Mobiele telefoons en smartphones met weetjes TIPS en advies

GSM smartphone mobiele telefoon TIPS

♥ Leuke smartphone kopen + promoties
- bol.com / smartphone
- Amazon / smartphone

Uw link hier? Meer info

NIEUW - Tip 11 : Wist je dat... 11 Leuke smartphone weetjes en feiten

1. Wist je dat jaarlijks wereldwijd ongeveer 7 miljoen smartphones in het toilet vallen? Dit omdat vrijwel alle mensen hun smartphone gebruiken op het toilet. Helaas is men bij het terug aankleden vaak niet zo aandachtig, met alle gevolgen van dien.

2. Wist je dat het het eerste telefoontje vanaf een mobiele telefoon plaatsvond op 3 april 1973. Dit eerste toestelletje was van het merk Motorola.

3. Wist je dat de eerste smartphone een Ericsson GS88 “Penelope” model was die als eerste echte smartphone werd geklasseerd.

4. Wist je dat de duurste smartphone de Falcon Supernova Pink Diamond IPhone 6 is, die een kastje heeft van 18-karaats goud en een grote roze diamant op de achterkant. Deze telefoon wordt geschat op een waarde van ca 95 miljoen Dollar.

5. Wist je dat de term Bluetooth afkomstig is van de Deense en Noorse koning uit de 10e eeuw, genaamd Harald Blatand. Zijn naam werd in het Engels verkeerd vertaald als Harald Bluetooth. Het Bluetooth-logo combineert de Hagall- en Berkana-runen, die overeenkomen met de initialen van Harald Bluetooth.

6. Wist je dat sinds het jaar 2000 een wereldkampioenschap mobiele telefoons gooien wordt georganiseerd. Het afstandsrecord staat tot nu toe op 97 meter voor mannen en 40 meter voor vrouwen.

7. Wist je dat er een smartphone in de ruimste is. Het is een Nexus-telefoon van Google, die in 2013 de ruimte in werd gelanceerd om te bestuderen hoe de telefoon werkt in een vacuümomgeving.

8. Wist je dat de gemiddelde smartphone vandaag meer rekenkracht heeft dan de computers die werden gebruikt voor de ruimtevaart en maanlanding van Apollo 11, aldus NASA.

9. Wist je dat Apple tijdens hun hoogdagen in 2012 maar liefst ongeveer 340.000 iPhones per dag verkocht. Dat is maar liefst 125 miljoen in dat jaar!

10. Wist je dat angst om je telefoon niet bij je te hebben echt bestaat en zelfs een naam heeft. Het noemt “nomofobia” en stamt af van “no mobile phobia”. Ik denk dat we dit angstgevoel of fenomeen allemaal al wel eens ervaren hebben.

11. Wist je dat “ringxiety” een echt psycho-akoestisch fenomeen is. Dit is het gevoel dat je krijgt als je denkt dat je telefoon kunt horen rinkelen of voelen trillen, ook al wordt je eigenlijk niet gebeld.


FILMTIP
Nieuwe telefoon gekocht? Hoe kan je best je gegevens overzetten? - Bright


Tip 10: Leuke en handige smartphone tips

Ludo claes TIPSHier vind je enkele leuke en handige smartphone tips om de levensduur aanzienlijk te verlengen en het gebruik wat leuker en efficiënter te maken.

Regelmatige updates: houd het besturingssysteem en de apps van uw smartphone up-to-date. Dit zorgt ervoor dat u over de nieuwste functies, beveiligingspatches en prestatieverbeteringen beschikt.

Optimaliseer de levensduur van de batterij: pas instellingen aan zoals de helderheid van het scherm, het vernieuwen van apps op de achtergrond en meldingen om de levensduur van de batterij te verlengen. Overweeg een donker thema te gebruiken en batterijbesparende modi in te schakelen.

Maak een back-up van uw gegevens: gebruik cloudservices of fysieke back-ups om regelmatig een back-up te maken van uw belangrijke gegevens, zoals foto's, contacten en documenten. Dit beschermt uw gegevens in geval van verlies of schade.

Opslag beheren: ruim regelmatig ongebruikte apps, oude foto's/video's en onnodige bestanden op om opslagruimte vrij te maken. Gebruik cloudopslag of externe schijven voor langdurige opslag van grote bestanden.

Beveiligingsmaatregelen: Schakel biometrische authenticatie (vingerafdruk, gezichtsherkenning) in samen met een sterke toegangscode. Installeer gerenommeerde beveiligingsapps om u te beschermen tegen virussen en malware.

Instellingen aanpassen: verken de instellingen en pas ze aan uw voorkeuren aan. Dit omvat meldingsvoorkeuren, weergave-instellingen en toegankelijkheidsfuncties.

Handige apps: Ontdek productiviteitsapps voor taakbeheer, het maken van notities en het organiseren van bestanden. Installeer entertainment-apps voor muziek, podcasts en lezen.

Optimaliseer connectiviteit: Schakel onnodige functies zoals Bluetooth, Wi-Fi en GPS uit wanneer deze niet worden gebruikt om de batterij te sparen. Gebruik de vliegtuigmodus in gebieden met zwakke signalen om energie te besparen.

Organiseer het startscherm: Rangschik apps logisch over uw startscherm en gebruik mappen om ze te categoriseren. Dit maakt de navigatie eenvoudiger en vermindert de rommel.

Privacy-instellingen: Controleer app-machtigingen regelmatig en trek de toegang in voor apps die bepaalde machtigingen niet nodig hebben. Bescherm uw persoonlijke gegevens door rekening te houden met wat u online deelt.

Gebarenbediening: leer en gebruik gebarenbediening voor snellere navigatie. Bijvoorbeeld naar beneden swipen voor meldingen, gebaren gebruiken om tussen apps te schakelen of navigeren zonder de navigatiebalk.

Maak uw smartphone schoon: Maak uw smartphone regelmatig schoon met een microvezeldoek om stof en vingerafdrukken te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen die het scherm kunnen beschadigen.

Door deze smartphonetips te volgen, kunt u de prestaties, beveiliging en bruikbaarheid van uw apparaat verbeteren en tegelijkertijd de levensduur ervan maximaliseren. Experimenteer met deze suggesties om te ontdekken wat het beste werkt voor uw behoeften en gewoonten.

Tip 9 : De nieuwe smarthone wordt steeds belangrijker in ons dagelijkse leven

De smartphone is een onmisbaar hulpmiddel geworden in ons moderne leven en heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop we communiceren, werken en toegang krijgen tot informatie. Dit compacte apparaat combineert verschillende technologieën in één handheld-apparaat, waardoor individuen connectiviteit en gemak krijgen.

Hier volgt een overzicht van de belangrijkste kenmerken van de smartphone en de impact ervan op de samenleving:

Communicatiehub:
In wezen is de smartphone een echte communicatie-krachtcentrale. We kunnen ermee bellen, sms'en en direct communiceren via verschillende berichten-apps. Met de komst van sociale-mediaplatforms vergemakkelijkt het de wereldwijde connectiviteit nog meer, waardoor we met elkaar contact kunnen houden, ongeacht grote geografische barrières.

Toegang tot informatie:
Smartphones bieden directe toegang tot een schat aan informatie. Met internetconnectiviteit kunnen gebruikers onderweg websites bekijken, nieuws lezen, video's bekijken en onderzoek doen. Deze toegankelijkheid van kennis heeft informatie gedemocratiseerd, en is beschikbaar geworden voor een bredere bevolking.

Multimedia-apparaat:
Moderne smartphones zijn veelzijdige multimediatools. Ze beschikken over schermen met een hoge resolutie voor het bekijken van video's, het spelen van games en het bekijken van foto’s en zo meer. Met geïntegreerde camera's kunnen gebruikers moeiteloos momenten vastleggen en deze direct delen met vrienden en familie. Muziekstreaming, podcast-apps en e-bookreaders verbeteren de entertainment- en educatieve aspecten van het apparaat nog verder.

Productiviteitstool:
Smartphones hebben de manier waarop we werken fors getransformeerd. Ze zijn uitgerust met productiviteitsapps voor e-mail, agenda's, documentbewerking en projectbeheer. Hierdoor kunnen professionals buiten de kantooromgeving georganiseerd en productief blijven.

Mobiele betalingen:
De smartphone fungeert als digitale portemonnee en maakt veilige mobiele betalingen mogelijk. Met functies zoals Apple Pay, Google Pay en andere digitale portemonnees kunnen gebruikers gemakkelijk aankopen doen zonder dat ze een fysieke creditcard nodig hebben.

Gezondheid en fitness:
Veel smartphones bevatten functies voor het volgen van gezondheid en fitness. Ze kunnen de genomen stappen, hartslag, slaappatronen en meer volgen. Dit bevordert een gezondere levensstijl door gebruikers aan te moedigen actief te blijven en zich bewust te zijn van hun welzijn.

Persoonlijke assistent:
Virtuele assistenten zoals Siri, Google Assistant en Alexa zijn een integraal onderdeel van smartphones geworden. Ze kunnen taken uitvoeren op basis van spraakopdrachten, zoals het instellen van herinneringen, het beantwoorden van vragen en het bedienen van smarthome-apparaten.

Uitdagingen en overwegingen:
Ondanks de vele voordelen roept smartphonegebruik zorgen op over privacy, digitale verslaving en cyberveiligheid. Het in evenwicht brengen van de voordelen en verantwoord gebruik is van cruciaal belang om het volledige potentieel van deze opmerkelijke technologie te benutten.

Kortom, de smartphone is een transformatieve uitvinding die ons dagelijks leven diepgaand blijft bepalen. De evolutie ervan heeft de grenzen tussen communicatie, entertainment en productiviteit doen vervagen, waardoor de smartphone een essentieel apparaat is geworden voor het digitale tijdperk.

Tip 8 : Nieuwe trend : vallende sterren zijn hip op Instagram

TIPS en Weetjes - vallende sterrenAls je denkt dat “vallende sterren” effectief vallende sterren zijn uit de astronomie  dan heb je het mis. De nieuwe trend op Instagram is een foto van zogenaamde vallende sterren waarbij je iemand op de grond ziet liggen met gespreide armen en benen die als het ware uit de lucht is gevallen.

De start van de nieuwe trend, ook wel “Falling Star Challenge” was in Rusland waar voornamelijk de rijken het leuk vonden zich origineel als vallende sterren bekend te maken op sociale media.

Inmiddels heeft de trend zich wereldwijd doorgezet en is het een echte hipe geworden. Het doel van de uitdaging bestaat erin de vallende ster op een zo gek mogelijk plaats uit te oefenen en uiteraard op foto vast te leggen.

Tip 7 : Wat zijn de voordelen en nadelen van een prepaid simkaart?

Tips van de vakman KLEINEen tip van: Prepaidsimkaarten.be

De prepaid simkaart wordt steeds populairder. Ben je op zoek naar een prepaid simkaart? Dan is het relevant om op de hoogte te zijn van enkele belangrijke voor- en nadelen. Aan de hand van deze voor- en nadelen kun je nagaan of het aanschaffen van een prepaid simkaart geschikt is voor jouw persoonlijke situatie. Wij informeren je graag.

A. Wat zijn dan de voordelen van een prepaid simkaart?

Met een prepaid simkaart betaal je van te voren al voor je beltegoed. Dit zorgt ervoor dat je nooit voor ongewenste financiële verassingen komt te staan. Over je telefoonbundel heen gaan? Dat zal je niet overkomen met een prepaid simkaart.

Met een prepaid simkaart weet je van te voren al precies wat je kwijt bent aan telefoonkosten. Dit is vooral voor kinderen ideaal. Als kinderen bijvoorbeeld naar het voortgezet onderwijs gaan, is het fijn als ze mobiel te bereiken zijn. Als ouder kun je dan een prepaid simkaart aanschaffen en weet je zeker dat je nooit extra kosten zult hebben.

Een ander voordeel is dat je niet vast zit aan een langdurige abonnement. Aan bepaalde telefoonabonnementen zit je soms één of twee jaren vast. Met een prepaid simkaart heb je dit probleem niet meer. Het is tegenwoordig zelfs mogelijk om ook prepaid een internetbundel te kopen. Zo kun je gebruik maken van internetdiensten zonder een abonnement af te sluiten.

B. Wat zijn dan de nadelen van een prepaid simkaart?

Een nadeel van een prepaid simkaart is dat het tarief voor bellen vaak hoger ligt dan bij een telefoonabonnement. Bel je niet erg vaak? Dan is een prepaid simkaart passend. Daarnaast is het ook noodzakelijk om je beltegoed op te waarderen als deze op is.

Dit betekent dat het mogelijk is dat je soms zonder beltegoed komt te zitten. Beltegoed kun je kopen bij verkooppunten, maar tegenwoordig is het ook mogelijk om beltegoed online te kopen.

C. Kijk dus even naar je persoonlijke situatie

Het is relevant om te kijken naar je eigen persoonlijke situatie om er achter te komen of een prepaid simkaart geschikt is voor jou. Er zijn namelijk verschillende prepaid simkaarten waar je uit kunt kiezen. Je kunt via websites gebruik maken van de mogelijkheid om prepaid simkaarten met elkaar te vergelijken om er achter te komen welke prepaid simkaart het beste bij jou past.

Voordat je kiest voor een bepaalde simkaart, is het relevant om je belgedrag eens onder de loep te nemen. Vraag jezelf af hoeveel belminuten en sms’jes je nodig hebt zodat jij je keuze hierop kunt aanpassen.

Tip 6 : Hoe minder betalen voor een internet en telefoon abonnement?

Tips van de vakman KLEINEen tip van: Simonlycheck

Op het moment dat je kiest voor een sim only abonnement, weet je waarschijnlijk al dat je maandelijks minder moet betalen dan een abonnement met toestel. Wij geven je graag meer informatie over een sim only abonnement.

A. Wat is een Sim only abonnement?

Als je kiest voor een sim only abonnement, kies je in principe voor een normaal abonnement zonder toestel. Maandelijks werkt het precies hetzelfde. De maandelijkse kosten zullen echter wel een stuk lager liggen. Hier kun je dan heerlijk van profiteren.

Dit betekent dus dat je ook gewoon gebruik kunt maken van internetdiensten en belminuten. Daarnaast is het zelfs mogelijk om te kiezen voor extra mogelijkheden zoals bellen in het buitenland.

Geniet van onbeperkt internet met een sim only abonnement. Met een Sim only is het gewoon mogelijk om gebruik te maken van diverse internetdiensten. Ook onbeperkte internet is zeker een optie waar je gebruik van kunt maken.

Bij veel providers die onbeperkte internet aanbieden zit er toch een limiet aan vast. Het is verstandig om hier goed op te letten. Op diverse websites kun je een vergelijking maken tussen diverse providers om te kijken wat de verschillen zijn. Ben je op zoek naar een provider die écht onbeperkt internet aanbiedt? Dan moet je bij Robin Mobile zijn.

B. Je oude telefoon hoeft niet weg

Op het moment dat je een Sim only abonnement neemt, kun je gewoon gebruik blijven maken van je eigen mobiel. Veel mensen nemen een abonnement met mobiel voor de duur van twee jaar. Hierna doen de mobieltjes het nog prima, maar de grootste gedeelte van de mensen kiest hierna toch weer voor een nieuwe mobiel. Dit is bij een Sim only niet nodig.

C. Maandelijks bij te stellen en opzegbaar

Een Sim only abonnement kun je maandelijks bijstellen of opzeggen. Heb je gekozen voor bepaalde hoeveelheden minuten, sms’jes of data, en blijkt achteraf dat dit toch niet helemaal overeenkomt met het daadwerkelijke verbruik? Dan kun je de opties in je abonnement bijstellen.

Heb je aan het eind van de maand nog veel over? Dan kun je ervoor kiezen om de hoeveelheden te verlagen. Kom je tekort? Dan is het altijd mogelijk om te kijken aan welke hoeveelheid je wel genoeg hebt.

Wil jij liever geen gebruik meer maken van je sim only? Dan is het ook mogelijk om maandelijks op te zeggen. Op het moment dat je kiest voor een abonnement met toestel, dan zit je er vaak voor de duur van twee jaar aan vast.

Tip 5 : Afspraak herinnering via SMS

(een tip van) sms-via
Werkt u veel met afspraken en gebeurt het wel eens dat relaties niet komen, omdat ze de afspraak zijn vergeten? Gebruik dan de sms planner van SMS Via. Hiermee kunt u een herinnering sms instellen, bijvoorbeeld een dag voor de afspraak. Hiermee wordt kostbare 'no-show' snel verminderd. Meldt u aan bij SMS Via en binnen 5 minuten kunt u aan de slag zonder setup kosten of vaste kosten per maand.

Tip 4 : Hoe kan u energie besparen bij uw gsm ?

(een tip van) Allotelecom
Haal uw lader uit het stopcontact als u deze niet gebruikt: Schakel 's nachts uw gsm uit als u niet bereikbaar hoeft te zijn, zo daalt ook het aantal herlaadbeurten. Lever uw oude telefoon in bij aankoop van een nieuwe, zo draagt u uw steentje bij aan het milieu.

Tip 3 : Hoe dure ringtones abonnementen vermijden?

(een tip van Realtones)
U heeft er vast en zeker al wel van gehoord; de abonnementen die automatisch ringtones versturen tegen dure wekelijkse tarieven. Daarom kijkt u best voordat u een ringtone kiest grondig of u niet ook een abonnement activeert! Zo bespaart u onnodige kosten op uw gsm factuur!

Tip 2 : Tip voor telefoon abonnement

(een tip van) Beeldtelefoon
Als u een nieuw abonnement wilt aankopen is het verstandig om eerst de prijzen bij verschillende aanbieders te vergelijken, zo weet u zeker dat u de juiste abonnement heeft met de laagste kosten.

Tip 1 : Algemene informatie - GSM en smartphone

GSM mobieltjeWe kunnen vrijwel niet meer zonder GSM, smartphone of mobiele telefoon. De GSM of mobiele telefoon is een stukje van onszelf geworden waarin de smartphone de laatste jaren de overhand heeft genomen. De hedendaagse smartphone is dan ook meer dan louter een telefoon.

Het is een ware computer geworden met tal van apps en toepassingen. De markt biedt vele GSM modellen en merken waardoor het vaak moeilijk is een gepast model te kiezen. Op deze pagina vindt u praktische TIPS over GSM, smartphones en de mobiele telefoon.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
- Reclame op je smartphone volgens je locatie

Elektro gerelateerde pagina's
- ELEKTRO categorie
- Afwasmachines TIPS
- Airconditioning TIPS
- Airfryers TIPS
- Alarmsystemen TIPS
- Computers TIPS
- Domotica TIPS
- Droogkasten TIPS
- Elektriciteit TIPS
- Koelkasten TIPS
- Koffie en apparaten TIPS
- Smartphones TIPS
- Stofzuigers TIPS
- Verlichting TIPS
- Warmtepompen TIPS
- Wasmachines TIPS
- Zonnebank - Infrarood
- Zonnepanelen TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


Hartelijk dank voor uw beoordeling. We publiceren wekelijks nieuwe TIPS.