U bent hier : / Home / Nagelverzorging en kunstnagels met leuke weetjes TIPS en advies

 

Nagelverzorging en kunstnagels met leuke weetjes TIPS en advies

Nagelverzorging en kunstnagels met leuke weetjes TIPS en advies 5000 TIPS

♥ Leuke kunstnagels kopen + promoties
- bol.com / kunstnagels

♥ Nagelstudio's in België en Nederland
- Zie volgende update

Uw link hier? meer info

NIEUW - Tip 23 : Haal meer uit je gelnagels met deze handige tips

Ludo claes TIPSGelnagels zijn een populaire keuze geworden voor mensen die op zoek zijn naar langdurige, duurzame en mooie manicures. Of u ze nu thuis doet of in een salon laat doen, hier volgen enkele essentiële tips om ervoor te zorgen dat uw gelnagels er fantastisch uitzien en zo lang mogelijk meegaan.

1. Nagelvoorbereiding
Voordat u gellak aanbrengt, is nagelvoorbereiding essentieel. Begin met het grondig reinigen van je nagels om oude nagellak of olie te verwijderen. Gebruik een zachte nagelvijl om je nagels in vorm te brengen en polijst het oppervlak lichtjes om glans te verwijderen en een betere grip voor de gel te creëren. Duw je nagelriemen naar achteren voor een nette afwerking.

2. Gebruik een kwaliteitsgellak
Investeer in een gellak van goede kwaliteit. Goedkopere alternatieven gaan mogelijk niet zo lang mee of bieden niet de gewenste afwerking. Zoek naar gerenommeerde merken die een breed scala aan kleuren en afwerkingen bieden. Zorg ervoor dat de gellak vers en niet verlopen is voor het beste resultaat.

3. Breng dunne lagen aan
Het geheim van langdurige gelnagels is het aanbrengen van dunne, gelijkmatige lagen gellak. Begin met een dunne basislaag en zorg ervoor dat de randen van je nagels goed afgedicht zijn. Breng daarna twee lagen van de door u gekozen kleur aan en laat elke laag uitharden onder een UV- of LED-lamp volgens de instructies van de fabrikant. Werk af met een dunne laag topcoat voor een glanzende, chipbestendige afwerking.

4. Vermijd huidcontact
Zorg ervoor dat de gellak tijdens het aanbrengen uw huid of nagelriemen niet raakt. Dit voorkomt tillen en zorgt voor een strakke, professionele uitstraling. Gebruik een oranje stokje of penseel gedrenkt in nagellakremover om eventuele fouten op te ruimen voordat je elke laag uithardt.

5. Goede uitharding
Zorg ervoor dat uw gellak volledig is uitgehard onder de UV- of LED-lamp. Volg de aanbevolen uithardingstijden van de gellakfabrikant. Te weinig uitharding kan leiden tot plakkerige of zachte nagels, terwijl te veel uitharding ervoor kan zorgen dat de gel voortijdig barst of afbladdert.

6. Verzegel de randen
Vergeet niet om na het aanbrengen van elke laag gellak de randen van je nagels af te dichten. Laat de borstel langs de punten lopen om voortijdig afbrokkelen te voorkomen en een langduriger manicure te garanderen.

nagelverzorging manicure kunstnagels TIPS

7. Bevochtig regelmatig
Gellak kan uw nagels en nagelriemen uitdrogen. Houd ze gehydrateerd door dagelijks nagelriemolie of een voedende handcrème aan te brengen. Dit helpt de gezondheid van uw nagels te behouden en voorkomt dat ze broos worden.

8. Vermijd agressieve chemicaliën
Bescherm uw gelnagels door handschoenen te dragen wanneer u agressieve chemicaliën of schoonmaakmiddelen gebruikt. Blootstelling aan chemische stoffen kan gelnagels verzwakken en ervoor zorgen dat ze loskomen of breken.

9. Zachte verwijdering
Wanneer het tijd is om uw gelnagels te verwijderen, vermijd dan het plukken of pellen ervan, omdat dit uw natuurlijke nagels kan beschadigen. Week in plaats daarvan een watje in aceton, plaats het op je nagel en wikkel het in folie. Laat het ongeveer 10-15 minuten zitten om de gellak op te lossen voordat u deze voorzichtig met een oranje stokje eraf duwt.

10. Neem pauzes
Geef ten slotte uw nagels een pauze tussen gelmanicures. Hierdoor kunnen je nagels ademen en worden ze niet te droog of beschadigd.

Door deze tips te volgen, kunt u prachtige gelnagels krijgen die lang meegaan en gezond zijn. Of u nu nieuw bent op het gebied van gelnagels of een doorgewinterde professional, een juiste toepassing en onderhoud zijn de sleutel tot prachtige gelmanicures.


FILMTIP
Hoe acrylnagels zetten - TIPS door Nagelinkoop.nl


Tip 22 : Tips voor nagelverzorging, harde nagelriemen en gelnagels

(een tip van) Het Nageltje
Nagelverzorging: Verwijder wekelijks de nagellak en voorzie uw nagels van een nieuwe top coat. Voor het verwijderen gebruikt u nagellak remover zonder aceton! Deze zorgt ervoor dat uw nagels niet aangetast worden en loslaten, wat met de normale nagellak remover wel kan gebeuren.

Probeer niet te veel met de toppen van uw vingers te werken, maar met de zijkanten van uw duim en wijsvinger. Als u de nagels veel stoot dan is dit een teken dat uw nagels te lang zijn. Vijl uw nagels dan korter(of laat dit doen) met een vijl. Knip kunstnagels nooit! Dan zullen ze barsten....

Gelnagels: Het bijwerken van de gelnagels is aangeraden na ongeveer 3 weken. Als de uitgroei te ver is, dan is de kans groot dat de nagel afbreekt. Wilt u stoppen met het dragen van gelnagels is het ten zeerste aan te raden om uw nagels te laten verwijderen door de nagelstyliste. Als u de nagels lospeutert of eraf trekt dan kan dit serieuze schade opleveren aan uw natuurlijke nagels. De nagels kunnen dan heel gevoelig worden en pijnlijk aanvoelen.

Harde nagelriemen: U kan de nagelriemen dagelijks insmeren met een nagelriemolie. Dit helpt tegen harde nagelriemen, kloven en losse velletjes.

Tip 21 : Nagels met warmte kleurverandering, een nieuwe trend

(een tip van) Nails4you
Met unieke Thermo colorgels veranderen nagels magisch van kleur! De Thermo kleuren zijn beïnvloedbaar door warme of koude temperaturen. Zodra de temperatuur daalt zijn de nagels in de originele (donkere) kleur. Stijgt de temperatuur dan krijgt u een lichte versie. Het mooiste effect bekomt u bij het plaatsen van een full colorgel.

De vrije rand van de nagels zijn meestal iets kouder dan het nagelbed en zo bekomt u een mooie overgang van kleuren. Toch kan een french manicure ook geplaatst worden indien u enkel het veranderingseffect wenst te bekomen. De Thermo colorgels worden net als de traditionele colorgel aangebracht.

Tip 20 : Wil je snel mooie lange nagels, overweeg kunstnagels

nagelstudio nagelverzorgingMooie nagels, wie wil het niet. Mooie nagels zijn een begeerte van vrijwel alle vrouwen. Maar hoe krijg je nu deze prachtige mooie nagels? Het vergt tijd en goede verzorging. Een goede en frequente manicure is dan ook de boodschap teneinde mooie en goed gevormde nagels te krijgen. Wil je sneller resultaat? Dan kan je opteren voor kunstnagels of gelnagels.

Kunstnagels of gelnagels of ook wel acrylnagels genoemd, zijn en soort van valse nagels die overheen de bestaande nagels aangebracht worden waardoor je per direct mooie nagels hebt. Het leuke aan kunstnagels is tevens dat allerhande leuke kleuren en versieringen kunnen aangebracht worden wat de nagels niet alleen mooi maar ook opvallend maakt. Kortom wil jij ook graag snel mooie nagels overweeg dan zeker eens kunstnagels.

Tip 19 : Hoe de kwaliteit van je nagels verbeteren?

(een tip van) Gelnagels.be

 1. Vijlen! Als je een haaltje aan je nagel hebt, is de verleiding groot om er aan te gaan zitten peuteren waardoor de nagel vaak verder inscheurt of beschadigt. Terwijl je dat heel makkelijk kunt voorkomen door het haaltje eraf te vijlen. Zorg dus dat je altijd een nagelvijltje in je tas hebt.
 2. Gebruik een goede nagelverharder of nagellak: dit zorgt dat je nagel minder snel beschadigt.
 3. Bescherm je handen en nagels tegen kou en water. Draag handschoenen in de winter en huishoudhandschoenen tijdens huishoudelijke klusjes.
 4. Smeer je handen regelmatig in met hydraterende handcrème en vergeet daarbij niet de nagelriemen in te masseren.
 5. Je kunt ook een voedingssupplement met vitamine B en calcium slikken; dit zorgt voor gezonde en sterke nagels van binnenuit.

Tip 18 : Op welke producten letten met kunstnagels?

(een tip van) Cosmeticart
Gebruik een speciale nagellak remover voor kunstnagels. Door normale nagellak remover zullen uw kunstnagels aangetast raken en los kunnen laten. Kunstnagels zijn niet altijd bestand tegen oplosmiddelen zoals: aceton, benzine, terpentine, ammoniak, spiritus, enz.  Dit geldt o.a. ook voor bleekwater, Cillit Bang, Vanish en allesreiniger. Regelmatige nabehandelingen om de 3 4 weken zorgen voor goed verzorgde nagels!

Tip 17 : Geen kunstnagels maar gellak

(een tip van) Nails and beauty Turnhout
Indien je geen kunstnagels wil, maar wel mooi gelakte nagels die 3 weken mooi blijven en zelfs 6 weken op de voeten, kan je kiezen voor Gellak. Hierbij is vijlen overbodig, dus ideaal voor de mensen die wel een kunstproduct willen, maar niet van vijlen houden.

Tip 16 : Hoe nagels en nagelriemen verzorgen?

(een tip van) Nagelstyliste.net

 1. Nagels schoonmaken: Voordat je nagellak op doet is het goed om eerst je nagels schoon te maken met nagellak remover. Dit mag ook als er geen nagellak op de nagel zit. TIP! gebruik geen remover met aceton, daarvan kunnen je nagels uitdrogen.
 2. Massage: Om je nagels er gezond en verzorgend uit te laten zien, kun je af en toe je nagels eens masseren. Met een klein beetje olie of handcrème masseer je vinger en nagel (vooral je nagelriem).
 3. Nagelriemen: Je mag je nagelriem zeker niet afknippen. Nagelriemen beschermen je nagels tegen bacteriën en bovendien ziet het er niet uit als je nagelriemen zijn afgeknipt. Je kan je nagelriemen beter verzorgen met nagelriemolie en ze dan een beetje naar achteren masseren.

Tip 15 : Hoe worden acrylnagels of kunstnagels gemaakt?

(een tip van) Amazing Hands
Acryl is een poedervormige substantie die samen gevoegd word met een liquide. samen vormen ze een bolletje die kan worden gemoduleerd op de nagel. Men kan dit doen boven een natuurlijke nagel Of een tip. De zogenaamde "frech" word gemaakt met twee a drie bolletjes. Eerst een wit bolletje voor de smily (vrije boord) en dan n a twee voor het roze. Voor het verwijderen van de acryl zijn er twee opties. Of ze worden afgevijld of ze worden afgeweekt. wij prefereren afweken omdat dit de nagel het minst schaad.

Tip 14 : Wat is het verschil tussen gelnagels en acrylnagels?

(een tip van) Naildesign Daphne

Kenmerken van gelnagels
- gel wordt hard onder invloed van UV-licht - gel is soepel en flexibel - gel heeft een natuurlijker uitzicht - Gel is soepel en flexibel waardoor het meegeeft bij stoten.

Kenmerken van acrylnagels
- acryl wordt hard aan de lucht - acryl is hard en stevig - acryl geeft strakkere lijnen - acryl is hard en sterk waardoor het misschien minder snel zal breken, maar mogelijk meer pijn zal doen als het wel breekt.

Hoe kiezen?
Gel is niet beter dan acryl of andersom. De keuze wordt voornamelijk bepaald door persoonlijke voorkeur. Wissel desnoods eens af en baseer je keuze op eigen ervaring.

Tip 13 : Mannen met mooie verzorgde nagels

(een tip van) lifestyle Nai
De nagelstyliste is er niet alleen voor vrouwen maar ook steeds meer mannen, letten op hun uiterlijk en laten zich verwennen met een goede manicure om weer zachte handen te krijgen. Een goede nagelstyliste is van alle markten thuis, u wensen kan hij/zij uitvoeren.

Tip 12 : Wat kan u doen aan broze en breekbare nagels?

Slecht verzorgde of afgekloven nagels zijn niet echt mooi om naar te kijken. Iedereen heeft wel eens last van broze, breekbare nagels of zelfs scheuren als ze wat te lang gegroeid zijn. Een eerste remedie om dergelijke nagelsituaties te vermijden is gezond eten en drinken. Denk hierbij aan brood, eieren, groente, fruit, zuivelproducten en melk. Tevens spreekt het voor zich dat lange nagels enige voorzichtigheid vereisen in het dagdagelijkse leven. Geen onnodige nagelbelasting dus.

Tracht de nagelriemen ook steeds terug te duwen, doch doe niet bij voorkeur niet droog maar gebruik hiervoor een beetje olie. Tracht steeds hoekjes en kantjes aan de nagel te vermijden want die kunnen wel eens verder doorscheuren. Regelmatig bijvijlen is dan ook de boodschap.

Zijn uw nagels geel van kleur dan kan u ze makkelijk ontkleuren door ze vijf minuutjes in een lauwwarm citroensapje te weken. Als uw nagels echter frequent blijven breken kan het aan te raden zijn een speciale nagelverharder te gebruiken. Ook zijn er speciale voedingssupplementen die uw nagels extra voeden en versterken. Meer weten? Vraag om raad en advies bij uw nagelstudio.

Tip 11 : Tips tegen het nagelbijten

(een tip van) Nagelstudio Onycho
Heel veel mensen bijten op hun nagels. Velen denken dat dit niet veel kwaad kan maar dit is niet juist. Nagelbijten is ongezond en je handen worden er niet mooier op. Nagelbijten heeft veel meer nadelen dan men wel denkt. Even alles op een rij:

 • Slijtage van het gebit: Verhoogde kans op infecties ( vuil en bacteriën van je handen komen rechtstreeks in je mond )
  Wonden rond de nagels
 • Eeltplekken: Eens de nagels te kort worden om af te bijten gaan sommigen over tot het aanbijten van de huid rond de nagels wat na verloop van tijd eeltplekken oplevert en natuurlijk de kans op infecties en wonden nog meer verhoogt.

Als bovenstaande puntjes je nog niet kunnen overtuigen dan is het misschien het esthetisch aspect van nagelbijten dat de doorslag geeft. Mensen beoordelen je persoonlijke voorkomen namelijk aan de hand van de lichaamsdelen dat zichtbaar zijn: Je haar, ogen, tanden, ... je handen... Nagelbijten is een vervelende gewoonte waar je best vandaag nog met stopt.

Tip 10 : Geen gelnagels maar Vrush Art nagelversiering

(een tip van) Natlynails
Verzorgde & mooie nagels vertellen wie je bent. Slechts een klein groepje mensen heeft van nature mooie, sterke, lange en gezonde nagels. Bij velen breken de nagels af, splijten of worden ze broos. Bij anderen is nagelbijten de oorzaak. Voor deze mensen zijn gelnagels de oplossing.

Voor mensen die geen gelnagels wensen is Vrush Art, nagelversiering op de natuurlijke nagel, de oplossing. Ook de mogelijkheid om eenmalig gelnagels te doen ter gelegenheid van een feest, die je erna gewoon zelf afweekt, tijd en geldbesparing

Tip 9 : Handverzorging door een parafinnebad

(een tip van) Karina Gelstudio
Paraffinebad, een echte aanrader voor en tijdens de winter. Nadat de handen in het paraffinebad gedoopt zijn worden ze ingepakt met een plastic handschoen en daaroverheen gaat een badstofhandschoen. Door de warmteontwikkeling worden de voedingsstoffen van de (eerder aangebrachte) scrub en crème extra opgenomen door de huid. Een paraffinebehandeling is ook zeer weldadig voor mensen met gewrichtsklachten, winterhanden en pijnlijke kloven.

Tip 8 : Uw nagels knippen of vijlen?

(een tip van) Chrijoke
Knip uw nagels nooit met een schaar, gebruik liever een vijl. Door ze te knippen kunnen ze scheuren of breken. Of liever heel zeker? Ga dan even langs bij een nagelstyliste.

Tip 7 : Tip voor zachte handen in de winter

(een tip van) Nailsink
Bereid je handen voor op de komende winter, onze handen hebben elke dag veel te verduren, werk, water, zeep, poetsproducten en nog veel meer. Hierdoor wordt de huid van onze handen schraal en droog en soms erger.

Voorkom dit door je handen goed in te smeren met een handcrème, telkens als je merkt, dat ze droog aanvoelen of zelfs telkens als je eraan denkt, zorg dat een crème binnen handbereik is, in de auto, op kantoor, in je handtas. Smeren is de boodschap, je handen zullen je dankbaar zijn!

Tip 6 :Snelle nagelverzorging, een nieuwe trend

(een tip van) Wellnesshuisje
Quick & Go is de trend uit New York, Milaan, Parijs en Londen. In slechts 10 minuten keurig verzorgde nagels. Wat wilt u nog meer? Quick & Go is een nieuw concept in België. Gewoon tijdens het shoppen of voor een musical/diner snel even de nagels laten lakken?

Geen enkel probleem! In slechts 10 minuten heeft u keurig verzorgde nagels die gereinigd, gevijld en gelakt zijn.

Tip 5 : Mooie kunstnagels vergt expertise

(een tip van) Gnails
LET OP! Wees voorzichtig wanneer u kunstnagels laat plaatsen bij nagelstylistes die niet voldoende, of geen, opleiding genoten hebben! Zij zijn misschien wel goedkoper, maar zij kunnen er voor zorgen dat uw nagels blijvend beschadigd worden!!! Investeer daarom beter bij een gediplomeerd/ervaren nagelstyliste. Op deze manier zal u veel langer kunnen genieten van de voordelen van kunstnagels.

Tip 4 : De handen, een eerste indruk

(een tip van) Milano Nails
Waardeer jezelf en je wordt gewaardeerd! Een goed voorkomen en verzorgd uiterlijk is uiterst belangrijk in de sociale omgang met anderen. De handen vormen meestal een eerste vorm van contact, en een eerste indruk kan je maar één maal maken!

Tip 3 : Nagels en nagelriemen verzorgen

(een tip van) Nagelstudio Enschede
Water droogt de nagels uit, masseer je nagels en nagelriemen elke dag 2 keer in met nagelriemolie dan blijven je nagelriemen soepel en je nagels flexibel. En gebruik voor je handen een goede handcrème.

Tip 2 : Welke nagellak remover gebruiken?

(een tip van) Nagelstudio Glossynails
Gebruik een nagellak remover zonder aceton, gebruikt u normale remover dan zullen uw kunstnagels loslaten en aangetast raken. Pas ook op met benzine, terpetine etc. Bij twijfel draag handschoenen! Gebruik bij het lakken van uw nagels altijd een basecoat, dit voorkomt dat de kleur niet in uw nagel trekt

Tip 1 : Waarom dikkere nagellak gebruiken?

(een tip van) Nailart Info
Bij het gebruik van de populaire "nail art stampingset`s" van Essence of Konad hoeft u geen speciale (duurdere) nagellak te gebruiken. Om uw eigen favoriete nagellak te gebruiken moet u deze even laten drogen voordat deze aangebracht wordt op de imageplate. Het geheim van de meegeleverde "speciale lak" zit hem slechts in de dikte. Door uw eigen lak even de laten drogen wordt deze dikker en geschikt voor het gebruik met stampingsetjes. Reinigen met remover!


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Deel deze tips zeker met je vrienden  
 
Hartelijk dank voor uw beoordeling.
 
  Nieuwe TIPS - Uw link op deze website