Haarverzorging en kapsels met leuke weetjes TIPS en advies

haarverzorging haarkapsel droog kapot haar TIPS

♥ Leuke haarproducten kopen + promoties
- bol.com / haarverzorging
- Amazon / haarverzorging

Uw link hier? Meer info

NIEUW - Tip 14 : Met deze handige tips houdt u haar stralend en gezond

Ludo claes TIPSOm je haar gezond te houden, is een combinatie van goede gewoonten en goede verzorging nodig. Hier zijn enkele essentiële tips om u te helpen gezond en mooi haar te behouden:

Regelmatig wassen: Was je haar regelmatig om het schoon en vrij van vuil en overtollige olie te houden. Vermijd echter te veel wassen, omdat het je haar van zijn natuurlijke oliën kan ontdoen, wat kan leiden tot uitdroging en schade. Hoe vaak je moet wassen hangt af van je haartype; vet haar moet mogelijk vaker gewassen worden dan droog haar.

Gebruik een milde shampoo: Kies een shampoo die bij jouw haartype past en vrij is van agressieve chemicaliën zoals sulfaten en parabenen. Deze chemicaliën kunnen agressief zijn voor uw hoofdhuid en haar, wat kan leiden tot uitdroging en irritatie. Kies voor een milde, voedende shampoo die zachtjes reinigt zonder natuurlijke oliën te verwijderen.

Conditioneer regelmatig: Gebruik na elke wasbeurt een conditioner om uw haar gehydrateerd en handelbaar te houden. Breng conditioner vooral aan op de punten van je haar en vermijd de hoofdhuid als je vettig haar hebt. Gebruik voor diepe conditionering één keer per week een haarmasker om beschadigd haar te voeden en te herstellen.

Bescherm tegen hitte: Beperk uw gebruik van hete stylingtools zoals föhns, krultangen en stijltangen. Overmatige hitte kan uw haar beschadigen en ervoor zorgen dat het broos wordt en vatbaar is voor breuken. Als u hittestylingstools moet gebruiken, breng dan vooraf een hittebeschermende spray aan om schade te minimaliseren.

Wees voorzichtig met nat haar: Nat haar is kwetsbaarder en vatbaarder voor breuken. Vermijd agressief borstelen of kammen van je haar als het nat is. Gebruik in plaats daarvan een kam met wijde tanden of een borstel die speciaal is ontworpen voor nat haar om voorzichtig te ontwarren, beginnend bij de punten en omhoog werkend.

Vermijd strakke kapsels: Vermijd kapsels die strak aan je haar trekken, zoals strakke paardenstaarten, vlechten of knotjes. Dit kan stress en schade aan uw haarzakjes veroorzaken, wat na verloop van tijd tot breuk en haaruitval kan leiden. Kies voor lossere kapsels die uw hoofdhuid niet belasten.

Eet een uitgebalanceerd dieet: Een gezond dieet rijk aan vitamines, mineralen en eiwitten is essentieel voor een gezonde haargroei. Voeg voedingsmiddelen zoals vis, noten, zaden, fruit en groenten toe aan uw dieet om essentiële voedingsstoffen te leveren die de gezondheid van het haar bevorderen.

Blijf gehydrateerd: Drink veel water om uw lichaam (en bij uitbreiding uw haar) gehydrateerd te houden. Uitdroging kan je haar droog en broos maken, dus zorg ervoor dat je de hele dag voldoende water drinkt.

Bescherm tegen de zon: UV-stralen kunnen uw haar beschadigen, net zoals ze uw huid kunnen beschadigen. Als u tijd in de zon doorbrengt, bescherm uw haar dan door een hoed te dragen of een haarproduct te gebruiken dat UV-filters bevat.

Regelmatig trimmen: Laat uw haar elke 6-8 weken knippen om gespleten haarpunten te voorkomen en een gezonde haargroei te behouden. Regelmatig trimmen zorgt ervoor dat uw haar er fris blijft uitzien en voorkomt dat schade zich langs de haarschacht voortzet.

Door deze tips te volgen en een consistente haarverzorgingsroutine aan te houden, kunt u uw haar gezond, sterk en er op zijn best uit laten zien. Onthoud dat ieders haar uniek is, dus het is belangrijk om uw haarverzorgingsroutine af te stemmen op uw individuele behoeften en voorkeuren.


FILMTIP
De perfecte haarslag met TIPS van Leco &C


Tip 13 : Hoe krijg je meer volume in je haar?

(een tip van) Clipextensions
Sommige vrouwen hebben teveel volume waardoor hun haar "ontembaar" en wild is, anderen hebben dun haar en weinig volume. Er zijn een aantal trucjes die je kan toepassen waardoor het lijkt alsof je heel veel volume hebt.

1. Brush je haar met een ronde borstel en fixeer de boel achteraf met haarspray. Geeft een heel mooi resultaat maar je bent er behoorlijk lang aan bezig en niet iedereen is even handig in dit soort dingen.

2. Krul je haar! Als je steil en dun haar hebt kun je heel wat meer volume krijgen door je haar gewoon te krullen. Dus krul je haren met een goeie krultang of rollers en fixeer met haarspray. Een permanent raad ik je zeker af als je dun haar hebt, dit is enorm agressief voor je haren!

3. Een manier die weinig tijd en moeite kost en onschadelijk is voor je haar: 's avonds je haar wassen en handdoekdroog maken en er dan een aantal vlechtjes in doen, nachtje slapen en tadaa, allemaal leuke golfjes in je haar en lijkt echt alsof je meer haar hebt. Niet je haren borstelen of kammen, enkel met je vingers wat in model brengen anders heb je echt een poedelhoofd!

4. Pak een haardroger en ga voorover buigen, ga tijdens het drogen met je handen door je haar. Als je dan weer rechtop gaat staan zul je zien dat je veel meer volume hebt.

En tot slot kun je Clipextensions dragen, lekker veel volume en niemand ziet dat het niet je eigen haar is.

Tip 12 : Van stress krijg je effectief grijs haar

Studie onderzoek KLEINStudie en onderzoek
Je zou nog grijs worden van al die stress” is een uitspraak die je her en der wel eens hoort als de stress om de oren slaat. Thans zou dit wel eens realiteit kunnen zijn. Dit heeft althans een nieuw onderzoek aangetoond. De Universiteit van Duke in USA vond het nuttig eens een studie op te zetten rond stress en de impact op mogelijke haarkleuring. Om de studie mogelijk te maken werden muizen veelvuldig blootgesteld aan hoge stress-situaties en werd hierbij gekeken naar zowel de emotionele impact evenals mogelijke bijwerkingen zoals haarkleuring.

Tot verbazing toonde het onderzoek aan dat bij stress een grote hoeveelheid adrenaline aangemaakt wordt die vervolgens een proteïne vormt die effectief instaat is om de haar te kleuren. Dit betekent dus dat stress effectief je haar kan kleuren, met name grijs. Als je van jezelf dus vind dat je snel grijs wordt, dan zou dit wel eens aan overmatig stress of adrenaline kunnen liggen en moet je eens aan ontspanning denken om het grijs worden wat in te perken. Kortom, het is nu effectief bewezen dat je van stress weldegelijk grijs kan worden.

Tip 11 : Hoe je haar in topvorm houden - haarverzorging?

Gezond haar eist verzorging. Zonder verzorging gaat het haar splitsen, kleur verliezen, uitvallen, en zo meer. Willen we dus mooi haar dan dienen we hieraan extra aandacht te besteden. Mooi haar wordt daarnaast tevens bepaald door de snit en stijl. Ook hierin zijn er vele mogelijkheden. Haarstijl is eveneens niet specifiek naar vrouwen gericht maar ook mannen zijn gevoelig aan hun haarsnit. Wist je dat veel mannen depressief worden als haaruitval en kaalheid optreedt. Kortom, mooi haar vinden we nu eenmaal belangrijk en bepaald zelfs onze gemoedstoestand.

Pamela Anderson haarverzorgingNaarmate we ouder worden, veroudert eveneens het haar maar dit is zeker geen reden om ons zorgen te maken. Er zijn tal van technieken om je haar mooi en gezond te houden.

Word je haar dunner?

Als je haar dunner wordt, was ze dan maximaal twee maal per week en wrijf hierbij niet te hard over je schedel en ga behoedzaam om met je hoofdhuid. Bruuske bewegingen of hard wrijven aan de haarwortel werken haaruitval in de hand. Masseer bij het wassen de haar en de hoofdhuid lichtjes waardoor haargroei wordt gestimuleerd. Vermijd tevens een te hoge hitte van een haardroger en gebruik een shampoo die haaruitval voorkomt.

Kroest je haar bij vochtig weer?

Als je haar overmatig kroest bij vochtig weer dan is het aan te bevelen je haar te beschermen met een beschermende film die de haarvezel isoleert en het vocht tegenhoudt. Alle oliehoudende verzorgingsproducten of shampoo zijn ideaal.

Is je haar stug en hard?

Als je haar stug en hard is, is een teken van ongezond haar. Gezond haar uit zich door glanzend te zijn. Hoe weet u of uw haar ongezond is? Trek een haartje uit en neem het tussen wijsvinger en duim. Wrijf het met beide vingers van de haarpunt naar de wortel. Indien u hierbij oneffenheden voelt dan betekent dit dat de haarschubben te ver openstaan en ze te poreus zijn. Om dit te verhelpen en weer gezond haar te krijgen zijn conditioners ideaal gecombineerd een voedend masker of olie. Vermijd in dit geval zeker bijtende shampoos.

TIP 10 : Wat is roos en hoe krijg je het?

Roos wordt meestal veroorzaakt door een microscopische schimmel "Malasezzia". Die komt van nature bij iedereen voor, maar sommige mensen zijn er overgevoelig voor. Zij verliezen dan sneller dode huidcellen en krijgen de gevreesde roos of schilfertjes in het haar. Roos is tevens een teken dat de hoofdhuid uit balans is. Dit onevenwicht kan te maken hebben met droge lucht, zon, koud weer... Zelfs stress heeft een negatieve invloed op de hoofdhuid.

Niet elk hoofdhuidprobleem leidt thans tot roos of schilfertjes, ook jeuk of een gevoelige hoofdhuid kunnen een teken zijn dat de hoofdhuid uit balans is. Om roos te minimaliseren of weg te werken kan u gebruik maken van een gespecialiseerde haarshampoo. En denk erom, mooi haar begint bij een verzorgde hoofdhuid. Vraag om meer informatie bij uw haarverzorging of kapsalon.

Tip 9 : Hoe haaruitval het best bestrijden?

(een tip van) Nisim
Bij het bestrijden van haaruitval is het van essentieel belang dat u weet welk type haar u heeft. Veel producten zijn namelijk specifiek bedoeld voor aparte types. De volgende types worden onderscheiden: normaal haar, droog haar, vet haar, dun haar, dik haar, kroeshaar.

Normaal tot vet wordt veel gebruikt door mannen, aangezien ze meestal een vette hoofdhuid/vetter haar hebben en de normaal tot droge variant wordt veel door vrouwen gebruikt, aangezien de vrouwen vaak behandeld haar hebben, dus droog.

Tip 8 : Undercut, het nieuwe trendy kapsel

Studie onderzoek KLEINStudie en onderzoek
Ben je opzoek naar een nieuw kapsel of een nieuwe haarstijl? Probeer dan eens de undercut. De nieuwe trend in haarmode. Bij een undercut haarkapsel wordt het haar aan de onderzijde van het hoofdhaar kort opgeschoren waardoor een sterk lengtecontrast ontstaat tussen de onderste korte haren en het langere bovengelegen kruinhaar.

Deze undercut, zo wordt de nieuwe trend genoemd, wordt hetzij helemaal rond geschoren of aan slechts één zijde van het hoofd aangebracht. Dit maakt dat de undercut op zich al verschillende stijlen kan bevatten. Zoals bij vele trends en nieuwigheden wint ook deze haarstijl meer en meer aan populariteit omdat enkele bekende artiesten zich aan de stijl gewaagd hebben. Ook is het leuk om weten dat de undercut niet toegespitst is aan enkel vrouwen of mannen.

Voor zowel mannen als vrouwen

Zowel mannen als vrouwen kunnen zich vinden met een undercut haarstijl doch blijkt de stijl meer geliefd te zijn door vrouwen dan mannen. Meer nog, Britse kappers geven zelfs aan dat van de gevraagde gedurfde haarstijlen bijna één op vier vrouwen en meisjes vraagt naar de undercut haarstijl. Ga je dus morgen naar de kapper en zoek je een gedurfde haarstijl, overweeg dan eens iets te doen met de undercut haarstijl.

Tip 7 : Waarop letten bij het kleuren van haren?

(een tip van) Hairstyle Paul
De keuze van haarkleurproducten is zeer belangrijk. Opteer hiervoor voor een specialist terzake. Vaak kleuren de meeste producten rond de haren, of zijn ze superdekkend (agressief).

Transparante kleuren respecteren steeds de natuurlijke lichtinval in de haren en geven de meeste mogelijkheden qua kleurtransformaties. Vraag steeds aan uw kapper welke kleuren hij gebruikt.

Tip 6 : Is kaalheid straks verleden tijd?

Studie onderzoek KLEINStudie en onderzoek
Een onderzoek in de universiteit van Pennsylvania (USA) heeft het kaal worden van de hoofdhaar nader onderzocht en zijn hierbij op een merkwaardige conclusie gekomen. Het onderzoek heeft aangetoond dat op de plaatsen waar kaalheid optreedt alsnog stamcellen voor haarzakjes aanwezig zijn, zoals deze aanwezig zijn op de nog behaarde zones.

Dit zou betekenen dat de “slapende” stamcellen voor de haarzakjes op de kale zones alsnog zouden geactiveerd kunnen worden. Het onderzoek toonde tevens aan dat de slapende stemcellen voor de haarzakjes bij kaalheid nog haartjes produceren al zijn deze haartjes onzichtbaar.

Een oplossing zou dan ook zijn de slapende stamcellen van de haarzakjes op de kale zones terug te activeren door ze wederom zichtbaar te maken. Men werkt nu aan een crème die deze activering zou realiseren. Wordt u geconfronteerd met kale plekken of heeft u last van kaalheid, wie weet is het van beperkte duur; Er zou er in de nabije toekomst wel eens een oplossing kunnen zijn.

Lees ook: Krijg terug haar via elektrische impulsen

Tip 5 : Ook mannen grijpen naar stijltang

Studie onderzoek KLEINStudie en onderzoek
Een Brits onderzoek heeft aangetoond dat naast de vrouwen ook meer en meer mannen de kast induiken op zoek naar een stijltang om de haar in de gewenste vorm te krijgen. Van de ondervraagde mannen gaf één op vijf te kennen extra tijd te spenderen aan het verzorgen van het haar wat volgens het onderzoek gestimuleerd wordt door de bekende mannelijke figuren zoals voetballers, zangers en acteurs die meer en meer hun haar als meest populaire verkoopmiddel gebruiken.

Dus sta je morgenvroeg voor de spiegel en je weet geen raad met je kapsel, overweeg dan eens te experimenteren met de stijltang.

Tip 4 : Gezondheid en je haar, ze gaan samen

(een tip van) Mariposa import
Wist je dat je gezondheid en je haar zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een verandering van de structuur van je haar of een toename van het aantal haren dat je verliest kunnen de eerste tekenen zijn dat er iets mis is met je gezondheid. Houd daarom de conditie van je haren altijd in de gaten aangezien je haar je zeer waardevolle informatie verschaft over je gezondheid.

Tip 3 : Haar kleuren terug populair

Studie onderzoek KLEINStudie en onderzoek
Een onderzoek heeft aangetoond dat het kleuren van haar steeds meer aan populariteit wint. Het onderzoek, waarbij vrouwen gevraagd werden de haarverzorging in kaart te brengen, toonde dat meer dan 50% van de vrouwen ééns per jaar de haar kleurt.

De voornaamste redenen voor het kleuren van de haren blijkt een grijsdekking en het versterken van de eigen haarkleur te zijn en in mindere mate een gehele kleurwissel. Tevens toonde dit onderzoek dat ca 40% van de haarkleuringen door de kapper wordt uitgevoerd. Kortom, wil je eens hip zijn, overweeg dan eens een originele haarkleuring.

Tip 2 : Wat als u geconfronteerd wordt met haaruitval?

(een tip van) Hairdocs
Het haar is naast het gelaat en silhouet één van de meest belangrijke elementen van de uitstraling van iedere mens. Meestal staan we niet stil bij de waarde van ons haar. Het gehele proces van haargroei ervaren we als niet meer dan normaal. Anders wordt het wanneer het haar niet meer groeit zoals we zouden willen of wanneer er zelfs haarverlies optreedt.

Haarverlies (Grieks: Alopecia) is een veelvoorkomend probleem in onze samenleving, dat talrijke mannen en steeds meer vrouwen treft. Een volle haardos is een schoonheidsideaal en symboliseert dynamiek, jeugdigheid en succes. Het is dus niet verwonderlijk dat haaruitval bij de getroffen mensen vaak als storend ervaren wordt.

Bij elke blik in de spiegel wordt men dagdagelijks met zijn haaruitval geconfronteerd, hetgeen dikwijls het zelfvertrouwen en daardoor ook de levenskwaliteit van de getroffenen belast. Er bestaan verschillende vormen van haarverlies die door haarziektes of erfelijke aanleg veroorzaakt kunnen worden.

Tip 1 : Tip voor gezond uitziend haar

(een tip van) Clipextensions
Gebruik een haarmasker in de puntjes van uw haar, fuhn op de laagste stand (koude lucht) en als u steil of krultang gebruikt doe dan vooraf een hittebestendig serum in het haar.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Beauty gerelateerde pagina's
- BEAUTY categorie
- Acne en puistjes TIPS
- Afslanken TIPS
- Beauty TIPS
- Bodybuilding TIPS
- Bruine huid TIPS
- Cellulitis TIPS
- Haarverzorging TIPS
- Haar bij kaalheid
- Huidverzorging TIPS
- Make-up TIPS
- Massage TIPS
- Model worden TIPS
- Nagelverzorging TIPS
- Ontharen TIPS
- Permanente make-up
- Rimpels TIPS
- Sauna en spa TIPS
- Voetverzorging TIPS
- Witte tanden TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


Hartelijk dank voor uw beoordeling. We publiceren wekelijks nieuwe TIPS.