Word je kaal? Krijg nu terug haar via elektrische impulsen – Onderzoek

Haargroei terug mogelijk bij kaalheidOnderzoek door:
Universiteit Wisconsin-Madison - USA

Ja, je leest het goed. Word je kaal of heb je last van kaalheid, dan zou je wel eens terug over een prachtige haardos kunnen beschikken door simpelweg enkele elektrische impulsen.

Studie onderzoek KLEINIn de Universiteit van Wisconsin-Madison in de Verenigde Staten heeft een onderzoeksteam namelijk een nieuwe en revolutionaire techniek ontwikkeld om haargroei terug te activeren. Bij kaalheid is het namelijk zo dat haarwortels als het ware slapen waardoor de haargroei gestopt wordt en kaalheid ontstaat.

Middels de nieuwe ontdekking worden deze haarwortels via lichte elektrische impulsen terug actief gemaakt waardoor de haargroei terug opstart.

Haardos en haartype zoals vroeger

Bij deze techniek van elektro-impulsen worden welwiswaar geen nieuwe haartjes geactiveerd zoals bij haarimplantaten bijvoorbeeld, waar een geheel nieuwe haardos wordt gecreëerd, maar worden bestaande haarwortels terug geactiveerd. Dit betekent dus dat de oude haardos en het bestaande haartype terug wordt gecreëerd.

Had je voor je kaalheid dus dun haar of dik haar of welke eigenschap dan ook, dan zal met de her-activering van de slapende haarwortels, hetzelfde type haar worden gecreëerd.

Behandeling volgens tijd van kaalheid

De onderzoekers merkten in hun studie tevens op dat de tijd en wijze van de behandeling eveneens bepaald wordt door de tijd dat de proefpersoon al kaal is. Bij langdurige kaalheid bijvoorbeeld vergt de behandeling duidelijk een langere tijdsinvestering dan als de proefpersoon sinds kort kaalheid begint te vertonen.

De onderzoekers stellen ook vast dat elke behandeling persoonsgebonden en individueel is. Waar bij de een als snel een resultaat wordt geboekt en haargroei terug te zien is, zal het bij de ander wat langer kunnen duren.

Kleine lichte elektrische pulsen

De studie toonde tevens aan dat slechts kleine lichte elektrische pulsen nodig zijn om de haargroei van de slapende haarwortels terug te activeren. De elektrische pulsen zijn zelfs zodanig licht dat de proefpersonen de pulsen gewoonweg niet voelden. Dit maakt dat de behandeling zeer goed verdragen kan worden en als het ware voor eenieder van toepassing zou kunnen zijn.

Er zijn nog wel verdere onderzoeken vereist om na te gaan welke invloed de behandeling met elektrische impulsen kan hebben op andere elektrische medische toestellen als bijvoorbeeld een pacemaker.

Thans toonde het onderzoek dat de kleine lichte elektrische impulsen niet diep in het lichaam doorsijpelen maar enkel de hoofdhuid penetreren en aldaar volledig opgenomen worden.

Geen risico’s in de behandeling

Het grote voordeel van de haarstimulatie via elektrische impulsen is dat de behandeling geen bijwerkingen vertoont wat wel eens het geval kan zijn bij andere haartechnieken.

Bij haartransplantaties bijvoorbeeld of haarstimulatie met medicijnen kunnen allerhande bijwerkingen of andere complicaties optreden wat het gebruik niet steeds toelaat. Dit is niet de situatie bij de elektrische behandeling dat vrijwel bij eenieder kan toegepast worden.

Nanogeneratoren als batterij

Bij de ontwikkeling van deze nieuwe behandeling werd tevens gebruik gemaakt van een revolutionaire techniek inzake voeding voor het toestelletje dat de elektrische pulsen genereert. Zo zal de elektriciteit niet opgewekt worden door een batterij zoals de meeste elektrische toestelletjes of dien je het toestel niet in te pluggen in het elektriciteitsnet, maar wordt gebruik gemaakt van nanogeneratoren.

Bij nanogeneratoren worden lichaamsbewegingen of thermische warmte van het lichaam omgezet naar elektriciteit. Dit maakt dat het toestel als het ware zelf-bevoorradend is en dus geen externe energie vereist. Van zodra je beweegt wordt elektriciteit opgewekt en worden elektrische pulsen naar de haarwortels gegenereerd.

De pulsen worden hierbij thans wel gekanaliseerd. Het is dus niet zo dat als je een uurtje zou gaan sporten in de gym, je haar een centimeter groeit.

Wat gaat het kosten

Een laatste voordeel van de behandeling zal vast en zeker de lage kostenfactor zijn. Het toestelletje en de wijze van behandelen is zo eenvoudig, dat het geheel in een aantrekkelijk prijskaartje kan gekleed worden al is het uiteraard aan de markt en de verdere evolutie zijn om een prijs te kleven aan de behandeling.

Kortom hebt u last van kaalheid en zoekt u naar een middel om uw haardos van vroeger terug te verwerven, dan biedt deze nieuwe techniek alvast opportuniteiten. Verder onderzoek loopt nog. Wordt zeker nog vervolgd.

Bron: Universiteit van Wisconsin-Madison
https://news.wisc.edu/electric-tech-could-help-reverse-baldness/


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Beauty gerelateerde pagina's
- BEAUTY categorie
- Acne en puistjes TIPS
- Afslanken TIPS
- Beauty TIPS
- Bodybuilding TIPS
- Bruine huid TIPS
- Cellulitis TIPS
- Haarverzorging TIPS
- Haar bij kaalheid
- Huidverzorging TIPS
- Make-up TIPS
- Massage TIPS
- Model worden TIPS
- Nagelverzorging TIPS
- Ontharen TIPS
- Permanente make-up
- Rimpels TIPS
- Sauna en spa TIPS
- Voetverzorging TIPS
- Witte tanden TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden


Hartelijk dank voor uw beoordeling. We publiceren wekelijks nieuwe TIPS.