Brillen glazen en contactlenzen – TIPS en weetjes uit België en Nederland – studies en onderzoek

U bent hier : Home > Beauty > Brillen contactlenzen

Brillen monturen contactlenzen TIPS

BRILLEN en CONTACTLENZEN - Onderzoeken en studies / Artikels

- Artikel 1 = Contactlenzen inbrengen en verwijderen

- Artikel 2 = ... zie volgende update.

Producten zoeken webshopsBRILLEN en LENZEN
Producten en promoties

BRILLEN en CONTACTLENZEN : Tips en advies

Tip 12 : Waarom regelmatig een oogarts raadplegen? (een tip van) Weblens

Als tip geven wij graag mee dat een oogcontrole bij de oogarts nooit verloren is. Wij raden aan om minstens 1x per jaar een controle te laten uitvoeren (om de 6 maand is nog beter zelfs). Dit staat los van het online bestellen van lenzen of niet, dit is gewoon nodig. De oogarts kijkt naar de gezondheid van je ogen, meet de correctie na en de rekening krijg je bijna volledig terugbetaald van de mutualiteit. Het is toch fijn om te weten dat je ogen in superieure gezondheid verkeren!

Tip 11 : Wat is het verschil nachtlenzen en daglenzen? (een tip van) Nachtlenzen

Nachtlenzen zijn qua uiterlijk bijna hetzelfde als elke ander lens, met dit verschil dat een nachtlens, de naam doet het al vermoeden, s'nachts zijn werk doet. Ook een nachtlens wordt net zoals een andere lens in het oog op een laagje traanvocht geplaatst, zodat de lens nooit direct contact maakt met het oog om beschadiging te voorkomen.

Tip 10 : Hoe bepaalt u uw ideale contactlenzen? (een tip van) Contactlensspecialist

Laat uw ogen altijd eerst grondig opmeten en nakijken door een contactlensspecialist en / of oogarts alvorens u begint contactlenzen te dragen. Hij of zij zal eerst alle parameters van uw oog opmeten en bepalen om te zien welk type, en welk merk contactlens voor uw oog het meest geschikt is. Pas nadat alle gegevens en parameters van uw ogen verzameld zijn kan een contactlensspecialist u op een objectieve manier adviseren welke lens voor uw oog het gezondste en het meest geschikt is!

Tip 9 : Welke bril past het best bij welk hoofd? (een tip van) Smartbuy glasses

Kies een vorm die altijd tegenovergesteld is aan de eigenschappen van uw gezicht, tenzij uw gezicht een ovale vorm heeft. Zo past bij een lang gezicht een brede bril. Vermijd bij een rond gezicht dus een bril met ronde vormen; een ovale of hoekige bril zal u beter staan. Bij een hoekig gezicht past een ovale of ronde bril juist heel goed, vooral als deze de jukbeenderen accentueert. Een ovale gezichtsvorm is echter geschikt voor alle bijna alle typen zonnebrillen. Let ook op de neusbrug bij het kiezen van een nieuw model. Een lange neus lijkt kleiner met een lage neusbrug, terwijl een kleine neus groter lijkt met een neusbrug ter hoogte van de bovenrand. Een dunne neusbrug zorgt ervoor dat de ogen verder van elkaar lijken te staan, terwijl een brede neusbrug de ogen dichter bij elkaar lijken te staan

Tip 8 : Zachte contactlenzen, ook iets voor U? (een tip van) Lowlens

Bestel nooit zomaar zachte contactlenzen. Er zijn honderden soorten en  maten. Iedere zachte contactlens zal door zijn unieke eigenschappen en  pasvorm voor elk oog anders functioneren. Eén type contactlens, dat  voor ieder oog geschikt zou zijn blijft een utopie. Vraag vóór de  aanschaf van zachte contactlenzen eerst advies aan een erkende  contactlensspecialist of optometrist. Laat uw ogen daarna minstens één keer per 6 maanden controleren op  afwijkingen van het normale. Vraag daarbij tevens om een (herhaling)  voorschrift. contactlensvoorschriften, ouder als 12 maanden, kunnen  dan ook vaak onbetrouwbaar geworden gegevens bevatten, die nadelig voor uw ogen kunnen worden.

Tip 7 : Tip voor het onderhouden van contactlenzen (een tip van) Cheaplenses

Maak niet alleen je contactlenzen mooi proper door ze gewoon in je onderhoudsprodukten te bewaren, maar wrijf met een beetje onderhoudsprodukt over de lens als deze in je handpalm ligt. Gegarandeerd minder infecties aan je ogen.

Tip 6 : Contactlenzen dragen? verzorg ze goed! (een tip van) Lensbase

Wist u dat het dragen van contactlenzen ook heel gevaarlijk kan zijn als u niet de juiste zorg voor de lenzen draagt? En dat u daarmee uw ogen voor altijd kan beschadigen? Zorg daarom altijd goed voor uw lenzen.

Tip 5 : Contactlenzen dragen, was goed uw handen! (een tip van) Lenseo

Voor elke manipulatie van uw lenzen dient u uw handen te wassen en zorgvuldig te drogen. De handen die in contact komen met het oog moeten grondig schoon zijn

Tip 4 : Kleurlenzen, eens wat anders (een tip van) Lensstore

Gekleurde lenzen zijn ideaal voor diegenen die hun natuurlijke oogkleur willen verbeteren of wijzigen of gewoon op zoek zijn naar een beetje afwisseling. Kleurlenzen zijn als maandlenzen, daglenzen of dag- nachtlenzen verkrijgbaar. Er bestaan ook kleurlenzen zonder sterkte, zodat mensen zonder oogafwijkingen ook kleurlenzen kunnen gebruiken.

Tip 3 : Wat is hoornvlies correctie? (een tip van) Fyeomedical

Bij de Lasik ooglasermethode maakt de oogchirurg eerst met een zogenaamd microkeratoom een dun flapje in het hoornvlies. Dit flapje wordt vervolgens omgeklapt, waarna de onderliggende laag zodanig met laserstralen wordt behandeld, dat het hoornvlies weer de juiste kromming krijgt en daarmee het oog de juiste sterkte.

Tip 2 : Tip voor het reinigen van contactlenzen (een tip van) Weblens

Vervang dagelijks uw reinigingsvloeistof waarin u uw contactlenzen bewaart. Als je deze vloeistof hergebruikt, stopt u eigenlijk uw lenzen terug in z'n eigen vuil. Niet zo interessant dus!

Tip 1 : Tip voor brillenglazen (een tip van) Brillenglazen

Hoewel dunne brillenglazen mooier zijn dan dikkere, zie je er wat minder goed door. En hoewel mineraal glas zwaarder is dan kunststof, zie je hier scherper door.

Algemene informatie - Brillen monturen en contactlenzen

brillenMerkt u dat uw zicht beperkt is of u niet meer zo scherp kan zien, dan bent u wellicht aangewezen op het dragen van een bril of contactlenzen. Brillen en contactlenzen maken het mogelijk ons zicht, hetzij ver of kortbij, te verbeteren. Hierbij zal de sterkte van de bril of contactlens afgestemd worden op de bijziendheid of verziendheid van het oog. Naast brillen en contactlenzen kan eveneens geopteerd worden voor een oogcorrectie waarbij via laser techniek de correctie van het oog wordt aangepast om een blijvend effect te creëren.

Kortom, is uw zicht niet ideaal, kort of ver, dan zijn er tal van mogelijkheden om uw zicht te corrigeren, maar laat het vooral niet aanslepen. Slecht zien kan op termijn leiden naar vermoeidheid of hoofdpijn.

Meer TIPS bij volgende update. Sla deze pagina zeker op bij uw favorieten.

> Meer beauty TIPS
Moppen en grappen
Promoties