Auto kopen of verkopen met leuke weetjes TIPS en advies

Auto kopen verkopen TIPS 01

♥ Auto kopen of verkopen
- Cardoen / auto kopen - prijzen
Auto verkopen - bekijk uw bod

Uw link hier? meer info

NIEUW - Tip 10 : Auto kopen of verkopen, zoek eerst even op het internet

Een auto kopen of verkopen gebeurt de dag van heden voornamelijk via het internet. Waar enkele jaren geleden de automarkten en tweedehands garages hoogtijd vierden, heeft het internet de automarkt vrijwel volledig overgenomen. Op tal van websites vind je een groot aanbod van nieuwe en tweedehands wagens daardoor je als het ware vanuit de luie zetel een eerste selectie kan maken van potentiële auto’s die voor jouw specifieke criteria in aanmerking komen om te kopen.

De basis informatie op het internet is hierbij ook vaak zo verregaand dat je eigenlijk alle vereiste informatie makkelijk kan inwinnen.

Automerk, type auto of model, bouwjaar, kilometerstand, onderhoudsbeurten en Carpas, opties, en zo meer het staat er allemaal. Dit wordt vervolgens vergezeld van een tiental foto’s van de carrosserie, de motor en het interieur en je hebt als het ware alle vereiste informatie om een beslissing te kunnen nemen om de auto wel of niet te kopen. En dit alles in enkele klikken.

Als je een auto gaat verkopen, dan is het internet eveneens een belangrijk medium dat je succes vast en zeker gaat bepalen. De kunst bestaat er dan ook in de auto op zijn mooist zichtbaar te maken. Het nemen van goede foto’s is hierbij een must. Als de foto’s van de auto niet goed zijn, dan krijgt de aspirant koper een slechte invloed en gaat hij/zij ofwel je prijs te hoog vinden ofwel je aanbod volledig links laten liggen. Het succesvol verkopen van een auto via het internet begint dus met mooie en goed uitgelijnde foto’s.


FILMTIP
Waarop moet je zeker letten bij aankoop v/e auto met leuke tips van NU.nl


Tip 9 : Verhoog de verkoopwaarde van uw auto met 500 euro

(een tip van) Kedi.be
Ga je je auto verkopen? Uit onafhankelijk onderzoek is gebleken dat je de inruilwaarde van je oude wagen behoorlijk kan verhogen wanneer deze op voorhand professioneel gepolijst en gepoetst is. Uit een ANWB-onderzoek bleek dat de inruilwaarde hierdoor zelfs stijgt met gemiddeld 500 euro.

Tip 8 : Verkopen via internet, vergroot je verkoopkans

auto kopen autobeurs TIPSZorg dat de auto netjes is, niemand koopt een vuile wagen, en zorg dat je de foto’s mooi neemt. Vermijd bijvoorbeeld schuine of onduidelijke foto’s die bij de aspirant koper ergernis kunnen opwekken. Maak ook detailfoto’s van speciale attenties in of aan de auto waarvan je denkt dat dit de koper moet weten en die je prijs verantwoorden.

Heb je alle foto’s klaar, zorg dan dat je alle vereiste informatie hebt die de koper nodig heeft om te kunnen beslissen zoals: merk van de auto, model, type, kilometerstand met carpas, onderhoudsbeurten, en zo meer, en draag zorg ervoor dat alle boorddocumenten aanwezig zijn.

Eenmaal alles klaar kan je je auto gaan verkopen via het internet. Meld je auto zeker aan op meerdere websites waardoor je je kansen verhoogt. Bij de meeste websites kan je volledig gratis je auto aanmelden en kan je je informatie wijzigen waar nodig indien blijkt dat de verkoopkans wat moet bijgestuurd worden.

Eenmaal je autoverkoop online, dan is het rustig afwachten op reacties van kopers. Zij zullen je bellen of mailen waarna een afspraak kan gepland worden en de verkoop door je verkoopgesprek zal bepaald worden.

Tip 7 : Tips voor het kopen van een schadewagen op het internet

(een tip van) 321autotal.com
Door een schadewagen op internet aan te kopen en zelf te (laten) herstellen kunt U belangrijke besparingen verwezenlijken. Let echter op: bestudeer vooraf alle aandachtspunten om eventuele onaangename verrassingen te vermijden! Zo dient U er zeker van te zijn dat U voldoende informatie krijgt over volgende punten:

 • Kent U de datum van eerste inschrijving en het aantal kilometers?
 • Is de wagen herstelbaar? Draait de motor? Kan het voertuig nog rijden?
 • Hoeveel sleutels zijn er nog?
 • Zijn alle papieren (inschrijvingsbewijs, gelijkvormigheids-attest, keuringsbewijs, onderhoudsboekje) aanwezig?
 • Waar staat het voertuig?
 • Dient U een voorschot te betalen? Dit is soms nodig, maar wees hierbij op uw hoede, vooral bij particulieren of ongekende garages.
 • Hebt U informatie over de volledige schade aan het voertuig? Wees zeker dat U voldoende gedetailleerde foto’s hebt en eventueel een schaderapport.

Tip 6 : Koop geen kat in de zak. Verifieer goed wat je gaat kopen

auto mini cabrio

Als je een auto gaat kopen via internet en je hebt een keuze gemaakt tussen het grote aanbod van nieuwe of tweedehands auto’s, dan bestaat de volgende stap erin een bezoekje te brengen aan de verkoper of de garage om de auto even nader te bekijken. Dit om te verifiëren dat de auto, die je op internet gezien hebt, met de mooie talrijke foto’s, ook weldegelijk de auto is die de verkoper aanbiedt. Je wilt tenslotte met eigen ogen zien of de auto zich in de staat bevindt als hoe deze via internet werd voorgesteld

Als je geen verstand hebt van auto’s, zoals de meeste onder ons, dan bestaat dit bezoekje aan de garage of de verkoper veelal louter uit het bezichtigen van de wagen en een proefrit. Van de staat van de motor hebben we geen verstand dus baseren we ons meestal enkel op de uitstraling van de wagen. We durven de motorkap wel eens te openen, maar ook dan beperkt de controle zich tot het visuele.

Daarna volgt de proefrit waarbij we plots al onze sensoren maximaal zetten. We gaan extra aandachtig gaan luisteren naar mogelijke verdachte geluiden of gaan we voelen naar verdachte trillingen of bewegingen. Als ons buikgevoel ons een goed signaal geeft, dan is de proefrit geslaagd. Daarna volgt de prijsonderhandeling om de beste prijs voor de auto in de wacht te slepen.

Neem eens een vakman/vrouw mee

Ludo claes TIPSWil je toch wat meer diepgang in je bezoek aan de autogarage of de verkoper van de auto, dan zou je een garagist of een vriend met autokennis kunnen meenemen naar het bezoek die de auto wat uitgebreider onderzoekt dan je initiële visuele controle. Dit kan je vertrouwen in de auto en de verkoper wat aansterken, doch weet je uiteraard nooit zeker.

Ga zeker ook op bezoek bij meerdere garages en verkopers zodat je meerdere auto’s, die je vooraf op internet gekozen hebt, kan zien. Hierdoor kan je de auto’s vergelijken en tevens vergelijkende vragen opmaken voor de verkoper. Wat je bij de één vaststelt kan je aan de ander voorleggen. Zo bouw je verder aan je vertrouwen in je keuze en stelt dit je instaat om de beste keuze te maken.

Verkoop je je auto via het internet, dan zal je bovenstaande situatie eveneens ervaren doch dan even omgekeerd namelijk als verkoper. Je zal gecontacteerd worden door een aspirant koper voor een bezoekje die vervolgens je auto gaat inspecteren om te verifiëren of de auto voldoet aan de informatie.

Ook nu zal een proefrit gevraagd worden (doe dit altijd samen met de koper en vermijd dat de koper alleen met je auto rijdt) en zal je in een prijsonderhandeling gedwongen worden. Eenmaal de prijs afgestemd is de basis gelegd voor een mogelijke verkoop. Let erop dat de auto netjes is, ook de motor poetsen, en zorg dat alle boorddocumenten aanwezig zijn. Alvast véél succes.

Tip 5 : Documenten bij het verkopen van een auto

 • Keuringsbewijs bij verkoop aan particulier (2 maanden geldig : niet verkocht = herkeuring)
 • Geen technische controle verplicht bij verkoop aan een garage of autohandelaar
 • Gelijkvormigheidsattest
 • Onderhoudsboekje
 • Car-Pass met kilometerstand van de auto (verplicht. Noteer de overhandiging ook in het contract)
 • Verkoopcontract (aan te raden, niet verplicht)
 • Inhoud : datum van opmaak, naam en adres van koper en verkoper, prijs en voorwaarden, beschrijving van de auto met merk model chassisnummer, aan te raden vermelding: “staat waarin het voertuig zich bevindt en door de koper werd goedgevonden”, handtekening van koper en verkoper, maak twee exemplaren één voor koper en één voor de verkoper.

Tip 4 : Elektrische auto, nu ook draagbare laadpalen

(een tip van) Groepenkastbestellen.nl
Rijdt u met een elektrische auto, dan weet u wellicht dat er niet altijd laadpalen aanwezig langs de weg. Maar er is een oplossing. Een draagbare laadpaal. Met een draagbare laadpaal voor thuis of op het werk, bent u altijd voorzien van de mogelijkheid tot opladen van uw auto. De laadpalen voor thuis en de draagbare laadpalen zijn de perfecte oplossing voor u als elektrische rijder.

Tip 3 : Tip voor de aankoop van een tweedehands auto

(een tip van) auto-garages.be
Wanneer u een tweedehands auto bij een particulier aanschaft, denk er dan steeds aan om alle documenten te controleren en neem bij voorkeur iemand mee die op technisch vlak verstand heeft van auto's.

Tip 2 : Hoe kan je uitlaatgassen verminderen bij een dieselmotor ?

(een tip van) Dieselperformer.com
Als u een ietwat ouder dieselwagen heeft en enige schrik heeft om te slagen bij uw volgende bezoek aan de technische inspectie is er een gemakkelijke en goedkope oplossing zonder dat er moet gesleuteld worden aan uw dieselmotor. Het gebruik van 1 flacon Diesel Performer Smoke reducer verhoogt uw kans aanzienlijk omdat het rechtstreeks uw uitstoot aanpakt.

Tip 1 : Tip voor montage van uitlaten

(een tip van) Mobilityparts.nl
Gebruik bij het monteren van de 2 delen van een uitlaat, montagepasta, hierdoor worden naadjes beter afgesloten, en is de uitlaat langer en beter gasdicht. Dit voorkomt onnodig problemen bij de APK.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Deel deze tips zeker met je vrienden.


Hartelijk dank voor uw beoordeling. We publiceren wekelijks nieuwe TIPS.