens verzamelen om uiteindelijk de ideale sportschoen te selecteren.

Tip 2 : Wat met sportschoenen en stijl?

Zoals we eerder al even gezien hebben zijn sportschoenen niet enkel om sport te beoefenen maar zijn het tevens volwaarde stijlschoenen die kunnen gedragen worden waar we ons als modebeest willen profileren. Hierbij zijn, zoals eerder gemeld, de sneakers aan de orde en gaan we naast comfort en sportprestaties voornamelijk naar de looks en het design kijken.

Het dragen van sportschoenen en sneakers waarbij we mode tevens extra in de aandacht plaatsen gebeurt veelal in onze vrije tijd maar ook in de gymzaal en het sportcentrum of fitnesscenter.

Sportschoenen sneakers TIPS 02Bij sporten zoals bodybuilding, power training of figuurtraining, of aanverwante sporten wordt meer aandacht besteed aan het design van de sportschoen dan wel de soort zool of andere sportprestaties. Dit veranderd evenwel als de sport in de gymzaal intenser wordt zoals bij aerobics, Zumba, en zo meer waar stevig gesprongen wordt en van de sportschoen meer sportieve prestaties verwacht wordt.

Bent u op zoek naar uw ideale sportschoen, dan zal je het doel ervan goed voor ogen dienen te houden, al kan de ideale sportschoen ook een perfecte combinatie zijn van design, model, sportprestatie en comfort al wordt dit even zoeken.

Tip 1 : Waarop moet je letten bij wandelschoenen?

Ludo claes TIPSWandelschoenen zijn schoenen die speciaal ontworpen zijn om het wandelen aangenaam en efficiënt te maken waarbij comfort gekoppeld wordt aan duurzaamheid en weersbestendigheid. Wandelen doen we in alle weersomstandigheden waarbij we eigenlijk eisen dat een goede wandelschoen ten allen tijden bescherming en comfort biedt. Je wenst zeker niet thuis te komen met natte voeten na een plotse regenbui.

Producenten van goede wandelschoenen besteden dan ook veel aandacht aan zowel het design van de schoen als de bescherming en het draagcomfort. Het enige dat wij nog dienen te doen is het vinden van onze ideale wandelschoen uit het brede gamma van wandelschoenen.

Bij de keuze van de ideale wandelschoen is het voornaam rekening te houden met de tijdsduur bij het dragen. Als we gaan wandelen dan is dit veelal voor een lange tijd en dienen de schoenen gedurende die lange tijd comfortabel en ergonomisch te zijn. We willen zeker geen blaren aan de voeten na enkele minuten stappen of op het einde van de dag. Dit maakt het kiezen van de ideale wandelschoenen enigszins lastig aangezien we dit helaas niet op voorhand kunnen testen.

Wees echt zeker van je aankoop bij wandelschoenen

Als we naar de outdoorwinkel of schoenenwinkel gaan om de wandelschoenen te kiezen, dan proberen we de schoenen even aan en we wandelen enkele stappen doorheen de winkel (doe altijd zowel rechtse en linke schoen aan ter test). Voelen de schoenen goed en comfortabel aan, dan nemen we ze. Thans is dit goed gevoel bij enkele stappen geen zekerheid voor comfort na uren tot zelf een gehele dag wandelen.

Dit is helaas het risico dat we dienen te nemen. Om hieraan een oplossing te bieden zou je eerst even wat kunnen surfen op het internet en ervaringen van andere wandelaars lezen met bepaalde merken van wandelschoenen. Zo kan je al een eerste beeld vormen van welke schoenen je ideale wandelschoenen zouden kunnen zijn. Doch biedt het uiteraard geen garantie.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Sportkleding - TIPS
Damesschoenen - TIPS
Herenschoenen - TIPS
Kinderschoenen - TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


Hartelijk dank voor uw beoordeling.
 
Nieuwe tips: NIEUW - PARTY - HOBBY - BEAUTY - KLEDING - HUMOR - GEZONDHEID - WONEN - TUIN - ELEKTRO - AUTO - DIEREN - WERK - ZAKELIJK - Contact
Uw tip of link op deze website? Meer informatie