Hoeveel tijd laten tussen twee zwangerschappen? Onderzoek

zwangerschapskleding positiekleding zwangerschappen TIPS

Onderzoek door:
Universiteit van British Columbia

Ben je pas bevallen en denk je aan een tweede kindje, lees dan zeker eerst onderstaand onderzoek. Misschien is het verstandig om eerst even een pauze in te lassen tussen je zwangerschappen.

Een nieuwe studie van de Universiteit van British Columbia bij zwangerschappen heeft aangetoond dat vrouwen boven de 35 jaar best een jaar pauze laten van minimaal één jaar tussen twee zwangerschappen. Maar waarom dan?

Wat zijn de risico's bij twee zwangerschappen

Studie onderzoek KLEINDe studie toonde aan dat twee kort opvolgende zwangerschappen risico’s inhouden voor zowel de mamma als de baby. In dit onderzoek werden 148.000 zwangerschappen onderzocht bij vrouwen van allerlei leeftijden.

Het resultaat van de studie toonde aan dat indien vrouwen boven de 35 jaar een tweede keer zwanger werden binnen de zes maanden na de eerste bevalling, er ernstige complicaties zoals vroeggeboortes, afwijkingen, en zo meer duidelijk werden bij de tweede zwangerschap.

Verlaagde risico's bij meer pauze tussen zwangerschappen

Ook toonde het onderzoek aan dat indien de vrouwen boven 35 jaar een langere pauze inlaste tussen twee zwangerschappen van minimaal één jaar, de risico’s duidelijk minder werden. Deze studie werd tevens gevalideerd en bevestigd door de WHO “Wereld-gezondheid-organisatie” die aanbeveelt om tussen twee zwangerschappen zelfs 24 maanden te houden.

Men wil bij deze studie wel duiden dat bij de notering van de verhoogde risico’s in deze studie geen rekening werd gehouden met andere parameters zoals de afkomst van de mamma’s, de sociale welvaart of de fysieke toestand.

Er werd enkel rekening gehouden met de leeftijd van de mamma’s en de tijd tussen de zwangerschappen. Doch kan gesteld worden dat bij het aangaan van een tweede zwangerschap op oudere leeftijd best wat wat pauze genomen wordt.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
- Geslacht baby wordt bepaald door genen van vader
- Covid-19 antilichamen in moedermelk neutraliseert Corona virus
- Vis eten is zeer gezond voor baby tijdens zwangerschap
- Zwangerschapskleding TIPS

Deel dit onderzoek zeker met je vrienden


 
U bent hier : / Home / Gezondheid TIPS / Hoeveel tijd laten tussen twee zwangerschappen? Onderzoek