Model of mannequin worden met leuke weetjes TIPS en advies

modellenbureau model worden TIPS

Uw link hier? Meer info

Tip 5 : Wat kan je doen om model te worden?

modellenbureauVele meisjes en jongens maar ook vrouwen en mannen dromen wel eens van een carrière als model of mannequin. Model zijn is dan ook vaak gekoppeld aan glamour en bekendheid wat door velen begeerd wordt. De vraag is thans wat men dient te doen om model te worden.

Dit is eigenlijk vrij eenvoudig hetgeen al kan geactiveerd worden door enkele foto’s kenbaar te maken. Ga eens langs bij een modellenbureau of castingbureau en leg er je foto’s voor. En het kan ook anders. De dag van vandaag is er de kracht van internet en sociale media die je kunnen lanceren. De kunst bestaat er thans in om origineel voor de dag te komen zodat je gezien wordt.

Tip 4 : Tip voor een fotosessie

(een tip van) Antwerp Photoshoot

Indien u een fotoshoot van je zelf wil laten nemen zorg er dan voor dat je goed uitgerust bent en er ook uit ziet. Dus geen avondje stappen de dag voordien.

Tip 3 : Hoe word je een model ?

(een tip van) Global Model Branding
Hoe wordt ik een "professioneel" model? Model zijn is zoveel meer dan enkel een "mooi" gezicht, natuurlijk help dit, maar dit is enkel het begin! Wil je echt aan je carrière werken en een hoger niveau bereiken? Dan moet je werken aan je "product". Je "LOOK": Niet alleen je gezicht maar ook lichaam en soul, je moet een gezonde levensstijl ontwikkelen.

Op zakelijk vlak: Hoe kom ik over. Hoe en waar kan ik me het best promoten en plaatsen in dit vak. Met een afwachtende houding kom je nergens, zeker niet in dit beroep.

Personal branding: Welk type model ben ik: commercieel, fashion, editorial?

Iedereen wil editorial doen, maar past dit echt bij jou look? Plaats jezelf bij het juiste type en werkt dit uit, in je portfolio,je composietkaart, met je make-up en kleding, welk agentschap en land past het best bij wat ik te bieden heb. Zo ga je gerichter werken en veel sneller resultaat boeken. Denk groots, zakelijk en neem dit beroep ernstig, en je zult verbaasd staan van het resultaat.

Tip 2 : Maten en looks zijn belangrijk

(een tip van) Fashionmove
Lengte , looks en goeie maten zijn belangrijk als je model wilt worden ! Investeer niet in peperdure opleidingen of portfolioshoots.

Tip 1 : Model worden, wat als je op straat aangesproken wordt?

Als je op straat aangesproken wordt door een vreemde, die je vraagt om modellenwerk te doen, let dan op enkele belangrijke zaken:

 • Als men komt aandraven met mooie termen, wees dan dubbel op je hoede. Meestal zijn te mooie woorden een middel om amateurisme te verbergen.
 • Een professioneel agentschap of fotograaf zal steeds onmiddellijk z'n visitekaartje met alle informatie aanreiken, en je onmiddellijk op alle vragen een antwoord kunnen geven.
 • Een agentschap, organisatie of wat dan ook, lijkt niet erg professioneel als er geen website van bestaat. We leven in 2019, het informatie-tijdperk ...
 • Een eenzaam persoon die kaartjes aan het uitdelen is, zonder enige vorm van promoteam om zich heen, is meestal niet de juiste schakel om je vertrouwen aan te schenken.
 • Je behoudt steeds zelf alle vrijheid om met het aanbod te doen wat je zelf wil, je mag je in geen geval laten beïnvloeden op het ogenblik zelf.

De beste manier om even na te kijken met wie je te doen hebt, is thuis de website gaan bekijken van het agentschap, en zelf contact op te nemen voor het invullen van je eventuele vragen. Daarna kan je, indien je dat wenst, een afspraak vastleggen om je te gaan voorstellen.

Neem steeds iemand mee waarop je kan vertrouwen, en indien mogelijk, die wat kennis of inzicht van zaken heeft. Als minderjarige (-18) ga je nooit alleen, maar neem je steeds je beide ouders mee.

Laat je verder niet vangen door :

A. Organisaties die beweren dat een professionele voorbereiding als model, mannequin of hostess niet zo belangrijk is, maar dat enkel en alleen een portfolio van belang is. Dit is je reinste onzin, en het gaat hun alleen maar om het verkopen van peperdure portfolio's die bovendien in vakkringen absoluut waardeloos zijn. Sommigen durven voor één enkele portfolio meer dan 1000 Euro vragen !!! Bovendien worden je daarna ook handenvol opdrachten door hen beloofd, terwijl ze nooit één enkele opdracht aanbieden. De slachtoffers van zulke praktijken hangen er dus aan voor hun geld. Je zou jammer genoeg zeker niet de eerste zijn.

B. Organisaties die d.m.v. verschillende ingenieus opgezette truks en ingewikkelde systemen zoals bijv. zogenaamde "derderangs-" verkiezingen, aan modellen en mannequins proberen te raken. Als je aan een verkiezing wil deelnemen, zorg er dan voor dat je weet met wie je in zee gaat, en vraag naar referenties van vorige deelne(e)m(st)ers. De miss zelf, de eredames, en andere vorige deelnemers zullen je maar wat graag inlichten over het verloop van de vorige verkiezing. Indien men deze niet aan jou wil doorgeven, heb je te maken met een organisatie die iets te verbergen heeft. Een afrader dus. (Verwacht niet dat je op deze manier het telefoonnr. van Miss België e.d. zal verkrijgen, het gaat hier om kleinere en lokale, of minder bekende verkiezingen.)

C. Agentschappen die je eerst vooral een (te duur) portfolio willen aansmeren, vooraleer over iets anders te praten. Eerst moet je de kans krijgen om te zien of je wel degelijk geschikt bent voor deze wereld (velen onderschatten het nogal wel eens), daarna behoud je steeds zelf de vrije keuze om verder te investeren, als je daar zin in hebt, en als het zinvol blijkt.

D. Agentschappen / organisaties die je zomaar een inschrijving onder de neus schuiven, met een houding alsof het vanzelfsprekend is dat je bij hen bent gekomen om een contract te ondertekenen, in plaats van inlichtingen te nemen. Jij hebt het laatste woord, jij beslist wat je zelf graag doet, laat niemand dus voor jou beslissen.

Als je een overeenkomst hebt ondertekend die volgens de wettelijke normen werd opgesteld, ben je verplicht om deze na te komen, of te betalen, ook als je er zonder meer uitstapt. Indien je daaraan twijfelt, kan je steeds te rade bij een advocaat, of zelfs rechtstreeks bij de bevoegde rechtbank van het juridisch arrondissement waar de zetel van het betreffende bedrijf gevestigd is. In elk geval zal het je goedkoper uitkomen dan achteraf met de gebakken peren te zitten.

E. En ten slotte agentschappen die je op voorhand al de Hemel op aarde beloven door te beweren dat je binnenkort grote sommen zal verdienen met modellenwerk e.d. Blijf steeds met je beide voeten op de grond, en begin zeker nooit te zweven door loze beloftes. Zie je instap in de wereld als model en/of mannequin heel nuchter in, en zie het vooral in het begin als een hobby, waar je weliswaar één en ander kan uithalen, ook op financieel vlak

Een samenvatting

 1. Laat je nooit dwingen om iets te ondertekenen, maar handel uit vrije wil, na goed te zijn ingelicht.
 2. Zorg ervoor dat alles wat men je belooft, ook op papier staat.
 3. Als je iets niet zeker weet, vraag dan verdere info aan bij andere organisaties.
 4. Betaal nooit een groot bedrag (meer dan 50 Euro) op voorhand.
 5. Laat je niet vangen door malafide praktijken.
 6. Als je klachten hebt of navraag wil doen kan je terecht bij een advocaat, de balie van de bevoegde Rechtbanken, Test Aankoop, Ministerie van Economische Zaken, e.d.
 7. Zorg ervoor dat je terecht komt bij een agentschap of een organisatie die je ook de nodige begeleiding en steun kan bieden waar nodig. Een portfolio betalen, of enkel een opleiding volgen, om er daarna alleen voor te staan, heeft echt geen zin.
 8. Wees er zeker van dat je wel enige toekomst kan hebben als model of mannequin, en laat je niet zomaar inschrijven, of iets verkopen.

Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
- Dameskleding en mode
- Herenkleding en mode
- Kinderkleding en mode
- Bruidskleding en bruidsmode

Beauty gerelateerde pagina's
- BEAUTY categorie
- Acne en puistjes TIPS
- Afslanken TIPS
- Beauty TIPS
- Bodybuilding TIPS
- Bruine huid TIPS
- Cellulitis TIPS
- Haarverzorging TIPS
- Haar bij kaalheid
- Huidverzorging TIPS
- Make-up TIPS
- Massage TIPS
- Model worden TIPS
- Nagelverzorging TIPS
- Ontharen TIPS
- Permanente make-up
- Rimpels TIPS
- Sauna en spa TIPS
- Voetverzorging TIPS
- Witte tanden TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


Hartelijk dank voor uw beoordeling. We publiceren wekelijks nieuwe TIPS.