Acne puistjes en jeugdpuistjes – TIPS en weetjes uit België en Nederland – studies en onderzoek

U bent hier : Home > Beauty > Acne Puistjes

acne puistjes jeugdpuistjes TIPS 01

- Onderzoek 1 : Wist je dat ... acne en puistjes ook voorkomen bij ouderen tot zelfs 50+ leeftijd

- Onderzoek 2 : zie volgende update


Tip 3. Wat doet microdermabrasie voor acné ? (een tip van) Lara beauty

Wist u dat een microdermabrasie behandeling vergoed kan worden door uw zorgverzekeraar? Microdermabrasie is een mechanische dieptepeeling die de huid glad, zacht en jeugdig maakt. Op effectieve wijze wordt de huid ontdaan van dode huidcellen en wordt de bloedcirculatie en de aanmaak van cellen in het bindweefsel van de huid gestimuleerd.Tip 2. Enkele praktische tips voor Acné (een tip van) Beauty De Lotus

TIP 1: voor acne of gemengde huid : neem het sap van een halve sinaasappel en meng dit met groene klei poeder : je krijgt een prima masker met fruitzuren (je laat het 20min'zitten en wast alles daarna af)
TIP 2: voor acne huid of puistjes : essentiële olie van TEA TREE werkt heel ontsmettend en antibacteriologisch , je kan je klei of andergezichtsmasker actiever maken door 2 druppeltjes TEA TREE olie toe te voegen , of 1 druppeltje samen met je dag of nachtcreme als je een opstoot hebt.

Tip 1. Hoe een gezichtsmasker best aanbrengen bij acné ? (een tip van) Puistentips

Een feit, en heel belangrijk, is dat u de gezichtsmasker minimaal 10 minuten op moet laten en maximaal 20 minuten, dit omdat de gezichtsmasker moet intrekken in uw huid om de vitaminen te geven die in de gezichtsmasker zitten. Dit omdat de werkstoffen die hierin zitten die tijd nodig hebben om in de huid te trekken. Het is ook heel belangrijk dat u pas na het douchen of na een warm bad het gezichtsmasker op doet, dus altijd zorgen dat uw huid voorverwarmd is, want in een warme huid staan de poriën open en trekt het masker zich makkelijker in de huid. Een masker word vaak met een maskerkwast aangebracht, wat ik u dus ook aanraad om irritatie en schade aan uw huid te voorkomen.


Acne en puistjes - Wat moet je zeker weten?

Ancé of puisten, steenpuisten of jeugdpuistjes zijn onderhuidse “mee-ëters” die zich ongewenst op de huid profileren. Het zijn huidopeningen die omwille van een bepaalde reden verstopt zijn geraakt en dewelke vervolgens een ontsteking vertonen. Ze worden dan rood en krijgen een witte kern waarin de puist vervat zit. Op zich is acné of puisten geen ernstige aandoening en heeft het derhalve eerder een psychologisch effect, hetgeen wel ernstig kan zijn, aangezien het de algemene schoonheid en zelfvertrouwen aantast. Daarnaast kunnen puisten tevens vervelend en zelfs pijnlijk zijn.

Last van acné of puistjes, wat kan je doen?

acné puisten jeugdpuistjesAcné is een huidaandoening dat zich uit onder de vorm van puistjes en kan zich zowel bij meisjes, vrouwen, jongens en mannen uiten. Ze worden veelal jeugdpuistjes genoemd omdat de puistjes zich voornamelijk rond de pubertijd profileren al kan acné of de vorming van puisten ook langere tijd aanhouden. De meest voorkomende plaatsen waar acné of puistjes gevormd worden zijn het aangezicht en het bovenlichaam al kunnen puistjes ook overal op het lichaam gevormd worden.

Ancé is geen gevaarlijke huidaandoening en creëert eerder een psychologische ergernis onder de vorm van onsmakelijk en onverzorgd. Daarnaast kan een pijn ontstaan op de locatie waar de puist gevormd wordt. Omwille van de onsmakelijkheid die puisten en acné veroorzaakt ontstaat een beauty-behoefte zeggende dat men problemen ervaart zichzelf te tonen en op zoek gaat naar behandelingen om de acné, meerbepaald te puisten te verwijderen. Een eerste reactie is de puistjes uit te knijpen. Dit is niet alleen pijnlijk maar veroorzaakt tevens een litteken aangezien een wonde wordt gemaakt bij het uitknijpen.

Het uitknijpen van puisten is dan ook niet aan te raden maar biedt een eenvoudige, snelle en directe oplossing. Als u overweegt om een irriterende puist uit te knijpen, draag er dan zorg voor dat de puist effectief rijp is om uitgeknijpt te worden en dat uw handen goed gewassen zijn opdat geen bacteriën in de wonde komen.

Inzake acné en puistjes is reeds veel onderzoek gedaan met name wat de invloed van de voeding zou kunnen zijn op het aanmaken van puisten. Dit onderzoek is nog niet sluitend doch zijn er reeds bepaalde indicaties dat zuivelproducten en chocolade een mogelijke invloed kunnen hebben op de aanmaak van puistjes. Daarnaast worden puistjes en acné veelal gevormd bij een vettige huid en is het aan te raden de huid droog te houden. Dit kan op verschillende manieren doch is het even opletten aangezien acné snel reageert op irritaties. Als u met andere woorden cosmetica producten of make-up producten gaat gebruiken om de puistjes te behandelen is het aan te raden om PH-neutrale producten te gebruiken.

Tevens heeft zonlicht een positief effect op acné en puistjes aangezien zonlicht een droging van de vetten op de huid creëert. Doch overdrijf niet met teveel zonlicht. Ook kan voeding met antioxidanten zoals verse groenten of groene thee het acné en puistjes verminderen. Heeft u ernstige acnévorming of meerdere puisten die u irriteren, dan kan u beroep doen op specifieke behandelingen. De dag van vandaag bieden schoonheidsinstituten tal van gespecialiseerde behandelingen die acné kunnen wegwerken, doch is enig geduld vereist en kan bij de behandeling eerst een verergering van de acné optreden. Dit omdat de huid reageert op de behandeling door de talgklieren, die de acné en puisten aanmaakt, te stimuleren. Daarom is geduld en meerdere behandelingen vereist.

Heeft u last van overmatig acné en puistjes, breng dan eens een bezoek aan uw huisarts of dermatoloog of breng eens een bezoek aan een schoonheidsinstituut of beautysalon. Zij kunnen u informeren naar de mogelijkheden zoals een lichttherapie, een liposomale fotodynamische therapie met aminolevulinezuur, een antibiotica en zo meer. Doch denk erom. Ook al ziet het er niet uit, in de meeste gevallen verdwijnt de vorming van acné vanzelf op een bepaalde leeftijd en kan een aanpassing in de voeding reeds veel resultaat bieden.

Meer TIPS bij volgende update. Sla deze pagina zeker op bij uw favorieten.

> Meer beauty TIPS
> Gelaatsverzorging TIPS
Moppen en grappen
Promoties