U bent hier : / Home / Spuitgieten – Tips en advies voor het beste spuitgietwerk

 

Spuitgieten – Tips en advies voor het beste spuitgietwerk

spuitgieten plastic metaal matrijzen TIPS

Van harte welkom
Op deze pagina vindt U leuke TIPS en advies voor het beste spuitgieten, U aangeboden door de vakman/vrouw in je buurt met studies en onderzoeken van Universiteiten.


NIEUW - Tip 3 : Hoe gebeurt spuitgieten eigenlijk?

(een tip van) Allan Diecasting
Spuitgieten kan in vele gevallen volledig automatisch verlopen. Gesmolten metaal wordt onder hoge snelheid en hoge druk in een gietvorm geïnjecteerd. Om het gietproces optimaal te beheersen, zijn er diverse randapparatuur, zoals gietrobots, uitnemers, sproeiers, matrijs temperatuurregeling in gebruik.

Tip 2 : Belangrijk aandachtspunt bij het spuitgieten

(een tip van) Gejaplast
Een bijzonder belangrijk aandachtspunt bij het spuitgieten is het waarborgen van een 100% homogene smelt. Dit begint bij het correct toevoegen van de kleurstof/ masterbatch en andere additieven. Bij elke spuitgietcyclus dient exact  de juiste hoeveelheid te worden toegevoegd en tevens dient de toevoeging gelijkmatig te worden verdeeld over de gehele tijd dat het hoofdmateriaal de plasticeercilinder instroomt.

Dit is tijdens het plasticeren maar zeker ook tijdens de injectiebeweging. Aansluitend dient de juiste verwerkingstemperatuur te worden bepaald waarbij tevens het temperatuurprofiel een belangrijk aspect vormt.

Om de homogeniteit na deze stappen verder te verbeteren kan de standaard sperringset worden vervangen voor een mengende (dynamische) sperringset of kan een spuitneus met statische mixers worden toegepast.

Met name wanneer de maximaal beschikbare spuitdruk reeds is bereikt kan het beste worden gekozen voor de dynamische sperringset omdat de statische mengers vrijwel altijd tot enige (5-10%) spuitdrukverhoging zullen leiden.

Tip 1 : Aluminium spuitgietwerk

(een tip van) Allan Diecasting
Door zijn licht soortelijk gewicht en zijn vele ontwerpmogelijkheden betekent aluminium spuitgietwerk vaak een betere oplossing dan staal of zamak gietwerk. Ten opzichte van een kunststofstuk heeft een aluminium gietstuk dan weer het voordeel sterker en warmtebestendig te zijn.

Aluminium spuitgietstukken lenen zich in combinatie met aluminium extrusie ( aluminium profielen ), dit door de hoge maatnauwkeurigheid. Aluminium hogedruk gietwerk heeft ook vele voordelen ten opzichte van de klassieke giettechnieken als zand gieten en coquille gieten.

Algemene informatie spuitgieten

Spuitgieterij TIPSBij een spuitgieterij worden materialen gegoten of gespoten tot een afgewerkt product.

Om dit mogelijk te maken wordt een matrijs ontwikkeld en gebouwd waarin het materiaal zoals kunststof of metaal wordt gegoten of gespoten.

Vervolgens wordt het materiaal in de matrijs uitgehard waardoor bij het openen van de matrijs het gegoten of gespoten product overblijft.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Verpakkingen
Bakken en kratten
Machines en machinebouw

Deel deze tips zeker met je vrienden.


Uw mening telt. Laat ons even weten wat je vind van de tips op deze website. Zo kunnen we onze informatie optimaliseren om je surfervaring te verbeteren. Alvast dank.
Heb jij toevallig ook een leuk artikel (ca 200 woorden) voor deze website? Laat het even weten en misschien publiceren we. We sturen je graag een mailtje. We kunnen ook een LINK plaatsen naar jouw website.

Categorieën en thema's
Hobby TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Leuke weetjes feiten en studies over mens en dier
Eigen zaak TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Werk TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Elektro TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Reizen en vakantie TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Honden katten paarden TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Part en feestjes TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Beauty make-up verzorging TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Dameskleding en herenkleding TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Tuin TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Bouwen verbouwen en interieur TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Auto fietsen bestelwagens TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Gezondheid TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken

♥ Leuke PROMOTIES - bol.com / aanbiedingen - Amazon / promoties - Amazon Prime streaming - Sunweb / zonvakanties