Massage nek schouder rug met leuke weetjes TIPS en advies

massage masseren massagesalon TIPS

Hier vindt u leuke TIPS en studies van Universiteiten over massage.

♥ Leuke massageproducten kopen + promoties
- bol.com / massage promo's
- Amazon / massage promo's

FILMTIP
Lage rug massage met handige tips van KIOM massage instituut

NIEUW - Tip 14 : Haal meer uit een massage met deze handige tips

Ludo claes TIPSKies een gekwalificeerde massagetherapeut: Als u op zoek bent naar een massage, zorg er dan voor dat u een erkende en gekwalificeerde massagetherapeut bezoekt. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat u een professionele en veilige massage krijgt van iemand die de juiste technieken en voorzorgsmaatregelen begrijpt.

Communiceer uw behoeften: Voordat de massage begint, communiceer uw specifieke behoeften en eventuele gezondheidsproblemen met uw therapeut. Dit omvat delen van uw lichaam die focus vereisen, eventuele verwondingen of aandoeningen die de massage kunnen beïnvloeden.

Blijf gehydrateerd: water drinken voor en na een massage helpt de gifstoffen die vrijkomen tijdens de massage weg te spoelen en voorkomt uitdroging. Probeer de hele dag van uw massage voldoende water te drinken.

Vermijd zware maaltijden vóór een massage: Het is het beste om vlak voor een massage geen zware maaltijd te eten. Een lichte maaltijd is prima, maar een volle maag kan voor ongemak zorgen tijdens de massage.

Vroeg aankomen: als u een paar minuten eerder arriveert, kunt u ontspannen en zich mentaal voorbereiden op uw massage. Als u zich naar uw afspraak haast, kan het stressniveau toenemen, wat de voordelen van de massage teniet kan doen.

Communiceer tijdens de massage: Als de druk te intens of niet genoeg is, aarzel dan niet om met uw therapeut te communiceren. Uw comfort is essentieel voor de effectiviteit van de massage.

Diep ademhalen: Diep ademhalen kan u helpen ontspannen tijdens de massage. Concentreer u op langzame, diepe ademhalingen om de ontspanningsreactie te verbeteren.

Draag comfortabele kleding: Als u een massage krijgt waarbij u zich niet hoeft uit te kleden (zoals een stoelmassage), draag dan losse, comfortabele kleding zodat u gemakkelijk bij de massageruimtes kunt komen.

Doe het rustig aan na de massage: Vermijd na een massage inspannende activiteiten. Laat uw lichaam volledig ontspannen en profiteer van de effecten van de massage.

Volg de nazorginstructies: Uw massagetherapeut kan u specifieke instructies geven voor de nazorg, zoals rekoefeningen of zelfmassagetechnieken. Volg deze aanbevelingen om de voordelen van de massage te verlengen.

Kies het juiste type massage: Er zijn verschillende soorten massages die geschikt zijn voor verschillende behoeften (bijvoorbeeld Zweedse massage, deep tissue massage, sportmassage). Bespreek met uw therapeut welk type massage voor u het meest gunstig is.

Luister naar je lichaam: Let op hoe je lichaam reageert op de massage. Als u meer pijn of ongemak ervaart dan normaal, breng dan onmiddellijk uw therapeut op de hoogte.

Regelmatige massages: Het opnemen van regelmatige massages in uw welzijnsroutine kan cumulatieve voordelen hebben. Bespreek met uw therapeut een schema dat past bij uw behoeften en doelen.

Overweeg thuiszorg: Overweeg naast professionele massages zelfzorgpraktijken thuis, zoals het gebruik van een schuimroller of het uitvoeren van zachte rekoefeningen.

Vergeet niet dat massagetherapie een waardevol onderdeel kan zijn van uw algehele gezondheids- en welzijnsplan als u het veilig en effectief beoefent. Raadpleeg altijd een zorgverlener als u zich zorgen maakt voordat u een massage krijgt, vooral als u onderliggende gezondheidsproblemen heeft.

Tip 13 : Waarom geregeld een massage ondergaan?

(een tip van) Chillax antwerpen massage
Wat doet een goede massage? Het verlicht stress, bevordert de bloedcirculatie, verbetert je houding, verlaagt de bloeddruk, verlicht pijn, ontspant de spieren, verbetert flexibiliteit, bevordert de ademhaling, verlicht spanningshoofdpijn, versterkt je immuunsysteem en helpt bij depressie! Daarnaast is aanraking ook een ongelofelijk belangrijk onderdeel van menselijk contact. Het helpt ons verbonden te voelen met - en geliefd te voelen door de mensen rondom ons. Kortom, nu en dan een goede massage kan wonderen doen. Zowel fysiek als mentaal.

Tip 12 : Wat zijn de voordelen van een Hot Stone massage?

Gaat u wel eens naar een massage of zoekt u een massage - dan zou u zeker eens een hot stone massage moeten proberen. Hot stone massage is een geweldig intens, diepe warmte massage met hot stones, oftewel hete stenen, die een weldaad is voor lichaam en geest. De warmte van de stenen dringt diep door in je spieren en botten.

Na de legging van de hot stones op je lichaam wordt je verder los gemasseerd met warme stenen en zachte, verzorgende olie.

Voor de hot stone massage gebruik ik basalt stenen. Basalt houdt de warmte langer vast en geeft deze warmte op een natuurlijke wijze aan het lichaam door. De stenen zijn gevormd vanuit de hete lava van vulkanen, waarna ze eeuwenlang in de rivierbeddingen of in de zee hebben gelegen. Daardoor hebben ze een mooie, gladde en ronde vorm.

Werking en effecten van hot stone massage

De warmte van de warme stenen dringt door in de spieren en verlicht spanningen. Het gebruik van warmte vergroot het gevoel van welzijn en geeft ook de kans om dieper en effectiever te werken bij chronische pijn.

Hot stone massage zorgt voor een diepe relaxatie en ontgifting, stimuleert de orgaanfuncties en de stofwisseling. Een hotstone massage is aan te raden bij acute en chronische spierproblemen.

Bij elk gevoel en onevenwichtigheid in je lichaam is het bijzonder geschikt voor mensen met spier-gewricht-en/of zenuwpijnen, rug en/of nekpijn, hoofdpijn, slechte doorbloeding of zwakte voelen.

Daarnaast is de hotstone massage voor iedereen geschikt die zichzelf eens lekker wil laten verwennen! Deze vorm van massage moet je een keer ervaren hebben.

Tip 11 : Waarom je hoofdhuid masseren?

(een tip van) Fair BodyCare
Door je hoofdhuid te masseren verbeter je de doorbloeding waardoor er ook meer voedingsstoffen naar je haren worden gestuurd. Je masseert je hoofdhuid met je vingertoppen of een zachte borstel. Als je lang haar hebt kun je ook een haarverzorgingsproduct op de borstel doen en het er zo doorheen borstelen. Voor extra ontspanning vraag je iemand om de massage voor je te doen!

Tip 10 : Weet welke massage je zoekt voor uw gewenste resultaat

massage masserenMassage is er in vele soorten en vormen. Bij een standaard massage, laat het ons even een ontspanningsmassage noemen, gaan we het lichaam, hoofd, voeten, rug, schouders, nek, benen masseren door met de handen een bepaalde draaiende, drukkende of wrijvende bewegingen te maken. Hierdoor ontstaat enerzijds een aangenaam gevoel waardoor we ontspannen en ontstressen, en anderzijds wordt een betere doorbloeding gecreëerd in de onderliggende spier.

Bij deze soort massage is het doel dus een bepaalde ontspanning te creëren. Een massage kan thans meerdere doelen bewerkstelligen gaande van louter ontspanning tot effectief spierstimulerende of zelfs helende massage.

Ben je dus op zoek naar een massage voor een bepaald doel, vergewis uzelf dan even van de soorten massage die de markt biedt. Spreek vooral even vooraf met de masseur of masseuse welke massage u wenst en welk resultaat u voor ogen heeft.

Naast een massage door een masseur kan u tevens opteren voor een massage in een massagezetel die u gewoon bij u thuis kan plaatsen. Dit heeft uiteraard het voordeel dat u van een massage kan genieten wanneer u wilt. Nadeel hiervan is thans dat een massagezetel niet kan voelen naar de staat van uw spier en niet specifiek kan masseren. Kortom, zoekt u een massage, dan zijn er tal van mogelijkheden en toepassingen.

Tip 9 : Welke massage is best voor belastte spieren?

(een tip van) massage gids
Een herstelmassage bevordert de afvoer van deze afvalstoffen uit de spieren waardoor spierpijn (zoveel mogelijk) voorkomen wordt. Het lichaam zal sneller hersteld zijn en beter de volgende belasting aankunnen.

Een herstelmassage duurt meestal zon 20 minuten en kan prima gecombineerd worden met een warmtebad of sauna. Als de spieren heel zwaar belast zijn, zoals bij het lopen van een marathon, is het beter om de sportmassage uit te stellen. Het is dan verstandiger om de overbelaste spieren eerst tot rust te brengen door middel van ijsmassage, het liefst 5 keer per dag gedurende 15 minuten.

Tip 8 : Een gezichtsmassage goed voor het gelaat, ook op lange termijn

Studie onderzoek KLEINStudie en onderzoek
Een onderzoek uitgevoerd aan de “Healthcare University” van Tokio in Japan heeft aangetoond dat een gezichtsmassage niet alleen de bloeddoorstroming bevordert tijdens de massage maar ook tot tien minuten na de massage. Meer nog. De studie toonde aan dat bij regelmatige gezichtsmassage de aders in het gezicht zich aanpassen waardoor zelfs op lange termijn betere bloeddoorstroming in het gelaat opgemerkt wordt.

Het onderzoek werd uitgevoerd bij zowel mannen als vrouwen waarbij na slechts vijf minuten gezichtsmassage al een betere bloeddoorstroming werd vastgesteld ter waarde van maar liefst 25%.

Dit betekent dus dat tijdens de gezichtsmassage veel voedingsstoffen naar de huid worden geleid wat ten goede komt aan de algemene huidverzorging in het gelaat. Wat de onderzoekers vooral verbaasde was de duur dat deze verhoogde bloedstroom bleef aanhouden na de massage.

Ze merkten op dat de extra bloedstroom gemiddeld nog tien minuten aanhoudt na de massage. Ook stelden ze vast dat bij een dagelijkse herhaalde gezichtsmassage de aders in de gelaatsstreek zich aanpassen waardoor de bloedstroom nog sneller op gang komt en nog langer blijft aanhouden waardoor een lange-termijn effect ontstaat. Kortom, wil je je gelaat extra in de watten leggen of je rimpels aanpakken overweeg dan zeker eens een gezichtsmassage.

Tip 7 : Waarom is massage belangrijk?

(een tip van) Chillax antwerpen massage
Een goede massage: Verlicht stress, bevordert de bloedcirculatie, verbetert je houding, verlaagt de bloeddruk, verlicht pijn,ontspant de spieren, verbetert flexibilitiet, bevordert de ademhaling, verlicht spanningshoofdpijn, versterkt je immuunsysteem en helpt bij depressie!

Tip 6 : Wat is een massage en wat doet het met je ?

(een tip van) Elst massagesalon
Massage is zo oud als de mensheid zelf en komt in alle culturen voor. Door de jaren heen heeft men in iedere cultuur ontdekt wat de heilzame werking is van massage. Ook u maakt gebruik van massage. Automatisch wrijft u over pijnlijke plekken om de pijn te verzachten en kinderen die overstuur zijn, worden over de bol geaaid om tot rust te komen.

  • Massage verbetert de lichamelijke conditie en stimuleert het zelfgenezende vermogen van het lichaam.
  • Massage verbetert de doorbloeding van het lichaamsdeel dat wordt behandeld.
  • Afvalstoffen en overtollig vocht worden hierbij afgevoerd en voedingsstoffen en zuurstof worden via het bloed aangevoerd.
  • Hierdoor verbetert het herstelvermogen van weefsels.
  • Tot slot heeft een massage een ontspannende werking op het totale lichaam en de geest.

Tip 5 : Massage voor een "goed in je vel" gevoel

(een tip van) wellnessradio
Wellness bied niet enkel schoonheid aan. Het genieten komt van binnen uit, probeer eens een heerlijke drukpuntenmassage, voetreflexuologie, een shiatsu of craniosacreel therapie. Therapeutische behandelingen zijn niet enkel voor mensen die problemen hebben. Ze brengen je organen in balans en geven je een enorm " goed in je vel" gevoel.

Tip 4 : Waarom een massage?

(een tip van) massages Martine
Er zijn vele redenen. Je wil iemand verwennen, je vader heeft hoofdpijn, je vriendin is te fanatiek geweest bij het sporten, je dochter verdient wat ontspanning na het harde studeren. Massage is een gouden middel. Het helpt tegen stress, het bevordert ontspanning van lichaam en geest, het geeft nieuwe energie, kan verlichting geven bij pijn, zorgt voor een sneller herstel van de spieren na een zware prestatie en kan bij sporten preventief worden toegepast om blessures en spierpijn te voorkomen.

Tip 3 : Massage met een balletje voor triggerpoints

(een tip van) Total Balance
Triggerpoints (spierknopen) in de rug bijvoorbeeld, langs de schouderbladen, zijn met enige oefening goed te behandelen met een stuiterbal. Zorg voor een gladde ondergrond (muur of deur) Laat de bal over de aangedane gedeelte van de rug rollen, terwijl je tegen de muur of deur aanleunt. Doe dit ongeveer 6x verspreid over de dag. 30 seconden per keer is voldoende. Je zult zien, na enige dagen zijn de problemen een stuk minder geworden of verdwenen.

Tip 2 : Wat dacht u van een douche massage?

(een tip van) Aromatherapieshop
Geniet eens van een relax-douche. Buig je hoofd iets naar voren, sluit je ogen en laat het water vooral langs je nek en schouders lopen. Op die plek zitten spieren door stress vaak in de knoop. Na vijf minuten neem je een royale spons en een romig, aromatisch doucheschuim, dat je zacht over je lichaam masseert. Afspoelen en tot slot je huid droogwrijven.

Tip 1 : Masseren tegen stress en depressie

(een tip van) Body en mind
Het is bewezen dat massages de bloedcirculatie stimuleren en de flexibiliteit van uw lichaam verhogen. Ook voorkomt masseren stress, stijve spieren, sommige aanhoudende pijnen en depressie en gevoelens van paniek.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Goede massage hetzelfde resultaat biedt als een goede nachtrust
Klinische massage bewezen succesvol is bij lage chronische rugpijn
- Privé sauna en kuuroord TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


 
U bent hier : / Home / Massage nek schouder rug met leuke weetjes TIPS en advies