U bent hier : / Home / Vermageren en afslanken met leuke weetjes TIPS en advies

 

Vermageren en afslanken met leuke weetjes TIPS en advies

Afslanken en vermageren met leuke weetjes TIPS en advies 5000 TIPS

♥ Leuke afslankproducten kopen + promoties
- bol.com / afslankproducten

♥ Diëtisten in België en Nederland
- Zie volgende update

Uw link hier? meer info

NIEUW - Tip 13 : Succesvol vermageren of afslanken start met een goede basis.

Ludo claes TIPSOm op een gezonde en duurzame manier af te vallen, is een combinatie nodig van uitgebalanceerd eten, regelmatige lichaamsbeweging en het aannemen van gezonde levensstijlgewoonten. Hier zijn enkele effectieve tips om u te helpen veilig af te vallen:

1. Stel realistische doelen
Begin met het stellen van haalbare en realistische doelen. Probeer geleidelijk af te vallen, ongeveer 1 à 2 kg per maand, wat als een gezond tempo van gewichtsverlies wordt beschouwd.

2. Eet een uitgebalanceerd dieet
Concentreer u op het consumeren van een verscheidenheid aan voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen en dat essentiële vitamines en mineralen bevat. Voeg voldoende fruit, groenten, volle granen, magere eiwitten en gezonde vetten toe aan uw maaltijden. Vermijd of beperk bewerkte voedingsmiddelen, suikerhoudende dranken en overmatige hoeveelheden ongezonde vetten.

3. Let op portiegroottes
Houd rekening met portiegroottes om te veel eten te voorkomen. Gebruik kleinere borden en kommen om de portiegroottes onder controle te houden en overconsumptie te voorkomen.

4. Blijf gehydrateerd
Drink de hele dag voldoende water. Soms kan dorst worden aangezien voor honger, wat leidt tot onnodige calorie-inname. Streef dagelijks naar minimaal 8-10 glazen water.

5. Beperk suiker en bewerkte voedingsmiddelen
Verminder uw inname van suikerhoudende snacks, snoep, gebak en bewerkte voedingsmiddelen met veel toegevoegde suikers. Deze voedingsmiddelen kunnen bijdragen aan gewichtstoename en bieden weinig voedingswaarde.

Vermageren afslanken TIPS 01

6. Verhoog de fysieke activiteit
Neem regelmatige lichaamsbeweging op in uw routine. Streef naar minimaal 150 minuten aërobe activiteit met matige intensiteit (bijvoorbeeld stevig wandelen, fietsen) per week, samen met spierversterkende oefeningen op twee of meer dagen per week.

7. Bewegen, vind activiteiten die je leuk vindt
Kies fysieke activiteiten die u leuk vindt en die u op de lange termijn kunt volhouden. Dit kan bijvoorbeeld dansen, zwemmen, wandelen of sporten zijn. Leuke activiteiten worden vaker consequent uitgevoerd.

8. Zorg voor voldoende slaap: geef prioriteit aan een goede nachtrust. Een gebrek aan slaap kan de hormonen verstoren die de honger en eetlust reguleren, wat kan leiden tot gewichtstoename. Streef naar 7-9 uur slaap per nacht.

9. Beheers stress
Chronische stress kan bijdragen aan overeten en gewichtstoename. Oefen stressverminderende technieken zoals meditatie, yoga of diepe ademhalingsoefeningen.

10. Houd uw voortgang bij
Houd uw voedselinname, lichaamsbeweging en gewichtsveranderingen bij. Dit kan u helpen patronen te identificeren en de nodige aanpassingen aan uw plan aan te brengen.

11. Wees geduldig en volhardend
Gewichtsverlies kost tijd en moeite. Blijf toegewijd aan uw doelen, zelfs als de vooruitgang traag lijkt. Vier onderweg kleine overwinningen om gemotiveerd te blijven.

12. Zoek steun
Overweeg om lid te worden van een afslankgroep of steun te zoeken bij vrienden en familie. Het hebben van een ondersteuningssysteem kan aanmoediging en verantwoordelijkheid bieden.

13. Vermijd crashdiëten
Blijf uit de buurt van rage diëten die snel gewichtsverlies beloven. Deze diëten zijn vaak niet duurzaam en kunnen schadelijk zijn voor uw gezondheid.

14. Raadpleeg een professional
Als u onderliggende gezondheidsproblemen of aanzienlijke doelstellingen voor gewichtsverlies heeft, raadpleeg dan een geregistreerde diëtist of zorgverlener. Zij kunnen u persoonlijke begeleiding bieden op basis van uw behoeften.

Vergeet niet dat gezond gewichtsverlies een geleidelijk proces is dat het maken van duurzame veranderingen in levensstijl vereist. Concentreer u op het aannemen van gewoonten die het algehele welzijn en succes op de lange termijn bevorderen.


FILMTIP
Leuke afslanktips van Voedingscentrum


Tip 12 : Hebben je kinderen last van overgewicht? Eet eens wat vaker samen.

Studie onderzoek KLEINStudie en onderzoek
Het zal je wellicht verbazen dat overgewicht ook maar enige relatie heeft met al dan niet alleen of tezamen eten, doch zo toont althans een nieuwe studie en onderzoek. De Amerikaanse studie uitgevoerd door de Universiteit van Illinois bij zo maar even 180.000 tieners en jongeren toont aan dat; indien deze tieners vijf maal per week tezamen eten bij hun familie, ze minder last hebben van eetstoornissen dan jongeren die niet tezamen met hun familie eten.

Meer nog, 12% van de jongeren, die tezamen met hun ouders tafelen, vertoonden zelfs minder problemen met overgewicht.

Als we dan praten over eetstoornissen in het algemeen zijnde te veel of te weinig of ongezond eten, dan zagen de onderzoekers dat maar liefst 35% van de jongeren minder last hadden van stoornissen als ze samen met hun familie aan tafel gingen.

De onderzoekers zijn dan ook van mening dat jongeren aanzienlijk beter en gezonder eten als ze dit thuis in familiekring doen. Dit omdat enerzijds de jongeren uit zichzelf een beter eetpatroon aangaan als ze in direct toezicht van de familie staan, als anderzijds de ouders die snel inpikken en bijsturen als ongezonde eetpatronen worden opgemerkt.

Kortom, heb je last van overgewicht of wil je afvallen of vermageren, eet dan eens wat vaker bij je ouders, of eet eens wat vaker samen met je kinderen.

Tip 11 : Waarom is diëten niet de ideale afslankmethode?

(een tip van) 4lijf
Diëten werkt niet altijd en zorgt er vaak juist voor dat men zwaarder wordt omwille van het jojo-effect. Het enige wat echt helpt is meer bewegen en je eetgewoonten aanpassen. Wie dat blijvend doet, behoudt zijn of haar gezonde gewicht.

Tip 10 : Hoe kan je gezond afslanken en vermageren ?

(een tip van) Herba online
Als je wil afslanken moet je erop letten dat je je lichaam niet uithongert. Een volledig uitgebalanceerd dieet zorgt ervoor dat je alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt voor een gezonde spiermassa en een goede verbranding. Als je 'honger' hebt, zal je lichaam immers reserves opslaan als vet! Voldoende water drinken is ook belangrijk voor het afvoeren van afvalstoffen.

Tip 9 : Waarom zijn de laatste kilootjes het zwaarst?

(een tip van) Minitea
Als je wilt afslanken of vermageren dan zal je merken dat de laatste kilo's het zwaarst zijn: Iemand die 100kg weegt en 1kg wil afvallen moet namelijk maar 1% magerder worden. Als je vervolgens maar 80kg meer weegt en toch nog 1kg wil afvallen dan moet je al 1,25% vermageren of afslanken. Dat is 25% meer en dat is al een stuk lastiger.

Tip 8 : Last van te veel buikvet, drink thee.

Studie onderzoek KLEINStudie en onderzoek
Deze opmerkelijke stelling van thee te drinken als je te veel buikvet hebt werd aangetoond door een studie en onderzoek op muizen. Bij dit onderzoek werden muizen opgedeeld in verschillende groepen en werden ze gedurende meerdere weken blootgesteld aan een vetrijk dieet. Eén van de groep muizen kreeg naast het vetrijk dieet tevens een thee-dieet waarbij groene en zwarte thee aan het vetrijk eten werd toegevoegd.

Het onderzoek toonde aan dat de muizen met gecombineerde vetrijk en thee-dieet aanzienlijk minder vetophoping hadden in het lichaam dan de andere muizen die duidelijk zwaarder uit de test kwamen.

Ofschoon de test enkel op muizen werd uitgevoerd, is er thans een duidelijk bewijs gevonden in de relatie tussen vetopname en het drinken van thee. Wil je dus vermageren of je te veel aan buikvet eens aanpakken, overweeg dan eens het drinken van thee. Voornamelijk de groene en zwarte thee zou hier baat kunnen brengen.

Vermageren afslanken succes TIPS

Tip 7 : Blijvend afslanken? Zorg voor evenwichtig eetpatroon

(een tip van) Herba Belgie
Als u wilt afslanken mag je ook niet te weinig eten omdat uw lichaam zich hieraan zal aanpassen en de stofwisseling zal verlagen. Van zodra je dan weer meer gaat eten, komt het gewicht er snel terug bij omdat uw lichaam de toename van voedingsstoffen niet meer verwerkt en dus opslaat als reserve.

Tip 6 : Makkelijk gewicht verliezen? Koude temperatuur helpt bij afslanken

Studie onderzoek KLEINStudie - Onderzoek
Deze stelling klinkt waarschijnlijk ietwat vreemd in de oren maar het is effectief een bewezen feit. Koude temperaturen helpen om af te slanken en gewicht te verliezen. Dit werd thans aangetoond in een nieuw onderzoek waarin de studie toonde dat de omgevingstemperatuur waarin je je bevindt meehelpt in het afslanken of vermageren.

Het onderzoek toonde aan dat het lichaam extra lichaamsvetten verbrandt als de temperatuur lager wordt dan +19°C. Het lichaam doet dit automatisch om je warm te houden. Eenmaal de omgevingstemperatuur terug hoger wordt dan +19°C dan stopt het lichaam weer automatisch met het verbranden van de extra aanwezige vetten.

Wanneer wordt effectief vet aangesproken bij het vermageren?

Dit onderzoek legt wel een nieuw kijk op de wijze waarop we de dag van vandaag omgaan met afslanken en met name het sporten om af te slanken. Hierbij zijn we vooral gericht op veel zweten. Doch is bij zweten geweten dat in eerste instantie veel water wordt uitgezweet. Pas na ca twintig minuten sporten worden effectief de vetten aangesproken. Succesvol afslanken met sport is dus een duursport en zeker geen korte sprint.

Kortom, wil je vermageren en afslanken en wil je dat dit als het ware automatisch gebeurt zonder enige inspanning, denk dan zeker eens aan deze studie. Maak je omgeving kouder dan +19°C en het lichaam spreekt automatisch je vetten aan. Doch ook even opletten. Te lang verblijven in koude temperaturen kan je gezondheid ook schaden.

Tip 5 : Afslanken hoeft geen hel te zijn

(een tip van) Nechora
Afslanken en figuurcorrectie, "twee van mijn favoriete bezigheden" hoor ik je al zeggen. Afslanken en figuurcorrectie hoeft echt geen hel te zijn, doe het traag maar zeker en vermijd vooral overmoedig worden, je zal zien dat het je dan best gaat lukken. Blijven eten is de boodschap om het jojo effect te vermijden, maar pas wel de hoeveelheid aan. Volg de raadgevingen op onze website, samen met de juiste voeding, en de helft van de strijd is reeds gewonnen. Veel succes

Tip 4 : Vermageren? Welk dieet past bij jou?

(een tip van) Southbeach dieet
Vooraleer u van start gaat met een dieet, is het zeer belangrijke om de verschillende mogelijkheden te bekijken. Er zijn namelijk geschikte diëten voor geschikte doelgroepen. Een vegetariër zal zo bijvoorbeeld zeker geen vlees willen eten op zijn/haar dieet! Bespreek de mogelijkheden met een voedingsconsulent.

Tip 3 : Afslanken in een verwarmde cabine

(een tip van) Body Balans
Centimeters verliezen kan door 2x per week ongeveer 30 minuten oefeningen te doen in de verwarmde cabine. Het is goed voor je figuur en je geest. Gewicht verlies je dan weer met het proteïnedieet.

Tip 2 : Afvallen met een maagballon

(een tip van) Maagballon.nl
Mensen met een overgewicht aan vet van meer dan vijftien tot twintig kilo kunnen met behulp van een maagballon snel veel kilos afvallen. De maagballon zweeft/drijft in de maag en geeft daardoor sneller een verzadigd gevoel.

Bovendien vertraagt de maagballon het voedseltransport van de slokdarm naar de maag. Hierdoor zult u minder gaan eten en daardoor gewicht verliezen. De maagballon is een veilige methode om veel kilos af te vallen.

Tip 1 : Liposuctie met blijvend resultaat

(een tip van) Pro Beautyclinic
Ultrashape is de eerste niet-invasieve medische liposuctie met blijvend resultaat. Ideaal om permanent centimeters te verliezen rond de buik/maag streek of buitenkant dijen. Opgelet deze behandeling heeft NIET de bedoeling om gewicht te verliezen. U kan tot 6 cm omtrek verminderen na 3 tot 4 behandelingen.

De behandeling zal vetcellen verwijderen uit de 'moeilijke' zone zonder enige vorm van chirurgie, zonder injectie of tabletten. Ook zijn er geen bekende neveneffecten of bloeduitstortingen na de behandeling.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Vermageren gerelateerd:
- Sport en fitness TIPS
- Intermittent fasting TIPS
- Cellulitis TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden  
 
Hartelijk dank voor uw beoordeling.
 
  Nieuwe TIPS - Uw link op deze website