Bijverdienste en bijberoep – TIPS en advies

U bent hier : Home > Hobby > Bijverdienste

bijverdienste bijverdienen bijbaan TIPS

Zoek je een bijverdienste of bijberoep dan zijn er enkele punten waarop je zeker moet letten. Hier vind je praktische TIPS. Elke week worden nieuwe tips, artikelen, studies, filmpjes en video’s toegevoegd. Sla deze website dus zeker op bij uw favorieten.

Tip 3 : Wist je dat je tot 500 Euro per maand kan bijverdienen, en dit onbelast

Als je geld wilt verdienen, dan is nu een kans aangebroken die je dient te grijpen. De Belgische regering heeft namelijk het licht op groen gezet om 500 Euro bij te verdienen, en dit onbelast. Je leest het goed. Onbelast, hetgeen betekent dat je hierop geen belasting noch sociale bijdragen dient te betalen. Wat moet je hiervoor doen? Simpel, je inschrijven en registreren op de website (bijklussen.be). Eén maand na de opstart hebben de eerste bijverdieners zich ingeschreven om van deze unieke kans gebruik te maken. Werknemers die minimaal vier-vijfde werken, zelfstandigen in hoofdberoep en gepensioneerden maakten handig gebruik van de nieuwe wetgeving en gingen bijklussen. Zij deden klusjes voor anderen, deden administratie voor verenigingen, deden een uitbreiding in vrijwilligersvergoeding en zo meer. Kortom, zoek je een bijverdienste, dan is nu het moment echt wel aangebroken.

Tip 2 : Is thuiswerk als bijbaan wel betrouwbaar?

(een tip van) Leerwiki
Het is moeilijk om betrouwbaar thuiswerk te vinden. Maar weinig aanbieders van thuiswerk zijn te vertrouwen. Hoe weet je of thuiswerk betrouwbaar is? Er is één gouden regel: thuiswerk moet geld opleveren en geen geld kosten. Wordt u gevraagd om geld te betalen aan een aanbieder van thuiswerk? Worden u gouden bergen beloofd? Wees dan op uw hoede, slechts zelden zijn zulke aanbieders betrouwbaar. Geld verdienen kost tijd en inspanning. Ook thuiswerk. Kies daarom voor thuiswerk dat bij u past, zoals bijvoorbeeld het schrijven van artikelen.

Tip 1 : Focus en volharding, de sleutels voor resultaat

(een tip van) bijverdienen bijverdienste
Eén van de beste adviezen waar u beslist iets mee kan doen: vermijd dat u van opportuniteit naar opportuniteit springt. Want door veel verschillende dingen tegelijk te willen doen maar geen enkel met voldoende focus en volharding, is de kans zeer groot dat u geen of weinig resultaten boekt. U kan het vergelijken met een auto waarmee u uit alle macht probeert vooruit te komen maar in realiteit blijven u wielen rondspinnen op de weg! Dus: in plaats van nieuwe opportuniteiten te gaan opzoeken; herbekijk uw bestaande strategie, vind andere kanalen waardoor u meer klanten of prospecten kan vinden!

Algemene informatie

bijverdiensteIk denk dat eenieder het wel zal kunnen beamen dat onze dagelijkse kosten de laatste jaren fors gestegen zijn. Daarnaast is tevens onze levensbehoefte gestegen waardoor we steeds dieper in onze geldbeugel moeten duiken om zowel alle kosten te betalen als onze wensen te vervullen. Hierdoor bestaat dan ook de kans dat het bestaande inkomen ontoereikend wordt en we derhalve genoodzaakt zijn een bijbaantje te nemen.

De vraag is dan ook vaak waar we de bijbaan of bijverdienste kunnen vinden en wat toegelaten is. Het antwoord op deze vraag is vaak een hele zoektocht. Jaarlijks wijzigt de wetgeving wel inzake wat kan en mag betreffende een bijbaan of bijberoep wat het moeilijk maakt één rechte richtlijn te profileren. Daarnaast is de wetgeving ook nog eens specifiek per activiteit van de bijbaan. Zo is de wetgeving in de horeca bijvoorbeeld weer anders dan in de bouwsector. Kortom, denk u eraan om een bijbaantje te nemen, informeer u dan goed bij instanties over wat kan en mag. Het zou jammer zijn dat je bijbaantje je uiteindelijk meer kopzorgen bezorgt dan een echte bijverdienste.

Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Hoe kan je makkelijk geld verdienen op 5 manieren ?
Studeren en avondschool

Rubrieken
- Auto - Beauty - Dieren - Elektro - Gezondheid - Hobby - Kantoor - Kleding - Party - Magazijn - Reclame - Reizen - Tuin - Wonen

Effe lachen
- Moppen en grappen - Verborgen Camera

Producten en campagnes
- Toppers gezien op TV - Promoties en Campagnes