Solliciteren en sollicitatiegesprek – TIPS en weetjes uit België en Nederland

U bent hier : Home > Kantoor > Solliciteren

solliciteren op sollicitatiegesprek TIPS

Onderstaande artikelen en tips worden u aangeboden door de Vakman en Vakvrouw uit België en Nederland.

> Artikel 1 : zie volgende update


Onderzoek = Meer en meer bedrijven gaan op zoek naar werknemers via sociale media?

Uit een nieuw onderzoek van een uitzendkantoor is gebleken dat ca 40% van de bedrijven gebruikt maakt van sociale media om nieuwe werkkrachten te rekruteren. Dit is een forse stijging ten aanzien van 2015 waar nog iets meer dan 10% van de bedrijven beroep deed op sociale media zoals Facebook, Twitter of Instagram of Linked-in. Omwille van deze stijging is het aan te raden ietwat meer aandacht te besteden aan het plaatsen en updaten van je profielen op deze media zodat je toekomstige werkgever je kan zien en selecteren. Ook is het aangeraden de privacy-instellingen van je sociale media even te bekijken zodat niet al jouw foto’s en informatie zo maar door eenieder kan geraadpleegd worden. Je uitbundige deelname aan één of ander feestje wordt liever niet gezien bij een sollicitatie selectie.

Als je echt werk wil maken van een online werkoverzicht, je ervaringen en je studies, dan is Linked-in het ideale platform. Dit medium wordt aanzien als een puur zakelijke aangelegenheid en is tevens specifiek voorzien voor recruiters. Als je gaat solliciteren, dan kan je je toekomstige werkgever makkelijk de link naar je Link-in profiel doorsturen en ze zien meteen wat je te bieden hebt. Zeker een aanrader. Kortom, ben je op zoek naar een nieuwe baan en ga je morgen solliciteren, sta dan zeker even stil bij je profielen op sociale media en bedenk even hoe anderen je zien als ze je profiel te zien krijgen.

Onderzoek = kleding wel degelijk invloed heeft bij een sollicitatiegesprek

Wat moet je dragen bij een sollicitatiegesprek? Deze vraag speelt bij velen als ze op sollicitatiegesprek gaan. We bekijken het even. Onderzoek heeft aangetoond dat de kleding wel degelijk invloed heeft bij een sollicitatiegesprek al is het kiezen van de ideale dameskleding of herenkleding niet zo eenvoudig als het lijkt. Er is namelijk geen standaard die aangeeft wat je nu precies moet dragen al worden in het algemeen donkere kleuren vooropgesteld ten aanzien van felle blitse kleuren. Ook is het kostuum langzamerhand verbannen en wordt de dag van heden meer alledaagse kleding gedragen. De kunst bestaat er thans in stijl, klasse en verzorgdheid uit te stralen, ongeacht de positie waarvoor je solliciteert. Denk er steeds aan dat 85% van de communicatie non-verbaal wordt gevoerd en impressies dus mede via de kleding worden bepaald. Ook even aangeven dat de kleding de eerste indruk bepaalt wat tevens een grote impact heeft of het resultaat van de sollicitatie. Als je al onderuit gaat in het creëren van de eerste goede indruk, dan zal het verdere verloop van de sollicitatie gegarandeerd heel wat moeilijker verlopen. Maak het je dus wat makkelijker en creëer een goede eerste indruk. Gebruik je kleding.

Wat te dragen naar een sollicitatiegesprek? (een tip van) Studentjob

Wat je draagt naar een sollicitatiegesprek is het eerste waar de interviewer op let als je binnenkomt en het laatste wat hij ziet als je vertrekt, dus zorg dat je er goed uitziet! Zoek allereerst uit wat de gebruikelijke dresscode van het bedrijf is, oftewel door ze te bellen of voor het kantoor te gaan staan om 9:00 uur of 17:30 uur om te zien wat iedereen draagt. Probeer je altijd iets netter te kleden voor je sollicitatiegesprek (dit is de stiekeme hint dat je zou willen doorgroeien binnen het bedrijf). Volg deze simpele regels en dan zit je zeker goed!

Vacature updates? Maak gebruik van e-mail alerts (een tip van) Jobs vandaag

Soms is een kleine voorsprong alles wat je nodig hebt. Maak daarom gebruik van e-mail alerts, zodat je automatisch verwittigd wordt bij vacatures van jouw voorkeur. E-mail alerts verhogen je kans op een job, maar vermijden ook dat je solliciteert voor jobs waarvan de sollicitatieprocedure al is afgesloten.

Maak gebruik van netwerk sites voor het vinden van een job (een tip van) Jobrapido

Naast de gebruikelijke kanalen die u kunt gebruiken voor het vinden van een job, kan het ook lonen om de nieuwe media aan te wenden: steeds meer mensen vinden hun nieuwe baan via bijvoorbeeld Twitter of LinkedIn! Houdt uw profielen op sociale websites goed up to date, en wellicht leidt uw online netwerk u wel tot uw nieuwe job

Maak een eigen analyse voor een sollicitatie (een tip van) Vacatures Unique

Maak een sterkte- zwakteanalyse van jezelf; wees daarbij heel eerlijk, gebruik testuitslagen en de mening van anderen. Zo ben je goed voorbereid op de klassieke vraag bij een sollicitatie wat je positieve en negatieve eigenschappen zijn.

Maak gebruik v/d website van de werkgever (een tip van) Uw sollicitatie

Zorg bij een sollicitatiegesprek dat je de site van het bedrijf bezocht hebt en maak hiervan ook gebruik tijdens het gesprek!

De juiste mensen op de juiste plaats is bepalend voor succes (een tip van) Astyre

Tijdig beschikken over voldoende, juiste talenten en capabilities op de strategische momenten is cruciaal voor de ontwikkeling van uw organisatie. Daarom is het belangrijk te investeren in de ontwikkeling van het menselijk potentieel.


Algemene informatie

Het sollicitatiegesprek. Verkoop in de eerste plaats jezelf.

solliciteren TIPSHeb je een sollicitatiegesprek bij je nieuwe werkgever dan ga je in feite jezelf verkopen. Je gaat aantonen dat jij de meest geschikte kandidaat bent voor de job wat betekent dat je de gesprekspartner, die het interview afneemt, dient te overtuigen van je waarden. Of je hierin succesvol zal zijn wordt bepaald door vele factoren zoals uiteraard je ervaring en kennis maar ook je uitstraling, je overkomen, je motivatie, en zo verder.

Kortom jezelf verkopen is meer dan een hoop referenties voorleggen. Het sollicitatiegesprek is dan ook een verkoopgesprek en zal dan ook mede beoordeeld worden op de indruk die je nalaat. Hierin zijn de eerste minuten al bepalend. Wees zeker op tijd op de afspraak, kleed je deftig, praat beschaafd Algemeen Nederlands en wees goed voorbereid. Dit zijn alvast de basistips voor een succesvol gesprek.

De sollicitatiebrief

De sollicitatiebrief voeg je bij de curriculum vitea en omvat voornamelijk een omschrijving waarom je je aangesproken voelt tot de job en een motivatie waarom je meent dat jij hiervoor de ideale kandidaat bent. De brief wordt veelal als eerste door je nieuwe werkgever gelezen en heeft zeker een invloed op de selectie. Vermijd vooral lange teksten en tracht beknopt je motivatie weer te geven. Tracht tevens je motivatie te onderbouwen. Toon met andere woorden aan dat jij daadwerkelijk de ideale kandidaat bent. Plaats tevens je handtekening onderaan de pagina bij je naam. Vermijd een handtekening met zwarte inkt wat dit geeft de indruk van een kopij en de werkgever wil het gevoel krijgen dat u de brief speciaal voor hem hebt opgemaakt.

Curriculum vitae, uw visitekaartje

Cv is de afkorting van curriculum vitae, wat zoveel betekent als levensloop. Je cv is een middel om doelgericht informatie te geven over jezelf. Het is jouw visitekaartje als werkzoekende. Op basis van je cv beslist de werkgever of hij jou uitnodigt voor een gesprek. Denk bij het opstellen van de cv niet alleen aan de inhoud maar tevens aan de netheid en gestructureerde opbouw. tracht een strakke lijn te hanteren met duidelijke onderverdelingen. De opmaak van de cv vertelt namelijk iets over je wijze van werken.

ZIE OOK:
> Avondschool en thuisstudie
> Verkooptraining

Meer TIPS bij volgende update. Sla deze pagina zeker op bij uw favorieten.

Alle weetjes
Moppen en grappen
Promoties