Paarden manege – paardrijden – TIPS en weetjes uit België en Nederland

U bent hier : Home > Dieren > Paarden

paarden manege verzorging TIPS

Onderstaande artikelen en tips worden u aangeboden door de Vakman en Vakvrouw uit België en Nederland.

> Artikel 1 : zie volgende update


Wist je dat ... paarden ingezet worden als blinde geleidehonden

Een paard als blinde-geleidehond. Het is toch even slikken bij het lezen van deze titel maar het bestaat echt. In 1999 werd in de Verenigde Staten geëxperimenteerd met het begeleiden van blinden met minipaarden. Dit experiment toonde verrassende resultaten met als conclusie dat minipaarden perfect geschikt zijn om blinden te begeleiden. De paarden bleken goed te trainen, weliswaar niet zo diepgaand als de training van honden, en ze konden zich goed rustig houden in vervelende situaties. Dit maakt ze ideaal als alternatief voor de geleidehonden als het baasje een fobie of allergie voor honden heeft of als het baasje nu eenmaal meer van paarden houdt. De dag van vandaag zien we wel meer minipaarden als blinde-geleidehonden doch blijft het een ietwat vreemd zicht als je iemand met een minipaard aan de lits ziet wandelen, doch is het resultaat, de samenwerking tussen mens en dier, gewoonweg prachtig.

Hoe veilig uit rijden met paarden? (een tip van) Sint Jorishoeve

Als u te paard op wandeling gaat, zorg dan dat u steeds met meerdere personen bent. Als er iets ernstigs gebeurt bij n van de ruiters, kan een ander nog altijd hulp bieden of inroepen.

Hoe kan je problemen vermijden met uw zadel (een tip van) Glotas Shop

Laat uw zadel 1x per jaar nakijken door een Zadelpasser, zo kan u veel voorkomende problemen vermijden.

Tip voor verzorging van hoeven van paarden (een tip van) Stal het waaihof

Controleer en verzorg regelmatig de hoeven van uw paard, zelfs al bewegen ze niet veel. De hoeven zijn net als de voeten/nagels bij mensen. Besteed er voldoende aandacht aan.


Algemene informatie

paardrijden TIPS paardenPaardrijden is een leuke aangelegenheid waarbij een bepaalde connectie ontstaat tussen paard en ruiter en waarbij het aan de ruiter is om het paard te beheersen. Paardrijden kan in de vrije natuur, wat steeds weer heerlijk is, of kan in een gespecialiseerde manege dewelke tevens fungeert als stal of verblijfplaats voor het paard.

Heb je zelf een paard of denk je eraan zelf een paard te gaan houden, weet dan dat het verzorgen van een paard wat tijd en inspanning vergt. Een paard heeft nu eenmaal graag wat aandacht en naast goed eten en drinken is het voornaam de vacht en de hoeven regelmatig te controleren en te verzorgen. Borstel daarom geregeld de vacht van het paard en laat nu en dan de dierenarts een onderzoekje doen om jezelf ervan te verzekeren dat alles goed is.

ZIE OOK:
> Dierenarts en veearts
> Paarden aanhangwagen

Meer TIPS bij volgende update. Sla deze pagina zeker op bij uw favorieten.

Alle weetjes
Moppen en grappen
Promoties