Poetsen is effectief een zwaar beroep – dit zegt een nieuw onderzoek


U bent hier : Home > Kantoor > Poetsen > Poetsen is zwaar beroep

schoonmaak poetsen kantoor schoonmaakbedrijf TIPS

Vele mannen fronsen nu wellicht de wenkbrauwen maar het is weldegelijk  aangetoond. Poetsen is een zwaar beroep. Een onderzoek heeft aangetoond dat een grote hoeveelheid van de poetsvrouwen geteisterd worden door overmatig stress. Dit zou te wijten zijn aan zowel de werkdruk als de familiale omstandigheden.

Poetsen is een eenzaam beroep

Studie onderzoek KLEINDe poetsvrouw of poetsman heeft in het algemeen weinig contact met collega’s wat vaak leidt tot eenzaamheid. Daarnaast staat de poetsvrouw er bij de klant vaak alleen voor en dienen opdrachten zonder veel tegenstand ingewilligd te worden wat dan weer kan leiden naar overmatige ontevredenheid en frustraties.

Poetsen leidt zelfs tot depressie en angst

Deze combinatie van gebrek aan een babbeltje met collega’s en de eenzaamheid tegen de werkdruk van de klant maakt dat meer en meer poetsvrouwen en poetsmannen te maken krijgen met depressie en angst. Deze tendens wordt aangetoond door de cijfers in ziekteverzuim bij poetskantoren en schoonmaakbedrijven waar ze een aanzienlijke toename zien van afwezigheden.

De cijfers tonen aan dat de toestand zelfs ernstig is aangezien het ziekteverzuim zo maar even meer dan het dubbele is van deze in andere sectoren. Poetsen is derhalve een zwaar beroep geworden.

Kortom, ga je morgen aan de slag in een poetskantoor of ben je al werkzaam in een poetskantoor en merk je zelf de verschijnselen van eenzaamheid, angst of depressie, praat er dan eens over met je collega's en oversten. Je bent wellicht niet alleen met deze gevoelens. Nu en dan eens een collega mee op de poets kan bijvoorbeeld al wonderen doen. Praat erover.

knop banner ludo claes 03


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Schoonmaak TIPS
Hoe kan je ecologisch schoonmaken


MEEST GELEZEN
Home » Kantoor TIPS » Poetsen is effectief een zwaar beroep – dit zegt een nieuw onderzoek