U bent hier : / Home / Bestelwagens en camionettes in België – TIPS en advies

 

Bestelwagens en camionettes in België – TIPS en advies

Wil je een bestelwagen of camionette kopen? Op deze website vind je alvast leuke weetjes met TIPS en advies over bestelwagens en camionettes voor je beste koop.

Bestelwagens met leuke weetjes TIPS en advies 5000 TIPS

♥ Bestelwagens in België
- Zie volgende update

Uw link hier? meer info

NIEUW - Tip 9 : Nuttige tips voor het kopen van een bestelwagen

Ludo claes TIPSEen bestelwagen kopen kan een spannende maar lastige taak zijn. Of u nu op zoek bent naar een voertuig voor persoonlijk of zakelijk gebruik, het is van essentieel belang dat u een weloverwogen beslissing neemt om ervoor te zorgen dat u de beste waar voor uw geld krijgt. Hier zijn enkele tips waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een bestelwagen:

1. Beoordeel uw behoeften
Bepaal uw specifieke vereisten voordat u naar bestelwagens gaat kijken. Houd rekening met factoren als de grootte van de bestelwagen, het laadvermogen, het brandstofverbruik en of u extra voorzieningen nodig heeft, zoals extra zitplaatsen of gespecialiseerde opbergruimte.

2. Stel een budget vast
Bepaal hoeveel u bereid bent te besteden aan een busje en houd u daaraan. Houd niet alleen rekening met de aankoopprijs, maar ook met lopende kosten zoals verzekeringen, onderhoud en brandstofkosten.

3. Onderzoek
Neem de tijd om onderzoek te doen naar verschillende bestelwagenmodellen, merken en dealers. Lees reviews van zowel experts als andere bestelwageneigenaren om een idee te krijgen van de betrouwbaarheid en prestaties van verschillende opties.

4. Overweeg om tweedehands te kopen
Hoewel een gloednieuwe bestelwagen aantrekkelijk kan zijn, kan het kopen van een gebruikte bestelwagen u een aanzienlijke hoeveelheid geld besparen. Zoek naar gecertificeerde tweedehands bestelwagens met garantie en die grondig zijn geïnspecteerd op kwaliteit en veiligheid.

5. Grondig inspecteren
Of u nu een nieuwe of gebruikte bestelwagen koopt, het is essentieel om de bestelwagen grondig te inspecteren voordat u een aankoop doet. Controleer op tekenen van slijtage, roest en eventuele mechanische problemen. Als u er niet zeker van bent dat u de bestelwagen zelf kunt beoordelen, kunt u overwegen een monteur in te huren om deze voor u te inspecteren.

Bestelwagen bestelauto TIPS 01

6. Proefrit
Maak altijd een proefrit met de bestelwagen voordat u een beslissing neemt. Let op hoe hij zich op de weg gedraagt, hoe hij accelereert, remt en hoe comfortabel hij is. Maak van deze gelegenheid gebruik om alle functies of accessoires uit te proberen en ervoor te zorgen dat alles in goede staat verkeert.

7. Onderhandelen
Wees niet bang om over de prijs te onderhandelen, vooral als u bij een dealer koopt. Doe vooraf onderzoek om te weten waarvoor vergelijkbare bestelwagens in uw regio worden verkocht en gebruik deze informatie om over een eerlijke prijs te onderhandelen.

8. Controleer de voertuiggeschiedenis
Als u een gebruikte bestelwagen koopt, vraag dan een voertuiggeschiedenisrapport aan om te controleren op eventuele ongelukken, eigendomsproblemen of andere alarmsignalen. Hierdoor weet u met een gerust hart wat de achtergrond van de bestelwagen is en of deze goed is onderhouden.

9. Overweeg financieringsopties
Als u het busje niet direct kunt betalen, onderzoek dan de financieringsopties die voor u beschikbaar zijn. Kijk rond voor de beste rentetarieven en voorwaarden om ervoor te zorgen dat u een lening krijgt die bij uw budget past.

10. Denk na over de verkoopwaarde
Zelfs als u niet van plan bent de bestelwagen binnenkort te verkopen, is het essentieel om rekening te houden met de verkoopwaarde. Kies een bestelwagen met een goede reputatie op het gebied van betrouwbaarheid en duurzaamheid, omdat dit de waarde ervan in de loop van de tijd zal helpen behouden.

Door deze tips te volgen, kunt u een beter geïnformeerde beslissing nemen bij het kopen van een bestelwagen en ervoor zorgen dat u een voertuig krijgt dat aan uw behoeften en budget voldoet. Of u hem nu voor werk of plezier gebruikt, een bestelwagen kan een waardevol bezit zijn, dus het is de moeite waard om de tijd te nemen om de juiste bestelwagen voor u te vinden.


FILMTIP
Handige tips om veilig te rijden met een bestelwagen, van Athlon Nederland


Tip 8 : Tip voor aankoop van tweedehands bestelwagen

(een tip van) U1.be
Let bij de aankoop van een tweedehands bestelwagen steeds op de kleur van de uitlaatgassen wanneer de wagen in stilstand staat:

  • Occasie bestelwagens die blauwe rook uitstoten, hebben vaak een op de draad versleten motor die bovendien veel te veel olie verbruikt. Het lijkt er dan sterk op dat de oude dame vaker boodschappen deed dan de verkoper wil laten vermoeden Heel wat meer boodschappen.
  • Sterk witte rook uit occasie bestelwagens wijst op waterdamp, wat dan weer een teken kan zijn van een versleten cilinderkoppakking.
  • Zwarte rook wijst op een slecht afgestelde occasie bestelwagen, of een vuile motor. Zit er toevallig een deeltjesfilter op dan blijft dit euvel misschien voor je verborgen!

Tip 7 : Welk rijbewijs heb je nodig voor een bestelwagen?

Om een bestelwagen of bestelbus te besturen is een rijbewijs type B vereist en mag de MTM (Maximaal toegelaten Massa) niet meer bedragen dan 3500kg. Indien de lading groter is dan 3500 dan is een vrachtwagen vereist met rijbewijs type C. Vaak kan voor een bestelwagen en bestelbus een speciaal belastingvoordeel als lichte vracht geboekt worden naargelang het type voertuig. Om zeker te zijn dat uw voertuig een lichte vracht fiscaal voordeel kan genieten gaat u best even te raden bij de overheid financiën.

De meeste bestelwagens en bestelbussen zijn tevens bedrijfsvoertuigen of bedrijfswagen wat betekent dat ze bij een bedrijf of onderneming ingeschreven zijn. Bestelwagens kunnen tevens als leasingwagen in een bepaalde lease formule ingeschreven worden waarbij de leasingmaatschappij de bestelauto koopt en in een huurkoop formule aan een bedrijf aanbiedt. Bestelwagens dienen jaarlijks gekeurd te worden bij een erkende autokeuring.

Tip 6 : Rijden met een bestelwagen - waarop letten?

Bestelwagens bestelbus TIPSHet rijden met een bestelbus kan je met een standaard rijbewijs B maar het rijden op zich vergt wel wat extra aandacht. Ofschoon het basis-rijden op zich hetzelfde is als het rijden met een personenwagen (gas geven, remmen, schakelen, sturen), is de lengte van het chassis langer en staan de wielen dus verder uit elkaar wat de draaicirkel van de achteras vergroot.

Dit betekent dat bij een draaibeweging de achteras de bocht iets korter afsnijdt. Hiermee dient men rekening te houden. Ook kan het achteruitrijden en parkeren aanzienlijk lastiger worden. Niet alleen omdat de bestelbus langer is maar voornamelijk omdat de spiegels dienen gebruikt te worden.

Achterom kijken heeft geen zin in een bestelwagen als het tussenschot tussen de passagiers en de lading geen venster heeft of als de lading het zicht naar achter blokkeert. Dit achteruit rijden op de spiegels vergt thans enige oefening. Ook dient men de rijafstand ten opzichte van de voorliggers te vergroten. Zeker als de bestelbus of camionette geladen is. Des te groter het gewicht in de bestelbus, des te groter de remafstand. Houd hier zeker rekening mee als je voor de eerste keer geladen gaat rijden.

Tip 5 : Belading en ladingzekerheid bij bestelwagens

Als je goederen gaat vervoeren met een bestelbus of bestelwagen dan dien je tevens even stil te staan bij ladingzekerheid. Een lading schuift namelijk in de ladingruimte bij bruusk remmen of scherpe bochten waardoor de lading kan beschadigd worden of de veiligheid van de passagiers in gedrang komt. Draag er bij het laden van de goederen dan ook extra zorg voor dat de lading niet vrij kan schuiven in de laadruimte.

Laad de goederen altijd vooraan tegen het tussenschot zodat bij plots remmen de lading stationair blijft. Naast het remmen is het tevens aan te raden niet te hard op te trekken met een beladen bestelbus. De lading kan namelijk ook naar achter schuiven waardoor het tegen de deuren slaat. Kortom, ga je goederen transporteren, denk aan de ladingzekerheid. Gebruik desnoods touwen of aanspanbanden om de lading goed te zekeren waardoor het verschuiven vermeden wordt.

Tip 4 : Hoe reclame maken op een bestelwagen?

Bestelwagens en bestelbussen zijn tevens ideale reclamedragers. Ze beschikken over grote vlakken op de zijden waarop een mooie autoreclame kan aangebracht worden. Ook wordt een reclame op een bestelwagen goed gezien en kan dit steeds rekenen op goede response. Als je bijvoorbeeld lokaal werk verricht, dan zien passanten en voorbijgangers de reclame en weet men dat je in de buurt actief bent.

Buurtbewoners of andere omwonenden je gaan bijgevolg contacteren voor soortgelijke opdrachten als vermeld op je reclame. Reclame op een bestelwagen is dus zeker een aanrader. Denk hierbij ook aan de achterdeuren. Bestelbussen zijn hoger dan personenwagens waardoor reclame op de achterdeuren goed gezien wordt. Niet vergeten dus.

Tip 3 : Wist je dat: nu ook elektrische bestelwagens ontwikkeld worden voor zware belading

Als we denken aan elektrische voertuigen dan denken we in eerste instantie aan auto’s en fietsen, maar ook bij bestelwagens wordt hard ingezet op elektrische motoren. Aangezien bestelwagens veel in de steden en dorpskernen vertoeven is het implementeren van elektrische motoren zeker een aanbeveling. Thans zijn elektrische motoren bij bestelwagens extra lastig omwille van de vereiste zware vermogens voor het te vervoeren gewicht (bestelwagen en lading).

De evolutie in de ontwikkeling van elektrische bestelwagens en minibussen gaat weliswaar met forse schreden vooruit. Zo beschikken de nieuwe modellen over een krachtige batterij met 55kWh wat een reikwijdte biedt van 150km met een belading van 900kg tot 1400kg en een snelheid van 80km/u tot 120km/u.

Kortom, overweegt u de aankoop of leasen van een nieuwe bestelwagen, denk dan zeker eens aan een elektrisch model.

Tip 2 : Enkele nuttige tips bij uw aankoop tweedehands v/e bestelwagen

(een tip van) Bedrijfsvoertuigen Alex.be
1 Waarom wordt de tweedehands bestelwagen verkocht?

Uiteraard is het niet zo dat wanneer de verkoper geen degelijke reden opgeeft bij de verkoop van zijn tweedehands bestelwagen, dat hij verkeerde intenties heeft. Alleen is het aan jou om te bepalen of zijn antwoord duidelijk is. Tracht zijn voorstel van verkoop af te wegen ten opzichte van de kosten voor herstellingen die nog moeten gebeuren.

2 Is de tweedehands bestelwagen wel goed onderhouden?
Het is belangrijk om te vragen aan de verkoper of de bestelwagen goed onderhouden werd en of de wagen grote herstellingen heeft ondergaan. We raden u aan het onderhoudsboekje van de bestelwagen goed te bestuderen en een kleine controle te doen op de laatst uitgevoerde herstellingen. Misschien is het ook wel goed om even te controleren wanneer de laatste onderhoudsbeurt van de tweedehands bestelwagen was.

3 Welke opties heeft de tweedehands bestelwagen?
Meerdere opties verhogen uiteraard de kostprijs. U moet zich er van verzekeren dat de verkoper u geen standaardkenmerken als opties verkoopt. Vraag daarom naar de oorspronkelijke aankoopfactuur van de tweedehands bestelwagen of informeer U bij de vakpers om de originele uitrusting van het voertuig te kennen.

Tip 1 : Wat is een bestelwagen eigenlijk?

bestelbus bestelwagenEen bestelwagen ofwel een bestelauto ofwel een bestelbus ofwel een camionette, zijn allen benamingen voor kleinere voertuigen die speciaal gebouwd zijn om goederen te vervoeren. Bestelwagens zijn uitgerust met zowel zitplaatsen als ladingruimte waarin goederen kunnen geplaatst worden.

Als we praten over een bestelwagen of een bestelauto dan bedoelen we eigenlijk de kleinere auto’s die omgebouwd zijn met een laadruimte. Het chassis van de auto of de bestelwagen zijn hierin hetzelfde. Alleen de opbouw of indeling van de wagen is hierin anders.

Als een bestelwagen daarentegen gebouwd is op een kleine bus formaat dan spreken we over een bestelbus of een camionette. Al is in de algemene omgang of volksmond de bestelwagen vaak een verzamelwoord voor alle type voertuigen, behalve een vrachtwagen, die goederen kunnen vervoeren.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Deel deze tips zeker met je vrienden  
Hartelijk dank voor uw beoordeling.
 
  Nieuwe TIPS - Uw link op deze website