Metaalbewerking – laswerken freeswerken draaiwerken CNC – gratis TIPS uit België en Nederland

U bent hier : Home > Magazijn > Metaalbewerking

Op deze pagina vindt u praktische TIPS en informatie over metaalbewerking, laswerken, freeswerken, draaiwerken en CNC, u aangeboden door de vakman en vakvrouw uit uw buurt vanuit België en Nederland.

metaalbewerking lassen frezen TIPS

TIPS van de Vakman en Vakvrouw (Artikelen)

Tips van de vakman vakvrouw

Artikel 1 = ... zie volgende update.

Uw Artikel en website LINKS hier toevoegen? Zie pagina contact


Tip voor lassen van roestvrij staal (een tip van) D&M lasprojecten

Tijdens het lassen van roestvast staal verliest deze zijn roestvaste eigenschappen. Dit kan ongedaan worden gemaakt door deze te passiveren, zo krijgt de "inox" terug een passieve laag in plaats van een actieve. Dit kan gedaan worden met een verdunning van salpeterzuur.
Is het roestvrij of roestvast staal? (een tip van) De Vries Staalwerk

Wilt u iets van roestvrij- staal laten maken? Tikt u dan bij zoekmachines ook roestvast- staal in. Dit is de officiële benaming voor roestvrij- staal en professionele bedrijven zullen eerder de benaming roestvast gebruiken!

Hoe kan je metaal en staalsoorten herkennen? (een tip van) Steuer

Je kunt metaal en staal soorten vaak eenvoudig herkennen aan de kleur. Zo is koolstof staal zonder behandeling zwart van kleur en roestvast staal zonder behandeling zilverkleurig. Chroom of verchroomd staal heeft vaak een glanzend oppervlak.

Waarop letten bij metaalbewerking? (een tip van) Pillen metaalbewerking

Als u een metaalbewerking wilt uitbesteden bedenk dan eerst wat u van uw leverancier verwacht. Er zijn diverse eisen en verwachtingen die u misschien wilt behalve de producteisen. Maak hier eerst een lijst van. Allereerst natuurlijk de producteisen, (bedrijven moeten het product kunnen bewerken zoals vereist). Dan gaat u offertes opvragen om een prijsindicatie te krijgen.(een stuk of vijf/tien). Zo komt u erachter wat een redelijke prijs is voor een (redelijke) oplage. Bekijk wat voor een mogelijkheden er zijn qua levertijden (zowel intern als extern), want meer tijd levert vaak een goedkopere prijs. Zijn er bijkomende eisen als keurmerken (ISO 9001) Wordt meerwaarde gewaardeerd (en zo ja welke?) Denk hierbij aan zaken als assemblage, oppervlaktebehandelingen, transport, service, engineering etc.). Verwerk alle mogelijkheden in een Excel sheet en koppel er een puntensysteem aan vast. De waardering hiervan moet u zelf bedenken. Aan de hand hiervan maak je een selectie van mogelijke leveranciers. Via het puntensysteem komt er een top 10 uit. Uiteindelijk kies je een van de drie bedrijven uit de top tien. (U hoeft niet perse de nummer één kiezen, want wat altijd belangrijk blijft is de klik die u met het bedrijf hebt.)

Algemene informatie

Bij metaalbewerking wordt metaal zoals ijzer, staal, aluminium en zo meer bewerkt om een bepaald product of constructie te bouwen. Om dit mogelijk te maken worden verschillende technieken toegepast zoals draaiwerken met draaibanken, freeswerken met freesmachines, laswerken met lastoestellen of lasrobots, plooiwerken met plooibanken, of geautomatiseerde metaalbewerking zoals CNC machines. Zo heeft elke soort metaalbewerking wel gespecialiseerde technieken en machines. Op deze pagina vindt u gratis TIPS en advies over metaalbewerking, u aangeboden door de Vakman en Vakvrouw uit België en Nederland. Zij staan u eveneens graag te woord voor verdere informatie of prijzen / prijs.

Meer informatie bij volgende update.
Sla deze pagina zeker op bij uw favorieten

ZIE OOK:
> Machines en machinebouw
> Industriebouw
> Tekenbureau
> Spuitgieten