Massage en masseren – TIPS en weetjes uit België en Nederland

U bent hier : Home > Beauty > Massage

massage masseren massagesalon TIPS

Wilt u ook een artikel publiceren met een gratis LINK naar uw website, Zie pagina contact.

> Artikel 1 = Waarom eens een Hotstone massage proberen?

> Artikel 2 = ... zie volgende update.


Wist je dat ... een massage van 60 minuten hetzelfde resultaat geeft aan je lichaam als een goede nachtrust

Je zou ervan versteld kunnen staan welke positieve inwerking een aanraking zoals een massage kan hebben voor lichaam en geest. Zo heeft een onderzoek aangetoond dat een goede massage, waarbij je volledig tot rust komt, eenzelfde uitwerking heeft op je lichaam als een goede nachtrust. Dit uiteraard gesteld dat de massage goed uitgevoerd wordt. Massage staat dan ook gekend als een van de oude therapieën. In het oude Egypte bijvoorbeeld zijn wandtekeningen gevonden waar mensen gemasseerd werden. En met reden. Als je gaat kijken naar de medische voordelen van een goede massage, naast het ontspannen gevoel, dan stel je jezelf wellicht de vraag waarom je zelf niet wat vaker een op een massagetafel ligt. Zo zou een goede massage endorfine creëren wat een natuurlijke pijnstiller is maar ook voor hart problemen, diabetisch, stress en spanningen, spierpijnen, slaapproblemen, immuniteit, darmstelsel, hoofdpijn en migraine, huidverzorging en zo meer zou een massage op regelmatige tijdstippen helend zijn. Reden te meer om toch maar eens op een tafel te gaan liggen in één of ander kuuroord - spa of massagesalon.

Massage staat tevens los van leeftijd. Zowel kinderen als ouderen kunnen een massage ondergaan waarbij voor kinderen zelfs speciale massagetechnieken ontwikkeld zijn. Het Amerikaanse gezondheidsinstituut heeft de voordelen van massage voor kinderen tevens erkend. Wist je trouwens dat dokters een regelmatige massage adviseren bij premature baby's. Een regelmatige massage stimuleert namelijk de spiergroei. Ook tijdens de zwangerschap wordt wel eens overwogen om een speciale zwangerschapsmassage te ondergaan wat goed zou zijn voor zowel mama als baby.

Als we even nader gaan kijken naar de impact van een regelmatige massage op stress en mentale spanning dan tonen medische onderzoeken tevens lovenswaardige resultaten. Bij een goede massage wordt de mentale aandacht namelijk omgeschakeld van de stress-oorzaak (werkgedachte bijvoorbeeld) naar de aanraking door massage. Omwille van deze mentale omschakeling, waarbij de volle aandacht uitgaat naar de massage en de stress aan kracht verliest, ontstaat een gemoedelijk gevoel van ontspanning en relaxatie. Kortom, de medische voordelen en impact van regelmatig een goede massage zijn aangetoond op zowel lichamelijk als mentaal vlak. Gewoon doen dus.
Waarom geregeld een massage ondergaan? (een tip van) Chillax antwerpen massage

Wat doet een goede massage? Het verlicht stress, bevordert de bloedcirculatie, verbetert je houding, verlaagt de bloeddruk, verlicht pijn, ontspant de spieren, verbetert flexibiliteit, bevordert de ademhaling, verlicht spanningshoofdpijn, versterkt je immuunsysteem en helpt bij depressie! Daarnaast is aanraking ook een ongelofelijk belangrijk onderdeel van menselijk contact. Het helpt ons verbonden te voelen met - en geliefd te voelen door de mensen rondom ons. Kortom, nu en dan een goede massage kan wonderen doen. Zowel fysiek als mentaal.

Waarom je hoofdhuid masseren? (een tip van) Fair BodyCare

Door je hoofdhuid te masseren verbeter je de doorbloeding waardoor er ook meer voedingsstoffen naar je haren worden gestuurd. Je masseert je hoofdhuid met je vingertoppen of een zachte borstel. Als je lang haar hebt kun je ook een haarverzorgingsproduct op de borstel doen en het er zo doorheen borstelen. Voor extra ontspanning vraag je iemand om de massage voor je te doen!

Welke massage is best voor belastte spieren? (een tip van) massage gids

Een herstelmassage bevordert de afvoer van deze afvalstoffen uit de spieren waardoor spierpijn (zoveel mogelijk) voorkomen wordt. Het lichaam zal sneller hersteld zijn en beter de volgende belasting aankunnen. Een herstelmassage duurt meestal zon 20 minuten en kan prima gecombineerd worden met een warmtebad of sauna. Als de spieren heel zwaar belast zijn, zoals bij het lopen van een marathon, is het beter om de sportmassage uit te stellen. Het is dan verstandiger om de overbelaste spieren eerst tot rust te brengen door middel van ijsmassage, het liefst 5 keer per dag gedurende 15 minuten.

Waarom is massage belangrijk? (een tip van) Chillax antwerpen massage

Een goede massage: Verlicht stress, bevordert de bloedcirculatie, verbetert je houding, verlaagt de bloeddruk, verlicht pijn,ontspant de spieren, verbetert flexibilitiet, bevordert de ademhaling, verlicht spanningshoofdpijn, versterkt je immuunsysteem en helpt bij depressie!

Wat is een massage en wat doet het met je ? (een tip van) Elst massagesalon

Massage is zo oud als de mensheid zelf en komt in alle culturen voor. Door de jaren heen heeft men in iedere cultuur ontdekt wat de heilzame werking is van massage. Ook u maakt gebruik van massage. Automatisch wrijft u over pijnlijke plekken om de pijn te verzachten en kinderen die overstuur zijn, worden over de bol geaaid om tot rust te komen.
- Massage verbetert de lichamelijke conditie en stimuleert het zelfgenezende vermogen van het lichaam.
- Massage verbetert de doorbloeding van het lichaamsdeel dat wordt behandeld.
- Afvalstoffen en overtollig vocht worden hierbij afgevoerd en voedingsstoffen en zuurstof worden via het bloed aangevoerd.
- Hierdoor verbetert het herstelvermogen van weefsels.
- Tot slot heeft een massage een ontspannende werking op het totale lichaam en de geest.

Massage voor een "goed in je vel" gevoel (een tip van) wellnessradio

Wellness bied niet enkel schoonheid aan. Het genieten komt van binnen uit, probeer eens een heerlijke drukpuntenmassage, voetreflexuologie, een shiatsu of craniosacreel therapie. Therapeutische behandelingen zijn niet enkel voor mensen die problemen hebben. Ze brengen je organen in balans en geven je een enorm " goed in je vel" gevoel.

Waarom een massage? (een tip van) massages Martine

Er zijn vele redenen. Je wil iemand verwennen, je vader heeft hoofdpijn, je vriendin is te fanatiek geweest bij het sporten, je dochter verdient wat ontspanning na het harde studeren. Massage is een gouden middel. Het helpt tegen stress, het bevordert ontspanning van lichaam en geest, het geeft nieuwe energie, kan verlichting geven bij pijn, zorgt voor een sneller herstel van de spieren na een zware prestatie en kan bij sporten preventief worden toegepast om blessures en spierpijn te voorkomen.

Massage met een balletje voor triggerpoints (een tip van) Total Balance

Triggerpoints (spierknopen) in de rug bijvoorbeeld, langs de schouderbladen, zijn met enige oefening goed te behandelen met...... een stuiterbal. Zorg voor een gladde ondergrond (muur of deur) Laat de bal over de aangedane gedeelte van de rug rollen, terwijl je tegen de muur of deur aanleunt. Doe dit ongeveer 6x verspreid over de dag. 30 seconden per keer is voldoende. Je zult zien, na enige dagen zijn de problemen een stuk minder geworden of verdwenen.

Wat dacht u van een douche massage? (een tip van) Aromatherapieshop

Geniet eens van een relax-douche. Buig je hoofd iets naar voren, sluit je ogen en laat het water vooral langs je nek en schouders lopen. Op die plek zitten spieren door stress vaak in de knoop. Na vijf minuten neem je een royale spons en een romig, aromatisch doucheschuim, dat je zacht over je lichaam masseert. Afspoelen en tot slot je huid droogwrijven.

Masseren tegen stress en depressie (een tip van) Body en mind

Het is bewezen dat massages de bloedcirculatie stimuleren en de flexibiliteit van uw lichaam verhogen. Ook voorkomt masseren stress, stijve spieren, sommige aanhoudende pijnen en depressie en gevoelens van paniek.

Algemene informatie

massage masserenBij massage gaan we het lichaam, hoofd, voeten, rug, schouders, nek, benen masseren door met de handen een bepaalde draaiende, drukkende of wrijvende bewegingen te maken. Hierdoor ontstaat enerzijds een aangenaam gevoel waardoor we ontspannen en ontstressen, en anderzijds wordt een betere doorbloeding gecreëerd in de onderliggende spier.

Een massage kan dus meerdere doelen bewerkstelligen. Er zijn dan ook vele soorten massage gaande van een relax of ontspanningsmassage tot de meer specifieke Shiatsu massage of sportmassage. Bent u opzoek naar een massage, hetzij in een massagesalon of een schoonheidsinstituut of privé sauna, ga dan eerst na welk doel u met de massage wenst te bereiken en bespreek dit doel vooraf goed mat de masseur opdat het gewenste doel ook effectief wordt bereikt.

Naast een massage door een masseur kan u tevens opteren voor een massage in een massagezetel die u gewoon bij u thuis kan plaatsen. Dit heeft uiteraard het voordeel dat u van een massage kan genieten wanneer u wilt. Nadeel hiervan is thans dat een massagezetel niet kan voelen naar de staat van uw spier en niet specifiek kan masseren. Kortom, zoekt u een massage, dan zijn er tal van mogelijkheden en toepassingen.

Meer informatie bij volgende update
Sla deze pagina zeker op bij uw favorieten