Haarverzorging en kapsalons – TIPS en weetjes uit België en Nederland

U bent hier : Home > Beauty > Haarverzorging

haarverzorging haarkapsel droog kapot haar TIPS

Onderstaande TIPS en artikelen over haarverzorging en kapsels worden u aangeboden door de Vakman en Vakvrouw uit je buurt. Wilt u ook een artikel publiceren met gratis LINKS naar uw website: Zie pagina contact.

Gezondheid en je haar, ze gaan samen (een tip van) Mariposa import

Wist je dat je gezondheid en je haar zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een verandering van de structuur van je haar of een toename van het aantal haren dat je verliest kunnen de eerste tekenen zijn dat er iets mis is met je gezondheid. Houd daarom de conditie van je haren altijd in de gaten aangezien je haar je zeer waardevolle informatie verschaft over je gezondheid.

Waarop letten bij het kleuren van haren? (een tip van) Hairstyle Paul

De keuze van haarkleurproducten is zeer belangrijk. Opteer hiervoor voor een specialist terzake. Vaak kleuren de meeste producten rond de haren, of zijn ze superdekkend (agressief).  Transparante kleuren respecteren steeds de natuurlijke lichtinval in de haren en geven de meeste mogelijkheden qua kleurtransformaties. Vraag steeds aan uw kapper welke kleuren hij gebruikt.

Wat als u geconfronteerd wordt met haaruitval? (een tip van) Hairdocs

Het haar is naast het gelaat en silhouet één van de meest belangrijke elementen van de uitstraling van iedere mens. Meestal staan we niet stil bij de waarde van ons haar. Het gehele proces van haargroei ervaren we als niet meer dan normaal. Anders wordt het wanneer het haar niet meer groeit zoals we zouden willen of wanneer er zelfs haarverlies optreedt. Haarverlies (Grieks: Alopecia) is een veelvoorkomend probleem in onze samenleving, dat talrijke mannen en steeds meer vrouwen treft. Een volle haardos is een schoonheidsideaal en symboliseert dynamiek, jeugdigheid en succes. Het is dus niet verwonderlijk dat haaruitval bij de getroffen mensen vaak als storend ervaren wordt. Bij elke blik in de spiegel wordt men dagdagelijks met zijn haaruitval geconfronteerd, hetgeen dikwijls het zelfvertrouwen en daardoor ook de levenskwaliteit van de getroffenen belast. Er bestaan verschillende vormen van haarverlies die door haarziektes of erfelijke aanleg veroorzaakt kunnen worden.

Hoe haaruitval het best bestrijden? (een tip van) Nisim

Bij het bestrijden van haaruitval is het van essentieel belang dat u weet welk type haar u heeft. Veel producten zijn namelijk specifiek bedoeld voor aparte types. De volgende types worden onderscheiden: normaal haar, droog haar, vet haar, dun haar, dik haar, kroeshaar. Normaal tot vet wordt veel gebruikt door mannen, aangezien ze meestal een vette hoofdhuid/vetter haar hebben en de normaal tot droge variant wordt veel door vrouwen gebruikt, aangezien de vrouwen vaak behandeld haar hebben, dus droog.

Tip voor gezond uitziend haar (een tip van) Clipextensions

Gebruik een haarmasker in de puntjes van uw haar, fuhn op de laagste stand (koude lucht) en als u steil of krultang gebruikt doe dan vooraf een hittebestendig serum in het haar.

Hoe krijg je meer volume in uw haar? (een tip van) Clipextensions

Sommige vrouwen hebben teveel volume waardoor hun haar "ontembaar" en wild is, anderen hebben dun haar en weinig volume. Er zijn een aantal trucjes die je kan toepassen waardoor het lijkt alsof je heel veel volume hebt.
1. Brush je haar met een ronde borstel en fixeer de boel achteraf met haarspray. Geeft een heel mooi resultaat maar je bent er behoorlijk lang aan bezig en niet iedereen is even handig in dit soort dingen.
2. Krul je haar! Als je steil en dun haar hebt kun je heel wat meer volume krijgen door je haar gewoon te krullen. Dus krul je haren met een goeie krultang of rollers en fixeer met haarspray. Een permanent raad ik je zeker af als je dun haar hebt, dit is enorm agressief voor je haren!
3. Een manier die weinig tijd en moeite kost en onschadelijk is voor je haar: 's avonds je haar wassen en handdoekdroog maken en er dan een aantal vlechtjes in doen, nachtje slapen en tadaa, allemaal leuke golfjes in je haar en lijkt echt alsof je meer haar hebt. Niet je haren borstelen of kammen, enkel met je vingers wat in model brengen anders heb je echt een poedelhoofd!
4. Pak een haardroger en ga voorover buigen, ga tijdens het drogen met je handen door je haar. Als je dan weer rechtop gaat staan zul je zien dat je veel meer volume hebt.
En tot slot kun je Clipextensions dragen, lekker veel volume en niemand ziet dat het niet je eigen haar is


lgemene informatie

Gezond haar eist verzorging. Zonder verzorging gaat het haar splitsen, kleur verliezen, uitvallen, en zo meer. Willen we dus mooi haar dan dienen we hieraan extra aandacht te besteden. Mooi haar wordt daarnaast tevens bepaald door de snit en stijl. Ook hierin zijn er vele mogelijkheden. Haarstijl is eveneens niet specifiek naar vrouwen gericht maar ook mannen zijn gevoelig aan hun haarsnit. Wist je dat veel mannen depressief worden als haaruitval en kaalheid optreedt. Kortom, mooi haar vinden we nu eenmaal belangrijk en bepaald zelfs onze gemoedstoestand.

Hoe je haar in topvorm houden?

Pamela Anderson haarverzorgingNaarmate we ouder worden, veroudert eveneens het haar maar dit is zeker geen reden om ons zorgen te maken. Er zijn tal van technieken om je haar mooi en gezond te houden.

Word je haar dunner?
Als je haar dunner wordt, was ze dan maximaal twee maal per week en wrijf hierbij niet te hard over je schedel en ga behoedzaam om met je hoofdhuid. Bruuske bewegingen of hard wrijven aan de haarwortel werken haaruitval in de hand. Masseer bij het wassen de haar en de hoofdhuid lichtjes waardoor haargroei wordt gestimuleerd. Vermijd tevens een te hoge hitte van een haardroger en gebruik een shampoo die haaruitval voorkomt.

Kroest je haar bij vochtig weer?
Als je haar overmatig kroest bij vochtig weer dan is het aan te bevelen je haar te beschermen met een beschermende film die de haarvezel isoleert en het vocht tegenhoudt. Alle oliehoudende verzorgingsproducten of shampoo zijn ideaal.

Is je haar stug en hard?
Als je haar stug en hard is, is een teken van ongezond haar. Gezond haar uit zich door glanzend te zijn. Hoe weet u of uw haar ongezond is? Trek een haartje uit en neem het tussen wijsvinger en duim. Wrijf het met beide vingers van de haarpunt naar de wortel. Indien u hierbij oneffenheden voelt dan betekent dit dat de haarschubben te ver openstaan en ze te poreus zijn. Om dit te verhelpen en weer gezond haar te krijgen zijn conditioners ideaal gecombineerd een voedend masker of olie. Vermijd in dit geval zeker bijtende shampoos.

Wat is roos en hoe krijg je het?

Roos wordt meestal veroorzaakt door een microscopische schimmel "Malasezzia". Die komt van nature bij iedereen voor, maar sommige mensen zijn er overgevoelig voor. Zij verliezen dan sneller dode huidcellen en krijgen de gevreesde roos of schilfertjes in het haar. Roos is tevens een teken dat de hoofdhuid uit balans is. Dit onevenwicht kan te maken hebben met droge lucht, zon, koud weer... Zelfs stress heeft een negatieve invloed op de hoofdhuid.

Niet elk hoofdhuidprobleem leidt thans tot roos of schilfertjes, ook jeuk of een gevoelige hoofdhuid kunnen een teken zijn dat de hoofdhuid uit balans is. Om roos te minimaliseren of weg te werken kan u gebruik maken van een gespecialiseerde haarshampoo. En denk erom, mooi haar begint bij een verzorgde hoofdhuid. Vraag om meer informatie bij uw haarverzorging of kapsalon.
Meer tips bij volgende update.
Sla deze pagina zeker op bij uw favorieten.