Uw TIP of website LINK op deze website? Meer informatie
 

Magazijninrichting en magazijnstellingen met weetjes TIPS en advies

magazijninrichting magazijnstelling TIPS

Hier vindt u leuke TIPS en studies van Universiteiten over magazijninrichting.


FILMTIP
Leuke tips voor magazijninrichting - Jungheinrich

NIEUW - Tip 10 : Gebruik kunststof magazijnstellingen voor hygiëne

(een tip van) Stellingspecialist
Kunststof opslagsystemen zoals magazijnstellingen, volgens de richtlijnen van HACCP. Kunststof stellingen zijn daar toe te passen waar hygiënische opslag een vereiste is. Het huidige REA systeem heeft een uitgebreid assortiment stellingen, rekken, nautische stellingen, bakkenwagen, schalenwagens, werktafels, zitbanken, garderobebanken, kinderboxen, omkleedtafels etc. De oplossing voor de voedingsindustrie en recreatieve sectoren. Kunststof opslagsystemen zijn sterk, stevig, stabiel en gemakkelijk in het gebruik!

Tip 9 : Hoe de opslagcapaciteit van uw magazijn verdubbelen?

(een tip van) Magazijninrichter
Als u de opslagcapaciteit van uw magazijn wilt vergroten, kunt u meer ruimte creëren door een entresolvloer ook wel bekend als tussenvloer te plaatsen. Deze tussenvloeren vrijdragend en worden niet aan bestaande constructie vastgemaakt. Zowel de hoogte als de oppervlakte van uw magazijn wordt dan zo efficiënt mogelijk gebruikt. Verdubbel dus eenvoudig de capaciteit van uw magazijn.

Tip 8 : Tip voor vloermarkering in een magazijn

(een tip van) Jeka
Als het in uw magazijn moeilijk is om vloermarkeringen aan te brengen, bijvoorbeeld omdat het verplaatsen van pallets deze beschadigen, dan biedt het uitslijpen van een uitsparing in de vloer een goede uitkomst. De markeringen zijn dan goed beschermd. Een tweede tip: breng RFID-chips aan voor een 'tracking and tracing'-systeem.

Tip 7 : Plaatsefficiëntie door goede magazijninrichting

(een tip van) Magazijn-gids
De magazijninrichting is zeer belangrijk, als bijvoorbeeld de frequentie van tussenschabben van uw magazijnrekken goed op de producten is afgestemd, dan gaat daar een minimum aan ruimte verloren.

Tip 6 : Goede magazijn indeling = processnelheid

(een tip van) Juro Unirek
Een goede magazijn indeling is belangrijk en versneld uw proces! De inrichting op basis van omloopsnelheden is hiervan een goed voorbeeld. Goederen met hoge omloopsnelheden hebben een prominentere en beter bereikbare plek nodig dan de goederen met een lagere omloopsnelheid. Het is dus altijd van belang goed over de indeling na te denken, voor een zo efficiënt mogelijk logistiek proces.

Tip 5 : Veiligheid in uw magazijn via kantelhekken

(een tip van) Haagh Protection
Optimale veiligheid op de entresolvloeren: kantelhekken. Met een kantelhek (ook wel een doorlaatinrichting of veiligheidssas genoemd) zijn pallet opzetplaatsen op entresol/mezzanine etages voortaan optimaal beschermd. Een opsteekpunt op een etage of entresol levert vaak een onveilige werksituatie op.

De bediening van het hek, de deur of andere verplaatsbare voorziening is en blijft mensenwerk. Een klein moment van onachtzaamheid kan een ernstig ongeluk tot gevolg hebben. Een kantelhek zorgt ervoor dat een opsteekpunt nooit meer onbedoeld open staat. Het toestel werkt als een soort sluis die de goederen volledig omsluit.

Tip 4 : Magazijn opslagcapaciteit volgens op te bergen materialen

(een tip van) Schreeres
Bij het inrichten van een magazijn of archief zijn de afmetingen van het pand minder van belang dan de afmetingen van de op te bergen materialen. Door de legbordmaten slim te kiezen kan in dezelfde ruimte meer opgeborgen worden door het elimineren van loze ruimte op de legborden.

Voorbeeld: In een rek met een standaard brutomaat van 1200 mm passen 9 standaard archiefdozen. 40 mm (1240 mm) meer en er passen 10 op. Met 3% meer lengte levert 11% capaciteitswinst op!

Tip 3 : Goed draagvermogen of goedkope stellingen? Wat kiest u?

(een tip van) Mata Trading
Bent u van plan uw magazijn in te richten? Let dan goed op het draagvermogen van het reksysteem, zodat u later niet voor verrassingen komt te staan. Te vaak wordt er een lichter type genomen om de prijs te drukken.

Tip 2 : Breng licht in uw magazijnrekken

(een tip van) Felin Magazijninrichting
Magazijnrekken zijn vaak beschikbaar met volle schabben, maar soms is het beter het gebruik van gaaslegborden te overwegen. Deze laten licht en lucht door, en werken zo mee aan efficiëntere magazijnopslag.

Tip 1 : Veiligheid in uw magazijn via aanrijdbeveiligingen

(een tip van) B&A Magazijninrichting
Plaats aanrijdbeveiligingen bij uw palletstellingen. De kosten van deze aanrijdbeveiligingen zijn vele malen minder dan wanneer een stelling kapot wordt gereden en daardoor ook schade kan hebben aan de producten in deze stelling en door stilstand.

Algemene informatie magazijninrichting

magazijnruimte inrichten TIPSMagazijnstellingen worden gebruikt om in een magazijn of opslagruimte extra opslag te creëren. Via magazijnstellingen kunnen als het ware verdiepingen gecreëerd worden waarin pallets of andere opslagmiddelen kunnen geplaatst worden. Om een magazijn succesvol te maken is de magazijninrichting van cruciaal belang.

Een efficiënte magazijninrichting staat garant voor een efficiënte werking van het magazijn. Op deze pagina vindt u gratis TIPS en advies over magazijnstellingen en magazijninrichting, u aangeboden door de Vakman en Vakvrouw uit België en Nederland. Zij staan u eveneens graag te woord voor verdere informatie of prijzen / prijs.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Kantoorinrichting
Interieurarchitecten
Industriële vloer
Industriebouw
Bakken en kratten

Deel deze tips zeker met je vrienden.


Hartelijk dank voor uw beoordeling.
 
Nieuwe tips: NIEUW - PARTY - HOBBY - BEAUTY - KLEDING - HUMOR - GEZONDHEID - WONEN - TUIN - ELEKTRO - AUTO - DIEREN - WERK - ZAKELIJK - Contact
Uw tip of link op deze website? Meer informatie