Home » Auto of bestelwagen huren – TIPS en advies
 

NIEUW - HUMOR - UW TIP PUBLICEREN


Auto of bestelwagen huren – TIPS en advies

autoverhuur auto bestelwagen huren TIPS

Van harte welkom
Op deze pagina vind je leuke TIPS, advies en weetjes over auto huren met studies en onderzoeken van Universiteiten. Wekelijks nieuwe TIPS. Alvast veel leesplezier.

Auto huren bij SunnyCars - prijzen (Adv)


Tip 9 : Let op, als je een auto huurt ben je volledig verantwoordelijk

Zit je even zonder auto of moet je goederen vervoeren waarbij je even een bestelwagen nodig hebt, dan kan je beroep doen op een autoverhuur om een auto of bestelwagen te huren. Bij het huren van een auto of bestelwagen ga je met een verhuurmaatschappij een tijdelijk contract aan waar je het desbetreffende voertuig gedurende een bepaalde tijd in bruikleen ter beschikking krijgt.

Gedurende die tijdelijke bruikleen word jij als het ware even eigenaar van de wagen en draag je dan ook de volledige verantwoordelijkheid. Als je dus een auto of bestelauto gaat huren, wees dan even zorgvuldig in het selecteren van het voertuig, de staat ervan en de nodige documenten zodat je tijdens de huurperiode, bij een politiecontrole of ongeval bijvoorbeeld, maar ook achteraf bij het terugbrengen van het voertuig niet voor onaangename verassingen komt te staan.

Tip 8 : Auto of bestelwagen huren - huur volgens functionaliteit

Ludo claes TIPSAls je een auto of bestelauto gaat huren dan is het voornaam even de functionaliteit en de reden van het huren goed door te denken. Autoverhuurbedrijven beschikken veelal over een brede waaier aan verschillende modellen en uitvoeringen waarbij het voornaam wordt de meest ideale wagen te selecteren.

Het zou jammer zijn dat u bijvoorbeeld een bestelwagen gaat huren om later vast te stellen dat het model dat je gehuurd hebt te weinig laadvermogen of MTM (Maximaal Toegelaten massa) heeft. Denk dus goed na waarvoor je de huurauto wenst te gebruiken en maak vervolgens je ideale keuze.

autoverhuur limosineNaast het type en model is het ook raadzaam om op voorhand de huurtijd goed in overweging te nemen. Draag er zorg voor dat je voldoende tijd in rekening neemt. Zeker bij een verhuis bijvoorbeeld waarvoor je een bestelauto gaat huren. Vaak durft een verhuis al eens wat langer te duren als initieel gepland. Misschien is het dan beter om de bestelwagen een dagje langer te huren. Naderhand een extra dag huren kan soms lastig zijn en vergt wederom papierwerk wat weer tijd kost.

Soms moet je snel beslissen

Wees er ook zeker van dat je ideale huurwagen beschikbaar is gedurende jouw specifieke tijdspanne. Je moet er even bij stilstaan dat huurwagens van de verhuurbedrijven aanlopend verhuurd worden en zeker geen rekening houden met je planning. Dit zou dus kunnen betekenen dat jouw ideale huurwagen of bestelauto net niet beschikbaar is als je het nodig hebt. Dat is dan balen. Om dit te voorkomen zal je soms snel moeten beslissen.

Tip 7 : Autoverhuur prijs en kosten voor het huren van een auto of bestelwagen

De prijs voor het huren van een auto, bestelwagen of vrachtwagen is uiteraard afhankelijk van het type voertuig en de eigenschappen. Het zal wel logisch lijken dat het huren van een sportwagen zoals een Ferrari duurder zal zijn dan een klein stadswagentje zoals een Smart. Voor de prijs van uw ideale wagen, of bestelauto ga je best eens een kijkje nemen op de website van verschillende autoverhuurbedrijven.

Kijk dan zeker ook even naar speciale acties en promoties op de websites. Ook bij autoverhuur worden leuke acties ondernomen waardoor je bijvoorbeeld een extra dag kan huren, extra gratis kilometers, een gratis tankbeurt krijgt of dergelijke meer.

Bij de huurprijs zit vaak ook een verzekering vervat voor burgerlijke aansprakelijkheid en een pechdienst of depannage bij eventuele autopech al is dit wederom afhankelijk van het autoverhuurbedrijf waar u gaat huren. Als u een wagen of bestelauto gaat huren dan is het vrijwel standaard procedure dat u vertrekt met een volle brandstoftank en dat u de wagen terug brengt met een volle brandstoftank.

Daarnaast zal u een waarborg dienen te betalen voor de huur van het voertuig waarbij de prijs van de waarborg afhankelijk is van het type voertuig en de huurtijd. Let ook even op voor eventuele extra kosten die aangerekend kunnen worden zoals:

  • het poetsen van het voertuig na gebruik
  • het leveren van het voertuig als u het niet zelf gaat ophalen
  • het ophalen van het voertuig als u het niet zelf terug brengt, als u wilt dat een tweede persoon het voertuig mag besturen
  • en zo meer.

Informeer u dus goed naar de mogelijke extra kosten.

Tip 6 : Autoverhuur, hoe zit dat met de verzekering?

Als u een auto of bestelwagen gaat huren dan is het belangrijk goed naar de verzekering van het voertuig te kijken. Veelal is het voertuig verzekerd voor burgelijke aansprakelijkheid en is er een bepaalde vrijstelling of franchise voorzien waardoor je extra kosten kan hebben bij schade.

Om dit te voorkomen of in te perken, kan het raadzaam zijn een extra verzekering af te sluiten bij je eigen verzekeringsmakelaar. Bespreek dit zeker goed met de autoverhuur zodat je gerust de weg op kan. Let er tevens op dat niet alles zo maar verzekerd is. Schade die jij zelf aanbrengt is vaak niet verzekerd. Ook de goederen die je vervoert zijn niet verzekerd. Wees dus goed geïnformeerd over wat kan en mag.

Het is ook aan te raden voor het vertrek enkele foto’s te nemen van het voertuig (binnen en buiten) zodat je over bewijsvoering beschikt van de staat van het voertuig. Het zou jammer zijn dat je bij het terugbrengen van het voertuig in een betwisting verzeilt raakt over een bepaalde schade die wordt opgemerkt.

Tip 5 : Auto huren, wat met verkeersboetes?

Let ook even op voor boetes. Alle verkeersboetes en parkeerboetes zijn voor jou gedurende de huurtijd. Parkeerboetes achter de ruitenwisser weggooien heeft ook geen zin want u wordt als huurder van het voertuig achterhaald. De verhuurmaatschappij zal u vervolgens confronteren met de boetes en extra kosten aanrekenen die vervolgens tot deurwaarder en rechtbank kunnen leiden. Bespreek ook dit even met de autoverhuur als u een auto of bestelauto gaat huren. Je zal gegarandeerd niet de eerste zijn die één of andere boete krijgt.

Hou er steeds rekening mee dat de voorwaarden en condities steeds kunnen wijzigen naargelang het verhuurbedrijf waar u een auto, bestelwagen of vrachtwagen gaat huren. Informeer u dus goed over de voorwaarden en condities teneinde ongemakken te vermijden.

Tip 4 : Is de verhuurprijs van uw huurwagen écht goedkoop?

(een tip van) Artemisrent.be
Veel verhuurbedrijven hebben aanbiedingen met zeer lage, aantrekkelijke prijzen. Maar let op, vaak valt deze huurprijs hoger uit door bijkomende verzekeringen die de klant moet afsluiten. De eindprijs valt daardoor vaak hoger uit.

Tip 3 : Voorkom dat oude schades aan u toegewezen worden

(een tip van) Europcar.nl
Als je een auto gaat huren bekijk dan bij het in ontvangst nemen van de auto goed of er beschadigingen zijn en sta erop dat die goed genoteerd worden. Zo voorkom je dat oude schades aan u toegewezen worden.

Tip 2 : Minibus huren in de winter, let op winterbanden

(een tip van) Minibushuren.be
Indien u een minibus huurt dient je steeds te letten dat er tijdens de wintermaanden sneeuwbanden op de wagen liggen daar dit verplicht is in de meeste landen zoals Duitsland en Oostenrijk.

Tip 1 : Auto huren, niet enkel voor op vakantie

(een tip van) Avis-kortrijk.be
Bij huurwagens denkt men vaak aan verplaatsingen in het buitenland, op vakantie of om beroepsredenen. Toch blijkt een huurwagen stilaan de beste oplossing om zich te verplaatsen in onze hedendaagse maatschappij. In combinatie met andere vervoermiddelen komt een huurwagen op een intelligente manier tegemoet aan uw mobiliteitsbehoeften.

Auto huren bij SunnyCars - prijzen
(Advertentie)


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Auto leasen en bedrijfswagens
Auto kopen verkopen
Autoruiten
Autobanden
Autoreclame
Bestelwagens
Vrachtwagens

Deel deze tips zeker met je vrienden.

Deel deze leuke TIPS zeker met je vrienden - Nieuwe TIPS v/d week

Advertentie door Google