Metaalwerken en laswerken met weetjes TIPS en advies

metaalbewerking lassen frezen TIPS

Van harte welkom
Op deze pagina vind je leuke TIPS, advies en weetjes over metaalwerken met studies en onderzoeken van Universiteiten. Wekelijks nieuwe TIPS. Alvast veel leesplezier.

FILMTIP
Tips voor nauwkeurig draaien op een draaibank van Crispyn

NIEUW - Tip 6 : Maten en toleranties, belangrijk bij uw offerte aanvraag

(een tip van) Hanique Metaalbewerking
Stuur altijd een duidelijke tekening mee als u een offerte aanvraagt voor metaalbewerking, draai- en freeswerk. Let vooral op complete en juiste maatvoering (in mm!). En geef bij de maten meteen de juiste toleranties op. Hoe nauwkeuriger de gevraagde toleranties zijn, hoe duurder het wordt. Weeg dus altijd goed af welke toleranties voor w functionaliteit noodzakelijk zijn!

Tip 5 : Tip voor lassen van roestvrij staal

(een tip van) D&M lasprojecten
Tijdens het lassen van roestvast staal verliest deze zijn roestvaste eigenschappen. Dit kan ongedaan worden gemaakt door deze te passiveren, zo krijgt de "inox" terug een passieve laag in plaats van een actieve. Dit kan gedaan worden met een verdunning van salpeterzuur.

Tip 4 : Is het roestvrij of roestvast staal?

(een tip van) De Vries Staalwerk
Wilt u iets van roestvrij- staal laten maken? Tikt u dan bij zoekmachines ook roestvast- staal in. Dit is de officiële benaming voor roestvrij- staal en professionele bedrijven zullen eerder de benaming roestvast gebruiken!

Tip 3 : Hoe kan je metaal en staalsoorten herkennen?

(een tip van) Steuer
Je kunt metaal en staal soorten vaak eenvoudig herkennen aan de kleur. Zo is koolstof staal zonder behandeling zwart van kleur en roestvast staal zonder behandeling zilverkleurig. Chroom of verchroomd staal heeft vaak een glanzend oppervlak.

Tip 2 : Waarop letten bij metaalwerken?

(een tip van) Pillen metaalbewerking
Als u een metaalbewerking wilt uitbesteden bedenk dan eerst wat u van uw leverancier verwacht. Er zijn diverse eisen en verwachtingen die u misschien wilt behalve de producteisen.

Maak hier eerst een lijst van. Allereerst natuurlijk de producteisen, (bedrijven moeten het product kunnen bewerken zoals vereist). Dan gaat u offertes opvragen om een prijsindicatie te krijgen.(een stuk of vijf/tien). Zo komt u erachter wat een redelijke prijs is voor een (redelijke) oplage.

Bekijk wat voor een mogelijkheden er zijn qua levertijden (zowel intern als extern), want meer tijd levert vaak een goedkopere prijs. Zijn er bijkomende eisen als keurmerken (ISO 9001). Wordt meerwaarde gewaardeerd (en zo ja welke?) Denk hierbij aan zaken als assemblage, oppervlaktebehandelingen, transport, service, engineering etc.).

Verwerk alle mogelijkheden in een Excel sheet en koppel er een puntensysteem aan vast. De waardering hiervan moet u zelf bedenken. Aan de hand hiervan maak je een selectie van mogelijke leveranciers. Via het puntensysteem komt er een top 10 uit.

Uiteindelijk kies je een van de drie bedrijven uit de top tien. (U hoeft niet perse de nummer één kiezen, want wat altijd belangrijk blijft is de klik die u met het bedrijf hebt.)

Tip 1 : Algemene informatie Metaalwerken

Bij metaalbewerking wordt metaal zoals ijzer, staal, aluminium en zo meer bewerkt om een bepaald product of constructie te bouwen. Om dit mogelijk te maken worden verschillende technieken toegepast zoals draaiwerken met draaibanken, freeswerken met freesmachines, laswerken met lastoestellen of lasrobots, plooiwerken met plooibanken, of geautomatiseerde metaalbewerking zoals CNC machines.

Zo heeft elke soort metaalbewerking wel gespecialiseerde technieken en machines. Op deze pagina vindt u gratis TIPS en advies over metaalbewerking, u aangeboden door de Vakman en Vakvrouw uit België en Nederland. Zij staan u eveneens graag te woord voor verdere informatie of prijzen / prijs.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Machines en machinebouw TIPS
Industriebouw TIPS
Tekenbureau TIPS
Spuitgieten TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


 
U bent hier : / Home / Metaalwerken en laswerken met weetjes TIPS en advies