Fiets of elektrische fiets kopen verkopen – waarop moet je zeker letten TIPS

U bent hier : Home > Auto > Fietsen


fietsen elektrische dames heren TIPS

Ga je een fiets of een elektrische fiets kopen of verkopen dan zijn er enkele belangrijk punten die je moet weten. Hier vind je alvast praktische TIPS

Fietsen artikelen

Tip 8 : Kies de ideale fiets volgens je wensen en eisen

mountainbike TIPSFietsen is gewoon even gezellig ontspannen sporten in de buitenlucht. Er even op uit met de fiets maakt een heel ander mens van je. Als je naar de soort fietsen gaat kijken, dan zal je wel eens versteld kunnen staan van het gamma fietsen zoals damesfietsen, herenfietsen, kinderfietsen, mountainbikes, plooifietsen, bakfietsen, elektrische fietsen en zo meer waardoor het kiezen van de ideale fiets wel eens moeilijk wordt.

De laatste jaren zijn de elektrische fietsen sterk opgekomen en maken ze het mogelijk lekker te fietsen met een minimum aan inspanning. Naast een fiets dient men tevens rekening te houden met specifieke fietsuitrusting zoals de fietshelm wat zeker een aanraden of zelfs verplichting kan zijn. Kortom, als je voor de aankoop staat van een fiets dan zijn er heel wat modellen en merken die de markt vandaag biedt. Informeer je dus goed naar de mogelijkheden opdat je zeker je ideale keuze kan maken. Een fiets koop je tenslotte voor vele jaren.

Tip 7 : Waarom een onderhoud van uw fietsketting na de winter?

(een tip van) Fietskleding.nu
Kapotte ketting na de winter vermijden? Na de winter is de ketting van uw fiets vaak aangetast door sneeuw, regen, wind en strooizout. Hierdoor gaat de kwaliteit van de ketting achteruit en kan deze zelfs van de tandwielen afdraaien met als gevolg vieze handen, of een duur bezoekje aan de fietsenmaker. Daarom is het na de winter verstandig om uw ketting even te smeren of zelfs te vervangen.

Tip 6 : Let op een ergonomische zithouding bij een fiets

(een tip van) 12ride.nl
Controleer bij de aankoop van een fiets of voor het fietsen de afmeting van het zadel en het stuur van uw fiets. Om de kans op klachten aan de knie, rug of schouders te verkleinen is het belangrijk in ieder geval het zadel en het stuur goed af te stellen zodat een ergonomische zithouding wordt gecreëerd.

Tip 5 : Waarop letten bij de aankoop van een kinderfiets ?

(een tip van) bestbuy kinderfietsen
Bij het kopen van een kinderfiets is het belangrijk om er op te letten dat uw kind met zijn/haar voeten bij de grond kan op het moment dat het kind op het zadel zit. Tevens dient er een terugtraprem op de fiets te zitten. Uiteraard is een helm tevens het overwegen waard i.v.m. de veiligheid.

Tip 4 : Hoe met je fiets in sneeuw rijden?

(een tip van) Fietsentoko.nl
Als je met je mountainbike wil fietsen in de sneeuw, is dat geen probleem. Je moet alleen een andere techniek toepassen. Blijf meer achter op je zadel zitten en houdt het voorwiel zoveel mogelijk boven de sneeuw i.p.v. diep insnijden.

Tip 3 : Tip voor fietsverlichting

(een tip van) Be-cycle.com
Opteer voor verlichting op batterijen bij uw fiets,zo blijft u ook zichtbaar als u stilstaat.

Tip 2 : Tip voor het reinigen van een fietsketting

(een tip van) Bicycle Repairman
De echte fietsers verwijderen de ketting in zijn geheel van de fiets en koken de ketting uit in kettingvet. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een kettingpons. Dit apparaat duwt het pinnetje uit de schakel (duw hem er niet in zijn geheel uit, want de pin is er weer lastig in te krijgen!), zodat de ketting kan worden onderbroken, verwijderd en behandeld.

Tip 1 : Tip voor indoor fietsen

(een tip van) Fietsen-op-rollen
Zoekt u een combinatie tussen sport en animatie ? Huur fietsen op rollen en kies uit verschillende wedstrijdsystemen. Een leuke sportieve animatie voor allerhande evenementen.

Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Wist je dat ... je een verzekering kan afsluiten voor elektrische fietsen
Wandelen en fietsen
Moto en scooters

Rubrieken
- Auto - Beauty - Dieren - Elektro - Gezondheid - Hobby - Kantoor - Kleding - Party - Magazijn - Reclame - Reizen - Tuin - Wonen

Effe lachen
- Moppen en grappen - Verborgen Camera

Producten en campagnes
- Toppers gezien op TV - Promoties en Campagnes