U bent hier : / Home / Herenschoenen – 5 tips en advies voor de beste herenschoen

 

Herenschoenen – 5 tips en advies voor de beste herenschoen

herenschoenen schoenen mannen TIPS

Van harte welkom
Op deze pagina vind je leuke TIPS, advies en weetjes over herenschoenen met studies en onderzoeken van Universiteiten. Wekelijks nieuwe TIPS. Alvast veel leesplezier.

FILMTIP - Herenschoenen verzamelen door Omroep PowNed


Herenschoenen kopen
- Alle herenschoenen bij bol.com


NIEUW - Tip 5 : Wist je dat mannen steeds meer spenderen aan schoenen en sneakers

Studie onderzoek KLEINStudie en onderzoek
Dat vrouwen veel schoenen kopen is een alom geweten feit, doch is de verkoop van schoenen bij mannen de laatste jaren fors gestegen. Dit blijkt thans uit een nieuw onderzoek in Nederland en Engeland. Dit recent uitgevoerde onderzoek toonde aan de verkoop van herenschoenen aanzienlijk gestegen is hetgeen te wijten zou zijn aan de meer modebewuste man, het online shoppen en het succes van de sneakers sportschoenen.

Vooral het online shoppen ziet snelle vooruitgang in de verkoop van herenschoenen. Mannen zijn namelijk niet zo te vinden om gaan slenteren in de traditionele schoenenwinkels te kopen eerder snel en doelgericht waarvoor de online winkel de ideale winkelervaring biedt.

Het onderzoek toonde tevens aan dat mannen blijkbaar meer geld spenderen aan schoenen dan dames en vooral voor merken gaan. Dames zijn dan weer meer gevoeliger voor promoties en kortingen en durven wel eens voor meer budgetvriendelijke damesschoenen te opteren.

Het onderzoek toonde tevens aan dat de sneakers sportschoenen zeer in de smaak vallen bij mannen en deze soort schoenen vaak volgens functie en outfit gekocht worden. Dit vaak in tegenstelling tot de traditionele zwarte en bruine schoenen die de man neigt te dragen tot ze uit elkaar vallen.

Tip 4 : Onderhoudstips voor herenschoenen

(een tip van) All4shoes
Onderhoud voor schoenen in leder.

- Gedragen schoenen minstens 1 dag laten rusten en een ander paar aandoen.
- Gebruik cederhouten schoenspanners om de vorm te bewaren , ze zijn ook vochtabsorberend en bacteriedodend.
- Laat natte schoenen NOOIT bij een warmtebron drogen.
- Poets regelmatig uw schoenen (1 x per week) voor het poetsen eerst alle vuil verwijderen.
- Laat bij slijtage steeds uw schoenen vakkundig en tijdig herstellen.
- Gebruik een schoentrekker voor het aantrekken van uw schoenen.
- Regelmatig uw schoenen inspuiten met een waterdichtmakende spray voor bescherming tegen vocht en vuil (nieuwe schoenen minstens 2 maal behandelen)

Tip 3 : Onderhoud TIPS voor suede herenschoenen

(een tip van) Schoenspannersshop
Onderhoud uw suede herenschoenen in 6 simpele stappen:

1. Borstel eerst de vuilste plekken op uw schoen licht op met de Gommadin van Saphir Medaille dOr.
2. Borstel daarna de gehele schoen op met een crepeborstel.
3. Bij glimmende plekken kunt u deze zachtjes wegborstelen met de messing haren op de suedeborstel. Bij hardnekkig vuil gebruikt u de Saphir Medaille dOr Omninettoyant.
4. Borstel vervolgens al het losgekomen vuil goed van uw schoen met de plastic kant van de suedeborstel.
5. Indien noodzakelijk spuit u de suede schoenen in met de kleurherstellende Renovateur spray van Saphir Medaille dOr.
6. U kunt als laatste de kleurloze Super Invulner gebruiken. Deze spray maakt uw suede schoen vochtafstotend zodat u er nog lang van kunt genieten.

Tip 2 : Schoenen te klein? Een leuke tip

(een tip van) Animix
Als u schoenen in leer heeft en ze zijn maar een klein tikkeltje te klein,  dan kan u dit oplossen door ze een nacht in de diepvries te steken. Als de schoenen goed bevroren zijn, moet u ze terug aandoen en dan gaat het leer zich aanpassen aan de voeten. Echt waar  ! Zelf uitgetest.

Tip 1 : Algemene informatie over herenschoenen

herenschoenenHerenschoenen of mannenschoenen zijn schoenen die speciaal ontworpen zijn voor de voeten van mannen, heren en jongens. Mannenvoeten zijn nu eenmaal anders dan vrouwenvoeten en vergen dan ook geheel andere schoenen waarbij zowel vorm als het ergonomische comfort voornaam is wil de schoen als prettig ervaren worden.

Naast de vorm is vaak ook de functionaliteit van herenschoenen geheel anders dan damesschoenen. Zo zal je bijvoorbeeld geen mannenschoenen of herenschoenen vinden die ontworpen zijn om het mannenfiguur extra te accentueren wat bij de vrouwenschoenen dan weer een belangrijk doel is. De mannenschoen zal derhalve voornamelijk op makkelijk zitten en vormgeving geselecteerd worden.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Herenkleding - Tips
Damesschoenen - Tips
Kinderschoenen - Tips
Sneakers en sportschoenen - Tips

Deel deze tips zeker met je vrienden.


(Wekelijks publiceren we nieuwe TIPS en onderzoeken)
(Heb je ook een leuke tip of artikel over een bepaald thema? Zend het even toe. Misschien publiceren we het op deze website.)