Horloges en smartwatches met leuke weetjes TIPS en advies

horloges uurwerken TIPS

Hier vindt u leuke TIPS en studies van Universiteiten over horloges en smartwatches.

♥ Leuke horloge smartwatch kopen + promoties
bol.com / horloges promo's
bol.com / smartwatches promo's
- Amazon / horloges promo's

FILMTIP
Leuke smartwatch tips van Kieskeurig.nl

NIEUW - Tip 12 : Smartwatch kopen? Bekijk dan zeker deze handige tips voor de beste keuze

Ludo claes TIPSHet kopen van een smartwatch kan een spannende beslissing zijn, die een scala aan functies biedt, van fitnesstracking tot meldingen en apps. Hier zijn enkele tips waarmee u rekening moet houden bij de aanschaf van een smartwatch:

Compatibiliteit: Zorg ervoor dat de smartwatch compatibel is met het besturingssysteem van uw smartphone (iOS of Android). Sommige smartwatches werken alleen naadloos met specifieke platforms, dus controleer de compatibiliteit voordat je ze koopt.

Kenmerken: Identificeer de kenmerken die voor u het belangrijkst zijn. Als u van fitness houdt, zoek dan naar GPS, hartslagmeting en trainingsregistratie. Als je meldingen en apps nodig hebt, zorg er dan voor dat de smartwatch de apps ondersteunt die je vaak gebruikt.

Design en comfort: Denk na over het ontwerp en het comfort van de smartwatch. Het moet gedurende langere perioden comfortabel om uw pols zitten. Kies tussen vierkante of ronde gezichten, verschillende bandmaterialen en de algehele esthetiek die bij uw stijl past.

Levensduur batterij: Controleer de levensduur van de batterij op basis van uw gebruiksbehoeften. Sommige smartwatches moeten dagelijks worden opgeladen, terwijl andere meerdere dagen of zelfs weken meegaan. De levensduur van de batterij kan aanzienlijk variëren, afhankelijk van het gebruik en de functies.

Weergavetype: bepaal het weergavetype: LCD, OLED of AMOLED. OLED- en AMOLED-schermen bieden doorgaans betere kleuren en diepere zwarttinten, terwijl LCD mogelijk energiezuiniger is.

Waterbestendigheid: Als u van plan bent uw smartwatch te gebruiken om te zwemmen of in natte omstandigheden, zorg er dan voor dat deze voldoende waterbestendig is. Zoek naar waterbestendigheidsclassificaties zoals IP67 of IP68.

Gezondheids- en fitnesstracking: Evalueer de nauwkeurigheid en diepgang van de gezondheids- en fitnesstrackingfuncties. Controleer of de smartwatch de hartslag, slaappatronen, stressniveaus en andere gezondheidsgegevens kan controleren.

App-ecosysteem: houd rekening met de beschikbaarheid van apps van derden. Populaire smartwatches hebben vaak een breder scala aan apps en wijzerplaten beschikbaar, waardoor maatwerk en functionaliteit worden verbeterd.

Budget: stel een budgetbereik in op basis van uw vereisten. De prijzen van smartwatches kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van merk, kenmerken en materialen. Bepaal hoeveel u bereid bent te besteden voordat u met zoeken begint.

Recensies en reputatie: lees recensies van betrouwbare bronnen en gebruikersfeedback om de prestaties en betrouwbaarheid van de smartwatch te meten. Let op eventuele terugkerende problemen of klachten.

After-Sales Support: Controleer de garantie van de fabrikant en de after-sales supportdiensten. Zorg ervoor dat u indien nodig gemakkelijk reparaties of vervangingen kunt krijgen.

Uitproberen voordat u koopt: Probeer de smartwatch, indien mogelijk, persoonlijk uit voordat u deze aanschaft. Hiermee kunt u de grootte, het comfort en de algehele bruikbaarheid beoordelen.

Toekomstige upgrades: bedenk hoe toekomstbestendig de smartwatch is. Zal het in de loop van de tijd software-updates en nieuwe functies ontvangen? Zorg ervoor dat uw belegging minimaal een paar jaar relevant blijft.

Door deze factoren in overweging te nemen, kunt u een beter geïnformeerde beslissing nemen bij het kopen van een smartwatch die het beste bij uw behoeften en voorkeuren past. Neem de tijd om verschillende modellen te onderzoeken en te vergelijken om het perfecte exemplaar voor u te vinden.

Tip 11 : Heeft u al een smartwatch? De verkoop stijgt spectaculair

Het zou je misschien wel eens kunnen verbazen hoe populair de smartwatch geworden is. Volgens een recente publicatie heeft zelfs één op drie Belgen een smartwatch. Een smartwatch is een slimme horloge, ook wel een “wearable” genoemd, waarbij de horloge naast de tijd, allerhande informatie en applicaties kan bevatten zoals hartslag meters, gelopen afstanden, berichtjes, en zo meer waardoor de smartwatch meer wordt dan gewoon een hebbeding om de tijd af te lezen.

Vooral bij sport en fitness is de smartwatch zeer praktisch en bevat het uurwerk bijvoorbeeld tal van sportprestaties waardoor je jezelf volledig kan opvolgen en bijsturen. Maar ook in het dagelijkse leven en het bedrijfsleven vindt de smartphone meer en meer een weg naar de gebruiker. Kortom, de smartwatch wint steeds meer aan populariteit, wordt technisch steeds beter en bevat steeds meer applicaties en tools. Het is een kwestie van tijd voor we wellicht allemaal rondlopen met een smartwatch aan de pols.

Tip 10 : Waarop letten bij het opwinden van horloges?

(een tip van) Watch my business

Horloge met handopwinding: Wind het horloge regelmatig op, (eens per 24 uur, bij voorkeur elke ochtend) tot u enige weerstand voelt. Stop dan direct met opwinden (draai het uurwerk nooit te strak op).

Horloge met automatische opwinding: Een automaat wind zichzelf op tijdens gebruik door het bewegen van de pols. Heeft een automaat langer dan twee dagen stil gelegen door het niet te gebruiken, dan kunt u het uurwerk starten door voorzichtig maximaal 15 omwentelingen naar rechts draaien van de gekartelde opwindkroon zoals bij de hand-opwinder. Een automaat zal, als hij 10 uur gedragen is, volledig opgewonden zijn. Als u het horloge dan af doet zal het nog zeker 24 uur door gaan.

Tip 9 : Wat betekent "waterbestendig" bij horloges ?

(een tip van) Watchr
Als je een waterbestendige of 100% waterdichte horloge zoekt, is het wel even opletten bij de vermeldingen op de horloge. "30m waterbestendig" bijvoorbeeld betekent niet steeds dat het waterdicht is en dat het horloge slechts spatwaterdicht is. U moet er dan dus niet meer gaan zwemmen of duiken! Vraag bij de aankoop van een horloge dus steeds naar een goed waterdicht type of model horloge.

Tip 8 : Tips voor het veilig online kopen van een horloge

(een tip van) horloges.be
Wij raden altijd aan om alleen een horloge te kopen wij een webshop die aangesloten is bij het Thuiswinkel-waarborg (Nederland) of BE Commerce (België). Bij deze webshops weet je zeker dat je het bestelde horloge ook geleverd krijgt.

Het is ook altijd handig om even de naam van de webshop waar je wil bestellen te Googelen, zie je dan bv. veel klachten dan is dit vaak wel een teken aan de wand. Zoek dan rustig verder naar een andere webshop die wel goede reviews heeft en aangesloten is bij één van de genoemde keurmerken.

Tip 7 : Vermijd lege batterijen in horloges

(een tip van) Horlogeboetiek
Het komt vaak voor dat batterijen van een horloge leeg raken. Zorg ervoor dat deze batterijen niet onnodig lang in uw horloge blijven zitten, het kan namelijk voorkomen dat de batterijen gaan lekken. Hierbij komt vocht vrij en dit kan grote schade aanrichten aan het uurwerk van uw horloge. Mocht het voorkomen dat u uw Quartz horloge een lange periode niet draagt, dan kunt u batterijen sparen door de kroon in de wijzerverzet stand te plaatsen.

Tip 6 : Hoe het bandje van uw horloge inkorten?

(een tip van) horloges.nl
Er zijn speciale watchtools waarmee u het bandje van uw horloge zelf kan inkorten afhankelijk van het materiaal van het bandje. Daarnaast kunt u altijd naar een juwelier gaan die een bandje op maat kan maken voor u.

Tip 5 : Wat als u last heeft van allergie van uw horlogebandje?

(een tip van) OC watches
Wist u dat bij allergieën voor leer en/of staal er tegenwoordig hele goede alternatieven zijn. Bovendien kunt u er prima mee voor de dag komen. Deze alternatieven zijn chique en trendy! Wat dacht u van mooie plastic en keramiek horlogebanden die er niet goedkoop uitzien!

Tip 4 : Is uw horloge waterdicht?

(een tip van) Timebeads
Is uw horloge waterdicht? Vergeet dan nooit om na het opwinden of bijzetten van het horloge, de kroon (het opwind schroefje) terug naar binnen te duwen. De kroon is in veel gevallen het onderdeel van het horloge waar water naar binnen kan dringen. Als de kroon tegen de kast is aangedrukt zal uw horloge waterdicht blijven.

Tip 3 : Kent u de watchwinder?

(een tip van) Horloge Opwinder
Denk eens na over een watchwinder als u het vervelend vind dat steeds uw automatische horloge stilstaat als u hem een paar dagen niet heeft gedragen. Tevens blijft uw kostbare horloge in goede conditie omdat de smering in uw uurwerk niet verhard omdat de watchwinder uw horloge opgewonden houdt.

Tip 2 : Welke horloge past best bij je outfit?

(een tip van) De Webjuwelier
Het is handig om meer dan één horloge te hebben. Op deze manier kan je het juiste horloge kiezen dat het beste past bij je outfit. Denk er bijvoorbeeld aan om n sportief horloge en n chique horloge aan te schaffen. Zo zit je bij elke gelegenheid goed.

Tip 1 : Algemene informatie over horloges en uurwerken

horloge mannenHorloges en uurwerken worden gebruikt om de tijd aan te tonen. Dit is al een oud gebruik waarbij de horloge om de arm wordt gedragen en hierdoor, naast "tijd-toner", tevens als juweel fungeert. Dit betekent tevens dat de horloge bepaalde mode eisen krijgt toebedeeld. We willen tenslotte wel eens kunnen pronken met een mooie horloge.

De nieuwste rage in horloges zijn de smart-watches waarbij functies van de GSM of smartphone opgenomen zijn in de functies van de horloge. Deze soort horloges, die volledig digitaal zijn, worden niet meer gestuurd door een intens netwerk van radertjes, maar worden volledig softwarematig gestuurd en gecontroleerd. De mogelijkheden en toepassingen zijn dan ook onbeperkt.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
- Juwelen en sieraden - Tips

Deel deze tips zeker met je vrienden.


 
U bent hier : / Home / Horloges en smartwatches met leuke weetjes TIPS en advies