Uw TIP of website LINK op deze website? Meer informatie
 

Ontharen waxen en scheren met leuke weetjes TIPS en advies

Ontharen definitief waxen scheren laser TIPS

Hier vindt u leuke TIPS en studies van Universiteiten over ontharen.


♥ Leuke ontharingsproducten kopen
- bol.com / ontharen
- Amazon / ontharen


FILMTIP
Soorten ontharing - TIPS door Kieskeurig.nl

NIEUW - Tip 11 : Hoe kan je definitief ontharen en wat zijn de mogelijkheden

Tips van de vakman KLEINEen tip van: Derma Plus - Oudenaarde België - www.derma-plus.be

U bent het beu om steeds opnieuw uw haren te moeten harsen of scheren. U heeft tevens last van ontstekingen en ingegroeide haren. Permanente of definitieve ontharing is de oplossing voor u! Interessant om te weten: de verschillende ontharingstechnieken.

A. Laser ontharen
Lasers produceren monochromatisch licht (1 kleur) en zijn coherent (licht blijft gefocust). Hierdoor heeft de laser een spotgrootte van 1 x 1 cm. Bij grote oppervlakten moet het handstuk regelmatig verplaatst worden en kan gemakkelijk een stukje overgeslagen worden. Dit neemt ook veel tijd in beslag. Een laserbehandeling is verre van pijnloos en er is tevens meer kans op bijwerkingen.

B. IPL ontharen
Een IPL produceert een explosie van licht, een mix van kleuren, en is niet coherent (licht gaat in flitsen aan en uit). De meeste IPL systemen produceren flitsen bestaande uit een enkelvoudige single puls waardoor ze beperkt (moeten) zijn qua joules. Teveel kracht binnen 1 puls geeft nl. verbranding van de huid.

C. VPL ontharen
Het VPL systeem produceert een explosie van hoogenergetisch rood licht (610-950 nm), is niet coherent maar elke flits bestaat uit miniflitsen (pulses: minstens 4). Hierdoor kan met veel hogere energiewaarden worden gewerkt en dit zonder gevaar voor het omringend weefsel.

D. Definitief ontharen door rood licht
Het ideale licht voor ontharing is rood licht (610-1020 nm). Rood licht gaat het diepst en bereikt dus ook de follikelbodem van de dieper ingeplante haren (dikke haren) waar zich de groeicellen bevinden. Rood licht is tevens het veiligste licht voor de huid (het passeert het huidpigment).

Maar, rood licht is ook het zachtste licht en geeft minder energie dan andere kleuren zoals geel, groen, blauw. Daarom kan men en dient men met dit ideale licht voor ontharing veel energie te gebruiken om goede resultaten te boeken.

Oranje, geel en groen licht gaat veel minder diep, is pijnlijker en agressiever, zeker voor een van natuur getinte en licht zongebruinde huid. Blauw licht is uit den boze.

Tip 10 : Wat is het verschil tussen laserontharing en lichtontharing?

De laatste jaren is er heel wat te doen rond ontharen en meerbepaald het definitief ontharen. We zijn het als het ware een beetje beu om ons regelmatig en steeds weer te moeten scheren of te waxen om onze benen of andere lichaamsdelen te ontharen en we zoeken dus naar alternatieven om langdurig glad te blijven. Eén van die alternatieven, die meer en meer bijval vindt, is het definitief ontharen via laserontharing.

Wat is laserontharing?

Met laserontharing wordt een sterke lichtstraal, niet schadelijk voor de huid weliswaar, op de haartjes gericht waardoor zowel het haartje als de haarwortel worden behandeld waardoor haargroei niet meer plaatsvind. De ideale methode dus om langdurig glad te blijven.

Enige nadeel van een laserontharing is dat de lichtbundel klein en geconcentreerd is waardoor slechts kleine stipjes van de lichaamshuid gelazerd worden en de behandeling dus lang duurt vooraleer alle haartjes en worteltjes effectief behandeld zijn. Om hierop een antwoord te bieden is er de ontharing via lichtontharing.

Wat is lichtontharing?

Bij deze behandeling is het licht breder en groter dan bij laserontharing en kan dus in één behandeling meer huidoppervlakte behandeld worden en is men dus sneller klaar. Nadeel van de lichtontharing is dan weer dat de penetratie van de lichtbundel niet zo diep en geconcentreerd is als de laserontharing waardoor de haarwortels niet goed en efficiënt behandeld worden met gevolg dat er op termijn terug haar groeit.

Toepasbaar op alle huidtypes
Goed om weten is thans dat beide technieken, zowel de laserontharing als de lichtontharing op alle huidtypes kunnen gebruikt worden, gesteld dat je geen huidproblemen hebt uiteraard, en dat de behandeling meermaals mag toegepast worden. Merk je thans problemen of irritatie na je behandeling, ga dan even te raden bij je schoonheidsspecialiste, en hou zeker voldoende tijd tussen volgende behandelingen.

Kortom, ben je op zoek naar een ontharing of een definitieve ontharing waarbij licht of laser wordt aangeboden, weet dan dat er weldegelijk een verschil is.

Tip 9 : Waarom ontharen met hars ?

(een tip van) Harswinkel
Bij regelmatig ontharen met hars vermindert de haargroei en worden de haren dunner en zachter. Door gebruik te maken van haargroeiremmers worden de groei afgeremd. Scheren leidt tot hardere stugge haren, met stoppels tot gevolg.

Tip 8 : Tip voor een haarloze, sexy, gladde huid!

(een tip van) Brazilian Beauty
Als u ingroeiende haren tegen wil gaan bij een Brazilian wax of bikini wax is het aan te raden om 1à2 dagen voor de behandeling de huid te scrubben met een zachte peeling.

Tip 7 : Ontharen, een frequente pijniging of eenmaal komaf

Het doel van ontharen bestaat erin de haar op een bepaalde plaats te verwijderen. Om dit ongewenste haar te verwijderen kunnen we het bestaande haar verwijderen door het bijvoorbeeld te scheren, te epileren, te waxen of harsen, wat wel eens pijnlijk kan zijn, of we kunnen andere technieken toepassen die beletten dat haar op de desbetreffende locatie überhaubt nog groeit. Dit laatste wordt ook wel definitief ontharen genoemd en gebeurt veelal met een laser waarbij de haar letterlijk bij de wortel wordt aangepakt.

Haargroei is een basiselement van ons lichaam en is dus overal op ons lichaam terug te vinden, hetzij kort, hetzij lang. Een probleem van beharing is thans dat het de beauty-behoefte van de hedendaagse vrouw en man benadeelt en we dus naar oplossingen zoeken om het teveel aan haar te verwijderen.

Welke soorten van ontharen zijn er?

Om te ontharen kunnen tal van technieken toegepast worden waarvan de meest gekende het scheren is. Hierbij wordt via een scheertoestel of scheermesje de haartjes afgesneden of ingekort waarbij het nadeel ontstaat dat het haar snel terug komt en wederom dient geschoren te worden.

ontharenWil men langere tijd van de haargroei verlost zijn dan kan men opteren om de haartjes inclusief de wortel te verwijderen wat vaak een pijnlijke onderneming is. Denk hierbij aan het waxen of harsen bijvoorbeeld waar een vloeibaar product overheen de haartjes gegoten wordt die vervolgens opstijft en de haartjes bijgevolg vast neemt. Op de vloeistof wordt een doekje gelegd dat mee opstijft met de vloeistof. Is het geheel voldoende opgestijfd, dan wordt het geheel met een snelle ruk verwijderd waardoor alle haartjes uitgetrokken worden. Niet echt aangenaam dus.

Een andere methode is het epileren waar met behulp van een pincet haartje per haartje wordt uitgetrokken. Ook dit is pijnlijk en voornamelijk tijdrovend en is zeker geen aanrader voor grote oppervlakten.

Wat is definitief ontharen?

Als laatste kan men opteren om definitief of permanent te ontharen. Bij definitief ontharen of permanent ontharen wordt gebruik gemaakt van speciale toestellen waarbij lichtsterkte ofwel laser gebruikt wordt om het haartje en de wortel dermate te belichten dat het als het ware afsterft. Voornaam bij definitief of permanent ontharen is dat de behandeling meerdere keren moet ondernomen worden.

De haartjes die u nu op uw lichaam ziet zijn namelijk actieve en groeiende haartjes. Doch het lichaam heeft naast de actieve haartjes ook passieve of slapende haartjes die op een later tijdstip in groeifase treden.

Bij definitief ontharen, net als alle andere ontharing, worden enkel de huidige actieve haartjes behandeld en dient de behandeling dus herhaalt te worden als de andere slapende haartjes actief worden. Pas na enige behandelingen kan men stellen dat men definitief of permanent onthaard is.

Denkt u aan permanente of definitief ontharen, laat u dan goed informeren naar de mogelijkheden want er zijn meerdere lichttechnieken en toestellen op de markt waarbij de lichtsterkte per oppervlak bepalend is voor de slaagkansen van het definitief of permanent ontharen.

Tip 6 : Nieuwe techniek in definitief ontharen

(een tip van) Max-laser
Wetenschappelijk bewezen! De resultaten door ontharen met diodelaser zijn door de Amerikaanse FDA (Food and Drug Administration) als definitief bewezen. Anders als met IPL of VPL licht, waar tussen 10-15 behandelingen nodig kunnen zijn, kan met de diodelaser een effectief resultaat na 5-8 behandelingen gegarandeerd worden.

Door de nieuwste techniek worden de tips van de diodes tot -4° Celsius afgekoeld wat een perfecte bescherming van de huid betekend en het geconcentreerd laserlicht enkel op het haar werkt. De nieuwste generatie van diodelaser werkt snel en veilig, bv. voor volledige benen ca. 25 minuten behandelingsduur.

Tip 5 : Ontharen met laser, even opletten!

(een tip van) Eindhoven Anti-aging
Let op, mensen met een getinte huid of lichte haartjes zijn minder geschikt voor laser ontharen dan blanke mensen met donkere haartjes. Daarbij komt dat u minstens 4 weken voor de behandeling geen haartjes meer mag uittrekken met een pincet.

Tip 4 : Epileren, waarop letten ?

(een tip van) schoonheidssalon Isolde
Epileer u altijd als u ontspannen bent en daar de tijd voor neemt, dit voorkomt uitschieters!

Tip 3 : Pijnloos ontharen, het kan !

(een tip van) Laserontharing
Harsen of waxen pijnlijk ? Zowel mannen als vrouwen ervaren harsen van de schaamstreek als een echte marteling. Nochtans is er vandaag een nieuwe technieken beschikbaar, die pijnloos is : Laserontharing.

Tip 2 : Nieuw in pijnloos ontharen: K-Revolution

(een tip van) Esthe Ildivino
Permanent ontharen kan ook op een veilige, haast pijnloze manier met K-Revolution! De nieuwste revolutie in het natuurlijk permanent ontharen en dit tegen een fractie van de prijs van IPL of Laser! De K-Revolution ontharingsmethode kan toegepast worden op elk huid- en haartype en dit op het gehele lichaam het hele jaar door.

Een normale elektrische epilatie met naalden veroorzaakt een elektrische stroom in de haarbulbus waardoor deze gedeeltelijk afsterft. Pulslicht veroorzaakt een foto-elektrische schok. Dankzij de nieuwe en originele k- revolution methode wordt een zeer efficiënte mechanische schok geproduceerd in de haarbulbus omdat de trekkracht groter is dan bij de traditionele harsmethode. In dit geval is de pijn echter totaal afwezig.

Elke behandeling met de K-Revolution veroorzaakt een mechanische schok op ongeveer 70% van het haar waardoor dit opvallend snel verzwakt en uitdunt. Een echte aanrader!

Tip 1 : Permanent en definitief ontharen via IPL

Overbeharing is een verschijnsel dat niet alleen praktische, maar voor veel mensen ook emotionele problemen met zich mee kan brengen. Het steeds maar weer verwijderen van haren met een pincet of scheren zijn niet de meest aantrekkelijke oplossingen om de overbeharing voor de buitenwereld te verbergen. Stel je eens voor, nooit meer epileren of pijnlijk harsen.

Permanent ontharen is nu mogelijk geworden. Weg dus met de epileerapparaten en pincetten en toch altijd glad en zonder ontsierende haargroei. Een nieuw, revolutionair ontharingssysteem dat zorgt voor definitief ofwel permanent ontharen genaamd IPL (Intense Pulsed Light) techniek.

Door middel van zichtbaar hoog energetisch gepulseerd licht dat direct op de huid wordt gericht zal vrijwel pijnloos alle ongewenste lichaamsbeharing definitief verwijderd worden. De IPL is dus de ideale oplossing voor de behandeling van overbeharing. Dus als u last heeft van ontsierende haargroei in uw gezicht of elders op uw lichaam, dan zijn er best wat mogelijkheden.

Werkt IPL ontharen bij iedereen?

Haren bestaan uit dood hoornmateriaal die groeien vanuit een haarzakje. In de haren bevindt zich meer of minder melanine. Dit is het pigment dat huid, haar en ogen kleur geeft. Er zijn 2 typen, eumelanine en feomelanine. Eumelanine is donkerbruin tot zwart en niet in water oplosbaar. Dit vinden we in donker haar. De in het haar aanwezige hoeveelheid Eumelanine is mede bepalend voor het slagen van een behandeling. In blond en rood haar bevindt zich geen eumelanine maar feomelanine. Daarom werkt een IPL hierop niet.

Eumelanine is het sterkst aanwezig in haren die zich in de groeifase bevinden. Daarom zijn alleen de haren die zich in de groeifase bevinden vatbaar voor het licht van een IPL flitslamp. Het proces van ontharen met de IPL is gebaseerd op het selectief vernietigen van de haarwortel met behulp van de door het flitslicht aan de haar afgegeven hitte-energie. De lichtenergie afgegeven door de IPL wordt aangetrokken en opgenomen door het haarpigment eumelanine en vervolgens naar de haarwortel geleid. Deze wordt vernietigd.

Omdat normaal gesproken slechts 20 % tot 30 % van het haar zich in de groeifase bevindt is na 1 behandeling in werkelijkheid dus hooguit 20% tot 30% van het haar behandeld. Helaas is het niet mogelijk exact te voorspellen wanneer een haar in de groeifase is. Dit betekent dat meerdere behandelingen (veelal 5 of 6 tot soms wel 8 of zelfs meer) nodig zijn met een tussentijd van 8 tot 10 weken om er zeker van te zijn dat elke haar ten minste 1 maal wordt behandeld. Huidtype en haarkleur (de hoeveelheid eumelanine en dus de geleidbaarheid naar de wortel van de haar toe) zijn mede bepalend voor het resultaat.

Uitzonderingen:

Ongewenste haargroei kan overal op het lichaam worden behandeld. Ideaal is het als de huid licht van kleur is en de haren donker. Blonde en grijze haren bevatten nauwelijks of helemaal geen pigment en zijn daarom niet te behandelen. Laat u dus nooit verleiden door bedrijven die anders beweren! Bij een getinte huid is helaas geen eenduidig antwoord te geven. Maar er zijn meerdere voorbeelden bekend waar het resultaat zeer bevredigend was. Mensen met een erg donkere huid kunnen helaas niet worden behandeld.

Vanaf ca. 2-3 weken voor de behandeling en tijdens de gehele kuur moet zonnen en zonnebank vermeden worden. Als zoncontact onvermijdelijk is bevelen wij een zonnebrandcrème aan met een beschermingsfactor hoger dan 30 (sunblock). Na afloop van de kuur moet u nog ca. 1 maand wachten alvorens de huid bloot te stellen aan de zon.

Volgt u dit advies niet op dan kan de huid reageren door extra veel pigment aan te maken, maar helaas meestal vlekkerig en dus lelijk. Ook is er dan een verhoogde kans op een zonneallergie (jeukende rode bultjes). Zelfbruiners bevatten een stof die een reactie met licht aangaat. Daarom wordt het gebruik hiervan een week voor de behandeling afgeraden. Een week na de behandeling kan er weer gebruik van gemaakt worden.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
- Haarverzorging en mooi haar TIPS
- Witte tanden TIPS
- Huidverzorging en gelaatsverzorging TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


Hartelijk dank voor uw beoordeling.
 
Nieuwe tips: NIEUW - PARTY - HOBBY - BEAUTY - KLEDING - HUMOR - GEZONDHEID - WONEN - TUIN - ELEKTRO - AUTO - DIEREN - WERK - ZAKELIJK - Contact
Uw tip of link op deze website? Meer informatie