U bent hier : / Home / Leuke zonnepanelen met weetjes TIPS en advies

 

Leuke zonnepanelen met weetjes TIPS en advies

Zonnepanelen op dak TIPS

Van harte welkom
Op deze pagina vind je leuke TIPS, advies en weetjes over zonnepanelen met studies en onderzoeken van Universiteiten. Wekelijks nieuwe TIPS. Alvast veel leesplezier.

♥ Leuke zonnepanelen kopen
- bol.com / zonnepanelen
- Amazon / zonnepanelen

FILMTIP
Verschillende soorten zonnepanelen - De Green Guys

NIEUW - Tip 8 : Kies eens voor onzichtbare zonnepanelen op je dak

In elke straat zie je ze wel. Prachtige woningen waarvan de daken helaas wat ontsiert worden door allerhande lelijke en inpalmende zonnepanelen. Vaak zijn de zonnepanelen zo overheersend dat de schoonheid van het dak, en tevens van de woning, volledig verloren is. Gelukkig komt hieraan stilaan een eind.

Meer en meer producenten van zonnepanelen en zonnecellen hebben het ontwerp van de bestaande zonnepanelen onder de loep gelegd teneinde een product te ontwikkelen dat de woning en het dak ten goede komt inzake uitzicht en optische vormgeving.

De nieuwste zonnepanelen zijn zodanig ontworpen dat ze volledig onzichtbaar geïntegreerd kunnen worden in de hedendaagse woningbouw of industriebouw. Zo ontwikkelde men bijvoorbeeld zonnepanelen die in dakpannen geïntrigeerd kunnen worden waardoor ze niet meer opzichtig zijn of wat dacht u van geïntegreerde zonnepanelen in ramen en dakramen.

Kortom, overweegt u om zonnepanelen te laten plaatsen, dan kan u nu ook even stilstaan bij het esthetische deel van de panelen en kan u er voor opteren dat de esthetiek van de panelen de waarde van je woning ten goede komt, en niet omgekeerd.

Tip 7 : Wat is de terugverdientijd van zonnepanelen ?

(een tip van) vlaanderengroen.be
Wist u dat zelf stroom produceren maar de helft kost dan grijze stroom aan te kopen bij een energie leverancier? Gemiddeld gaat een zonnepaneel installatie 20 jaar mee. Met de huidige prijzen is uw installatie terugverdiend na 7 jaar en maakt u dus nog 13 jaar gratis stroom. Zonnepanelen zelf plaatsen op een plat dak is bovendien heel eenvoudig en toegelaten door de wet.

Tip 6 : Oriëntatie van het dak voor zonnepanelen

(een tip van) Electro Ees
Bij het plaatsen van zonnepanelen dient u rekening te houden of je dak goed georiënteerd is en er geen schaduw overvalt. bovendien moet uw dak ook beschikken over bepaalde normen qua isolatie en ventilatie vooraleer u recht heeft op subsidies voor plaatsing van een zonneboiler of zonnepanelen.

Tip 5 : Tip voor kosten-baten bij zonnepanelen

(een tip van) Quadrisun - Ingelmunster België
Let op bij het installeren van zonnepanelen of PV-panelen (Photo Voltaic) dat u niet te veel, maar ook niet te weinig elektriciteit opwekt. Dit wordt het best berekend aan de hand van uw jaarverbruik. Werk steeds met een afschrijvingstabel, zodat u perfect weet wat het u zal kosten, maar ook wat het u zal opbrengen.

Tip 4 : Zonnepanelen investering en rendement

(een tip van) Electrodirect - België
Zonne-energie is een lange termijn investering waar u een hoog rendement mee haalt voor zover uw installatie ononderbroken werkt. De garantievoorwaarden en de ondersteuning die uw leverancier biedt op vlak van onderhoud en opvolging van de werking, spelen hierbij een belangrijke rol.

Tip 3 : Welke materiaal keuze voor zonnepanelen?

(een tip van) zen-zonne-energie.be
Kies voor 100% Europees materiaal. Uw heeft hoge rendementsverwachtingen op lange termijn van uw PV systeem. De ervaring van Europese fabrikanten is nog steeds ongeëvenaard. Bovendien heeft u op lange termijn een aanspreekpunt in Europa.

Tip 2 : Reinigen van zonnepanelen

(een tip van) Glazenwasser Erik
Zonnepanelen steeds reinigen met osmosewater om beschadigingen aan uw panelen te vermijden.

Tip 1 : Algemene informatie over zonnepanelen

zonnepanelenZonnepanelen ofwel fotovoltaïsche cellen, zijn panelen die zonnestralen of zonne-energie omzetten naar elektriciteit die vervolgens voor allerlei toepassingen kan gebruikt worden. Het opwekken van elektriciteit via zonnepanelen gebeurt op twee mogelijke manieren zijnde: via directe inval van zonnestralen of via diffusie straling wat in de praktijk betekent dat ook bij bewolkte dagen de zonnepanelen elektriciteit opwekken.

Zonnepanelen zijn uiteraard het meest rendabel als ze het directe zonlicht opvangen waardoor ze veelal op het dak of de dakbedekking van een woning of gebouw worden geplaatst en wel zuidelijk georiënteerd.

Eenmaal de zonnepanelen geplaatst is het aan te raden ze om de drie à vijf jaar te reinigen opdat ze steeds het maximale rendement kunnen bieden. Voor het plaatsen van zonnepanelen is geen bouwvergunning vereist en ze bieden een gemiddeld rendement van ca 111kWh per vierkante meter, doch de ontwikkeling in nieuwe cellen is in volle vaart dus dit rendement zal zeker nog stijgen.

Zoekt u een alternatieve groene energie, dan zijn zonnepanelen misschien voor u de ideale oplossing. Laat thans een specialist even uw mogelijkheden bestuderen. Bepaal welke vierkante meters u met zonnepanelen kan bedekken en welk rendement ze u kunnen bieden.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
- Elektriciteit leggen TIPS
- Verlichting plaatsen TIPS
- Domotica TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


Uw mening telt. Laat ons even weten wat je vind van de tips op deze website. Zo kunnen we onze informatie optimaliseren om je surfervaring te verbeteren. Alvast dank.
Heb jij toevallig ook een leuk artikel (ca 200 woorden) voor deze website? Laat het even weten en misschien publiceren we. We sturen je graag een mailtje. We kunnen ook een LINK plaatsen naar jouw website.

Categorieën en thema's
Hobby TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Leuke weetjes feiten en studies over mens en dier
Eigen zaak TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Werk TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Elektro TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Reizen en vakantie TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Honden katten paarden TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Part en feestjes TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Beauty make-up verzorging TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Dameskleding en herenkleding TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Tuin TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Bouwen verbouwen en interieur TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Auto fietsen bestelwagens TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Gezondheid TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken

♥ Leuke PROMOTIES - bol.com / aanbiedingen - Amazon / promoties - Amazon Prime streaming - Sunweb / zonvakanties