Uw TIP of website LINK op deze website? Meer informatie
 

Ergonomie en ergonomische meubelen met weetjes TIPS en advies

ergonomie kantoor thuis TIPS

Hier vindt u leuke TIPS en studies van Universiteiten over ergonomie.


♥ Leuke ergonomie producten kopen
- bol.com / ergonomie
- Amazon / ergonomie


FILMTIP
Leukt tips voor ergonomie op kantoor - Backshop

Tip 4 : Voorkom rugklachten met een ergonomische zithouding

Heb je een zittend beroep dan is het aan te raden een goede ergonomische zithouding aan te nemen teneinde rugklachten te vermijden. Bij een goede zithouding denken we aan een rechte rug die goed door de kantoorstoel gesteund wordt, een goede armleun op ellebooghoogte en dat de voeten steun vinden op ofwel een voetsteun of de grond. Dit laatste weliswaar met platte voet. Een bolle rug is zeker te vermijden.

In feite is er geen goede houding als je langdurig zit en is het regelmatig veranderen van houding aangeraden afgewisseld door nu en dan eens rechtop staan of een korte wandeling maken. Naast een goed ingestelde ergonomische kantoorstoel is ook de kantoortafel of werktafel van belang. Beiden, stoel en tafel, moeten goed op elkaar afgestemd zijn wil men een ergonomische zithouding realiseren.

Ergonomie TIPS

Deze ideale houding wordt ook wel de open heuphoek genoemd omdat bij de ideale zithouding een hoek wordt gevormd die groter is dan 90 graden tussen de rug en de benen waardoor de bekken ietwat naar voor kantelen en een kromme rug zithouding wordt vermeden.

Kortom, bent u opzoek naar ergonomische meubelen, denk dan zowel aan de tafel als de stoel en tracht een open heuphoek aan te nemen.

Tip 3 : Dynamisch zitten. Het sleutelwoord in ergonomie

(een tip van) ErgoProfs
Een goede werkhouding wordt ondersteund door de juiste instelling van het meubilair. Echter is de afwisseling in werkhouding, ook wel dynamisch zitten genoemd, nog belangrijker. Afwisseling in werkhouding en werkzaamheden is hier het sleutelwoord.

Tip 2 : Hoe de juiste ergonomische werkhouding vinden?

Bij het vinden van de juiste ergonomische werkhouding; stel eerst de stoel in, zithoogte, zitdiepte en armleggers. Hierna stelt u de hoogte van het bureau in op de hoogte van de armleggers.

Tip 1 : Waarom individueel verstelbare verlichting op de werkplek

(een tip van) Designtopics
Individueel verstelbare bureau en werkplekverlichting zou een integraal onderdeel van een ergonomisch ingerichte werkplek moeten zijn, want goede verlichting is belangrijk om veilig en gezond te kunnen werken. Hoewel talloze kantoorhoudende organisaties "Het Nieuwe Werken" invoeren of zich er op z'n minst op oriënteren, blijkt werkplekverlichting vaak nog een onderbelicht thema te zijn.

Want veel belangrijker dan een eigen werkplek of kamer, is de individuele controle die een medewerker kan uitoefenen op het eigen comfort. Dit heeft een niet te onderschatten psychologische betekenis. Daarnaast zijn er natuurlijk fysieke aspecten: denk aan oudere werknemers die meer licht nodig hebben om documenten te kunnen lezen.

Werkverlichting en ziekteverzuim

Werkplekverlichting kan daarmee niet alleen een bijdrage leveren aan het comfort en ergonomie van de individuele kantoorwerker, maar zelfs aan de preventie van ziekteverzuim. Maar er is meer. Door het toepassen van werkplekverlichting kan er een substantiële energiebesparing worden gerealiseerd. Individueel instelbare werkplekverlichting brengt het licht precies daar waar het nodig is: op het werkvlak en het toetsenbord.

Het beeldscherm is een lichtbron van zichzelf, daar is dus geen licht voor vereist. Maar al is omgevingsverlichting natuurlijk wel nodig om grote contrasten te voorkomen, het kan aanzienlijk worden gedimd. Hierin zit dan ook de grootste besparing. Moderne led verlichtingsarmaturen, al dan niet voorzien van dimmers en aanwezigheidssensor, verbruiken een minimale hoeveelheid stroom.

Algemene informatie ergonomie

Ergonomie is een belangrijk gegeven in ons dagelijks bestaan zowel op werk als thuis. Ergonomie staat voor een ergonomische houding van het menselijk lichaam waarin de gewrichten en spieren minimaal belast worden waardoor we rugpijn, nekpijn of dergelijke kunnen minimaliseren of geheel vermijden. Ergonomische meubelen zijn hierin zeer belangrijk aangezien de ergonomische meubelen de houding van het lichaam bepalen.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
- Wist je dat een slechte zithouding de oorzaak is van nekpijn
Wist je dat klinische massage bewezen succesvol is bij lage chronische rugpijn
Kantoorstoelen TIPS
Kantoormeubelen TIPS
Zitmeubelen en sofa's TIPS
Meubelen en meubelwinkels TIPS
Bedden en matrassen TIPS
Massage en masseren TIPS
Massagestoelen TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


Hartelijk dank voor uw beoordeling.
 
Nieuwe tips: NIEUW - PARTY - HOBBY - BEAUTY - KLEDING - HUMOR - GEZONDHEID - WONEN - TUIN - ELEKTRO - AUTO - DIEREN - WERK - ZAKELIJK - Contact
Uw tip of link op deze website? Meer informatie