Home » Leuke dameskleding en damesmode met weetjes TIPS en advies
 

NIEUW - HUMOR - UW TIP PUBLICEREN


Leuke dameskleding en damesmode met weetjes TIPS en advies

dameskleding damesmode TIPS

Van harte welkom
Op deze pagina vind je leuke TIPS, advies en weetjes over dameskleding met studies en onderzoeken van Universiteiten. Wekelijks nieuwe TIPS. Alvast veel leesplezier.

Populaire dameskleding bij bol.com

Klik op “volgende” om meer producten te zien.
Klik op het artikel voor meer informatie bij bol.com. (Affiliate partner)

Tip 13 : Verticale strepen in kleding maken je slanker, toch? Blijkbaar niet.

Studie onderzoek KLEINDit verklaart thans een nieuw onderzoek ondernomen door de Universiteit van New-York. In dit onderzoek werd een groep van proefpersonen gevraagd modellen te analyseren. De modellen werden gekleed in enerzijds verticale en anderzijds horizontale dameskleding. Om zeker niets aan het toeval over te laten werden in dit onderzoek zowel slanke als volslanke modellen gevraagd. Het was aan de proefpersonen om aan te geven in welke kleding een model slanker leek.

Vreemd leek thans het resultaat van het onderzoek. Ofschoon we allemaal al wel eens hebben gelezen dat dameskleding met verticale strepen afslankt, bleek dit niet zo te zijn in het onderzoek. Meer nog, volgens de onderzoekers toonde de resultaten dat horizontale strepen meer afslanken dan verticale strepen. Maar hoe komt dit dan?

Volgens het onderzoek zou het afslankeffect van verticale strepen visueel bedrog zijn dat door de hersenen geheel anders wordt geïnterpreteerd. Een oppervlakte met verticale lijnen of strepen worden door onze hersenen namelijk gezien als druk en groot. Horizontale strepen daarentegen zijn dan weer makkelijker te visualiseren door onze hersenen en worden makkelijker verwerkt. Dit zou verklaren waarom de meerderheid van de modellen slanker werden gezien als ze kleding droegen met horizontale strepen.

Wat wel een duidelijk onderscheid maakt in het afslankeffect is de breedte ofwel de dikte van de strepen op de dameskleding. Dit zowel op verticale als horizontale strepen op de kleding. Des te dikker de strepen, des te dikker de modellen werden aanzien. Des te smaller of dunner de strepen, des te slanker ze werden aanzien. Heb je dus kortelings een feestje en wil je wat slanker lijken, kijk dan niet zozeer naar de richting van de lijnen, maar kies voor een kleedje met dunne strepen. Succes gegarandeerd.

Tip 12 : Ken je je kledingmaat niet? Loop eerst even door de scanner

Elke vrouw weet dat het kopen van dameskleding vaak gepaard gaat met langdurig passen van broeken jurken blousen en zo meer vooraleer de juiste pasmaat gevonden is. Fabrikanten van dameskleding hanteren wel eens verschillende kledingmaten waardoor een maatje 36 niet hetzelfde maatje is bij een ander merk.

Om hieraan een oplossing te bieden heeft een Amerikaanse producent een scanmachine ontwikkelt die de pasmaat van je lichaam aangeeft per merk. Voor je gaat shoppen loop je even door de scanner en hij zegt je meteen welke pasmaat je best zit.

Tip 11 : Filmpje - Modeshow Versace Lente-Zomer collectie 2023

Ben je opzoek naar leuke tips en ideeën voor leuke dameskleding of wil je hip zijn in 2023? Bekijk dan zeker eens de nieuwste modetrends en dameskleding in onderstaand filmpje van Versace, modeshow lente en zomer 2023

Tip 10 : Eerste advies = doelgericht dameskleding kopen

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) DiStyle
Met een persoonlijke imago-styliste en juist gekozen dameskleding kunt u makkelijker de meest uiteenlopende doelen realiseren: u wilt uw lichaam juist accentueren, zodat uw sterke punten meer benadrukt worden en zwakkere punten wegvallen; op een speciale gelegenheid wilt u stralen en op natuurlijke wijze in het oog springen; zakelijk gezien wilt u verzorgd, zelfverzekerd en betrouwbaar overkomen bij relaties; u wilt geld besparen door geen miskopen meer te begaan.

Laat u eerst even adviseren in kleurenanalyse, stijladvies, garderobeanalyse, kledingadvies voor u gaat winkelen naar nieuwe kleding.

Tip 9 : Last van een buikje? Werk het weg met kleding!

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) kledingentips.nl
De buikzone is voor veel vrouwen een gevoelig punt. De recente naveltruitjes-trend heeft maar weer eens duidelijk gemaakt hoe weinig vrouwen er eigenlijk met een strakke sixpack rondlopen. Gelukkig is een hangend buikje prima te verbergen.

A. Wel doen
Een shirt dat strak rond de borsten zit trekt de aandacht naar dit deel van het bovenlijf. Ook een print, versiering of rimpelig effect ter hoogte van de buik is een goede bliksemafleider. De wikkeljurk is zeer geschikt, evenals jurkjes met een lage taille. Kies op het gebied van broeken voor een rits aan de zijkant, of voor een jeans die laag hangt en desnoods een maat te groot is. Een corrigerend broekje eronder doet trouwens wonderen!

B. Niet doen
Te strakke en te korte truitjes benadrukken je zwakke punt, dat is duidelijk. Een strakke heupbroek laat je buik juist uitpuilen, net als een strakke jeans, trouwens. Tot slot is een jas met ceintuur niet de meest flatteuse optie; kies liever een model met een enkele rij knopen, die je vanaf het midden naar beneden dichtknoopt.

Tip 8 : Enkele praktische kledingtips volgens postuur

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) de personal shopper
- Grote borsten: Je kunt V-halzen dragen, maar liever niet te laag uitgesneden kleding waarbij de aandacht naar de borsten wordt getrokken. Hogere halzen, zoals wijde boothalzen met lange mouwen werken nog beter.
- Kleine borsten: V-halzen en wat dikkere stoffen laten je borsten groter lijken dan ze zijn.
- Weinig taille: Draag kleding met een recht silhouet in een effen kleur om niet te slanke taille te camoufleren.

Tip 7 : Maak uw kleerkast eens leeg !

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) Carla Willebroek
Maak een dag voor jezelf vrij waarop je al je kleding voor een spiegel uitprobeert. Doe dit best wanneer je alleen bent, want manlief heeft heel andere ideeën over het nut en doel van kleding, en zo kan je lekker genieten van deze "pas-sessie". Je zal zien, het is heerlijk om eens wat tijd voor jezelf te maken. Beoordeel jezelf eerlijk en gooi alles dat ouder is dan tien jaar (!?), nooit gedragen werd, te klein of te groot is of je een slecht gevoel geeft, weg ! In alles wat overblijft moet je er fantastisch uitzien. Zalig toch ?!

Tip 6 : Kledingtips voor pantalons - dameskleding

(een tip van) Daphne Fashion
De nieuwste pijpbreedte van de pantalon is erg smal. Erg leuk voor een dame met slank bovenlichaam. Bent u zwaarder op het bovenlichaam? Dan is een pantalon met rechtere of bredere pijp meer aangewezen. Door smalle pantalonpijpen gaat immers het bovenlichaam nog zwaarder tonen. Ilse - Stijlconsulent - Daphne Fashion

Tip 5 : Onderzoek - meeste kleren in onze kleerkast dragen we niet

Draag jij alle kleren in je kleerkast - Waarom eigenlijk niet?

Koop je vaak kleding, dan lees je best eerst even onderstaand onderzoek. Je zou wel eens versteld kunnen staan van het resultaat.

Een onderzoek bij een Duits bedrijf toonde namelijk aan dat de meeste kleren die in onze kleerkast hangen vrijwel nooit gedragen wordt. Het onderzoek toonde dit aan met een ongelooflijk cijfer van meer dan 80%. Meer dan 80% van de kleding die in de kast ligt, voornamelijk dameskleding, wordt maar één keer tot hooguit twee keer gedragen en wordt vervolgens in de kast opgeborgen.

Daarnaast toonde het onderzoek dat we tevens veelvuldig klagen omdat we zogezegd niets hebben om te dragen. De combinatie van beiden,  moet dan ook doen besluiten dat we inzake kleding vaak impulsief en ongecontroleerd kopen. Met andere woorden vinden we het kleedje, die broek of blouse alleen maar leuk in de winkel. Eenmaal thuis staat het precies niet meer zo leuk en belandt het bijgevolg eindeloos in de kast.

Een impulsief koopgedrag ligt vaak aan de basis

Het onderzoek toonde tevens aan dat voornamelijk dames dit impulsief koopgedrag tonen en dat dameskleding vaker eindeloos in de kast blijft ten aanzien van herenkleding. Het vreemde is dat deze tendens zich ook profileert bij damesschoenen. Ook bij het kopen van schoenen worden vaak impulskopen gezien waarbij de schoenen in de kast belanden om nooit meer gedragen te worden.

Kortom, ga je straks naar de winkel om kleding of schoenen, overweeg dan zeker even of het kleedje of de schoenen wel echt datgene zijn wat je zoekt en bedenk even of je ze al dan niet veelvuldig zal gaan dragen.

Tip 4 : Tip voor het dragen van een hoed

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) hatsonline.be
Hoe draag ik een hoed? Een hoed wordt doorgaans recht op het hoofd gedragen. Pak hem altijd met twee handen aan de rand op en zet hem op, net iets boven je wenkbrauwen. Het etiketje dat in de hoed genaaid is, komt aan de achterzijde, tenzij de hoed op verschillende manieren kan gedragen worden. Een hoed komt pas tot zijn recht als hij op de juiste manier wordt gedragen. Elegantie is niet te koop. De manier waarop kledij en accessoires worden gedragen, maakt of iemand stijlvol overkomt of niet.

Tip 3 : Badjas ook wel ochtendjas, lekker warm

(een tip van) betergoed.nl
In een badjas ook wel ochtendjas genoemd treft morgens al gauw een behaaglijke warmte zonder energie te gebruiken waarvoor u aan het eind van de maand de rekening krijgt gepresenteerd

Tip 2 : Een hoed kopen, waarop letten

(een tip van) hoedensalon
Als u een hoed wilt kopen of laten maken voor een speciale gelegenheid, zorg er dan eerst voor dat u uw kleding bij elkaar heeft. En denk eens na over hoe u bijvoorbeeld uw schoenen en handtas kan combineren met de hoed.

Tip 1 : Algemene informatie dameskleding

Dameskleding en damesmode is zeer uitgebreid en variërend waarbij de mode per seizoen bepalend is voor de kledingstijl die zal gedragen worden. Het is dan ook steeds weer uitkijken naar de nieuwe mode in de winkeletalages.

Naast de mode, die uiteraard inspirerend is, zijn er thans ook andere aspecten die bepalend zijn voor de dameskleding die gedragen wordt. Denk hierbij maar aan kleurvoorkeuren bijvoorbeeld of bepaalde smaken die bepalen welk kleedje, rok, broek, etui en zo meer gekocht wordt. Ook het figuur is hiermede bepalend en van invloed.

Lees ook:
Leuke en populaire dameskleding - TOP 50


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
- TOP 50 populaire herenkleding
- TOP 50 populaire feestkleding
- Te dik of te mager, corrigeer je figuur met de juiste kleding
Damesschoenen
Lingerie
Herenkleding
Kinderkleding
Sportkleding
Zwangerschapskleding
Bedrijfskleding
Trouwkleding en huwelijkskleding

Deel deze tips zeker met je vrienden.

Deel deze leuke TIPS zeker met je vrienden - Nieuwe TIPS v/d week

Advertentie door Google