Damesschoenen kopen – waarop moet je zeker letten TIPS

U bent hier : Home > Kleding > Damesschoenen


damesschoenen schoenen vrouwen TIPS

Ga je nieuwe damesschoenen kopen dan zijn er enkele belangrijke punten waarop je zeker moet letten. Hier vind je alvast praktische TIPS.

Damesschoenen artikelen

Tip 8 : Is het dragen van hoge hakken slecht voor de rug?

(een tip van) Beslist.be
Het onderzoek naar damesschoenen, meerbepaald hoge hakken, en rugpijn is beperkt. Enkele onderzoeken vinden dat de natuurlijke holle kromming in de lage rug of lumbale lordose juist wordt afgevlakt wanneer men hoge hakken draagt (gemiddeld 5 à 6 cm). Dit is net het tegenovergestelde van wat algemeen wordt aangenomen. Nadeel van deze studies was dat de proefpersonen op houten latjes moesten gaan staan om de hoogte van de hak te kunnen aanpassen. Dat is toch iets anders dan een echte schoen of een dynamische activiteit als het stappen.

Tip 7 : Hoe het leer van damesschoenen soepel houden?

(een tip van) Klingel
Houd het leer van uw schoen of laars soepel door middel van schoenspoets! Het leer wordt gevoed en geïmpregneerd, blijft soepel en er vormen zich geen sneeuwen waterranden wat zorgt voor een langere levensduur van uw schoenen! Alleen geschikt voor glad leer.

Tip 6 : Laarzen kopen? Denk aan de kuitmaat van je benen!

(een tip van) Duoboots
Wanneer je laarzen wilt kopen, is het erg belangrijk dat je de juiste maat hebt uiteraard. Voor veel vrouwen is echter de kuitmaat een groot probleem bij het aanschaffen van laarzen! Het is daarom slim om op zoek te gaan naar laarzen met kuitmaten, en voor het bestellen je kuiten goed op te meten. Dit doe je als volgt:
1. Allereerst heb je een centimeterlint nodig. Ga zitten en zet je voet plat voor je op de vloer. Tip: een touwtje en een liniaal kan ook prima!
2. Wikkel het centimeterlint (of touwtje) om het breedste gedeelte van je kuit. Laat hierbij geen ruimte over en meet tot op de dichtstbijzijnde centimeter.
3. Meet beide kuiten en gebruik de grootst gemeten maat bij het bestellen.

Tip 5 : Tip voor onderhoud van leren schoenen (een tip van)

Schoenmode online
Leren schoenen zijn niet goedkoop. Hoe zorg je ervoor dat ze mooi blijven? Vijf tips voor het beste onderhoud van je schoenen.
 1) met zorg behandelen:  Leer is natuurlijk materieel. Dat maakt uw schoenen mooi, maar ook kwetsbaard. Ga er dus met zorg mee om.
2) schoonmaken :  Maak een zeepbadje en pak een zachte doek. Je kunt nu je schoenen met het water afnemen en zo het vuil wegpoetsen.
 3) schoenpoets : Nu je schoenen schoon zijn, is het tijd voor schoenpoets (of schoencrème). Schoenpoets laat je schoenen glimmen, en het vormt een protectielaag tegen toekomstig vuil. Zorg wel dat je poetst met de juiste kleur crème.
4) schoen uit vorm : Zijn je schoenen hun vorm kwijt? Maak ze schoon en daarna soepel met leer-conditioner. Vul daarna je schoenen op met kranten en wacht een nachtje. Werkt zeker!
5) knelpunten : Een leren schoen zit in de regel prettig, maar kan op specifieke plekken vervelend knellen. Wat te doen? Je kunt zelf aan de slag om het leer op te rekken. Maar wij raden je aan naar een vakman te gaan. Leer kan scheuren als je het materiaal teveel oprekt. Blijf dus voorzichtig.

Tip 4 : Tip voor trouwschoenen

(een tip van) Lebootique
Een prima tip voor trouwschoenen. Vaak is het lastig om je schoenen aan te passen aan je bruidskleding. Je kiest voor een neutrale schoen omdat die overal bij past. Elegant of juist een party pump, alles is mogelijk. Na de bruiloft gebruik je de clips voor andere schoenen. De clips zijn uniek en zijn comfortabel en beschadigen je schoenen niet. Zin in inspiratie? Kijk op de website.

Tip 3 : Juiste schoenmaat voorkomt klachten

(een tip van) Stravers Shoes
Wist u dat u heel veel gezondheids klachten kunt voorkomen door de  goede maat schoenen te dragen. Dus niet te groot of te klein en geen  kinderschoenen voor volwassenen.

Tip 2 : Waarom schoenen poetsen ?

(een tip van) More2buy
Schoenen poetsen is zeer belangrijk voor de levensduur van uw schoenen. Poets minimaal 1 x per week uw schoenen met schoencrème en u heeft jaren plezier van uw schoenen.

Tip 1 : Tip voor het reinigen van lederen damesschoenen

(een tip van) Rivoli
Fijne lederen damesschoenen blijven zacht en glanzend als u ze na elk gebruik met vaseline of eiwit reinigt.

Algemene informatie

damesschoenen modeDamesschoenen zijn schoenen die specifiek ontworpen zijn voor vrouwen, meisjes en dames. Damesschoenen zijn veelal meer dan alleen maar schoenen om bescherming te bieden aan onze voeten tijdens het wandelen. Het zijn tevens schoenen dewelke stijl en charme uitstralen en passend dienen te zijn bij de rest van de outfit waarbij ze tevens, via het verhogen van de hak, het vrouwenfiguur accentueren.

Damesschoenen en ergonomie gecombineerd met stijl is bijgevolg de ultieme wens, doch gaan ze niet steeds vlotjes samen waardoor stijlvolle damesschoenen ook wel eens pijnlijk kunnen zijn.

Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Herenschoenen
Kinderschoenen
Dameskleding
Sneakers en sportschoenen

Rubrieken
- Auto - Beauty - Dieren - Elektro - Gezondheid - Hobby - Kantoor - Kleding - Party - Magazijn - Reclame - Reizen - Tuin - Wonen

Effe lachen
- Moppen en grappen - Verborgen Camera

Producten en campagnes
- Toppers gezien op TV - Promoties en Campagnes