Fietsen en elektrische fietsen – TIPS en weetjes uit België en Nederland

U bent hier : Home > Auto > Fietsen

fietsen elektrische dames heren TIPS

Wilt u ook een artikel publiceren met een gratis LINK naar uw website, Zie pagina contact.

> Artikel 1 : ... Zie volgende update


Wist je dat ... je voor elektrische fietsen een speciale fietsverzekering kan afsluiten

Meer en meer eigenaren van een elektrische fiets laten zich verzekeren met behulp van een speciale fietsverzekering en met reden. Elektrische fietsen zijn niet echt goedkoop waardoor een extra verzekering wel eens welkom kan zijn. Ook is bijstand tijdens diefstal zeker geen overbodige luxe bij de grote investering. Daarnaast wordt bijstand bij pech meer en meer een vaste waarde want een panne met een elektrische fiets los je niet zo maar zelf op en vergt vaak vakmanschap. In een fietsverzekering kan naast bijstand en diefstal ook de schade van de fietser inbegrepen worden waardoor de fietsverzekering bijna allesomvattend is. Enkel de schade die bij een ongeval berokkend wordt aan een derde wordt veelal in de standaard familiale verzekering opgenomen. Staat u dus op punt om een elektrische fiets aan te schaffen of heeft u een bedrijfsfiets sta dan zeker eens even stil bij het al dan niet nemen van fietsverzekering.

Waarom een onderhoud van uw fietsketting na de winter? (een tip van) Fietskleding.nu

Kapotte ketting na de winter vermijden? Na de winter is de ketting van uw fiets vaak aangetast door sneeuw, regen, wind en strooizout. Hierdoor gaat de kwaliteit van de ketting achteruit en kan deze zelfs van de tandwielen afdraaien met als gevolg vieze handen, of een duur bezoekje aan de fietsenmaker. Daarom is het na de winter verstandig om uw ketting even te smeren of zelfs te vervangen.

Let op een ergonomische zithouding bij een fiets (een tip van) 12ride.nl

Controleer bij de aankoop van een fiets of voor het fietsen de afmeting van het zadel en het stuur van uw fiets. Om de kans op klachten aan de knie, rug of schouders te verkleinen is het belangrijk in ieder geval het zadel en het stuur goed af te stellen zodat een ergonomische zithouding wordt gecreëerd.

Waarop letten bij de aankoop van een kinderfiets ? (een tip van) bestbuy kinderfietsen

Bij het kopen van een kinderfiets is het belangrijk om er op te letten dat uw kind met zijn/haar voeten bij de grond kan op het moment dat het kind op het zadel zit. Tevens dient er een terugtraprem op de fiets te zitten. Uiteraard is een helm tevens het overwegen waard i.v.m. de veiligheid.

Hoe met je fiets in sneeuw rijden? (een tip van) Fietsentoko.nl

Als je met je mountainbike wil fietsen in de sneeuw, is dat geen probleem. Je moet alleen een andere techniek toepassen. Blijf meer achter op je zadel zitten en houdt het voorwiel zoveel mogelijk boven de sneeuw i.p.v. diep insnijden.

Tip voor fietsverlichting (een tip van) Be-cycle.com

Opteer voor verlichting op batterijen bij uw fiets,zo blijft u ook zichtbaar als u stilstaat.

Tip voor het reinigen van een fietsketting (een tip van) Bicycle Repairman

De echte fietsers verwijderen de ketting in zijn geheel van de fiets en koken de ketting uit in kettingvet. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een kettingpons. Dit apparaat duwt het pinnetje uit de schakel (duw hem er niet in zijn geheel uit, want de pin is er weer lastig in te krijgen!), zodat de ketting kan worden onderbroken, verwijderd en behandeld.

Tip voor indoor fietsen (een tip van) Fietsen-op-rollen

Zoekt u een combinatie tussen sport en animatie ? Huur fietsen op rollen en kies uit verschillende wedstrijdsystemen. Een leuke sportieve animatie voor allerhande evenementen.

Algemene informatie

mountainbike TIPSFietsen is gewoon even gezellig ontspannen sporten in de buitenlucht. Er even op uit met de fiets maakt een heel ander mens van je. Als je naar de soort fietsen gaat kijken, dan zal je wel eens versteld kunnen staan van het gamma fietsen zoals damesfietsen, herenfietsen, kinderfietsen, mountainbikes, plooifietsen, bakfietsen, elektrische fietsen en zo meer waardoor het kiezen van de ideale fiets wel eens moeilijk wordt.

De laatste jaren zijn de elektrische fietsen sterk opgekomen en maken ze het mogelijk lekker te fietsen met een minimum aan inspanning. Naast een fiets dient men tevens rekening te houden met specifieke fietsuitrusting zoals de fietshelm wat zeker een aanraden kan zijn.

Meer informatie bij volgende update
Sla deze pagina zeker op bij uw favorieten

ZIE OOK:
> Wandelroutes en fietsroutes
> Moto en scooters