Hond trainen op de hondenschool – gratis TIPS en informatie uit België en Nederland

U bent hier : Home > Dieren > Hondenschool

Op deze pagina vindt u praktische TIPS en informatie over een hond trainen op de hondenschool, u aangeboden door de vakman en vakvrouw uit uw buurt vanuit België en Nederland.

hondenschool TIPS

TIPS van de Vakman en Vakvrouw (Artikelen)

Artikel 1 = ... zie volgende update.

Uw TIP en website hier toevoegen? Zie pagina contact


Mag uw hond voorop lopen als u anderen passeert? (een tip van) Didogs

Eén van de 11 gouden regels voor succesvol leiding geven aan honden is zelf het initiatief nemen wanneer ‘’gevaren’’ van buitenaf de roedel bedreigen. Dit betekent dat uw hond niet voorop loopt wanneer u wandelaars of andere honden nadert of passeert.

Waarop letten bij bezoek aan een hondenschool ? (een tip van) Busy with dogs

Alvorens een training of oefening te beginnen met uw hond, moet hij eerst ontspannen. Zoniet zal hij niet in staat zijn om geleerde commando's uit te voeren, laat staan nieuw gedrag aan te leren. Begin dus steeds voor elke training of voor elk bezoek aan de hondenschool met ontspannings- en aandachtsoefeningen!

Succes van speurhonden = succes van begeleider (een tip van) Moreofthem

Wist u dat de rol van een speurhondengeleider vaak wordt onderschat? Het succes van een speurhond hangt in grote mate af van de kwaliteit van de geleider. Een speurhondgeleider houdt meer in dan alleen de lijn vast houden.

Waarom speuren speurhonden? (een tip van) Capta Odor

De reukzin van de hond is één van de meest opmerkelijke zintuigen van de hond. Elke hond heeft de instinctieve drang om aan alles te snuffelen. Meten is weten en dit is ons voordeel. Een speurneus.


Algemene informatie

hondenschool TIPSAls we een jonge hond of pup aankopen dan is het raadzaam om de hond zo snel mogelijk goede manieren aan te leren. Een hond zonder goede manieren of slechte gewoontes brengt meer problemen dat deugt hetgeen we dienen te vermijden. Vaak is een slechte gewoonte van de hond meer een probleem van de eigenaar dan van de hond zelf. Je kan een hond tenslotte veel aanleren maar de eigenaar moet het willen en moet er het geduld voor hebben om het aan te leren.

Een hondenschool kan hierbij extra hulp bieden. Een hondenschool is een gespecialiseerde school specifiek voor het trainen en opleiden van honden waarbij de hond allerlei geleerd kan worden van kleine leuke trucjes tot verregaande manieren en een juiste omgang met andere dieren of mensen. Eigenlijk zou het bij elke hondeneigenaar aangewezen zijn enkele lessen bij een hondenschool te volgen.

ZIE OOK:
> Honden en pups
> Hondenkapsalon en trimsalon
> Hondenpension
> Dierenarts en honden verzorging
Meer informatie bij volgende update.
Sla deze pagina zeker op bij uw favorieten