Uw TIP of website LINK op deze website? Meer informatie
 

Brillen en brilglazen – 16 tips en advies voor de beste bril

Brillen monturen contactlenzen TIPS

♥ Leuke brillen kopen
- bol.com / brillen
- Amazon / brillen

FILMTIP
Hoe gebeurt een oogmeting - Het Klokhuis

Tip 16 : Computerbrillen helpen effectief tegen hoofdpijn bij lange schermtijd

Studie onderzoek KLEINStudie en onderzoek
Heb jij ook wel eens last van hoofdpijn als je wat lang voor een computerscherm hebt gezeten of als je wat veel op je GSM of smartphone hebt gesurft, dan zou het wel eens kunnen dat de oorzaak van je hoofdpijn gewoonweg de lange schermtijd is. Meerdere studies hebben namelijk aangetoond dat er een relatie bestaat tussen de schermtijd, ofwel de tijd die je achter een verlicht scherm doorbrengt, en hoofdpijn. Dit  ongeacht of dit nu het scherm van een computer, een tablet of een GSM is. De reden waarom je hoofdpijn krijgt kan wel meerdere oorzaken hebben namelijk:

  • Ofwel moet je je je zodanig concentreren tijdens je schermtijd dat je langdurige concentratie uiteindelijk leidt naar hoofdpijn.
  • Ofwel is de tekst die je leest op je scherm onvoldoende leesbaar, in zowel belichting als scherpte, waardoor je ogen zich voortdurend moeten bijsturen om goed te kunnen lezen wat dan uiteindelijk ook weer leidt naar hoofdpijn.
  • Ofwel ben je gevoelig aan het blauwlicht dat typisch aanwezig is bij computerschermen en GSM schermen waardoor na lange tijd ook weer hoofdpijn ontstaat.

Kortom, hoofdpijn en schermtijd kan meerdere oorzaken hebben en het is soms even zoeken waarom jij precies hoofdpijn ervaart.

Het zal je wel duidelijk zijn dat tijd een gemeenschappelijke en belangrijke factor is in de combinatie van hoofdpijn en schermtijd. Des te langer je schermtijd, des te meer kans op hoofdpijn of des te heviger de hoofdpijn kan worden. Daarom is het steeds raadzaam nooit lange tijd voor een scherm door te brengen en regelmatig pauzes in te lassen waardoor je ogen en hersenen zich even kunnen ontspannen. Daarnaast is het tevens te adviseren een computerbril te dragen.

Wat is zo uniek aan een computerbril?

Computerbrillen zijn speciaal ontwikkeld om het blauwlicht van schermen te filteren waardoor je ogen en je hersenen minder geprikkeld worden en je meer rust ervaart. Eigenlijk zou iedereen steeds een computerbril moeten dragen als men naar een scherm kijkt, GSM of computerscherm, en ongeacht of men nu wel of geen hoofdpijn heeft.

Een extra voordeel van computerbrillen is dat ze ook op sterkte verkrijgbaar zijn waardoor je niet alleen het blauwlicht filtert maar tevens je ogen extra rust biedt omdat de tekst op het scherm makkelijker te lezen is. Kortom, heb je last van hoofdpijn of breng je lange tijd door voor een computerscherm en wil je wat extra rust tijdens je schermtijd, overweeg dan zeker eens het gebruik van een computerbril.

Tip 15 : Welke brillen passen het best bij welk hoofd?

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) Smartbuy glasses
Kies een vorm die altijd tegenovergesteld is aan de eigenschappen van uw gezicht, tenzij uw gezicht een ovale vorm heeft. Zo past bij een lang gezicht een brede bril. Vermijd bij een rond gezicht dus een bril met ronde vormen; een ovale of hoekige bril zal u beter staan. Bij een hoekig gezicht past een ovale of ronde bril juist heel goed, vooral als deze de jukbeenderen accentueert.

Een ovale gezichtsvorm is echter geschikt voor alle bijna alle typen zonnebrillen. Let ook op de neusbrug bij het kiezen van een nieuw model. Een lange neus lijkt kleiner met een lage neusbrug, terwijl een kleine neus groter lijkt met een neusbrug ter hoogte van de bovenrand. Een dunne neusbrug zorgt ervoor dat de ogen verder van elkaar lijken te staan, terwijl een brede neusbrug de ogen dichter bij elkaar lijken te staan.

Tip 14 : Contactlenzen dragen, was goed uw handen!

(een tip van) Lenseo
Voor elke manipulatie van uw lenzen dient u uw handen te wassen en zorgvuldig te drogen. De handen die in contact komen met het oog moeten grondig schoon zijn

Tip 13 : Nieuwe brillen meten hersensignalen en stuurt computers

Studie onderzoek KLEINStudie en onderzoek
De technologie in de medische wetenschap staat niet stil en gaat in grote stappen vooruit. Zo kennen we bijvoorbeeld allemaal wel de smartwatches die belangrijke medische informatie verschaffen zoals de verbruikte calorieën, hartritme, stappenteller, gelopen afstand en zo meer. Nu gaat de techniek nog een stapje verder en hebben techneuten een speciale bril ontwikkeld met unieke brilglazen waarin een hoogwaardig stukje technologie verwerkt zit.

Zo kunnen de unieke brilglazen hersensignalen en lichaamsbewegingen detecteren en zijn ze zelfs instaat om via oog-bewegingen signalen te creëren die kunnen gebruikt worden om computers of spelletjes aan te sturen. Dit omwille van de speciale brilglazen waarin conductieve elektrodes ingebouwd zijn. En het gaat nog verder.

In de bril zit tevens een bewegingssensor ingebouwd die het mogelijk maakt te detecteren of een persoon bijvoorbeeld gevallen is en daaropvolgend een alarmsignaal verstuurt wat voor ouderen wel eens van levensbelang zou kunnen zijn. Ook zitten in de bril EEG sensoren gebouwd die de alfa-ritmes van de hersenen detecteren waardoor bijvoorbeeld slaappatronen en stoornissen kunnen opgemeten worden.

Kortom, deze nieuwe e-bril is een nieuwe revolutie biedt zeker mogelijkheden en opportuniteiten in allerhande sectoren zoals de medische sector. En heb je een zonnebril nodig, ook dan biedt deze nieuwe e-bril nieuwe technieken. In de brilglazen zitten speciale UV-detectoren ingebouwd die de glazen donkerder maken als ze te veel UV-stralen opvangen.

Tip 12 : Hoe bepaalt u uw ideale contactlenzen?

(een tip van) Contactlensspecialist
Laat uw ogen altijd eerst grondig opmeten en nakijken door een contactlensspecialist en / of oogarts alvorens u begint contactlenzen te dragen. Hij of zij zal eerst alle parameters van uw oog opmeten en bepalen om te zien welk type, en welk merk contactlens voor uw oog het meest geschikt is.

Pas nadat alle gegevens en parameters van uw ogen verzameld zijn kan een contactlensspecialist u op een objectieve manier adviseren welke lens voor uw oog het gezondste en het meest geschikt is!

Tip 11 : Brillen voor lichttherapie tegen depressie en slapeloosheid

Studie onderzoek KLEINStudie en onderzoek
Heeft u bij donkere dagen ook last van een dipje, slapeloosheid of ervaart u misschien een vorm van depressie in de winter, dan zou lichttherapie wel eens een oplossing kunnen bieden. Lichttherapie is een vorm van geneeskunde die succesvol in gebruik is bij voornamelijk winterdepressies en neerslachtigheid bij donkere dagen maar ook toepassingen vindt bij andere vormen van futloosheid zoals slapeloosheid en burnout. Zoals het woord al zegt wordt bij lichttherapie een vorm van licht gebruikt met als doel de biologische klok terug juist te zetten.

Vaak ziet men dat bij donkere dagen het bioritme zodanig in de war raakt dat het nevenwerkingen genereert die bij langdurige blootstelling kunnen leiden naar allerhande nare fenomenen zoals futloosheid, depressie en slapeloosheid. Door het licht in de lichttherapie op bepaalde tijdstippen te activeren en uit te zetten, gaat men de biologische klok aansturen waardoor de afwijking terug gecorrigeerd wordt.

Bij dit sturen van de biologische klok wordt tevens het slaaphormoon melatonine terug juist aangemaakt wat dan weer het slaappatroon verbeterd. Kortom, lichttherapie is een bewezen succesverhaal voor heel wat psychische problemen.

Bril met therapeutische werking

Een nadeel bij deze therapie is helaas de tijdsinvestering en de beschikbaarheid. Niet iedereen kan zo maar gepast of ongepast voor een lamp gaan zitten om de therapie te volgen. Om hieraan een antwoord te bieden heeft een Duitse producent een unieke bril ontwikkeld met geïntegreerde LED verlichting die de lichttherapie heel wat makkelijker maakt.

Met de bril kan de patiënt namelijk de therapie ondergaan zonder de dagdagelijkse gewoontes te moeten onderbreken. De bril werd uitgebreid onderzocht door enkele Universiteiten in Duitsland met indrukwekkende resultaten. Kortom, heeft u last van een dipje tijdens de donkere dagen of slaap je gewoon slecht, overweeg dan zeker eens een lichttherapie. Met de nieuwe bril gaat dit alvast een stuk makkelijker.

Tip 10 : Waarom regelmatig een oogarts raadplegen?

(een tip van) Weblens
Als tip geven wij graag mee dat een oogcontrole bij de oogarts nooit verloren is. Wij raden aan om minstens 1x per jaar een controle te laten uitvoeren (om de 6 maand is nog beter zelfs). Dit staat los van het online bestellen van lenzen of niet, dit is gewoon nodig.

De oogarts kijkt naar de gezondheid van je ogen, meet de correctie na en de rekening krijg je bijna volledig terugbetaald van de mutualiteit. Het is toch fijn om te weten dat je ogen in superieure gezondheid verkeren!

Tip 9 : Wat is het verschil nachtlenzen en daglenzen?

(een tip van) Nachtlenzen
Nachtlenzen zijn qua uiterlijk bijna hetzelfde als elke ander lens, met dit verschil dat een nachtlens, de naam doet het al vermoeden, s'nachts zijn werk doet. Ook een nachtlens wordt net zoals een andere lens in het oog op een laagje traanvocht geplaatst, zodat de lens nooit direct contact maakt met het oog om beschadiging te voorkomen.

Tip 8 : Zachte contactlenzen, ook iets voor U?

(een tip van) Lowlens
Bestel nooit zomaar zachte contactlenzen. Er zijn honderden soorten en  maten. Iedere zachte contactlens zal door zijn unieke eigenschappen en  pasvorm voor elk oog anders functioneren. Eén type contactlens, dat  voor ieder oog geschikt zou zijn blijft een utopie. Vraag vóór de  aanschaf van zachte contactlenzen eerst advies aan een erkende  contactlensspecialist of optometrist.

Laat uw ogen daarna minstens één keer per 6 maanden controleren op  afwijkingen van het normale. Vraag daarbij tevens om een (herhaling)  voorschrift. contactlensvoorschriften, ouder als 12 maanden, kunnen  dan ook vaak onbetrouwbaar geworden gegevens bevatten, die nadelig voor uw ogen kunnen worden.

Tip 7 : Tip voor het onderhouden van contactlenzen

(een tip van) Cheaplenses
Maak niet alleen je contactlenzen mooi proper door ze gewoon in je onderhoudsprodukten te bewaren, maar wrijf met een beetje onderhoudsprodukt over de lens als deze in je handpalm ligt. Gegarandeerd minder infecties aan je ogen.

Tip 6 : Slecht zien, wat zijn de mogelijkheden bij brillen en lenzen?

brillenMerkt u dat uw zicht beperkt is of u niet meer zo scherp kan zien, dan bent u wellicht aangewezen op het dragen van een bril of contactlenzen. Brillen en contactlenzen maken het mogelijk ons zicht, hetzij ver of kortbij, te verbeteren. Hierbij zal de sterkte van de bril of contactlens afgestemd worden op de bijziendheid of verziendheid van het oog.

Naast brillen en contactlenzen kan eveneens geopteerd worden voor een oogcorrectie waarbij via laser techniek de correctie van het oog wordt aangepast om een blijvend effect te creëren. Kortom, is uw zicht niet ideaal, kort of ver, dan zijn er tal van mogelijkheden om uw zicht te corrigeren, maar laat het vooral niet aanslepen. Slecht zien kan op termijn leiden naar vermoeidheid of hoofdpijn.

Tip 5 : Contactlenzen dragen? verzorg ze goed!

(een tip van) Lensbase
Wist u dat het dragen van contactlenzen ook heel gevaarlijk kan zijn als u niet de juiste zorg voor de lenzen draagt? En dat u daarmee uw ogen voor altijd kan beschadigen? Zorg daarom altijd goed voor uw lenzen.

Tip 4 : Kleurlenzen, eens wat anders

(een tip van) Lensstore
Gekleurde lenzen zijn ideaal voor diegenen die hun natuurlijke oogkleur willen verbeteren of wijzigen of gewoon op zoek zijn naar een beetje afwisseling. Kleurlenzen zijn als maandlenzen, daglenzen of dag- nachtlenzen verkrijgbaar. Er bestaan ook kleurlenzen zonder sterkte, zodat mensen zonder oogafwijkingen ook kleurlenzen kunnen gebruiken.

Tip 3 : Wat is hoornvlies correctie?

(een tip van) Fyeomedical
Bij de Lasik ooglasermethode maakt de oogchirurg eerst met een zogenaamd microkeratoom een dun flapje in het hoornvlies. Dit flapje wordt vervolgens omgeklapt, waarna de onderliggende laag zodanig met laserstralen wordt behandeld, dat het hoornvlies weer de juiste kromming krijgt en daarmee het oog de juiste sterkte.

Tip 2 : Tip voor het reinigen van contactlenzen

(een tip van) Weblens
Vervang dagelijks uw reinigingsvloeistof waarin u uw contactlenzen bewaart. Als je deze vloeistof hergebruikt, stopt u eigenlijk uw lenzen terug in z'n eigen vuil. Niet zo interessant dus!

Tip 1 : Tip voor brillenglazen

(een tip van) Brillenglazen
Hoewel dunne brillenglazen mooier zijn dan dikkere, zie je er wat minder goed door. En hoewel mineraal glas zwaarder is dan kunststof, zie je hier scherper door.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Contactlenzen inbrengen en verwijderen

Deel deze tips zeker met je vrienden


Hartelijk dank voor uw beoordeling.
 
Nieuwe tips: NIEUW - PARTY - HOBBY - BEAUTY - KLEDING - HUMOR - GEZONDHEID - WONEN - TUIN - ELEKTRO - AUTO - DIEREN - WERK - ZAKELIJK - Contact
Uw tip of link op deze website? Meer informatie