Uw TIP of website LINK op deze website? Meer informatie
 

Met je hond naar de hondenschool – waarop zeker letten? TIPS en advies

5000+ TIPS hondenschool hond succesvol trainen

Hier vindt u leuke TIPS en studies van Universiteiten over hondenschool.


♥ Leuke hondenproducten kopen
Amazon / hondenartikelen
bol.com / hondenartikelen
Medpets / geneesmiddelen


FILMTIP
Hoe bijten van puppy afleren - Edwin Frakking

Tip 6 : Hou altijd controle over het gedrag van je hond

hondenschool TIPSAls we een jonge hond of pup aankopen dan is het raadzaam om de hond zo snel mogelijk goede manieren aan te leren. Een hond zonder goede manieren of slechte gewoontes brengt meer problemen dat deugt hetgeen we dienen te vermijden.

Vaak is een slechte gewoonte van de hond meer een probleem van de eigenaar dan van de hond zelf. Je kan een hond tenslotte veel aanleren maar de eigenaar moet het willen en moet er het geduld voor hebben om het aan te leren.

Een hondenschool kan hierbij extra hulp bieden. Een hondenschool is een gespecialiseerde school specifiek voor het trainen en opleiden van honden waarbij de hond allerlei geleerd kan worden van kleine leuke trucjes tot verregaande manieren en een juiste omgang met andere dieren of mensen. Eigenlijk zou het bij elke hondeneigenaar aangewezen zijn enkele lessen bij een hondenschool te volgen.

Tip 5 : Wist je dat : Twee derde van klachten over nachtlawaai is het geblaf van honden

Studie onderzoek KLEINStudie en onderzoek
Bij een studie van het meest voorkomende lawaaihinder is een wel zeer onverwacht resultaat geconstateerd zijnde het geblaf van honden. Blijkbaar is zo maar even twee derde van de klachten over lawaaihinder gerelateerd met het geblaf van honden. In een verdere studie naar de oorzaken van dit geblaf werden volgende redenen gevonden zijnde: verveling, spanningen, verdedigen van het territorium, angst. Kortom er zijn tal van redenen die een hond aanzetten om ten ongepaste tijden te blaffen.

De vraag is dan ook wat hieraan kan gedaan worden hetgeen een hekel punt is. Lawaaihinder van het geblaf van honden is veelal bij anderen, de buren en zij moeten dus aangesproken worden, maar hoe doe je dat.

Een eerste mogelijkheid is het achterlaten van een naamloos briefje bij de buren met melding van de blaffende honden. Een andere mogelijkheid is het direct aanspreken van de buren.

Als ook dat niet helpt kan een aangetekend schrijven opgemaakt worden waarna, bij uitblijven van resultaat, een advocaat, de politie en de gemeente kan aangesproken worden.

Kortom lawaaihinder van blaffende honden is een ernstige hinder waarbij al menige burenruzies en psychologische problemen zijn ontstaan. Enkele dagen met de hond naar de hondenschool zou hieraan al beterschap kunnen bieden of denk ook eens aan halsbanden met blafbeperking.

Tip 4 : Mag uw hond voorop lopen als u anderen passeert?

(een tip van) Didogs
Eén van de 11 gouden regels voor succesvol leiding geven aan honden is zelf het initiatief nemen wanneer ‘’gevaren’’ van buitenaf de roedel bedreigen. Dit betekent dat uw hond niet voorop loopt wanneer u wandelaars of andere honden nadert of passeert.

Tip 3 : Waarop letten bij bezoek aan een hondenschool ?

(een tip van) Busy with dogs
Alvorens een training of oefening te beginnen met uw hond, moet hij eerst ontspannen. Zoniet zal hij niet in staat zijn om geleerde commando's uit te voeren, laat staan nieuw gedrag aan te leren. Begin dus steeds voor elke training of voor elk bezoek aan de hondenschool met ontspannings- en aandachtsoefeningen!

Tip 2 : Succes van speurhonden = succes van begeleider

(een tip van) Moreofthem
Wist u dat de rol van een speurhondengeleider vaak wordt onderschat? Het succes van een speurhond hangt in grote mate af van de kwaliteit van de geleider. Een speurhondgeleider houdt meer in dan alleen de lijn vast houden.

Tip 1 : Waarom speuren speurhonden?

(een tip van) Capta Odor
De reukzin van de hond is één van de meest opmerkelijke zintuigen van de hond. Elke hond heeft de instinctieve drang om aan alles te snuffelen. Meten is weten en dit is ons voordeel. Een speurneus.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd
- Hoe hebben honden geleerd om zo zielig te kijken?
- Honden en pups kopen TIPS
Hondenkapsalon en trimsalon TIPS
Hondenpension TIPS
Dierenarts en honden verzorging TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


Hartelijk dank voor uw beoordeling.
 
Nieuwe tips: NIEUW - PARTY - HOBBY - BEAUTY - KLEDING - HUMOR - GEZONDHEID - WONEN - TUIN - ELEKTRO - AUTO - DIEREN - WERK - ZAKELIJK - Contact
Uw tip of link op deze website? Meer informatie