Metaalbewerking gratis TIPS laswerken freeswerken draaiwerken CNC België Nederland

U bent hier : Home > Magazijn > Metaalbewerking

metaalbewerking lassen frezen TIPSBij metaalbewerking wordt metaal zoals ijzer, staal, aluminium en zo meer bewerkt om een bepaald product of constructie te bouwen. Om dit mogelijk te maken worden verschillende technieken toegepast zoals draaiwerken met draaibanken, freeswerken met freesmachines, laswerken met lastoestellen of lasrobots, plooiwerken met plooibanken, of geautomatiseerde metaalbewerking zoals CNC machines. Zo heeft elke soort metaalbewerking wel gespecialiseerde technieken en machines. Op deze pagina vindt u gratis TIPS en advies over metaalbewerking, u aangeboden door de Vakman en Vakvrouw uit België en Nederland. Zij staan u eveneens graag te woord voor verdere informatie of prijzen / prijs.

1. TIPS van de Vakman en Vakvrouw

Tip 1 =

Tip 2 =

Tip 3 = ... zie volgende update.

Uw TIP en website hier toevoegen? Zie pagina contact2. MINI-TIPS - metaalwerken laswerken CNC en meer

Tip voor lassen van roestvrij staal – D&M lasprojecten
Tijdens het lassen van roestvast staal verliest deze zijn roestvaste eigenschappen. Dit kan ongedaan worden gemaakt door deze te passiveren, zo krijgt de "inox" terug een passieve laag in plaats van een actieve. Dit kan gedaan worden met een verdunning van salpeterzuur.

Is het roestvrij of roestvast staal? – De Vries Staalwerk
Wilt u iets van roestvrij- staal laten maken? Tikt u dan bij zoekmachines ook roestvast- staal in. Dit is de officiële benaming voor roestvrij- staal en professionele bedrijven zullen eerder de benaming roestvast gebruiken!

Hoe kan je metaal en staalsoorten herkennen? – Steuer
Je kunt metaal en staal soorten vaak eenvoudig herkennen aan de kleur. Zo is koolstof staal zonder behandeling zwart van kleur en roestvast staal zonder behandeling zilverkleurig. Chroom of verchroomd staal heeft vaak een glanzend oppervlak.

Waarop letten bij metaalbewerking? – Pillen metaalbewerking
Als u een metaalbewerking wilt uitbesteden bedenk dan eerst wat u van uw leverancier verwacht. Er zijn diverse eisen en verwachtingen die u misschien wilt behalve de producteisen. Maak hier eerst een lijst van. Allereerst natuurlijk de producteisen, (bedrijven moeten het product kunnen bewerken zoals vereist). Dan gaat u offertes opvragen om een prijsindicatie te krijgen.(een stuk of vijf/tien). Zo komt u erachter wat een redelijke prijs is voor een (redelijke) oplage. Bekijk wat voor een mogelijkheden er zijn qua levertijden (zowel intern als extern), want meer tijd levert vaak een goedkopere prijs. Zijn er bijkomende eisen als keurmerken (ISO 9001) Wordt meerwaarde gewaardeerd (en zo ja welke?) Denk hierbij aan zaken als assemblage, oppervlaktebehandelingen, transport, service, engineering etc.). Verwerk alle mogelijkheden in een Excel sheet en koppel er een puntensysteem aan vast. De waardering hiervan moet u zelf bedenken. Aan de hand hiervan maak je een selectie van mogelijke leveranciers. Via het puntensysteem komt er een top 10 uit. Uiteindelijk kies je een van de drie bedrijven uit de top tien. (U hoeft niet perse de nummer één kiezen, want wat altijd belangrijk blijft is de klik die u met het bedrijf hebt.)

3. Algemene informatie

Metaalbewerking laswerken freeswerken draaiwerken.

Meer informatie bij volgende update.