U bent hier : / Home / Horloges – 11 tips en advies voor de beste horloge

 

Horloges – 11 tips en advies voor de beste horloge

horloges uurwerken TIPS

Van harte welkom
Op deze pagina vind je leuke TIPS, advies en weetjes over horloges met studies en onderzoeken van Universiteiten. Wekelijks nieuwe TIPS. Alvast veel leesplezier.

FILMTIP - Smartwatch TIPS van Kieskeurig.nl


Horloge kopen
Alle horloges bij bol.com
Alle smartwatches bij bol.com


NIEUW - Tip 11 : Heeft u al een smartwatch? De verkoop stijgt spectaculair

Het zou je misschien wel eens kunnen verbazen hoe populair de smartwatch geworden is. Volgens een recente publicatie heeft zelfs één op drie Belgen een smartwatch. Een smartwatch is een slimme horloge, ook wel een “wearable” genoemd, waarbij de horloge naast de tijd, allerhande informatie en applicaties kan bevatten zoals hartslag meters, gelopen afstanden, berichtjes, en zo meer waardoor de smartwatch meer wordt dan gewoon een hebbeding om de tijd af te lezen.

Vooral bij sport en fitness is de smartwatch zeer praktisch en bevat het uurwerk bijvoorbeeld tal van sportprestaties waardoor je jezelf volledig kan opvolgen en bijsturen. Maar ook in het dagelijkse leven en het bedrijfsleven vindt de smartphone meer en meer een weg naar de gebruiker. Kortom, de smartwatch wint steeds meer aan populariteit, wordt technisch steeds beter en bevat steeds meer applicaties en tools. Het is een kwestie van tijd voor we wellicht allemaal rondlopen met een smartwatch aan de pols.

Tip 10 : Waarop letten bij het opwinden van horloges?

(een tip van) Watch my business

Horloge met handopwinding: Wind het horloge regelmatig op, (eens per 24 uur, bij voorkeur elke ochtend) tot u enige weerstand voelt. Stop dan direct met opwinden (draai het uurwerk nooit te strak op).

Horloge met automatische opwinding: Een automaat wind zichzelf op tijdens gebruik door het bewegen van de pols. Heeft een automaat langer dan twee dagen stil gelegen door het niet te gebruiken, dan kunt u het uurwerk starten door voorzichtig maximaal 15 omwentelingen naar rechts draaien van de gekartelde opwindkroon zoals bij de hand-opwinder. Een automaat zal, als hij 10 uur gedragen is, volledig opgewonden zijn. Als u het horloge dan af doet zal het nog zeker 24 uur door gaan.

Tip 9 : Wat betekent "waterbestendig" bij horloges ?

(een tip van) Watchr
Als je een waterbestendige of 100% waterdichte horloge zoekt, is het wel even opletten bij de vermeldingen op de horloge. "30m waterbestendig" bijvoorbeeld betekent niet steeds dat het waterdicht is en dat het horloge slechts spatwaterdicht is. U moet er dan dus niet meer gaan zwemmen of duiken! Vraag bij de aankoop van een horloge dus steeds naar een goed waterdicht type of model horloge.

Tip 8 : Tips voor het veilig online kopen van een horloge

(een tip van) horloges.be
Wij raden altijd aan om alleen een horloge te kopen wij een webshop die aangesloten is bij het Thuiswinkel-waarborg (Nederland) of BE Commerce (België). Bij deze webshops weet je zeker dat je het bestelde horloge ook geleverd krijgt.

Het is ook altijd handig om even de naam van de webshop waar je wil bestellen te Googelen, zie je dan bv. veel klachten dan is dit vaak wel een teken aan de wand. Zoek dan rustig verder naar een andere webshop die wel goede reviews heeft en aangesloten is bij één van de genoemde keurmerken.

Tip 7 : Vermijd lege batterijen in horloges

(een tip van) Horlogeboetiek
Het komt vaak voor dat batterijen van een horloge leeg raken. Zorg ervoor dat deze batterijen niet onnodig lang in uw horloge blijven zitten, het kan namelijk voorkomen dat de batterijen gaan lekken. Hierbij komt vocht vrij en dit kan grote schade aanrichten aan het uurwerk van uw horloge. Mocht het voorkomen dat u uw Quartz horloge een lange periode niet draagt, dan kunt u batterijen sparen door de kroon in de wijzerverzet stand te plaatsen.

Tip 6 : Hoe het bandje van uw horloge inkorten?

(een tip van) horloges.nl
Er zijn speciale watchtools waarmee u het bandje van uw horloge zelf kan inkorten afhankelijk van het materiaal van het bandje. Daarnaast kunt u altijd naar een juwelier gaan die een bandje op maat kan maken voor u.

Tip 5 : Wat als u last heeft van allergie van uw horlogebandje?

(een tip van) OC watches
Wist u dat bij allergieën voor leer en/of staal er tegenwoordig hele goede alternatieven zijn. Bovendien kunt u er prima mee voor de dag komen. Deze alternatieven zijn chique en trendy! Wat dacht u van mooie plastic en keramiek horlogebanden die er niet goedkoop uitzien!

Tip 4 : Is uw horloge waterdicht?

(een tip van) Timebeads
Is uw horloge waterdicht? Vergeet dan nooit om na het opwinden of bijzetten van het horloge, de kroon (het opwind schroefje) terug naar binnen te duwen. De kroon is in veel gevallen het onderdeel van het horloge waar water naar binnen kan dringen. Als de kroon tegen de kast is aangedrukt zal uw horloge waterdicht blijven.

Tip 3 : Kent u de watchwinder?

(een tip van) Horloge Opwinder
Denk eens na over een watchwinder als u het vervelend vind dat steeds uw automatische horloge stilstaat als u hem een paar dagen niet heeft gedragen. Tevens blijft uw kostbare horloge in goede conditie omdat de smering in uw uurwerk niet verhard omdat de watchwinder uw horloge opgewonden houdt.

Tip 2 : Welke horloge past best bij je outfit?

(een tip van) De Webjuwelier
Het is handig om meer dan één horloge te hebben. Op deze manier kan je het juiste horloge kiezen dat het beste past bij je outfit. Denk er bijvoorbeeld aan om n sportief horloge en n chique horloge aan te schaffen. Zo zit je bij elke gelegenheid goed.

Tip 1 : Algemene informatie over horloges en uurwerken

horloge mannenHorloges en uurwerken worden gebruikt om de tijd aan te tonen. Dit is al een oud gebruik waarbij de horloge om de arm wordt gedragen en hierdoor, naast "tijd-toner", tevens als juweel fungeert. Dit betekent tevens dat de horloge bepaalde mode eisen krijgt toebedeeld. We willen tenslotte wel eens kunnen pronken met een mooie horloge.

De nieuwste rage in horloges zijn de smart-watches waarbij functies van de GSM of smartphone opgenomen zijn in de functies van de horloge. Deze soort horloges, die volledig digitaal zijn, worden niet meer gestuurd door een intens netwerk van radertjes, maar worden volledig softwarematig gestuurd en gecontroleerd. De mogelijkheden en toepassingen zijn dan ook onbeperkt.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
- Juwelen en sieraden - Tips

Deel deze tips zeker met je vrienden.


(Wekelijks publiceren we nieuwe TIPS en onderzoeken)
(Heb je ook een leuke tip of artikel over een bepaald thema? Zend het even toe. Misschien publiceren we het op deze website.)