U bent hier : / Home / Kleding en schoenen / Wat is eigenlijk je ideale Beha en cupmaat – TIPS en advies

 

Wat is eigenlijk je ideale Beha en cupmaat – TIPS en advies

Hoe je ideale beha BH maat berekenen - TIPS en advies

Van harte welkom
Op deze pagina vind je leuke TIPS, advies en weetjes over het meten van je Beha en cupmaat. Alvast veel leesplezier.


Hoe je eigen beha BH maat opmeten?

Met onderstaande instructies kun je ongeveer uitrekenen welke maat je hebt. Omdat elke vrouw anders is en elk model zijn eigen pasvorm heeft, is deze 'berekende maat' slechts een richtlijn. Alleen door te passen kun je beoordelen wat je maat is per merk en per model. Vanaf omvangsmaat 90 wordt het bepalen van je maat aan de hand van onderstaande tabellen steeds minder trefzeker. Je kunt dan het beste om persoonlijk advies vragen.

Onze belangrijkste tip:

De meeste vrouwen dragen een te ruime omvangsmaat. Kies die maat vooral niet te ruim. Kom je volgens onderstaande tabellen inderdaad uit op een kleinere omvangsmaat? Reken er dan op dat je minimaal een cupmaat groter zult moeten kiezen. De steun en pasvorm zullen je verbazen.

Stap 1. Trek een goed passende bh aan. In ieder geval een bh die je borsten ondersteunt. Trek gn push-up bh, sportbh, voorgevulde bh of minimizer aan. Deze bhs veroorzaken een verkeerde maatopname.

Stap 2. Neem een meetlint. Neem de omvangsmaat van je bovenlijf net onder je borsten. Dat heet de borstomvang (A). Deze borstomvang is het belangrijkste gegeven bij het zoeken van je bh maat. Noteer deze maat in centimeters.

Stap 3. Vervolgens meet je de omvang ter hoogte van de tepels. Dat is de borstwijdte (B). Noteer deze maat in centimeters.

De verhouding tussen deze twee maten bepaalt je uiteindelijke bh maat. Zo kan het zijn dat maat 75F, qua volume vergelijkbaar is met 80E . Het is alleen een andere verhouding. Elke centimeter verschil geeft al een andere maat. Dat betekent ook dat de adviesmaat die je nu opmeet een richtlijn is voor het passen. Pas als je een bh aanhebt kun je daadwerkelijk zien of de maat de goede is.

Kies nu eerst je omvangsmaat aan de hand van je opgemeten maat A:
A is in centimeters de omvangsmaat voor bh: 63-65 60, 66-70 65, 71-75 70, 76-81 75, 82-86 80, 87-91 85, 92-96 90, 97-103 95, 104-109 100, 110-115 105

Deze omvangsmaat is in feite het belangrijkste van de bh-maat voor vrouwen met een grotere maat. Veel dragen namelijk een te grote omvangsmaat waardoor de bh geen enkele steun meer geeft. De bh kruipt dan aan de achterzijde omhoog. De juiste cupmaat is vervolgens veel moeilijker te bepalen. Daarna doe je het volgende rekensommetje:
Je hebt borstwijdte maat (B) opgemeten en borstomvang (A) ook.

De som is dan:

Borstwijdte (B) borstomvang (A) = Cupmaat
Het verschil tussen A en B geeft namelijk je cupmaat. Kijk hieronder voor de cupmaat die hoort bij de uitkomst van je rekensom. Verschil in cm = cupmaat. Let wel, de cupmaat is echt een indicatie. Als je meer dan 2 cupmaten verschil afleest dan je gewend bent, neem dan gerust contact op als je vragen hebt. Verschil in cm is cupmaat

10-11 cup AA, 12-13 cup A, 14-15 cup B, 16-17 cup C, 18 cup D, 19 cup DD (is er geen DD kies dan E), 20-21 cup E, 22 cup F, 23 cup FF (is er geen FF kies dan G), 24 cup G, 25 cup GG (is er geen GG kies dan H), 26 cup H, 27 cup HH (cup I) (is er geen HH of I kies dan J), 28-29 cup J, 30-31 cup K (is er geen K kies dan JJ)

Je hebt nu dus je omvangsmaat gekozen in je cupmaat.
Ga nu maar iets moois bij my-fashion.be uitkiezen!


Deze TIP wordt u aangeboden door onderstaande Vakman / Vakvrouw:

My-fashion.be

My-Fashion.be is een Belgische webshop gespecialiseerd in comfortabele en stijlvolle lingerie. We beschikken over een uitgebreid aanbod in verschillende categorieën (Luxe, Fashion, Classic en Sexy) en dit in maten van 65 C tot 100 G. Omwille van het feit dat we niet over een fysieke winkel beschikken en we rechtstreeks met de fabrikanten werken, kunnen we scherpe prijzen hanteren.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Lingerie TIPS
- Dameskleding TIPS
Sportkleding TIPS
Zwangerschapskleding TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


Uw mening telt. Laat ons even weten wat je vind van de tips op deze website. Zo kunnen we onze informatie optimaliseren om je surfervaring te verbeteren. Alvast dank.
Heb jij toevallig ook een leuk artikel (ca 200 woorden) voor deze website? Laat het even weten en misschien publiceren we. We sturen je graag een mailtje. We kunnen ook een LINK plaatsen naar jouw website.

Categorieën en thema's
Hobby TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Leuke weetjes feiten en studies over mens en dier
Eigen zaak TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Werk TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Elektro TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Reizen en vakantie TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Honden katten paarden TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Part en feestjes TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Beauty make-up verzorging TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Dameskleding en herenkleding TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Tuin TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Bouwen verbouwen en interieur TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Auto fietsen bestelwagens TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Gezondheid TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken

♥ Leuke PROMOTIES - bol.com / aanbiedingen - Amazon / promoties - Amazon Prime streaming - Sunweb / zonvakanties