U bent hier : / Home / Leuk transport en vervoer met weetjes TIPS en advies

 

Leuk transport en vervoer met weetjes TIPS en advies

transport vervoer pallets België Nederland TIPS

Van harte welkom
Op deze pagina vind je leuke TIPS, advies en weetjes over transport en vervoer met studies en onderzoeken van Universiteiten. Wekelijks nieuwe TIPS. Alvast veel leesplezier.


NIEUW - Tip 4 : Tips voor het transport van pallets

(een tip van) SDX Bijzonder vervoer
Het is verplicht zendingen boven 70 kilo op een pallet aan te leveren. Stapel de pallets goed op elkaar of zorg dat ze goed stapelbaar zijn. Als u de pallet sealt of inwikkelt met wikkelfolie, is de kans op beschadiging een stuk kleiner. Zorg tevens voor een goed passende verpakking. Houd de ruimte tussen inhoud en verpakking zo klein mogelijk en gebruik eventueel vulmateriaal om ruimtes op te vullen om uw goederen tijdens transport te beschermen tegen mogelijke breuk.

Tip 3 : Zorg voor goede informatie op uw goederen in transport

(een tip van) SDX Bijzonder vervoer
Labels met de tekst 'Fragiel' of 'Breekbaar' geven alleen informatie over de inhoud en dienen dus niet ter vervanging van een goede, stevige verpakking. Zorg dat labels goed zichtbaar zijn. Als u labels met de hand schrijft, gebruik dan blokletters en vul alle gewenste gegevens duidelijk en volledig in.

Tip 2 : Tip voor koeltransport met droogijs

(een tip van) SDX Bijzonder vervoer
Met droogijs kunt u vochtvrij uw geconditioneerde goederen vervoeren, zonder energiebron. Droogijs of koolzuursneeuw is de vaste vorm van koolstofdioxide of CO2. Droogijs wordt gebruikt om geconditioneerd vervoer op de juiste temperatuur te houden. Daarnaast wordt droogijs in chemische en industriële bewerkingen gebruikt om voor koeling te zorgen.

De temperatuur van droogijs ligt op ongeveer -79 graden Celsius. Droogijs is dan ook uitermate geschikt om lage temperaturen te bereiken zonder gebruik te hoeven maken van een energiebron. Een bijkomend voordeel is dat het van een vaste vorm direct over gaat in gasvorm (sublimatie). Hierdoor onttrekt het meer warmte aan de omgeving dan wanneer het zou smelten en blijven de goederen gevrijwaard van vocht.

Tip 1 : Algemene informatie transport en vervoer

Transportbedrijf TIPSAls we spreken over transport dan bedoelen we hiermee het vervoer van ondermeer pallets of paletten met goederen in gespecialiseerde vrachtwagens.

Denk hierbij aan het standaard transport in huifopleggers of vrachtwagens, gekoeld transport in koelopleggers, veetransport in veeopleggers en veewagens, vloeistoffen transport in tankwagens en tankopleggers, speciaal transport in speciaal gebouwde opleggers, LZV Lang Zwaar Vervoer met extra lange oplegger combinaties en zo meer.

Op deze pagina vindt u gratis TIPS en advies over transport en vervoer, u aangeboden door de Vakman en Vakvrouw uit België en Nederland. Zij staan u eveneens graag te woord voor verdere informatie of prijzen / prijs.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Koerierdienst en sneltransport
Vrachtwagens en opleggers
Bedrijfswagen leasen
Autobanden
Voorruiten en autoruiten
Autoreclame en vrachtwagenreclame

Deel deze tips zeker met je vrienden.


(Wekelijks publiceren we nieuwe TIPS en onderzoeken)
(Heb je ook een leuke tip of artikel over een bepaald thema? Zend het even toe. Misschien publiceren we het op deze website.)