Huidverzorging en gelaatsverzorging met leuke weetjes TIPS en advies

Hier vindt u leuke TIPS en studies van Universiteiten over huidverzorging en gelaatsverzorging.

♥ Leuke huidverzorging kopen + promoties
- bol.com / huidverzorging promo's
- Amazon / huidverzorging promo's

FILMTIP
Leuke Huidverzorging tips van RTL Nieuws

NIEUW - Tip 17 : Met deze handige tips krijg je effectief een stralende gezonde huid?

Ludo claes TIPSHet verzorgen van uw huid is essentieel voor het behoud van de algehele gezondheid en uitstraling. Hier zijn enkele praktische en effectieve tips voor een gezonde huid:

Regelmatig reinigen: begin en eindig uw dag met een zachte reiniger die geschikt is voor uw huidtype. Reiniging helpt bij het verwijderen van vuil, olie en verontreinigende stoffen die de poriën kunnen verstoppen en puistjes kunnen veroorzaken. Vermijd agressieve zepen die je huid van natuurlijke oliën kunnen ontdoen.

Dagelijks hydrateren: Het is van cruciaal belang dat uw huid gehydrateerd blijft. Gebruik een vochtinbrengende crème die bij uw huidtype past, of deze nu droog, vettig of gecombineerd is. Hydratatie helpt een gezonde huidbarrière te behouden en voorkomt uitdroging en irritatie.

Beschermen tegen de zon: Zonnebrandcrème is een must, zelfs op bewolkte dagen. Kies een breedspectrumzonbescherming met SPF 30 of hoger en breng deze royaal aan. Breng het elke twee uur opnieuw aan, vooral als u buiten bent of aan het zwemmen bent.

Blijf gehydrateerd: Drink de hele dag veel water om uw huid van binnenuit gehydrateerd te houden. Water helpt gifstoffen weg te spoelen en bevordert een gezonde glans.

Eet een uitgebalanceerd dieet: Voeg fruit, groenten, volle granen en magere eiwitten toe aan uw dieet. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten, vitamines (zoals A, C en E) en omega-3-vetzuren bevorderen de gezondheid van de huid en gaan veroudering tegen.

Zorg voor voldoende slaap: uw huid verjongt terwijl u slaapt. Streef elke nacht naar 7-9 uur kwaliteitsslaap, zodat uw huid zich kan herstellen en regenereren.

Beheers stress: Chronische stress kan huidproblemen zoals acne en eczeem veroorzaken. Oefen stressverlichtende technieken zoals meditatie, yoga of diepe ademhaling om uw huid kalm en helder te houden.

Vermijd roken en beperk alcohol: Roken vernauwt de bloedvaten en put zuurstof en voedingsstoffen uit die essentieel zijn voor de gezondheid van de huid. Overmatig alcoholgebruik kan uw huid uitdrogen en leiden tot dofheid en vroegtijdige veroudering.

Beweeg regelmatig: Lichamelijke activiteit stimuleert de bloedsomloop en levert zuurstof en voedingsstoffen aan uw huidcellen. Streef naar minimaal 30 minuten lichaamsbeweging op de meeste dagen van de week.

Raak uw gezicht niet aan: Raak uw gezicht niet onnodig aan om te voorkomen dat vuil, bacteriën en olie van uw handen naar uw huid worden overgebracht. Dit kan acne verergeren en puistjes veroorzaken.

Gebruik zachte producten: Kies huidverzorgingsproducten die zacht en niet-irriterend zijn. Vermijd producten met agressieve chemicaliën, geurstoffen of alcohol die uw huid kunnen irriteren of uitdrogen.

Wekelijks exfoliëren: Exfoliatie verwijdert dode huidcellen en bevordert de celvernieuwing, waardoor een gladdere, helderdere huid zichtbaar wordt. Gebruik 1-2 keer per week een zachte exfoliator, afhankelijk van uw huidtype.

Ken uw huidtype: Begrijp uw huidtype (of deze nu vettig, droog, gecombineerd of gevoelig is) en kies producten die zijn afgestemd op uw specifieke behoeften.

Raadpleeg een dermatoloog: Als u aanhoudende huidproblemen of aandoeningen zoals acne, eczeem of rosacea heeft, vraag dan advies aan een dermatoloog voor gepersonaliseerde huidverzorgingsaanbevelingen.

Door deze tips in uw dagelijkse routine op te nemen, kunt u een gezondere, stralendere huid bereiken. Vergeet niet dat consistentie de sleutel is en dat geduld nodig is om blijvende resultaten te zien.

Tip 16 : Huidverzorging - Wat is een vette huid en wat doet u er aan?

Typerend voor een vette huid is het glimmende effect, de dikte van de huid, en de grove structuur waardoor de huid overgevoelig is aan allerhande oneffenheden. Een vette huid wordt veroorzaakt door het te hard werken van de talgklieren waardoor ze meer huidvet produceren dan eigenlijk nodig is. Dit overtollige huidvet blijft vervolgens op de huid liggen wat het glimmende effect geeft.

Helaas zien veel mensen een vette huid als nadeel aangezien het glimmen geen mooi zicht is, make-up niet goed blijft zitten en het gezicht een plakkerig gevoel geeft. Thans biedt een vette huid ook voordelen. Een vette huid veroudert ondermeer minder snel dan andere huidtypen zoals een droge huid of een gevoelige huid.

Wat zijn de oorzaken van een vette huid?

Er zijn meerdere oorzaken die leiden tot een vette huid zoals het eetpatroon of een bepaald eetgerecht, een zwangerschapsperiode, gebruik van bepaalde medicaties zoals de anticonceptiepil, vochtige weersomstandigheden, bepaalde cosmetica of make-up hormoonveranderingen tijdens de pubertijd.

Hoe een vette huid behandelen?

gelaatsmassage droge vette huidOm een vette huid te behandelen is een goede en diepgaande reiniging van groot belang. Reinig daarom de huid frequent met warm water en zeep waardoor u tracht te voorkomen dat de poriën verstopt kunnen raken wat dan weer kan leiden naar puistjes ofwel acné. Agressieve zeepproducten worden weliswaar afgeraden omdat deze teveel huidvet kunnen verwijderen waardoor enerzijds de huid zou kunnen schilferen en anderzijds de talgklieren gestimuleerd worden net meer huidvet aan te maken.

Het best kan u de huid reinigen met producten die op olie gebaseerd zijn om zo het overtollige talg goed doch behoedzaam te verwijderen. Een vochtinbrenger kan daarentegen weer best olievrij zijn. Nu en dan een kleimasker of moddermasker nemen, hetzij thuis of in een kuuroord, is tevens een aanrader.

Tip 15 : Scrubben met ronddraaiende beweging zorgt voor natuurlijke glans

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) Virtual Beauty
Maak je huid regelmatig schoon met een huidvriendelijke zeep of wasgel. Reinig de huid van je lichaam 1 à 2 keer per week door het scrubben. Doe dit met ronddraaiende bewegingen en een daarvoor bestemd product. Zo zorg je ervoor dat de dode huidcellen van de huid verwijderd worden en krijgt je huid een mooie natuurlijke glans.

Daarnaast zorgt het scrubben met ronddraaiende bewegingen voor een betere bloedcirculatie wat op zijn beurt weer bevorderlijk is om sinaasappelhuid tegen te gaan of op de langere termijn te verminderen (voor dit laatste is ook veel massage nodig en speciale crèmes)

Tip 14 : Hoe een moedervlek makkelijk camoufleren?

(een tip van) moedervlek
Wist u dat een moedervlek ook gecamoufleerd kan worden op een natuurlijke manier? Fruitzuur kan moedervlekken doen vervagen door de reinigende werking. Citroen bevat veel fruitzuur en is daarom een aanrader! Er zijn zelf klinieken die moedervlekken verwijderen met sterk geconcentreerd fruitzuur.

Tip 13 : Huidverzorging - Wat is een droge huid en wat doet u er aan?

Een droge huid op zich is geen ernstige aandoening maar wordt eerder als oncomfortabel of vervelend ervaren. Een droge huid is veelal een tijdelijk probleem, bij een strenge winter bijvoorbeeld, maar kan evenwel ook als een langdurig probleem voorkomen waarbij u zeker een bezoekje aan de doktor of dermatoloog moet overwegen. Een droge huid kan zich enkel plaatselijk profileren, het aangezicht, benen of armen bijvoorbeeld maar kan zich ook over het gehele lichaam verspreiden.

Heeft u last van een droge huid, dan merkt u wellicht volgende symptomen:

  • een gevoel van een strakke, aangespannen huid die als het ware te klein lijkt te zijn
  • de huid voelt eerder hard aan in plaats van zacht
  • de huid voelt ruw en gebroken aan, vorming van schilfertjes
  • last van jeuk en overgevoeligheid tot zelfs irritatie
  • de huid vertoont kleine lijntjes, breuklijntjes

Tip 12 : Oorzaken van een droge huid

Er zijn verschillende oorzaken die kunnen leiden tot een droge huid, we zetten er enkele op een rijtje.

1. Weersomstandigheden hebben een aanzienlijke invloed op de huid. Extreme hitte of koude gecombineerd met luchtvochtigheid bepalen het vocht of vertegehalte in de huid waardoor ze kan uitdrogen. Directe blootstelling aan de zon zal eveneens het vetgehalte van de huid beïnvloeden. Hierbij kan een lange blootstelling tevens schadelijk is voor de ondergelegen huidlagen die kunnen aangetast worden. Bijgevolg kunnen na lange blootstelling beschadigingen of rimpels ontstaan.

2. Net als het weer zijn verwarming en airconditioning ongunstig voor de huid. Ook nu kunnen extreme koude of langdurige warmte een invloed uitoefenen op de huid.

3. Frequent baden en douchen zijn tevens te vermijden, vooral als u de voorkeur geeft aan koud of heet water. Ook chloorhoudend water, zoals in een zwembad bijvoorbeeld, is niet aan te bevelen en kunnen leiden tot een droge huid.

4. Zeep en detergenten zijn specifiek ontwikkelt om de huid te reinigen wat uiteraard goed is. Heeft u thans een droge huid dan zijn deze producten eerder slecht dan goed. Ook deodorant en antibacteriële zepen zijn zeker te vermijden en kunnen aan de basis liggen voor het vormen van een droge huid.

5. Hormonenschommelingen kunnen eveneens een droge huid veroorzaken. Een kleine schommeling in de hormonen kan reeds voldoende zijn om de talgklier, die het vetgehalte in de huid regelt, van slag te brengen waardoor een droge huid ontstaat.

Tip 11 : Hoe een droge huid behandelen - huidverzorging?

A. Huidverzorging
Een droge huid is vooral zéér gevoelig en vergt een zorgvuldige verzorging wil het probleem goed aangepakt worden. De beste wijze om een droge huid te behandelen is het vermijden van producten waarin uitdrogende ingrediënten vervat zitten zoals petroleum derivaten. Huidverzorgingsproducten die gebaseerd zijn op natuurlijke ingrediënten dewelke de huidvriendelijke vitamines A,C,D en E bevatten werken dan weer het best.

B. Wassen en baden
Als u last heeft van een droge huid dan is het tevens niet aan te raden de huid te wassen met gewoon kraantjeswater omdat dit ongewenste chemicaliën kan bevatten. Beter is het gebruik van mineraalwater. Reinig uw gelaat met een alcoholvrije reinigingslotion of reinigingsmelk gemaakt uit natuurlijke ingrediënten. Zij verfrissen uw gelaat zonder irritaties en dragen tevens zorg voor een vochtinbrenging.

Tijdig en frequent hydrateren door vochtinbrengers is dan ook een must bij een droge huid, doch is de keuze van het product waarmee u gaat hydrateren zéér voornaam wil u geen omgekeerd effect verkrijgen.

C. Pas uw dieet aan
Ook via uw voeding kan u uw huid verzorgen. De huid neemt namelijk ook via de voeding vochtinbrengende oliën op waardoor het drooggehalte opkrikt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan organische boter, omega-3, cocosnoot olie, en dergelijke.

D. Pas de luchtvochtigheid aan
Heeft u last van een droge huid in uw woning of werkplek, dan kan u dit enigszins verminderen door gebruik te maken van een luchtbevochtiger die de uitdroging minimaliseert.

E. Temperaturen
Vermijd te hoge of te lage temperaturen aangezien extreme temperaturen een grote invloed hebben op de huid en het vetgehalte of vochtigheid.

Tip 10 : Wat te doen om huidveroudering tegen te gaan?

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) AV Gingelom
Uw huid heeft dagelijks speciale zorgen nodig om er op oudere leeftijd nog stralend en jong uit te zien. Wist u dat uw huid al begint de verouderen vanaf de leeftijd van 25 jaar? Wist u dat alcohol, roken, drugs, slechte eetgewoontes en slechte verzorging van uw huid slecht is en dat u op zeer jonge leeftijd als een oude dame of heer gaat uitzien?

Wat dient u te doen voor een stralende jonge huid, ook op oudere leeftijd.
Eerst en vooral verwijderd u alle make-up en viezigheid door een make-up verwijderaar en daarna gaat u uw gezicht grondig wassen. Daarna brengt u een refreshing toner aan. Dit is voor het hydrateren van je huid. De toner moet enkele minuten intrekken. Daarna brengt u een nourishing serum aan. Dit is om de vochtbalans van uw huid te herstellen.

Dan brengt u een balancing crème aan om uw huid te doen stralen. Dan brengt u een moisturizing creme aan om de huid haar jeugdige uitstraling terug te geven. Uw huid heeft deze verzorging nodig als u voor lange tijd er jong en jeugdig wil uitzien.

Tip 9 : Wat is het verschil tussen een mannen- en vrouwenhuid

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) Dermalogica Shop
Verschilt een mannenhuid nu echt van een vrouwenhuid? Naast de gezichtsbeharing, zijn er wezenlijke verschillen tussen de huid van een vrouw en van een man. Het mannelijk hormoon testosteron maakt dat de huid van een man gemiddeld 25% dikker is dan die van een vrouw, ook is een mannenhuid steviger en de talg en de talgproductie is ook anders.

Na de pubertijd maakt de huid van mannen (ook weer onder invloed van hormonen) meer talg aan dan die van vrouwen. Dat is ook de reden dat jonge mannen vaak langer last hebben van acne.

Los van onze leeftijd, hebben mannen een hogere collageendichtheid dan vrouwen. Omdat we aan de mate van collageen goed de tekenen van veroudering kunnen afleiden, lijkt het soms alsof een vrouwenhuid 15 jaar ouder is dan die van een man. Toch is een mannenhuid veel minder goed bestand tegen de zon dan een vrouwenhuid.

Mannen gebruiken over het algemeen minder snel producten met een SPF en daardoor is huidveroudering beter zichtbaar. De veroudering als gevolg van deze zonschade heft dan vaak de voordelen van een trage biologische veroudering op, waardoor een man er op latere leeftijd toch ouder uitziet dan een vrouw

Tip 8 : Je gezicht elke dag wassen creëert een mooiere huid

(een tip van) Jeannell Cosmetica
Wilt u graag een mooiere huid? Misschien hebt u rimpels of puistjes op het gezicht of lichaam die de huid doen ontsieren? Om huidproblemen te voorkomen of te verhelpen is het zeer verstandig goed iedere dag uw gezicht te wassen. Wanneer u dit niet doet, geeft u de bacteriën vrijuit de kans zich te nestelen en onzuiverheden te veroorzaken.

Probeer, als de beurs het toelaat, natuurlijke cosmetica producten te gebruiken of huidverzorging die vrij is van parabenen en andere schadelijke stoffen. Deze stoffen maken het in de meeste gevallen alleen maar erger!

Tip 7 : Stem je huidverzorging af op je leeftijd

(een tip van) Probeauty Clinic
Jongere of oudere huid, verzorging is noodzakelijk net zoals je dagelijks je tanden poetst. In principe heb je de jongere huid en de iets oudere huid vanaf 35+. Beide categorieën vergen een aangepast huidverzorging op basis van anti-aging. Hiervoor kan u best productcategorieën gebruiken die gebaseerd zijn op collageen.

Tip 6 : Tip voor een droge huid bij huidverzorging

(een tip van) Hannah Boutique
Je kunt je huid ook te schoon houden. Dat klinkt vreemd, maar iedere keer als je je gezicht wast (zelfs alleen met water), tast je het beschermlaagje bovenop je huid aan. Het herstelt zich binnen een paar uur vanzelf, maar ondertussen staat je huid bloot aan irritaties en uitdroging. Heb je last van een gevoelige of droge huid of acne of eczeem, dan kun je beter maar zo kort mogelijk, niet te heet en niet te vaak douchen.

Tip 5 : Waarom je huid scrubben?

(een tip van) Vegas Cosmetics
Maak je huid regelmatig schoon met een huid vriendelijke zeep of wasgel. Doe de huid van je lichaam 1 2 keer per week scrubben met ronddraaiende bewegingen en een daarvoor bestemd product. Zo zorg je ervoor dat de dode huidcellen van de huid verwijderd worden en krijgt je huid een mooie natuurlijke glans

Tip 4 : Hoe zelf kleine pigmentvlekken verwijderen?

(een tip van) Pigmentvlekkeninfo
Let op! Als u last heeft van pigmentvlekken is het niet altijd nodig om te laseren of creme te kopen (wat vaak erg duur is). Zeker kleine pigmentvlekken kunnen ook prima genezen door een schijfje citroen op de pigmentvlek te houden. Door dit enkele weken vol te houden, kunt u pigmentvlekken prima behandelen!

Tip 3 : Waarom de huid beschermen tegen UV-stralen?

(een tip van) Skinproducts
Iedere dag schijnt de zon, dus ook iedere dag is er UV-straling in de lucht. Daarom is het ook verstandig om iedere dag je huid te beschermen met een UV-factor. Zelfs als het bewolkt is. Want bij een bewolkte lucht kan terugkaatsing van zonlicht tegen de wolk de zonkracht hoger maken dan bij een onbewolkte lucht.

Tip 2 : Huidverzorging in de winter

(een tip van) Liesbeths Beautycorner
Help, het wordt winter! En dus heeft je huid andere verzorging nodig dan in de zomer. De guur wordende wind, koude regen, de verwarming zorgen in no-time voor een trekkerig gevoel, barstjes en schilfertjes op je huid. Je zorgvuldig opgebouwde bruine kleurtje verdwijnt veel te snel...  kortom, de winter vergt extra verzorging.

Tip 1 : Waarom kiezen voor een natuurlijke huidverzorging?

(een tip van) Biotylab
Ten eerste, de huid is het grootste orgaan van uw lichaam. Het beschermt u, maar absorbeert ook alles wat er op wordt aangebracht. Wij staan voortdurend blootgesteld aan chemische stoffen. De alomtegenwoordige cocktail kan schadelijk zijn op lange termijn (vanwege hun persistentie en de bioaccumulatie van de chemische stoffen) en er zijn vermoedens dat ze meer allergieën, irritaties opwekken en zelfs kanker.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Cellulitis - wat is juist? Wat is fout ?
Te vaak wassen maakt ons ziek
Rimpels TIPS
- Acne en puistjes TIPS
- Make-up en cosmetica TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


 
U bent hier : / Home / Huidverzorging en gelaatsverzorging met leuke weetjes TIPS en advies