Transport en vervoer – TIPS en advies uit België en Nederland

U bent hier : Home > Magazijn > Transport en vervoer

transport vervoer pallets TIPS

Zoek je nationaal of internationaal transport en vervoer dan zijn er enkele punten waarop je zeker moet letten. Hier vind je alvast praktische TIPS. Elke week worden nieuwe tips, artikelen, studies, filmpjes en video’s toegevoegd. Sla deze website dus zeker op bij uw favorieten.

Tip 3 : Tips voor pallet transporten

(een tip van) SDX Bijzonder vervoer
Het is verplicht zendingen boven 70 kilo op een pallet aan te leveren. Stapel de pallets goed op elkaar of zorg dat ze goed stapelbaar zijn. Als u de pallet sealt of inwikkelt met wikkelfolie, is de kans op beschadiging een stuk kleiner. Zorg tevens voor een goed passende verpakking. Houd de ruimte tussen inhoud en verpakking zo klein mogelijk en gebruik eventueel vulmateriaal om ruimtes op te vullen om uw goederen tijdens transport te beschermen tegen mogelijke breuk.

Tip 2 : Zorg voor goede informatie op uw goederen in transport

(een tip van) SDX Bijzonder vervoer
Labels met de tekst 'Fragiel' of 'Breekbaar' geven alleen informatie over de inhoud en dienen dus niet ter vervanging van een goede, stevige verpakking. Zorg dat labels goed zichtbaar zijn. Als u labels met de hand schrijft, gebruik dan blokletters en vul alle gewenste gegevens duidelijk en volledig in.

Tip 1 : Tip voor koeltransport met droogijs

(een tip van) SDX Bijzonder vervoer
Met droogijs kunt u vochtvrij uw geconditioneerde goederen vervoeren, zonder energiebron. Droogijs of koolzuursneeuw is de vaste vorm van koolstofdioxide of CO2. Droogijs wordt gebruikt om geconditioneerd vervoer op de juiste temperatuur te houden. Daarnaast wordt droogijs in chemische en industriële bewerkingen gebruikt om voor koeling te zorgen. De temperatuur van droogijs ligt op ongeveer -79 graden Celsius. Droogijs is dan ook uitermate geschikt om lage temperaturen te bereiken zonder gebruik te hoeven maken van een energiebron. Een bijkomend voordeel is dat het van een vaste vorm direct over gaat in gasvorm (sublimatie). Hierdoor onttrekt het meer warmte aan de omgeving dan wanneer het zou smelten en blijven de goederen gevrijwaard van vocht.

Algemene informatie

Transportbedrijf TIPSAls we spreken over transport dan bedoelen we hiermee het vervoer van ondermeer pallets of paletten met goederen in gespecialiseerde vrachtwagens. Denk hierbij aan het standaard transport in huifopleggers of vrachtwagens, gekoeld transport in koelopleggers, veetransport in veeopleggers en veewagens, vloeistoffen transport in tankwagens en tankopleggers, speciaal transport in speciaal gebouwde opleggers, LZV Lang Zwaar Vervoer met extra lange oplegger combinaties en zo meer. Op deze pagina vindt u gratis TIPS en advies over transport en vervoer, u aangeboden door de Vakman en Vakvrouw uit België en Nederland. Zij staan u eveneens graag te woord voor verdere informatie of prijzen / prijs.