Covid-19 antilichamen in moedermelk van moeders met immuniteit neutraliseert Corona virus – Onderzoek

U bent hier : Home > Gezondheid > Covid-19 antistoffen in moedermelk

Covid-19 antlichamen in moedermelk neutraliseert Corona virus

Onderzoek door:
Universiteit van Rochester Medical Center

Een nieuwe studie naar Covid-19 heeft antilichamen ontdekt in de moedermelk van moeders die immuniteit hebben verworven na vaccinatie of na ziekte, die het Corona virus neutraliseert.

Studie onderzoek KLEINOm dit onderzoek uit te voeren heeft de Universiteit van Rochester Medical Center een groep van aanstaande moeders uitgenodigd om gedurende een bepaalde periode moedermelk af te staan teneinde te testen of enige resten van COVID-19 te zien zouden zijn.

Tot hun grote verbazing zagen de onderzoekers dat de melk, die afkomstig was van moeders die Covid-19 immuniteit hadden verworden, hoge concentraties van antilichamen bevatte. Na verdere tests bleek dat deze antilichamen het COVID-19 virus neutraliseren.

Wat zijn antilichamen of antistoffen?
Covid-19 antilichamen zijn antistoffen die door het lichaam worden aangemaakt, die vervolgens het Covid-19 virus kunnen herkennen, zich eraan binden om het uiteindelijk te neutraliseren. De antilichamen dragen er dus zorg voor dat we minder ziek worden van het virus.

Dat deze antilichamen nu ook opduiken in moedermelk van moeders die immuniteit hebben verworven is een unieke ontdekking.

Hoe werd het Covid-19 onderzoek gevoerd?

Gedurende het onderzoek werden 77 moeders gevraagd om moedermelk ter beschikking te stellen ter studie van de antilichamen. In deze groep werden zowel moeders opgenomen die immuniteit hadden verworven nadat ze ziek waren geweest van COVID-19, als moeders die immuniteit hadden verworven na vaccinatie.

De test toonde aan dat melk van beide groepen moeders antilichamen bevatte al was er een verschil op te merken in het type.

Zo vonden de onderzoekers sporen van A(IgA) antilichamen in de moedermelk afkomstig van moeders die immuniteit hadden verworven na ziekte, en trof men sporen van G(Iga) aan in de moedermelk afkomstig van gevaccineerde moeders. Wel was opmerkelijk dat beide soorten antilichamen COVID-19 neutraliseren.

Om dit te testen werden actieve COVID-19 sporen toegevoegd aan de moedermelk waarbij men constateerde dat beide stoffen A(IgA) en G(Lga) de COVID-19 sporen neutraliseerden. Dit onderzoek was dan ook de eerste in zijn soort die effectief aantoont dat moedermelk, afkomstig van moeders met immuniteit, sporen bevat die de actieve stof van COVID-19 neutraliseert.

Sterke van antilichamen neemt af na drie maanden

De test toonde tevens aan dat de sterkte van de antilichamen in de moedermelk stelmatig afneemt, net zoals men deze afzwakking waarneemt bij verworven immuniteit na ziekte of vaccinatie. De periode vanaf wanneer de afzwakking van start gaat ziet men rond de drie maanden, al is dit afhankelijk van moeder tot moeder. Ook speekt men in het onderzoek niet over het type vaccin bij de gevaccineerde moeders in het onderzoek.

Wat leert het onderzoek?

Het onderzoek is ook niet sluitend of de moedermelk al dan niet bescherming kan bieden tegen de baby die de melk toegediend krijgt. Dit zal zeker nog onderzocht worden in verdere studies.

Nu is het thans voornaam om weten dat bij moedermelk van moeders met immuniteit, ongeacht door vaccinatie of na COVID-19 ziekte, er antilichamen worden gevormd die de actieve stoffen van het COVID-19 virus neutraliseren. Dit schept alvast hoop in de verdere strijd tegen dit virus.

Bron: Rochester Medical Center
Link: Evidence on Covid-19 antibodies in breast milk


Gerelateerd:
- TOP 50 populaire baby artikelen
- Geslacht baby wordt bepaald door genen van vader
- Terug zwanger worden , best een jaar pauze nemen
- Vis eten is zeer gezond voor baby tijdens zwangerschap
- Zwangerschapskleding TIPS

Deel deze leuke TIPS zeker met je vrienden
Hobby TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Leuke weetjes feiten en studies over mens en dier
Eigen zaak TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Werk TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Elektro TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Reizen en vakantie TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Honden katten paarden TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Part en feestjes TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Beauty make-up verzorging TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Dameskleding en herenkleding TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Tuin TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Bouwen verbouwen en interieur TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Auto fietsen bestelwagens TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Gezondheid TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Humor TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken

Advertentie