U bent hier : / Home / Poetsen en schoonmaak met leuke weetjes TIPS en advies

 

Poetsen en schoonmaak met leuke weetjes TIPS en advies

Schoonmaak en poetsen met leuke weetjes TIPS en advies 5000 TIPS

♥ Leuke poetsproducten kopen + promoties
- bol.com / poetsmateriaal

♥ Poetsbedrijven in België en Nederland
- zie volgende update

Uw link hier? Meer info

Lees ook:
- Poetsen is een zwaar beroep
- Hoe poetsen met enkel water?


NIEUW - Tip 9 : Handige schoonmaaktips om uw huis sprankelend te houden

Ludo claes TIPS1. Begin met een plan
Maak voordat u begint met schoonmaken een plan van aanpak. Bepaal welke gebieden de meeste aandacht nodig hebben en prioriteer de taken dienovereenkomstig. Dit kan je helpen georganiseerd en gefocust te blijven.

2. Verzamel uw benodigdheden
Zorg ervoor dat u over alle benodigde schoonmaakbenodigdheden beschikt voordat u begint. Dit omvat schoonmaakmiddelen, microvezeldoeken, sponzen, schrobborstels en stofzuigeropzetstukken. Als u alles bij de hand heeft, wordt het reinigingsproces gestroomlijnd.

3. Eerst opruimen
Voordat u begint met een grondige schoonmaakbeurt, moet u even de tijd nemen om uw ruimte op te ruimen. Door rommel op te ruimen, wordt het gemakkelijker om oppervlakken en vloeren schoon te maken. Bovendien geeft het uw huis een overzichtelijker uiterlijk.

4. Werk van boven naar beneden
Begin bij het schoonmaken van een kamer bovenaan en werk naar beneden. Dit zorgt ervoor dat al het stof en vuil dat naar beneden valt, wordt opgeruimd terwijl u naar beneden werkt. Begin met het afstoffen van plafondventilatoren, verlichtingsarmaturen en planken voordat u verdergaat met oppervlakken en vloeren.

5. Gebruik microvezeldoeken
Microvezeldoeken zijn ideaal om schoon te maken, omdat ze stof en vuil vasthouden zonder dat het zich verspreidt. Gebruik ze om oppervlakken af te stoffen, toonbanken af te vegen en spiegels en ramen schoon te maken. Microvezeldoeken kunnen worden gewassen en hergebruikt, waardoor ze een milieuvriendelijke keuze zijn.

6. Vergeet de filters niet
Vergeet niet om de filters in uw HVAC-systeem, stofzuiger en afzuigkap regelmatig schoon te maken of te vervangen. Vuile filters kunnen de efficiëntie van deze apparaten verminderen en leiden tot een slechte luchtkwaliteit binnenshuis.

schoonmaak poetsen kantoor schoonmaakbedrijf TIPS

7. Pak één kamer tegelijk aan
Het kan overweldigend zijn om je hele huis in één keer schoon te maken. Concentreer u in plaats daarvan op één kamer tegelijk. Dit zal je helpen gefocust te blijven en het gemakkelijker maken om de voortgang te zien terwijl je schoonmaakt.

8. Gebruik natuurlijke schoonmaakmiddelen
Overweeg het gebruik van natuurlijke schoonmaakmiddelen zoals azijn, zuiveringszout en citroensap in plaats van agressieve chemicaliën. Ze zijn niet alleen veiliger voor u en het milieu, maar ze zijn ook effectief in het verwijderen van vet en vuil.

9. Vergeet verborgen plekken niet
Vergeet bij het schoonmaken niet om vaak over het hoofd geziene plekken aan te pakken, zoals plinten, deurkozijnen en achter meubels. Deze gebieden kunnen na verloop van tijd stof en vuil verzamelen en moeten regelmatig worden schoongemaakt.

10. Houd een schoonmaakschema aan
Om ervoor te zorgen dat uw huis er op zijn best uitziet, maakt u een schoonmaakschema en houdt u zich daaraan. Dit helpt voorkomen dat vuil zich ophoopt en zorgt ervoor dat het schoonmaken minder een hele klus wordt.

11. Investeer in goede opslagoplossingen
Een goede opslag kan helpen uw huis georganiseerd te houden en het schoonmaken gemakkelijker te maken. Investeer in opbergbakken, manden en planken om rommel op afstand te houden.

12. Betrek het hele gezin erbij
Schoonmaken hoeft geen solo-activiteit te zijn. Betrek het hele gezin erbij door klusjes toe te wijzen die bij de leeftijd passen. Dit verlicht niet alleen uw werklast, maar leert kinderen ook waardevolle levensvaardigheden.

Door deze schoonmaaktips te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw huis er het hele jaar door schoon en opgeruimd uitziet. Veel schoonmaakplezier!

Tip 8 : Hoe kan je je ramen lange tijd schoon houden?

(een tip van) DP cleaning
Ramen schoon houden is niet steeds makkelijk. Zeker niet voor lange tijd. De vraag is dan ook of er een tip bestaat om ramen lang schoon te houden. Deze tip is te vinden bij het poetsmiddel. Vaak wordt zeep gebruikt om ramen te poetsen maar een afwasmiddel kan wonderen doen.

Een scheutje ammoniak bijvoorbeeld op een volle emmer water geeft een prachtig resultaat. De ammoniak reinigt niet alleen maar ontvet tevens de ramen waardoor allerhande vuil uit bijv. regenwater en wind minder goed hecht. Resultaat: Schone ramen voor een langere periode.

Tip 7 : Hoe plan je best een grote schoonmaak?

(een tip van) Goudenburg
Heb je grote schoonmaak plannen en wil je starten met het opruimen van al je kasten, van zolder tot kelder? Maak een goede planning. Alles in één keer poetsen en "uitmesten" lukt niemand en kan demotiverend werden. Verspreid daarom de grote schoonmaak over meerdere dagen of weekends en pak de schoonmaak kamer per kamer en desnoods kast per kast aan.

Tip 6 : Waarom poetsen met handschoenen?

(een tip van) Arti clean
Bij het reinigen of poetsen, draag steeds beschermende handschoenen. Dit zowel voor uw eigen gezondheid (producten) als hygiëne (bacteriën). Ook in uw eigen huis of kantoor. Voorkom ziektes, uitslag, etc. Na het poetswerk, was even uw handen met uw handschoenen aan, hierdoor zijn ze weer proper voor volgende poetsbeurt.

Tip 5 : Hoe kalkaanslag op kranen verwijderen?

(een tip van) Schoonmaakbedrijf Slim
Kranen zijn lastig schoon te maken omdat ze bestaan uit randjes, hoekjes en gleufjes. Hierdoor ontstaat er vaak lelijke kalkaanslag, die de kraan een vies uiterlijk geeft. Een kraan is gemakkelijk schoon te maken met een tandenborstel. Maak de kraan eerst schoon met een warm sopje en neem de kraan daarna af met een doek met azijn. De kraan zal weer glimmen alsof ie nieuw is.

Tip 4 : Hoe uw tapijt reinigen?

(een tip van) Aanzet Amersfoort
De meest effectieve manier van tapijt reinigen is de natte methode, hierbij word gebruik gemaakt van een sproei extractie machine. Bij deze methode wordt onder druk water en tapijt reinigingsvloeistof in het tapijt gespoten en er vrijwel direct weer opgezogen.

Bij de droge manier van tapijt reinigen wordt het tapijt na licht te zijn voor gesprayd bestrooid met een speciale reinigingspoeder, deze poeder wordt met een borstel machine in het tapijt geborsteld. Na een relatief korte droog periode wordt het tapijt schoon gezogen.

Tip 3 : Hoe uw RVS schoon krijgen?

(een tip van) Drost schoonmaakbedrijf
Om uw RVS streeploos schoon te krijgen, kunt u gebruik maken van olie. Nadat u het RVS heeft schoongemaakt met een sopje en droog heeft gewreven met een theedoek, wrijft u het oppervlak in met sla-, olijf- of babyolie. De strepen en vingerafdrukken zijn dan niet meer te zien

Tip 2 : Hoe vlekken uit tapijt verwijderen?

(een tip van) Schoonmaakbedrijf Rotterdam
Het verwijderen van vlekken uit tapijt is makkelijker dan men denkt. Snel handelen is belangrijk. Schep eerst met een lepel zoveel mogelijk van het gemorste goedje op. Maak de vlek vochtig met handwarm water en leg op de vlek een vochtige katoenen doek of een stukje keukenrol papier.

De meest voorkomende vlekken in huishoudelijk gebruik zijn in water oplosbaar. Niet wrijven alleen licht deppen is voldoende. Deze behandeling een aantal keren herhalen (de katoenen doek wel steeds uitspoelen) totdat de doek geen gemorste substantie meer opneemt.

De vochtige plek gewoon laten drogen en het drogen niet bespoedigen door gebruik te maken van een haardroger. Ook niet op de plek gaan lopen. Gebruik voor het verwijderen van vlekken geen huishoudelijke middelen en ook geen zout.

Tip 1 : Algemene informatie over poetsen en schoonmaak

schoonmaakbedrijf TIPSSchoonmaken of poetsen doen we niet echt graag, zeker niet thuis. Schoonmaken en poetsen is een lastig karwei dat we maar al te graag uitstellen. Doch is het gewoonweg belangrijk en we willen toch graag dat alles netjes is. Dus, zoeken we naar moed en vullen we de emmer met water.

Thans bestaat er ook nog een poetsvrouw of een schoonmaakbedrijf of poetsbureau dat we kunnen consulteren om deze lastige taak uit handen te nemen. De dag van heden is het nemen van een poetsvrouw of poetsdame zeer normaal en alom vertegenwoordigt. Het enige dat uiteindelijk nog te doen staat is de ideale poetsdame of poetsman te selecteren.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Deel deze tips zeker met je vrienden  
 
Hartelijk dank voor uw beoordeling.
 
  Nieuwe TIPS - Uw link op deze website