Uw TIP of website LINK op deze website? Meer informatie
 

Warmtepompen met leuke weetjes TIPS en advies

Beste warmtepompen elektrisch en gas TIPS

Hier vindt u leuke TIPS en studies van Universiteiten over warmtepompen.


♥ Leuke warmtepomp kopen
- bol.com / warmtepompen
- Amazon / warmtepompen


FILMTIP
Warmtepomp kopen, waarop letten? Greenchoice

NIEUW - Tip 7 : Wat zijn de voordelen van een warmtepomp ?

(een tip van) Aard warmtepompen - België
Warmtepompen hebben heel wat pluspunten. Al deze voordelen zorgen ervoor dat de warmtepomp een fantastische investering is die vandaag de dag helaas nog te veel over het hoofd gezien wordt. Er is namelijk geen enkel ander systeem voor verwarming met zoveel pluspunten. Vanaf 2014 is trouwens elke nieuwbouw verplicht om een energiebesparende maatregel toe te passen met als blikvanger de warmtepomp.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van een warmtepomp?
- Zeer hoog rendement, dus laag energieverbruik
- Onderhoudsvriendelijk
- Lange levensduur
- Milieuvriendelijk
- Hoog comfort
- Mogelijkheid van energiezuinige natuurlijke koeling
- Sterke daling van het E-peil
- Combineerbaar met zonnepanelen

Al deze voordelen zorgen ervoor dat de warmtepomp een fantastische investering is die vandaag de dag helaas nog te veel over het hoofd gezien wordt. Er is namelijk geen enkel ander systeem voor verwarming met zoveel pluspunten. Vanaf 2014 is trouwens elke nieuwbouw verplicht om een energiebesparende maatregel toe te passen met als blikvanger de warmtepomp.

Tip 6 : Warmtepomp, ook op appartementen

(een tip van) Cia Solutions - Heers België
Wanneer u dacht dat u niet in aanmerking kwam voor een warmtepomp omdat u in een appartement woont of omdat u geen tuin heeft dan bent u mis. Een warmtepomp lucht/water biedt hier de oplossing. Deze neemt een minimale ruimte in beslag op uw terras, tegen de buitengevel of op uw dak.

Qua prestaties zijn ze tegenwoordig evenwaardig aan de geothermische warmtepompen. Sommige lucht/water warmtepompen kunnen verwarmen tot buitentemperaturen van -25C. Verwarming is gegarandeerd bij extreme temperaturen en dit zelfs zonder elektrische bijverwarming

Tip 5 : Warm water met warmtepompboiler

(een tip van) Cia solutions - Heers België
Warm water kan tegenwoordig op verschillende manieren worden geproduceerd. Eén van die manieren is middels een warmtepompboiler. Deze warmtepompboiler verbruikt tot 4 maal minder dan een elektrische boiler en is in vele gevallen ook zuiniger dan een toestel op gas of stookolie. De warmtepompboiler verwarmd het water met de omringende omgevingslucht of met afgezogen lucht uit uw woning.

Met deze boiler kan men dus in n keer ook een kelder koel houden of een wasruimte ontvochtigen. Indien u een ventilatie type C in uw woning heeft staan denkt u er best maar eens over na om zulk een toestel te plaatsen. De anders toch weggegooide warmte van de aangezogen lucht kan nu worden gerecupereerd in uw warm water.

Tip 4 : Warmtepompen als verwarming

Bij het verwarmen kan tevens gebruik gemaakt worden van warmtepompen die de laatste jaren meer en meer toegepast worden. Bij warmtepompen worden de wetten van de natuur gebruikt om warmte te genereren. Bij een warmtepomp wordt energie gehaald uit de omgeving zoals de lucht, water of de grond en is dus een natuurvriendelijke verwarming ten aanzien van de traditionele verwarming waarbij fossiele brandstoffen zoals mazout of aardgas wordt gebruikt.

Bij een warmtepomp op aardwarmte, ook wel een geothermische warmtepomp genoemd, waarbij zowel een horizontale captatie of verticale captatie kan gebruikt worden, wordt bij een horizontale captatie een netwerk van buizen in de tuin gelegd waardoor een vloeistof wordt gestuurd. Door de temperatuur van de aarde warmt deze vloeistof op en wordt ze vervolgens naar een verwarmingseenheid gestuurd die deze vloeistof extra verhit door middel van drukverhoging of compressie. Bijgevolg is het enige energieverbruik de elektrische stroom van de compressor.

Naast warmte uit de aarde kan een warmtepomp tevens warmte halen uit de omgevingslucht en water zoals het grondwater bijvoorbeeld. Een extra voordeel van een warmtepomp is dat ze tevens als een koeling kan gebruikt worden waardoor ze als het ware functioneert als een airconditioning. Als u overweegt om een warmtepomp als verwarming te gebruiken, is het aan te raden u goed te laten informeren over de warmtecapaciteit die u nodig heeft en hetgeen de warmtepomp u kan leveren.

Tip 3 : Gasabsortie warmtepompen de nieuwste verwarming

(een tip van) Coolingways - Wommelgem België
Gasabsorptie warmtepompen: techniek op het hoogste niveau. Aardgas bezit een zeer hoge efficiëntiegraad, de laagste CO2-uitstoot (door gunstige koolstof/waterstofverhouding) en een sterke regelbaarheid. Deze voordelen in combinatie met het feit dat België over een uitgebreid gasnetwerk beschikt, maakt het gebruik van gasabsorptie warmtepompen uiterst interessant.

Bij ene gasabsorptie warmtepomp zal er via een kringproces vloeistof (=koelmiddel) verdampt worden door de warmte die men gratis verkrijgt vanuit een hernieuwbare energiebron (bijv. buitenlucht, water of bodemenergie). Verder in het proces zorgt een drukverhoging ervoor dat de verkregen damp samengedrukt wordt.

Door dit samendrukken stijgt de druk alsmede de temperatuur. Zo gaat men dus lagere temperaturen, onttrokken van de hernieuwbare energiebron, naar een hoger niveau brengen. In de condensor gaan de dampen condenseren waarbij de warmte vrijkomt en afgegeven zal worden aan ofwel lucht of water. Dit alles zorgt niet enkel voor ons milieu, maar zal u ook een fikse besparing opleveren ten aanzien van uw energiefactuur!

Tip 2 : Warmtepompen, de nieuwe evolutie

(een tip van) ECO warmtepomp
Voor de verwarmingsbedrijven betekent deze evolutie van warmtepompen een nieuwe uitdaging. Warmtepompen zijn immers technologisch geavanceerde verwarmingssystemen die stilaan alle centrale verwarmingssystemen met ketels zullen gaan vervangen. De klassieke verwarmingsketel is immers in het licht van de nieuwe Europese normen aangaande energieprestatie geen toekomstgerichte en duurzame investering. Ook condensatieketels zijn om die reden niet langer veilige investeringen voor de lange termijn.

Tip 1 : Al eens gedacht aan een warmtepomp verwarming?

(een tip van) Ecoheating
Warmtepompen hebben een zeer hoog rendement. Alle warmte word zo goed als gratis onttrokken aan de aarde, lucht of water. Een warmtepomp verdien je al in enkele jaren terug op je energiefactuur.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
- CV Centrale verwarming - TIPS
- Vloerverwarming - TIPS
- Airconditioning - TIPS
Pompen en compressoren TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


Hartelijk dank voor uw beoordeling.
 
Nieuwe tips: NIEUW - PARTY - HOBBY - BEAUTY - KLEDING - HUMOR - GEZONDHEID - WONEN - TUIN - ELEKTRO - AUTO - DIEREN - WERK - ZAKELIJK - Contact
Uw tip of link op deze website? Meer informatie