Uw TIP of website LINK op deze website? Meer informatie
 

Acne en puistjes met leuke weetjes TIPS en advies

acne puistjes jeugdpuistjes TIPS 01

Hier vindt u leuke TIPS en studies van Universiteiten over acne en puistjes.


♥ Leuke acne producten kopen
- bol.com / acne
- Amazon / acne


FILMTIP
Hoe kan je acne best wegwerken met make-up - Xelly Cabau

NIEUW - Tip 12 : Last van acne of puistjes, dan heb je misschien te weinig vetten in je voeding.

Studie onderzoek KLEINStudie en onderzoek
Als je al wat ervaring hebt met acne en puistjes, dan zal je kunnen beamen dat voeding een grote rol speelt met de intensiteit van acne of puisten. Soms heb je veel last van acne en soms is het minder tot zelfs volledig weg. Maar hoe komt dat nu eigenlijk en welke rol speelt voeding dan?

Om hieraan een antwoord te geven moeten we even een recente studie en onderzoek raadplegen, uitgevoerd door een Universiteit. In deze Universiteit hebben onderzoekers de relatie tussen acne en voeding uitgebreid onderzocht en kwamen ze tot een vreemde vaststelling. Tot dusver dacht iedereen dat acne of puistjes gerelateerd waren met de vetten in ons lichaam, en dus ook in je voeding.

Des te meer vettig eten we naar binnen speelden, des te meer acne enkele dagen later. Dit lijkt logisch omdat bij het eten van vettige voeding onze huid ook vettiger wordt, de poriën in de huid verstopt raken en we dus meer acne ontwikkelen. Doch blijkt deze redenering niet juist te zijn volgens het onderzoek.

Wat toonde het onderzoek?

De onderzoekers stelden vast de intensiteit van acne en puisten gerelateerd zijn met zowel vetten als koolhydraten in je lichaam en dus ook in je voeding. Maar wel niet in de zin zoals we die in gedachte hadden. Het eten van vettige voeding zou wel eens een positief effect kunnen hebben op acne inplaats van een negatieve. De onderzoekers stelden namelijk vast dat voornamelijk de koolhydraten in je lichaam de boosdoeners zijn voor het ontwikkelen van acne, en niet de vetten.

Meer nog, door het eten van vetten zou je acne wel eens kunnen verminderen. En dit omdat het eten van vetten de koolhydraten in je lichaam vermindert. En zoals nu geweten, zijn de koolhydraten de boosdoeners voor acne en puistjes.

Koolhydraten, zoals suikers bijvoorbeeld, zijn energie voor het lichaam maar een teveel aan koolhydraten kan het lichaam niet verwerken. Om dit teveel aan koolhydraten uit het lichaam te krijgen moet insuline aangemaakt worden.

De aanmaak van insuline stimuleert de aanmaak van hormonen in het lichaam. Van hormonen, zeker testosteron, is geweten dat ze het vetgehalte op de huid vergroten, wat aanzienlijk kan zijn. Dit groot vetgehalte op de huis zorgt er dan weer voor dat de poriën in de huid verstoppen waardoor dan weer acne en puistjes ontstaan.

Samengevat, conclusie

Als we even samenvatten dan kunnen we stellen dat we vooral naar het percentage koolhydraten moeten kijken in onze voeding en minder naar de vetten. Dit betekent uiteraard niet dat je elke dag een portie friet naar binnen kan spelen, want ook dat zal ergens een uitwerking hebben.

Doch is het vooral de kunst de hormoonproductie onder controle te krijgen wat, als we louter naar voeding kijken, vooral door de koolhydraten wordt bepaald. Uiteraard zijn er nog andere zaken die de hormoonspiegel beïnvloeden maar volgens de studie moeten we de koolhydraten zeker onder de loep leggen in de dagelijkse voeding.

Tip 11 : Wat is acne of wat zijn puistjes eigenlijk?

Acne of ook wel puistjes of jeugdpuistjes genaamd zijn onderhuidse “mee-ëters” die zich ongewenst op de huid profileren. Het zijn huidopeningen die omwille van een bepaalde reden verstopt zijn geraakt en dewelke vervolgens een ontsteking vertonen. Ze worden dan rood en krijgen een witte kern waarin de puist vervat zit.

Op zich is acne of puisten geen ernstige aandoening en heeft het derhalve eerder een psychologisch effect, hetgeen wel ernstig kan zijn, aangezien het de algemene schoonheid en zelfvertrouwen aantast. Daarnaast kunnen puisten tevens vervelend en zelfs pijnlijk zijn.

acné puisten jeugdpuistjes

Acne is een huidaandoening dat zich uit onder de vorm van puistjes en kan zich zowel bij meisjes, vrouwen, jongens en mannen uiten. Ze worden veelal jeugdpuistjes genoemd omdat de puistjes zich voornamelijk rond de pubertijd profileren al kan acne of de vorming van puisten ook langere tijd aanhouden.

De meest voorkomende plaatsen waar acne of puistjes gevormd worden zijn het aangezicht en het bovenlichaam al kunnen puistjes ook overal op het lichaam gevormd worden.

Is acne eigenlijk gevaarlijk?

Acne is geen gevaarlijke huidaandoening en creëert eerder een psychologische ergernis onder de vorm van onsmakelijk en onverzorgd. Daarnaast kan een pijn ontstaan op de locatie waar de puist gevormd wordt. Omwille van de onsmakelijkheid die puisten en acne veroorzaakt ontstaat een beauty-behoefte zeggende dat men problemen ervaart zichzelf te tonen en op zoek gaat naar behandelingen om de acne, meerbepaald te puisten te verwijderen.

Tip 10 : Wat mag je zeker niet doen bij acne?

Ludo claes TIPSEen eerste reactie is de puistjes uit te knijpen. Dit is niet alleen pijnlijk maar veroorzaakt tevens een litteken aangezien een wonde wordt gemaakt bij het uitknijpen. Het uitknijpen van puisten is dan ook niet aan te raden maar biedt een eenvoudige, snelle en directe oplossing.

Als u overweegt om een irriterende puist uit te knijpen, draag er dan zorg voor dat de puist effectief rijp is om uitgeknijpt te worden en dat uw handen goed gewassen zijn opdat geen bacteriën in de wonde komen. Het zou wel eens kunnen dat het visuele zicht van de "uitgeknijpte" puist erger oogt dan de puist op zich. En als de puist je toch stoort in visueel oogpunt, dan is het beter niet de puist uit te knijpen maar het witte puntje, dat je niet wil zien, ietwat weg te krabben.

Tip 9 : Is er verschil in huidtype en het vormen van acne

Inzake acne en puistjes is reeds veel onderzoek gedaan met name wat de invloed van de voeding zou kunnen zijn op het aanmaken van puisten. Dit onderzoek is nog niet sluitend doch zijn er reeds bepaalde indicaties dat zuivelproducten en chocolade een mogelijke invloed kunnen hebben op de aanmaak van puistjes.

Daarnaast worden puistjes en acne veelal gevormd bij een vettige huid en is het aan te raden de huid droog te houden. Dit kan op verschillende manieren doch is het even opletten aangezien acne snel reageert op irritaties. Als u met andere woorden cosmetica producten of make-up producten gaat gebruiken om de puistjes te behandelen is het aan te raden om PH-neutrale producten te gebruiken.

Tevens heeft zonlicht een positief effect op acne en puistjes aangezien zonlicht een droging van de vetten op de huid creëert. Doch overdrijf niet met teveel zonlicht. Ook kan voeding met antioxidanten zoals verse groenten of groene thee het acne en puistjes verminderen.

Tip 8 : Hoe je gezicht wassen bij acne en puistjes?

Dit lijkt misschien een vrij voor de hand liggende vraag, maar als je last hebt van acne en puistjes in je gezicht dan is het wassen van je gezicht niet zo evident en kan een foutief wassen nog meer puistjes genereren. Het juist wassen van je gelaat is dan ook zeer voornaam. Als eerste moet je vooral je handen goed wassen.

Je handen zijn een bron van bacteriën, aangezien je tijdens de dag van alles aanraakt en vastneemt en die bacteriën komen op je gezicht te zitten bij het wassen van je gelaat. Dus eerst je handen goed met zeep wassen vooraleer je je gezicht wast.

Was je gezicht ook bij voorkeur nooit met een washandje. Een washandje is te grof waardoor je je beschermlaag op het gelaat beschadigd wat tot meer acne-vorming kan leiden. Was je gezicht bijgevolg enkel met je handen (propere handen weliswaar).

Waarom best geen zeep gebruiken?

Als je handen proper zijn, dan kan je je gezicht wassen. Dit doe je met water en zeker niet met zeep. Zeep gaat de beschermlaag op je huid gegarandeerd weghalen waardoor je huid gestimuleerd wordt om extra beschermlaag te creëren wat dan weer leidt naar een verhoging van acné risico. Niet doen dus.

Gebruik bij het wassen gewoon water of indien gewenst speciale acne of huidvriendelijke zeep. Als je je gezicht gaat wassen, wrijf dan ook niet te hard, maar wees zacht. Zet met je handen niet te veel druk op je gezicht zodat je ook nu weer je beschermlaag niet beschadigd. Kijk ook even naar de temperatuur van het water. Dit is best op lichaamstemperatuur of ietwat lauw of warm.

Vermijd zeker heet of te koud water. Hierop gaat je huid sterk reageren wat het acne dus weer kan bevorderen. Kortom, ga je je gezicht wassen, wat je zeker tweemaal per dag zou moeten doen om alle onreinheden, die de kans op acne verhogen, te verwijderen, neem dan zeker voorgaande tips even in acht en verklein hierdoor een mogelijke toename van acne.

Tip 7 : Heeft stress en slaap een invloed op acne?

Ja, en niet een klein beetje. Meerdere studies en onderzoeken hebben aangetoond dat stress een belangrijk factor is in het ontwikkelen en doorzetten van acne en puistjes. En dit op alle leeftijden. Stress heeft een directe invloed op de hormonenspiegel en verhoogt het risico op vorming van acne. Vermijden of reduceren van stress is dus zeker een must als je overmatig last hebt van acne.

Naast de stressfactor, die je zo laag mogelijk dient te houden, is voldoende slaap eveneens een zeer voorname factor. Tijdens onze slaap is het lichaam volop aan de slag om te helen en te verzorgen. Dit van de schade die we tijdens de dag opgelopen hebben. Het helen en genezen geldt ook voor je huid.

Tijdens je slaap zal je huid hard in de weer zijn om de opgelopen schade door acne te genezen en te helen. Voldoende slaap zorgt er dus voor dat je beschadigde huid weer goed geneest. Zeker doen dus.

Tip 6 : Is je kussensloop wel proper?

Ludo claes TIPSIk kan me inbeelden dat je niet direct een link legt tussen acne en een kussensloop maar stel jezelf eens even volgende vraag: wat ben je met al die inspanningen doorheen de dag om je gelaat proper te houden als je nachts op een vuil kussen gaat liggen? Effe een nadenkertje, toch?

Je slaapt gemiddeld acht uur per dag wat betekent dat je gedurende al die tijd met je gezicht in een kussen ligt waardoor je de bacteriën en het vuil van je gezicht overdraagt naar je kussen. De nacht erna ga je terug slapen en leg je je gezicht terug in het vuile kussen. Niet echt een aanrader als je overmatig last hebt van puistjes. Een propere kussensloop is met andere woorden even het bekijken waard.

Hierbij moet je even volgend bedenken. Als je je kussen dagelijks keert kan je twee keer proper op eenzelfde kussenkant liggen (onderzijde en bovenzijde). Daarna draai je het kussen om (onderste boven leggen) en kan je weer twee keer op een proper kussen liggen (onderzijde en bovenzijde). Gezamenlijk kan je dus met één kussensloop vier keer op een propere zijde liggen. Daarna is het te adviseren de kussensloop te wassen en een andere kussensloop te gebruiken.

Tip 5 : Ernstige acne - doe beroep op de dermatoloog of huidarts

Heeft u ernstige acnevorming of meerdere puisten die u irriteren, dan kan u beroep doen op specifieke behandelingen. De dag van vandaag bieden schoonheidsinstituten tal van gespecialiseerde behandelingen die acne kunnen wegwerken, doch is enig geduld vereist en kan bij de behandeling eerst een verergering van de acne optreden. Dit omdat de huid reageert op de behandeling door de talgklieren, die de acne en puisten aanmaakt, te stimuleren. Daarom is geduld en meerdere behandelingen vereist.

Heeft u last van overmatig acne en puistjes, breng dan eens een bezoek aan uw huisarts of dermatoloog of breng eens een bezoek aan een schoonheidsinstituut of beautysalon. Zij kunnen u informeren naar de mogelijkheden zoals een lichttherapie, een liposomale fotodynamische therapie met aminolevulinezuur, een antibiotica en zo meer.

Doch denk erom. Ook al ziet het er niet uit, in de meeste gevallen verdwijnt de vorming van acné vanzelf op een bepaalde leeftijd en kan een aanpassing in de voeding reeds veel resultaat bieden.

TIP 4 : Wat doet microdermabrasie voor acne?

(een tip van) Lara beauty
Wist u dat een microdermabrasie behandeling vergoed kan worden door uw zorgverzekeraar? Microdermabrasie is een mechanische dieptepeeling die de huid glad, zacht en jeugdig maakt. Op effectieve wijze wordt de huid ontdaan van dode huidcellen en wordt de bloedcirculatie en de aanmaak van cellen in het bindweefsel van de huid gestimuleerd.

TIP 3 : Enkele praktische tips voor Acne

een tip van) Beauty De Lotus
Voor acne of gemengde huid : neem het sap van een halve sinaasappel en meng dit met groene klei poeder : je krijgt een prima masker met fruitzuren (je laat het 20min'zitten en wast alles daarna af)

Voor acne huid of puistjes : essentiële olie van TEA TREE werkt heel ontsmettend en antibacteriologisch , je kan je klei of andergezichtsmasker actiever maken door 2 druppeltjes TEA TREE olie toe te voegen , of 1 druppeltje samen met je dag of nachtcreme als je een opstoot hebt.

TIP 2 : Hoe een gezichtsmasker best aanbrengen bij acne ?

(een tip van) Puistentips
Een feit, en heel belangrijk, is dat u de gezichtsmasker minimaal 10 minuten op moet laten en maximaal 20 minuten, dit omdat de gezichtsmasker moet intrekken in uw huid om de vitaminen te geven die in de gezichtsmasker zitten. Dit omdat de werkstoffen die hierin zitten die tijd nodig hebben om in de huid te trekken.

Het is ook heel belangrijk dat u pas na het douchen of na een warm bad het gezichtsmasker op doet, dus altijd zorgen dat uw huid voorverwarmd is, want in een warme huid staan de poriën open en trekt het masker zich makkelijker in de huid. Een masker word vaak met een maskerkwast aangebracht, wat ik u dus ook aanraad om irritatie en schade aan uw huid te voorkomen.

Tip 1 : Huidonderzoek - Acne en puistjes ook op oudere leeftijd

Studie onderzoek KLEINHet zal je misschien verbazen maar acne ofwel jeugdpuistjes is niet enkel een kwaal bij jongeren en pubers, maar kan zich blijven doorzetten tot op latere leeftijd tot zelfs 50+ leeftijden. Dit werd bevestigd door een Amerikaanse studie die aantoonde dat 20% van de bevolking gedurende één of andere periode wel geteisterd wordt door acne of puistjes op latere leeftijd.

A. Wat toonde het acne onderzoek?

Het onderzoek toonde tevens aan dat vrijwel alle jongeren en pubers met acne worden geconfronteerd al dient onderscheid gemaakt te worden in de grootte ofwel sterkte van de acne. Waar sommigen nu en dan eens verveeld zitten met een occasioneel puistje zijn er helaas anderen die sterk en langdurig met puistjes geconfronteerd worden waarbij een bezoek aan een dermatoloog of schoonheidsspecialiste soelaas kan brengen.

B. Wat is eigenlijk de specifieke oorzaak van acne?

Als we kijken naar de oorzaak van acne dan is geweten dat puistjes ontstaan doordat huidporiën, voornamelijk is het gelaat, worden geblokkeerd door een vette huid gecombineerd met dode huidcellen waarin vervolgens bacteriën gaan nestelen. Vervolgens zullen stress, hormonen, voeding, en hygiënische aspecten de sterkte van de acne bepalen. Maar ook externe factoren zijn bepalend. Denk hierbij aan vuile handen (bacteriën) bijvoorbeeld waarmee je in je gezicht wrijft en bacteriën overdraagt.

Als je dit leest dan zou je denken dat vaak je gelaat wassen oplossingen zou bieden doch is dit helaas niet zo. Je gelaat maakt namelijk een beschermlaagje aan, die je bij het wassen verwijderd en je het gelaat als het ware forceert om een nieuwe laag te leggen met wederom een risico voor het creëren van nieuwe puistjes. Beter is om het gelaat enkel met water te wassen en zeker geen washandje of dergelijke te gebruiken opdat de beschermlaag aanwezig blijft.

C. Wat met acne en voeding?

Wat voeding betreft hebben gevoerde onderzoeken geen duidelijk verband kunnen leggen met bijvoorbeeld vettige voeding en acne al biedt gezonde voeding uiteraard wel een gezondere huid. Ga je make-up gebruiken in je gelaat, dan is het tevens aan te raden om make-up op basis van olie te vermijden. Olie creëert een vettige laag op de huis waardoor de huid niet kan ademen en de poriën geblokkeerd raken wat dan weer de basis is voor het creëren van puistjes.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd
- Gelaatsverzorging TIPS
- Rimpels TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


Hartelijk dank voor uw beoordeling.
 
Nieuwe tips: NIEUW - PARTY - HOBBY - BEAUTY - KLEDING - HUMOR - GEZONDHEID - WONEN - TUIN - ELEKTRO - AUTO - DIEREN - WERK - ZAKELIJK - Contact
Uw tip of link op deze website? Meer informatie